Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Én is összeraktam magamnak egy gépet. 3 tónusú hang segítségével kommunikál velem. Kettő, egymástól teljesen független csatornával. Mindkettő 180 fokos diszkriminációval. Az egyik csatorna a szokásos módon, 0 foktól fölfelé diszkriminál, a másik pedig ennek az ellenkezője, 180 foktól lefelé. Elég érdekes módon is be lehet így állítani a gépet.
Sziasztok!
Elkészült az SMW 3. Köszönet Attillának a fejért és a rengeteg segítségért. itt van néhány kép
Ez a képen most akkor már az SMW5? A feje ennek is ugyanaz mint a 3-é?
Nem, ez teljesen más. Már egy éve ülök rajta, és most készült el.
Ez az a gép, aminél a tekercshez csináltad meg a gépet és nem fordítva?
A fejkábel elég betyáros. Fém csavarral tetted fel a fejet?
Egyelőre igen, amíg nem jön meg a műanyag szárnyas csavar. Ez valami nem ferromágneses saválló csavar.
A fejkábel egy jobb fajta monitorkábelből lett kioperálva.
Ha nincsen más, használhatsz budi ülőke csavart is. Kicserélheted vasra az otthonit.
Attól, hogy nem mágnesezbető, még fém, olyan, mintha rezet tettél volna, megváltoztatja a fej paramétereit. Én is wc-ülőke csavart használok.
Milyen is pontosan az a WC ülőke csavar?
Én tudok jobbat műanyag csavarra: Bővebben: Link
Van 81 féle műanyag csavar különböző méretekben, kivitelekben és nem csak Pesten lehet elérni ezt az üzletet, hanem vidéken is (Pl. Győr). Én is ilyennel fogom megoldani a DP keresőm tekercsének rögzítését a nyélhez.
És villáskulcsot fogsz magaddal cipelni hozzá?
Gondoltam hozzá valami kiegészítést, hogy jobb legyen a fogása, de nem tudom, hogy hogy kéne kivitelezni.
Pont ezért használjuk a wc ülőke csavart. Kissebb üzletekben 300forint körül már kapni szettet. Szárnyas anyás, ha akarod mindkét oldalra azt tehetsz, így tök gyári lesz.
Kedves fórumozók!
A segítségetekre lenne szükségem. Szeretném megépíteni az SMW-V3-as gépet. A fórumon közzétett .lay fájlban (SMW_V3) néhány alkatrész értéke nincs feltüntetve. A kapcsolási rajz amit leszedtem a 2.0-ás verziót mutatja és találtam eltéréseket. Nézegettem a fotókat is amit a beültetett panelről készítettetek páran de sajnos nem látom pontosan az ellenállásokon lévő színeket. Előre is köszi a segítséget!
Szia!
itt a segítség. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
Köszi!
Amennyiben érdekel valakit működő Silver Star 1A panel + omega fej (RT évkönyv) és egy MD3009 szár nélkül, írjon rám. A silver Feritől származik, összeraktam de nem nagyon tetszett mert nem az én világom ez a fajta gép. Amúgy jó kis ketyere az tény és való. Tervben volt hogy csinálok hozzá másik fejet, megpróbálom tuningolni de jött a TGSL és az IDX aztán ez a terv annyiban maradt. A szárat a TGSL-hez használtam fel. Azért említettem itt hogy hátha valaki lát benne fantáziát esetleg tuningolt már ilyen gépeket. Na de nem írok többet az MD-ről mert még a végén küldeni fogjátok nekem a lófejet. Kellemes Ünnepeket mindenkinek!!!!
Elkezdtem én is nézegetni a rajzot (meg gyúrni a szimulátort), mert kell egyet csinálnom belőle az egyik ismerősnek. Arra jutottam hogy inkább egy v4-est kell csinálni, mert ennek a 3-asnak vannak betegségei úgy a rajz, mint a nyák tekintetében.
Elkezdődik már rögtön az elején, a 12V-al. 3db Lion akku teljesen feltöltve 12,6V, névlegesen meg 11,1V. Ehhez még hozzájön hogy az oszci táplálása a stab. IC kimenetéről történik... szóval komoly érzékenység jön össze a végére. Csak halkan mondom, ezzel az oszcival és 16V táppal 90Vpp-t lehet csinálni a tekercsen. A nyákot nincs kedvem teljes egészében újrarajzolni, ezért egyelőre mindenféle módosítást a meglévőn fogok majd elkövetni, legalább lesz egy szép kis pókháló belőle. Idézet: „Ehhez még hozzájön hogy az oszci táplálása a stab. IC kimenetéről történik..” Ha nem a stabil feszről van hajtva az oszci, hanem a nyersről, akkor nem lesz stabil sem a frekvencia, sem az amplitúdó. Idézet: „Csak halkan mondom, ezzel az oszcival és 16V táppal 90Vpp-t lehet csinálni a tekercsen.” Az alábbi kapcsolással 400Vpp-ig is lehet menni, 10 voltról. Persze spéci tekerccsel, és módosított alkatrészekkel. De így, ahogy van, 10 voltról nyomja a 80-100Vpp-t, 10kHz környékén.
Egyrészt egy normális Lion akku feszültsége stabilabb mint egy stab IC-é, az más kérdés hogy a használattal folyamatosan csökken. Ez viszont csekély mértékben van csak hatással a frekvenciára, az amplitúdóra annál inkább, és csak az akkufesz csökkenésének mértékében. Szóval inkább utánahangolok néha menet közben egy jó érzékenységű gépnek, mint használok folyamatosan egy gyengébbet. Vagy nem 3 akku cellát használok hanem 4-et.
Így néz ki 10 illetve 15V-ról táplálva az oszci. A freki az első esetben 6,8217kHz, a másodikban pedig 6,7692kHz. Az amplitúdó pedig kb. 63Vpp és 91Vpp, ami az érzékenységet tekintve nagyon nem mindegy.
Ezek a szimulátorok csodálatos valamik. De azért néhány dologgal nem számolnak, mert az én méréseim nem ezeket az értékeket hozták. A program valószínűleg nem számol a tekercs jóságával. Ahhoz, hogy ezekkel az alkatrész értékekkel ekkora amplitúdó jöjjön ki, nagyon vastag vezeték kellene.
Az előbb linkelt oszci viszont minden gond nélkül tudja a nagyobb amplitúdókat is, kisebb feszültségről. Persze nem akarlak rábeszélni, csak úgy írogatok.
A stab IC-nagyon sok hely nem adnak kielégítő megoldást, ezért érdemes a gyári készülék megodásait megvizsgálni, átvenni, mégha néha érthetetlenü bonyolultak is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |