Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   97 / 270
(#) mateatek válasza Bender hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Én is összeraktam magamnak egy gépet. 3 tónusú hang segítségével kommunikál velem. Kettő, egymástól teljesen független csatornával. Mindkettő 180 fokos diszkriminációval. Az egyik csatorna a szokásos módon, 0 foktól fölfelé diszkriminál, a másik pedig ennek az ellenkezője, 180 foktól lefelé. Elég érdekes módon is be lehet így állítani a gépet.

sdc11029.jpg

(#) Zs_21 hozzászólása Dec 8, 2013 /

Sziasztok!
Elkészült az SMW 3.
Köszönet Attillának a fejért és a rengeteg segítségért.
itt van néhány kép
(#) Ge Lee válasza mateatek hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Ez a képen most akkor már az SMW5? A feje ennek is ugyanaz mint a 3-é?
(#) mateatek válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Nem, ez teljesen más. Már egy éve ülök rajta, és most készült el.
(#) Attilawap válasza mateatek hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Ez az a gép, aminél a tekercshez csináltad meg a gépet és nem fordítva?
(#) mateatek válasza Attilawap hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Nem. Egyszerre készültek nagyjából.
(#) Yowie válasza Bender hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

A fejkábel elég betyáros. Fém csavarral tetted fel a fejet?
(#) Bender válasza Yowie hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Egyelőre igen, amíg nem jön meg a műanyag szárnyas csavar. Ez valami nem ferromágneses saválló csavar.
A fejkábel egy jobb fajta monitorkábelből lett kioperálva.
(#) mateatek válasza Yowie hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Gyuri szeme, mint a sasé.
(#) mateatek válasza Bender hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Ha nincsen más, használhatsz budi ülőke csavart is. Kicserélheted vasra az otthonit.
(#) Yowie válasza Yowie hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Attól, hogy nem mágnesezbető, még fém, olyan, mintha rezet tettél volna, megváltoztatja a fej paramétereit. Én is wc-ülőke csavart használok.
(#) Attilawap válasza Yowie hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Milyen is pontosan az a WC ülőke csavar?
(#) Ge Lee válasza Attilawap hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Pl. ilyen.
(#) Bender hozzászólása Dec 11, 2013 /

Erre nem gondoltam... M5-os menete van?
(#) Attilawap hozzászólása Dec 11, 2013 /

Én tudok jobbat műanyag csavarra: Bővebben: Link
Van 81 féle műanyag csavar különböző méretekben, kivitelekben és nem csak Pesten lehet elérni ezt az üzletet, hanem vidéken is (Pl. Győr). Én is ilyennel fogom megoldani a DP keresőm tekercsének rögzítését a nyélhez.
(#) Yowie válasza Attilawap hozzászólására (») Dec 13, 2013 /

És villáskulcsot fogsz magaddal cipelni hozzá?
(#) Attilawap válasza Yowie hozzászólására (») Dec 13, 2013 /

Gondoltam hozzá valami kiegészítést, hogy jobb legyen a fogása, de nem tudom, hogy hogy kéne kivitelezni.
(#) Yowie válasza Attilawap hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

Pont ezért használjuk a wc ülőke csavart. Kissebb üzletekben 300forint körül már kapni szettet. Szárnyas anyás, ha akarod mindkét oldalra azt tehetsz, így tök gyári lesz.
(#) Pitti hozzászólása Dec 18, 2013 /

Kedves fórumozók!

A segítségetekre lenne szükségem. Szeretném megépíteni az SMW-V3-as gépet. A fórumon közzétett .lay fájlban (SMW_V3) néhány alkatrész értéke nincs feltüntetve. A kapcsolási rajz amit leszedtem a 2.0-ás verziót mutatja és találtam eltéréseket. Nézegettem a fotókat is amit a beültetett panelről készítettetek páran de sajnos nem látom pontosan az ellenállásokon lévő színeket.

Előre is köszi a segítséget!
(#) Zs_21 válasza Pitti hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Szia!
itt a segítség.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013

blabla.jpg

(#) Pitti hozzászólása Dec 19, 2013 /

Köszi!

Amennyiben érdekel valakit működő Silver Star 1A panel + omega fej (RT évkönyv) és egy MD3009 szár nélkül, írjon rám. A silver Feritől származik, összeraktam de nem nagyon tetszett mert nem az én világom ez a fajta gép. Amúgy jó kis ketyere az tény és való.
(#) Yowie válasza Pitti hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Pont a leghasználhatóbb rész hiányzik
(#) Pitti válasza Yowie hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

Tervben volt hogy csinálok hozzá másik fejet, megpróbálom tuningolni de jött a TGSL és az IDX aztán ez a terv annyiban maradt. A szárat a TGSL-hez használtam fel. Azért említettem itt hogy hátha valaki lát benne fantáziát esetleg tuningolt már ilyen gépeket. Na de nem írok többet az MD-ről mert még a végén küldeni fogjátok nekem a lófejet.

Kellemes Ünnepeket mindenkinek!!!!
(#) Ge Lee válasza Pitti hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Elkezdtem én is nézegetni a rajzot (meg gyúrni a szimulátort), mert kell egyet csinálnom belőle az egyik ismerősnek. Arra jutottam hogy inkább egy v4-est kell csinálni, mert ennek a 3-asnak vannak betegségei úgy a rajz, mint a nyák tekintetében.
Elkezdődik már rögtön az elején, a 12V-al. 3db Lion akku teljesen feltöltve 12,6V, névlegesen meg 11,1V. Ehhez még hozzájön hogy az oszci táplálása a stab. IC kimenetéről történik... szóval komoly érzékenység jön össze a végére. Csak halkan mondom, ezzel az oszcival és 16V táppal 90Vpp-t lehet csinálni a tekercsen.
A nyákot nincs kedvem teljes egészében újrarajzolni, ezért egyelőre mindenféle módosítást a meglévőn fogok majd elkövetni, legalább lesz egy szép kis pókháló belőle.
(#) mateatek válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Idézet:
„Ehhez még hozzájön hogy az oszci táplálása a stab. IC kimenetéről történik..”

Ha nem a stabil feszről van hajtva az oszci, hanem a nyersről, akkor nem lesz stabil sem a frekvencia, sem az amplitúdó.

Idézet:
„Csak halkan mondom, ezzel az oszcival és 16V táppal 90Vpp-t lehet csinálni a tekercsen.”

Az alábbi kapcsolással 400Vpp-ig is lehet menni, 10 voltról. Persze spéci tekerccsel, és módosított alkatrészekkel. De így, ahogy van, 10 voltról nyomja a 80-100Vpp-t, 10kHz környékén.

SMW_osc.jpg

(#) Ge Lee válasza mateatek hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Egyrészt egy normális Lion akku feszültsége stabilabb mint egy stab IC-é, az más kérdés hogy a használattal folyamatosan csökken. Ez viszont csekély mértékben van csak hatással a frekvenciára, az amplitúdóra annál inkább, és csak az akkufesz csökkenésének mértékében. Szóval inkább utánahangolok néha menet közben egy jó érzékenységű gépnek, mint használok folyamatosan egy gyengébbet. Vagy nem 3 akku cellát használok hanem 4-et.
Így néz ki 10 illetve 15V-ról táplálva az oszci. A freki az első esetben 6,8217kHz, a másodikban pedig 6,7692kHz. Az amplitúdó pedig kb. 63Vpp és 91Vpp, ami az érzékenységet tekintve nagyon nem mindegy.

Ezek a szimulátorok csodálatos valamik. De azért néhány dologgal nem számolnak, mert az én méréseim nem ezeket az értékeket hozták. A program valószínűleg nem számol a tekercs jóságával. Ahhoz, hogy ezekkel az alkatrész értékekkel ekkora amplitúdó jöjjön ki, nagyon vastag vezeték kellene.
Az előbb linkelt oszci viszont minden gond nélkül tudja a nagyobb amplitúdókat is, kisebb feszültségről. Persze nem akarlak rábeszélni, csak úgy írogatok.
(#) Yowie válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

A stab IC-nagyon sok hely nem adnak kielégítő megoldást, ezért érdemes a gyári készülék megodásait megvizsgálni, átvenni, mégha néha érthetetlenü bonyolultak is.
(#) Attilawap hozzászólása Dec 28, 2013 /

Szerintem Li-Ion akksik jók fémkeresőbe, én már bánom, hogy nem ilyet tettem a Delta Pulse-omba. Ebay-ről lehet rendelni 5300Mah-os 3,7V-ost, ami nemsokkal nagyobb az AA méretű elemnél, aztán egy 12V-os fémkeresőnek elég lenne 3-4 db is + stabkocka.
Következő: »»   97 / 270
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem