Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   20 / 3562
(#) tatabike válasza Balázs hozzászólására (») Dec 15, 2007 /
 
Szia Balázs,

nekem ezt az explorer csinálta egy időben, amikor a BSplayer nemtudomhányas verziója is fent volt. Letöröltem a BS-t, megszűnt a probléma. Jártam már így progikkal, amiknek ugye semmi közük egymáshoz, mégis xarakodott az egyik, ha a másik is fent volt a gépen, sőt, nem is kellett futniuk egyszerre, mégis kiütötték egymást. Nem értem, bár szerintem nincs a világon ember, aki teljesen és biztosan kiismeri magát a windows-ban. Volt olyan BSplayerem is, amit azért kellett letörölnöm, mert valamiért blokkolta a Divx kodekeket, és más médialejátszók sem tudták azokat használni...

TaTa
(#) tatabike hozzászólása Dec 15, 2007 /
 
Szia sound.man,

bocsi, a korral jár, vagy minden poént ismer az ember, vagy ő maga találta ki.

Na, szóval még mindig le vagyok ragadva ennél az északi-sarki pingvines balhénál. Szavazzatok, szerintetek élnek pingvinek mindkét sarkon, vagy csak a délin? Tuti, hogy csak a délin, de azért kíváncsi vagyok. Egy pingvin szakértő szerint hiába is vinnének pingvin-kolóniákat az északi sarkra, valmi oknál fogva a nullához közelítene a túlélési esélyük szegénykéknek. Az is érdekes, hogy az oroszlán és a tigris természetes körülmények között sosem tudnának találkozni, mert ugye oroszlán csak Afrikában, tigris csak Ázsiában él, mégis sikerült őket keresztezni, létezik egy tigroszlán nevű, óriási oroszlán kinézetű, de csíkos bundájú bigyó....
(Agymenés befejezve, csak nagyon csipázom az állatokat. Régen tartottam kélgyókat is... )

TaTa
(#) valve válasza tatabike hozzászólására (») Dec 15, 2007 /
 
Egy kis információ a programok összeomlásának tanulmányozására.
(elnezést kérek a terjedelmes szövegért, de senki nem gondol erre a problémára,..)

Vista; A grafikus interfész sokkal többet változott. Egészen a magot is érinti. A korábbi Windows verziók a graphical device interface-t (GDI) használták, mint fő programozási interfészt (API) a különböző 2D kimeneti eszközök kezelésére. Míg a GDI volt az alapja a 2D-s és a főbb felhasználói interfész élményeknek, a 3D-s játékok és alkalmazások a DirectDraw és a Direct3D segítségével működtek. A Windows 2000-től kezdődően a meghajtó programoknak teljesíteniük kellett a Windows Driver Models WDM követelményeket. Tehát minden kernel módú meghajtónak szabványosnak kellett lennie. Az újabb verziók általában elérhetővé tették a régebbi WDM funkciókat, kivéve ha nem volt szükség nagyobb változtatásokra. Az összes korábbi Windows verzió 2D-s interfészt használt. A Vista felhasználók már választhatnak 3D-s asztalt is. A megemelkedett grafikai teljesítménynek köszönhetően a Microsoft teljesen más megközelítést alkalmazott az új Windows Vista Display Driver Model (WDDM) megalkotásánál. A régi rendszer alatt, nem volt ritka, hogy az egész rendszer összeomlott, ha a grafikus alrendszer bedöglött. Ez már nem fordulhat elő a Vistánál. A Windows NT-től kezdve az XP-ig, a meghajtó modell a kernel része volt. Ez gyorsabb grafikus teljesítményt eredményezett, de a rendszer instabilitása volt az ára, mivel egy hibás meghajtó lerombolhatta a Per Brinch Hansen által "rendszer nukleusznak" hívott részt. Kernel módban egy folyamat átírhat olyan memóriaterültet, ami más folyamathoz tartozik vagy bármi mást. Ennek megvoltak a veszélyei és a Microsoft lépett is ez ügyben, mivel a modern grafikus processzorok legalább olyan bonyolultakká, ha nem bonyolultabbá váltak, mint egy CPU. Ez a bonyolultság robosztus meghajtót igényel, mint amilyen a 34.6 MB-os Catalyst 6.12 driver Windows XP alá, ami az AMD/ATI's honlapról tölthető le. A meghajtó egyes részeinek a felhasználói térbe történő helyezése (WDDM User) enyhíti a rossz meghajtóból adódó problémákat. Egy kernel módú driver (KDM) is működik a megfelelő helyen, de a főbb részei a meghajtónak az értékes magon kívül tevékenykednek.

Tehát annyit ajánlhatok, hogy mielőtt a gépedben keresed a problémát vagy megoldhatatlannak tünnek egyes programok/hardwerek inkompatibilitása, akkor egy videodriver update, jobbanmondva csere, legtöbb esetben megoldja a problémát.

Udv; Imre,..
(#) Balázs hozzászólása Dec 15, 2007 /
 
Köszönöm az ötleteket! Közben írtam az MS Support hibabejelentőjére, mert minden verzió ezt csinálja, még ha teljesen le is szedem az előzőt (registry szinten is); és ez nem csak nálam probléma. Meglátjuk, mit tudnak mondani...
(#) valve válasza Balázs hozzászólására (») Dec 16, 2007 /
 
Meg valami,.. A registry -bol soha nem tudsz teljesen kiszedni mindent! Akar mennyire is akarod, mindig maradnak bent kulcsok amiket nem talalsz meg a tobb billio konyvtarak kozt, megcsak rakeresni sem tudsz a mas es mas nevek miatt,.. Azt csak ugy oldhatod meg ha ujj rendszert raksz vagy volt regen egy program, mar nemtudom a nevet, de az figyelte a setupot ami eppen fut (amit eppen telepitessz), hogy mikor mit hova rak fel,.. Es ezzel visszajatszodva kiszeded az osszes filet, kulcsot,.. Foleg a komolyabb programoknal, lehetetlenseg kitisztittani utanna a pc -d. Servicek maradnak aktivok, dll -ek, s minden marhasag,..
(#) Frankye válasza tatabike hozzászólására (») Dec 16, 2007 /
 
Idézet:
„Szavazzatok, szerintetek élnek pingvinek mindkét sarkon, vagy csak a délin? Tuti, hogy csak a délin, de azért kíváncsi vagyok. Egy pingvin szakértő szerint hiába is vinnének pingvin-kolóniákat az északi sarkra, valmi oknál fogva a nullához közelítene a túlélési esélyük szegénykéknek.”


Valóban csak a Déli sarkon élnek meg. Valószínűleg a táplálék hiánya miatt.

Idézet:
„Az is érdekes, hogy az oroszlán és a tigris természetes körülmények között sosem tudnának találkozni, mert ugye oroszlán csak Afrikában, tigris csak Ázsiában él, mégis sikerült őket keresztezni, létezik egy tigroszlán nevű, óriási oroszlán kinézetű, de csíkos bundájú bigyó....”


Talán ezért csak mesterségesen lehetett létrehozni a
Idézet:
„tigroszlán nevű, óriási oroszlán kinézetű, de csíkos bundájú bigyó”
-t.

Idézet:
„Agymenés befejezve, csak nagyon csipázom az állatokat. Régen tartottam kélgyókat is...”


Én meg évek óta tartok degukat...
(#) Norberto válasza valve hozzászólására (») Dec 16, 2007 /
 
Ha ezt a programot valaha megtalálod, az nagyon érdekelne engem!!! Halál komolyan, éppen tegnap gondoltam erre a dologra, vajon létezik-e pont ilyen program, ami a telepítéseket figyeli, és hogy hol-milyen változások lettek a gépen...
(#) Frankye válasza Norberto hozzászólására (») Dec 16, 2007 /
 
Ha nem tévedek, akkor nemrégiben a Honosító műhyel oldalán láttam ilyen progit... De nem 100%!
(#) valve válasza Norberto hozzászólására (») Dec 16, 2007 /
 
Utanna nezek,.. Ez a progi ugy mukodik, hogy; Megnyitod azt a konyvtarat ahonnan telepitteni szeretnel, es megadod a setup filet is neki,.. Aztan elinditod a telepitot, mindha rendesen fel akarnad telepitteni a gepre, es ez a progicska figyeli hogy milyen konyvtarakba es mit tett bele, meg milyen regedit kulcsokba tett valtoztatast,.. Egy programozo kollega adta volt annakidejen, de elokerul,..
es akkor ferszurom ide!
(#) JZoli válasza Fery hozzászólására (») Dec 16, 2007 /
 
Nehogy féreértsd nem kötekedésből vagy sértésként írtam inkább tiszteletből, hidd el ritka az ilyen ember aki egy teljesen új technológiát megtanul mikor nem is lenne kötelező. Azért tényleg sokra használható ez a PIC mikrokontroller és Atmel család.
(#) JZoli válasza valve hozzászólására (») Dec 16, 2007 /
 
Szia, a szkenneléshez lenne ötletem, nem tudom nem késtem-e el vele.A netről letöltött ujságok nagy része DJVU formátumban van , ez a formátum legalább egy nagyságrenddel jobban tömörit mint a PDF formátumot készítők és a megfelelő programmal könnyebben kezelhető általában.Egy-egy évfolyam kompletten 25-60 MB mi a sok oldalt tekintve nem is sok, és még ha jól van elkészítve a tartalomjegyzékből is kiválasztható az oldal.
(#) tatabike válasza Frankye hozzászólására (») Dec 16, 2007 /
 
Szia Frankye,

tényleg mesterségesen kreálták a tigroszlánt, nekem ez azért érdekes, mivel ki tudja hány tízezer éve elszigetelve élnek egymástól, mégis annyira egybevágnak a génjeik, hogy képesek közös utódra...
A deguk jó fejek, aranyosak, csak az óriáskígyók, amik nekem voltak, símán megeszik őket...

TaTa
(#) Fery válasza JZoli hozzászólására (») Dec 16, 2007 /
 
Nyugi nem értettem félre semmit, tudom, hogy nem kötekedés - Miért lenne az ???

Ha az ember valamivel foglalkozni akar, akkor azt meg kell tanulni legyen az PIC, vagy szakácsművészet..... Tök mindegy. Azért akarom megtanulni mert érdekel. És anélkül nem megy.
(#) valve válasza JZoli hozzászólására (») Dec 16, 2007 /
 
Mar probaltam *.djvu formatumban is,.. Nekem az nem nagyon jott valahogy be,.. Nekem is van 2Gb elektro konyvem djvu formatumban, de jobban tartok a pdf formatumhoz, na meg elterjedtebb is.
De koszi az otletet!
(#) oldman válasza Norberto hozzászólására (») Dec 16, 2007 /
 
Az egyik progi az Ashampoo Uninstaller platinum és platinum 2. programja. 40 napos teljes próbaverzió letölthető, de egy régebbi Computer panorámában időkorlát nélküli ingyenesen regisztrálható példány is volt.
Nekem bevált bár idegesítő is tud lenni hogy minden telepítésnél változáslistákat készít és egy idő után annyi lesz hogy nem igazodsz ki bennük.

Bővebben: Link
(#) tatabike hozzászólása Dec 16, 2007 /
 
Sziasztok,

bocsi, hogy ilyesmivel zaklatlak Titeket, de már végemet járom a driver keresgélésben. Vettem egy 4+1-es VIA USB 2.0 kártyát, mert untam már a régi, lassú, alaplapi USB-t. De nem ismeri fel az XP (Pro SP2) alapból, plusz a hozzáadott driver sem települ fel (SP1-et kér hozzá, de az meg nem települ fel az integrált SP2 miatt), szóval nem tudom, mit tehetnék. Olvastam egy tonna fórumot, egy csomó embernek problémája volt az XP vs. USB 2.0-val.... valami ötlet? Köszönöm előre is.

TaTa

(Nem vagyok egy guru, de ha ez tényleg ennyire általános probléma, akkor a pc boltban miért nem szólt az eladó? Nem hinném, hogy pont azon a kétezer forinton múlt a megélhetése, amibe ez a trágyakártya került...)
(#) Norberto válasza oldman hozzászólására (») Dec 16, 2007 /
 
Köszi, ennek a programnak utánanézek!
(#) szamóca válasza tatabike hozzászólására (») Dec 16, 2007 / 4
 
Üdv Tata!
Start menü- Vezérlőpult-Rendszer-Hardver- Eszközkezelő-USB vezérlők-2clikk a nem működőre-Illesztőprogram-frissítés-nem-Tovább-befejez.
Nekem bejött, remélem neked is.
Így már 2,0-ként ismeri fel a portot.
(#) tatabike válasza szamóca hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
Szia szamóca,

nekem a Frissítés megnyomása után nincs olyan opció, hogy nem, ezért nem tudom, mire gondolsz. Ha meg nyomok a frissítés után egy tovább-ot, fél óráig is keresgél, de nem csinál semmit, pedig a CD-íróban az USB-kártya telepítő lemeze van, a DVD-ben az XP SP2 lemez van, a vinyón meg már egy tucat USB driver hentereg, mégsem talál semmit....

TaTa
(#) tatabike válasza szamóca hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
Azt meg elfelejtettem írni, hogy tegnap óta beavatkozás nélkül fura dolgok történtek a gépemen. Tegnap egész este kínlódtam, de a gép még csak nem is érzékelte, hogy beraktam egy USB-kártyát. Éjszakára kikapcsoltam, ma este hazajöttem, bekapcsolom, erre sorra írkálja ki, hogy új hardver, USB-vezérlő, gyökérhub, meg minden, fel is telepítette az összeset, csak az a baj, hogy az új kártya is ugyanolyan lassú, mint a régi alaplapi USB (1.1). Ezt azért nem értem, mert tegnap is vagy 10x újraindítottam a gépet, mégsem talált semmit. Természetesen most sem települ fel a kártya gyári lemezéről semmi az égvilágon, mivel állandóan az SP1 csomagot kéri számon, holott a gépen meg integrált SP2 van, tehát az SP1 a büdös életben nem fog tudni rámászni, már próbáltam. Amúgy egy srác ezt végigjátszotta, felrakott sima XP-t, aztán mikor az USB driver kérte, felpakolta az SP1-et, majd a driver kérte az SP2-t, azt is felrakta, majd a driver kérte megint az SP1-et.... Bill Gates meg menjen oda, ahova én gondolom, ilyenkor nagyon szívesen megtekergetném a nyakát.... :gun:
Még egy adalék, hogy teljes legyen a káosz: Most az új USB-re csatolt digitális kamerára nem reagál úgy a gép, hogy ez az eszköz gyorsabb működésre is képes, ha nagy sebességű USB portra csatlakoztatja. Tehát tudja a kis genyó, hogy USB 2.0 van rajta, de mégsem nőtt az átvitel sebessége...

TaTa
(#) valve válasza tatabike hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
Mibol gondolod, hogy Gates -el van a gond? Ha tole szarmazik vagyis az xp -tol akkor is a programozokat kell szidni,.. Masodszor szerintem tobb az eselye annak, hogy a kartyad szoftja rossz, esetleg az alaplap hardwere nem kompatibilis a kartyaval,.. Kell probalgatni,.. Tedd at egy masik gepbe, amin ugyancsak sp2 -es xp van,.. Ha azon megy akkor az alaplappal nem ok a kommunikacio,.. Ha azzal sem megy akkor a kartyaval van a gond,..
(#) tatabike válasza valve hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
Szia valve,

mert ha anno nem nyúlja le a xerox ötletét (grafikus kezelőfelület), lehet, hogy jobban jártunk volna...
Meg ha az én cégem is úgy dolgozna, mint az övé, akkor nálunk is a főnökeimen kérnék számon a dolgokat, nem a melósokon. Képzeld el, felújítunk egy lakást kompletten, aztán mikor kész, átadok a tulajnak egy szatyrot, amire rá van írva, hogy Service Pack 1, és tele van csavarokkal, meg innen-onnan hiányzó alkatrészekkel, meg szerszámokkal, amivel ezeket be lehet építeni, hogy ne szakadjon a nyakába a lakás kétnaponként. Szerinted mit szólna? Vagy a pék járná az utcákat, és kiabálna, hogy emberek, aki az én kenyeremet vette a boltban, az jöjjön ki, adok egy kis csomag élesztőt, mert véletlenül kimaradt a kenyérből... Őszintén, leegyszerűsítve a Microsoft nem ezt csinálja már idestova 20 éve? Alig jelent meg a Vista, már mindjárt kész hozzá az SP1. A W2k-hoz 4 Service Pack készült. Készül az XP-hez az SP3 is, de később jön ki, mint a Vista SP1-e, mert üzletileg így jobban megéri. Úgyhogy tehet egy szívességet a Billy fiú...

TaTa
TaTa
(#) tatabike válasza valve hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
Ja, és még valami valve kollégának...

Írd be a gugliba, hogy USB 2.0 XP SP2. Rendszergazdák, informatikusok sirámai fognak hegyben állni, mivel értetlenül állnak egy ilyen egyszerűnek tűnő probléma előtt, hogy USB 2.0 versus XP. És szégyen ide, szégyen oda, nyilvános fórumokon kérnek segítséget. Erre a Microsoft: Hát, izé, azér' nem támogassa' az ikszpé az uesbé kettőpontnullát, mer' amikó' az ikszpé készűt, nem vót még kiforrott uesbé kettőpontnullás eszköz. Na most felköpök, és aláállok, az tuti.....

TaTa
(#) Fery válasza tatabike hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
Nem igazán ez a nagy vicc , hanem az, hogy evvel a munkastilusssal valaki a világ leggazdagabb embere lett.

Nagyon tettszik a lajásfelújitós, meg a pékes hasonlat, és sajnos az a legnagyobb bánatom, hogy mélységesen egyet kell értenem minden szavaddal.
(#) valve válasza tatabike hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
Most mirol is beszelunk pontosan? Hogy az xp nem muxik a 2.0 -as usb -vel?
Amgy had kerdezzem meg mar, hogy te mit hasznalsz? xp -t?
(#) tatabike válasza valve hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
valve,

semmi baj, Te elkötelezett híve vagy a csávónak, én meg nem. Amúgy szamóca módszerével meg bírtam csinálni. Csak ha tudsz magyarázatot azokra, amit leírtam eddig (pl. 24 óra kell, hogy felismerjen egy nyavajás bővítést, stb.), akkor beszélhetünk a dologról érdemben, amúgy semmi értelme, annyira nem érdekel, csak működjön. De mondjuk vitatkozz el azzal a rendszergazda(!) apukával, aki a nem tudja elmagyarázni a kisfiának, hogy miért nem tudja összehozni az USB-illesztős karácsonyi ajándékát a gépével, miközben a fia szemében Ő a guru, minden gépek korlátlan tudora, de egy tróger miatt leszerepel, önhibáján kívül. (nem én vagyok... )
Ja, amúgy Windows XP Professional SP2 oprendszer gyalázza a gépemet, ezt is kérdezted. Nem tudom, Te miket ismersz, vagy hány éves voltál, amikor a W95 volt a csúcs, vagy éppen a 3.1, de azt még hozzáteszem, hogy éppen az orrom előtt fejlődött azzá az informatika, ami most. Primo, Sinclair Spectrum, TVC, az egész Commodore-sorozat, Amiga, Atari, Enterprise 128K, ezeket mind-mind használtam, szinte rajtuk nőttem fel, és számtech programozónak tanultam anno. Szóval egy kicsit képben vagyok, de semmi baj, szeretnék meglepődni, bevallom, a mai tecnika már korántsincs a kisujjamban, sőt, inkább kutyaütőnek számítok a témában. De! Egy kezemen meg tudom számolni, hogy 5 év alatt hányszor fagyott le a C64-esem, miközben szalagos adattárolót használt a játékok betöltéséhez...

TaTa
(#) tatabike hozzászólása Dec 17, 2007 /
 
Modik, pls. szamóca kaphat pontot? Köszi...

TaTa
(#) vicsys válasza tatabike hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
Én nem tudom, mi a gond, de nálam 4 éve megy frissités nélkül napi 24 órában egy 2003 server és semmi gondom. Az XP-m kb. 3 éves és napi 8-12 órát használom. Persze letöltöttem a javító csomikat is hozzá, de a lakásomon is kellett ezalatt az idő alatt javítani ezt-azt... (persze aki a józsin veszi a javító készletet a lakáshoz, és kétes eredetü autóval menekül a rendőrök elöl New York utcáin, az ne csodálkozzon)
Egyébként meg ha problémás a windows, miért nem használtok Linuxot? Van ingyenes és magyar disztribució is...
(#) valve válasza tatabike hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
Nem vagyok hive Gate ficsurnak! Csak nem tudom megerteni miert fikazzak egyesek? Mikozben az o termeket hasznaljak,.. Baxogassak jobbrol balrol de megiscsak xp -t hasznalnak vagy olyan dolgot ami inde-unde de az o fejlesztesei alul kerultek ki, vagy legalabbis az o markanevik alatt futnak,..
Hasznaljanak az olyanok Linux -ot, ott a csodalatos Suse amit en is jonak tartok, vagy Red-Hot Linux,.. amit eletemben nemlattam, de van Mac,..

Egyeten tapasztalatom van! Megpedig az, hogy mindenki osszekutyulja a gepet, es minden olcso szart megvesz, vagy eppen mire penze fussa, de akkor legyen szives ne a termek fejlesztojeben vagy forgalmazojaban keresse a hibat, hanem viselje el az olcsobb penzert gyengebb teljesitmeny aranyt,.. En nekem soha nem volt bajom az xp -vel es a geppel sem amin epp futtatom,.. Es ez lehet annak koszonheto, hogy megvalogatom, mit telepitek es milyen konfiguraciot rakok ossze,..
(lehet csodanak hangzik de eletemben soha nem fagyott le az otthoni gepem,..)

Ellenben a leirtakkal felolem es feloled is, egyetertek veled,.. Mindennek ket oldala van,..
(#) tatabike válasza vicsys hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
Sziasztok,

mégegyszer köszi szamócának, és a modiknak is, nagyok vagytok, de tényleg...

vicsys, nekem sem volt vele gondom, és én sem tudom, mikor telepítettem uccsóra, de ez a bagatell dolog, egy fostos USB kártya jól megdolgoztatott, pedig azt hittem, ez alap dolog. Erre tele van buktatókkal. Na mindegy. Ez van. Én megígérem, többet nem lepődök meg semmin, ami Windows-zal kapcsolatos...

TaTa
Következő: »»   20 / 3562
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem