Fórum témák
» Több friss téma |
A modulnál meg tudod választani, hogy HW, vagy sima impulzus kimenet. Az utóbbiból többet is lehet használni. Próbáld ki megfelel-e a feladatodhoz...
megpróbáltam, átnevezhető, így be tudok tenni három kimenetet, de nem igazán értem miben különbözik a két beállítás.
Próbáld ki a valóságban mit csinál, egy leddel vagy műszerrel, vagy szkóppal, stb...
A rajz sok mindent elbír...
Szia!
Hallgass Dcsabira, én is megpróbáltam szoftverből megkapusni a PWM-et (két motorhoz kellett volna). Szimulációban ment, a gyakorlatban meg teljesen blőd inpulzusokat adott ki. Impulzuskimenettel működött.
két motorra megoldottam, jól működik, úgy, hogy az l298 enable( kettő darab ilyen bemenete van, mivel kettő darab teljes híd van benne) bemeneteit kapcsolgatom a pwm jellel, RC.1, és RC.2 kimeneteken, a forgásirányt pedig, stabilon szinten tartom, ehhez nem kell pwm. Ez idáig ok, de azt kell kipróbáljam, hogy egy harmadik impulzus kimenettel hogy működik a dolog, mert ha igen , akkor elméletileg több motort is lehetne vezérelni, nem csak kettőt. Az lenne a kérdésem lényege, hogy ilyent csináltatok-e. A Parsic helpje ugyanis azt írja, hogy ameddig fut a kimenő impulzus, addig a program többi része le van állítva, az impulzusképzés pontosságának növelése érdekében.
Szia Csabi!
Előbb-utóbb szeretném én is megvenni a Parsic V4-et. Mennyibe kerül? Elsősorban laptopon használnám. Szeretném összegyűjteni rá pénzt. Szeretnék majd segítséget kérni a vásárlás lebonyolításával és egyéb teendőkkel kapcsolatban. Lehet erről szó? Köszönöm.
Kaqkk köszönöm a rajzokat,azt hiszem hogy a 3. variációval fogom megpróbálni .
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Sajnos nem tudok PIC re programot írni és nekem ehhez a számlálóhoz :Számláló kéne egy módosított hex. A módosított hex-be egy 100-as osztót kéne beilleszteni azaz a számlálón minden századik impulzusra lép egyet a kijelzőn az érték. Előre is köszönöm.
Az a baj hogy
Idézet: az eredeti program nem parsicban készült ,tehát nem módosítani kell hanem egy teljesen újat írni . Talán töltsd le a parsicot és írd meg a programot magadnak .Ha lelkes vagy és tudsz tanulni , szerintem egy hét alatt tanulsz annyit itt a témában hogy meg tudod írni . Van fent ezer példa a 7 szegmenses kijelzők kezelésére és a számlálók használatára is . „kéne egy módosított hex.”
Írsz egy levelet a parsicitalia kukac libero.it címre, hogy meg szeretnéd vásárolni. (Google fordított angol simán megfelel) Kettőszázötven euro az ára. esetleg megemlítheted, hogy nem tudnak-e kedvezményt adni 15-20%-t. (rám ne hívetkozz ebben) Paypaal-on elküldöd az árát, vagy kérsz kereskedelmi bankszámlazámot és oda utalod. Postán normál rgisztrált csomagként 5-6 nap alatt megkapod. Cd és USB kulcs. Feltelepíted és az USB kulcs használatával teljes értékűen tudod használni. De csak azon a gépen ahol a kulcs benne van. Nem klónozható a kulcs, névre szóló licensz...(a legújabb MPLAB fordítót is fel kell tenned a gépedre, a Parsic ezzel fordít)
Sziasztok !
Először is mindenkinek BUÉK! Máris belevágnék. Megpróbáltam egy mintapogit lepteto.pic áttenni c84 ről 876 ra ,és a komparátorokat nem ismeri fel fordításnál. Szimuláció működik. Megnéztem a forrást , a ki és bemeneteknél ?????? jelek vannak a komparátorok részben. Hiába teszem fel újra akkor sem jó. Mi lehet az oka ? Nincsen benne komparátor ? Csodálkoznék. Mezga A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2014
Szia ! A kimeneteket-bemenetet nem állítottad be !
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2014
Sziasztok!
Sokat agyaltam mostanában miként lehetne a következőt megvalósítani de nem igazán sikerült semmi működőt alkotni. Pláne hogy a PWM modult még nem nagyon tudom hogyan kell használni. A lényeg az lenne hogy egy analóg bemeneten 0-5V között állítanám a feszültséget egy potival, és kimeneten ehhez mérten 0-500Hz frekvenciát produkálni. Nem muszály a linearitás, lehet 10Hz-enként lépkedni vagy ahogy könnyebb megoldani. Lehetséges ez? Tudnátok valami egyszerű példát mutatni rá? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014
A pwm el nem a frekvenciát változtatod , hanem a kitöltést , erre nem tudod használni . Inkább egy számlálót futtatnék és az adc vel (logikai komparátor segítségével )változtatnám az "osztásarányt"
Elsőre valami ilyet próbálnék (ha minden igaz 50% a kitöltés) Az adc értéke itt nem mehet le 0 ig , de ezt csak ötletadónak szántam.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014
Nahát, ez egy nagyon ötletes megoldás! Biztos hogy soha nem gondoltam volna ilyesmire, köszönöm! Így már meg tudom csinálni a teljes programot amivel ha kész vagyok, jelentkezem.
De eszembe jutott egy "mégsokkalegyszerűbb"megoldás
Szia !
Köszi a választ ! A progiban az összeköttetések határozzák meg a ki és bemeneteket .szvsz. A forrásban ennek ellenére kérdőjelek voltak. Valamiért azóta működik. Viszont lenne egy ezzel kapcsolatos kérdésem : 873/876 ban a 6 os láb ,RA4 semelyik ic nél nem megy !ki kellett hagynom.Az ini ben úgy láttam be van állítva.Mi lehet az oka ? Illetve még egy kérdés : miért nem lehet 2 ms nál kisebb pulzust beállítani ? hogyan lehet gyorsabb léptetést csinálni ? Bár érdekes 5 ms alatt nem lép a motor . Rövid lenne a mágnesezési idő? Utánaolvastam gyorsabb fordulatnál már fontos a felfutás áram/ fluxus arány is. mezga
Ha az adatlapban utánaolvasol ki tudod deríteni hogy az MCLR láb sok picnél csak gnd-re tud kapcsolni ha kimenetnek állítod .Ezért érdemes az adatlapot böngészni . A gyorsabb órajelet meg egy kis csalással lehet megoldani : mondjuk 1MHz re állítod a programban a kvarc frekvenciát de 4MHz-s kvarcot használsz (én nem próbáltam még de egy haverom szerint működik)
Szvsz a program honnan tudja melyik kimenetre milyen jelet kéne tennie? Természetesen be kell neki állítani hogy mindketten tudjátok mi hol jön ki és hol megy be ....
Hello! Lehet elkerülte a figyelmedet, hogy az RA4 nyitott Drain-es kimenetű. Vagy is az Magas logikai szintet nem tud kiadni, csak ha van felhúzóellenállás rajta. üdv!
Köszi , valóban ez lehet az oka , erre nem gondoltam , úgy véltem egy porton azonosak a kimenetek.(
M
4 megás kavicsot használok, de a Parsic -ban nem lehet kisebbet állítani . Nyilván a pic tudna gyorsabbat is ha mással programoznék.
M Idézet: Ezt miből gondolod ??? Nézd a képet ! 200Hz-t állítottam be ! Bármit beállíthatsz csak a pic határadatait nem lépheted át . „Parsic -ban nem lehet kisebbet állítani” A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014
Nem erre gondoltam , hanem a TR modul paraméterére !
Mi történik ha kisebbet állítok be mint a kvarc frekije? A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014
Idézet: Elolvastad amit írtam ? És át is gondoltad mielőtt válaszoltál? Egyébként előbb az alapokat próbáld megtanulni azután kezdj " trükközni" „mondjuk 1MHz re állítod a programban a kvarc frekvenciát de 4MHz-s kvarcot használsz” A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014
Állíts be egy Timert pl: 10ms-ra vagy (2ms) nézd a forrásfájlt, milyen osztást állít be hozzá a Parsic. Menj lefelé a Quartz frekivel, ha már nem változik, akkor elérted a trükközés határát...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |