Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lemezjátszó beállítása, javítása
Lapozás: OK   17 / 87
(#) szabesz11 hozzászólása Dec 17, 2013 /

Sziasztok

Édesanyám Tesla moderatoját szerettem volna karácsonyig rendbe rakni, de sajnos egy híján minden sikerült volna. A hangszedő kar liftje egyszerűen nem működik rendesem. Kikapcsolásnál hirtelen emel, bekapcsolásnál pedig leejti a tűt. Megnéztem mi lehet a baja, de valaki már babrálhatta a rugókat, mert el vannak deformálva, Viszontvettem egy „hibás állapotú gépet egy GZ-040-et, ami hibás lévén egy tű baja van, így nem volt szívem szétbontani. Ez alapján próbálnám összerakni, de szerintem valami speckó vazelin vagy valami ragadós zsír kellene hozzá, mert a rudazatott nem lassítja semmi. Esetleg valaki tudna márkában ilyen nyúlós zsírt. Mert én el nem tudom képzelni mi a neve. Előre is köszönöm
(#) Pityu9 válasza szabesz11 hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

Üdv!
Szilikon olaj kell bele, lehetőleg valami nagy viszkozitású (vagyis sűrű), szilikontechnikai boltban tudnak segíteni.
Üdv!
(#) szabesz11 hozzászólása Dec 18, 2013 /

Értem, köszi a válaszotokat. Esetleg nem tudjátok hogy a GZ-040-be milyen tű kell, mert most a beteges moderato vk 4302 van bele buherálva, csak néha ugrál.
Így néz ki a pick up.

P1080087.JPG

(#) elektrorudi válasza Izeg. hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Szia,
A tű dőlését csak mérőlemezzel lehet pontosan beállítani. Szemmel azt nem látod, hogy a tű merőleges-e? A pick-up párhuzamossága a lemezzel, semmit nem jelent. Igen, lehet, hogy a pick-up-nak úgy kell állnia, hogy nem párhuzamos a lemezzel, hanem jobbra, vagy balra dől. Az első képen az eredeti beállítás látszik, ahol a pick-up szemre beállítva párhuzamos volt a lemeztányérral. A másik képen az elforgatott hangszedő látszik.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
(#) (Felhasználó 46585) válasza elektrorudi hozzászólására (») Dec 18, 2013 / 1

Szia!

Honnan lehetne ilyen mérőlemezt beszerezni?
(#) elektrorudi válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Szia,
Sajnos nem tudom. Az enyém kb. 30 éves, magyar, Hungaroton kiadás. Láttam már vakerán is, de most éppen nincs. Az igényes "bakelitesek"-nek nincs túl jó véleménye róla. Náluk a minimum szint az Ortofon 0002 lemeze. kb. 90$... Lemezboltokban (LP, vinyl, bakelit) lehet próbálkozni. Ők biztosan ismerik a forrást...
(#) (Felhasználó 46585) válasza elektrorudi hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Köszi. Szép kilátások...
(#) benito89 hozzászólása Dec 21, 2013 /

Sziasztok!
Van egy Tesla nzc 143 típusú lemezjátszóm. Az a problémám vele, hogy rövid használat után lelassul. Mi lehet a gond? Hogyan tudnám megjavítani, milyen alkatrészre lehet szükségem?
Köszi a segítséget!
(#) elektrorudi válasza benito89 hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

Szia,
3 dolgot tudok elképzelni:
- a szíj csúszik, mert régi, vagy a pályája piszkos -> szíjcsere
- a tányér csapágyába belekeményedett/kifogyott a kenőanyag
- az előbbi, de a motor tengelyén.
A helyedben nem nagyon használnék "kristályos" lemezjátszót. Borzasztóan rontja a lemezeket.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2013
(#) drea93 hozzászólása Dec 23, 2013 /

Szép estét!
Ma jött meg egy Sencor STT114BlUE lemezjátszó,amit rendeltünk, viszont akadt egy kis probléma, a lemezek játszása közben egy állandó, igen zavaró kattogás hallatszik. Úgy gondolom, hogy a tányérral lesz a probléma, de nem vagyok benne biztos, ezért inkább megkérdem, hátha tudtok segíteni. Mit érdemes ilyenkor csinálni?
(#) Pityu9 válasza drea93 hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Üdv!
Nem akarlak elkeseríteni, de ezek a mai "noname" lemezjátszók csak kinézetben lemezjátszók, a tányér teljes mértékben fröccsöntött müanyag, a meghajtó motor gyenge és kicsit, a hangszedő keramikus, a karcsapágy/tányércsapágy nem nevezhető csapágyazásnak, még a legkevésbé szeretett lemezemet sem raknám fel erre. Ezeknél bármely tesla lemezjátszó jobb, amibe (a keramikus hangszedőnél maradva) a VK4302-t szerelték,és ha nem elvárás a Hi-Fi hangminőség. Ugyanezt a sasszit szerelik az elta/wattson/stb. készülékekbe, a tányéron kialakított tengelyrész a müanyag fröcsöntés miatt gyárilag üt, ha kézzel hozzérsz egy picit is a tányér széléhez, az nyomban megbillen, akkor jársz a legjobban, ha visszaviszed addig, amíg garanciális. Nagyon sajnálom, de csak a tényeket/tapasztalataimat írtam le.
Üdv!
(#) rewox válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Dec 24, 2013 /

Szia Katt!

http://www.ebay.co.uk/itm/Hi-Fi-News-Test-Record/231110128416?_trks...50&;

De legalább tudod az előéletét, a használt kétes eredetűvel szemben.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2013
(#) (Felhasználó 46585) válasza rewox hozzászólására (») Dec 24, 2013 /

Köszönöm.
(#) Gabibá hozzászólása Jan 3, 2014 /

Sziasztok! Buék!
Van egy lemezjátszóm, Akai ap-100-as. Már mikor hozzá jutottam, kiderült hogy bele piszkáltak.
Belefabrikált előerősítő búgott, kiszedtem belőle. Az lenne a kérdésem hogy honnan vehetnék hozzá
vékony vezetéket. Mi a paraméter, ami kell hozzá, ohm stb, mert mikor mozgatom a kart serceg,
kicserélném teljesen.
(#) CT-3 válasza Gabibá hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Szia!
Hogy érted,hogy "serceg"?Mozgatáskor a hangszóróból sercegö hang szól mikor ide-oda mozgatod a kart?
Részemröl a javaslat:vedd ki a beépitett elöerösítöt,aztán közvetlenül a pickupról levezetett dróttal kellene kipróbálnod.Eredetileg is igy müködtek ezek a gépek,természetesen olyan erösitövel hallgatható meg a minek van "Phono" bemente.Föleg a régebbieknek van.
Eredetileg ezek a lemezjátszók "tuchel" csatlakozóval voltak ellátva,amit késöbb átalakítottak "rca"-ra,hogy az újabbakkal is kompatibilis legyen.
Ha van régi kazettásmagnód,decked,ahhoz is hozzákötheted,azon is megszólal.
Lehet szerezni olyan drótot is amire gondolsz,de több ezer Ft-ba kerül,kicserélni sem egyszerü,
szerintem nem adrótban lesz a hiba.
Nekem van 2 ilyen lemezjátszóm,romként vettem,rendbehoztam,tökéletesen müködik.
Több mint 30-éves Hi-Fi lemezjátszók ezek,abban az idöben csúcsmodellek voltak,szerintem ma is azok.Ortofon hangszedövel csodásan szólnak.
Bocs,ha bö lére sikerült,de a segiteniakarás vezérelt.
Üdv!
(#) Gabibá válasza CT-3 hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Sziasztok!
Hát már kiszedtem belőle, az előerősítőt. De mivel aki babrált benne, elszúrta az árnyékoló harisnyát. Szereztem átmérőben hasonló fém harisnyát, ami bele megy a kar menetes részén amit nem látni összeszerelt állapotban, és a kar ide oda mozgatásával sercegést okoz a harisnyát a fém vázhoz rögzítettem, de nem hozta meg az általam elfogatható csendet. Én 1500ft ért vettem és meg vagyok ezen kívül elégedve vele, mikor látom hogy valami normális gyári dolgot modifikálnak a hátrányára, kiakadok. Én egy japán shelt és tűt vettem hozzá, 8500ft volt, a márkáját nem tudom. De a havernál kipróbáltuk, és nem szolt rosszul nála se. Viszont búgott de nálam nem. Nem bánom hogy, sokat írtál sőtt.
Üdv!
(#) CHZ válasza Gabibá hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Szia!
Karba nem kell árnyékolt vezeték, nagyon hajlékony, vékony, párosan, lazán összesodort megfelel.
(#) leone hozzászólása Jan 6, 2014 /

Sziasztok

Vásároltam egy Grundig PS-5600 lemezjátszót, amely Dual ASP-135 mechanikával rendelkezik. Minden tökéletes lenne csakhogy, nem működik a lift fel-le funkció. Szétszedtem és akkor láttam hogy eltört egy bowden. Ami kb olyan vastag mint a cérna és bowden házban fut. A két végén le van zárva kis rézcsővel, amit aztán be lehetne akasztani magába a mechanikába ha nem tört volna el. A kérdésem annyi lenne hol lehet ilyen alkatrészeket beszerezni, és hogy van-e esetleg valami más alternatíva?

Előre is köszi a segítséget
Üdv Joci

bowden.png

(#) djhans hozzászólása Jan 7, 2014 /

Sziasztok. Vettem egy Goldstar GSP-309 lemezjátszót. Audiotechnika T4P hangszedővel van ellátva. Szerintetek ez nagyon gagyi vagy használható? Egyébként működik rendesen. Videoton RA6386S erősítővel használom. Jó ez vagy ehhez az erősítőhöz nem érdemes jobbat?
(#) Pityu9 válasza djhans hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Üdv!
Alapvetően a T4P elnevezés a hangszedő felfogatására utal, az a lényege, hogy elméletileg minden ilyen hangszedő ugyanakkora, ugyanolyan tömegü, tehát a régit egyszerüen kihúzod, az újat belerakod. Szvsz. nemigazán érdemes kicserélni a hangszedőt a készülékben ha gyárilag is ezt rakták bele két okból: 1. az audio-technikához még lehet tűt vásárolni és még vásárolható ugyanilyen hangszedő, ugyanolyanra meg mi értelme kicserélni 2. ez a T4P-s felfogatás már kifutó széria, ha esetleg sikerülne egy ortofon T4P-s hangszedőt vásárolni, kérdés, meddig lehetne bele tűt vásárolni. Őszintén megmondva, mivel ennek a lemezjátszónak a karján nincs semmiféle beállítási lehetőség ez úgy jó ahogy van, de sokat nem kell várni. Ha mégis a hangszedő csere mellett döntenél itt még lehet ilyen hangszedőket vásárolni, csak ezek a hangszedők a lemezjátszó többszörösébe kerülnekBővebben: Link. A vidi tunerben az fono erősítő már szerencsére nem szenved a vidis betegségben, tehát ha gondolod a vidi talán megérdemelhet egy jobb lemezjátszót, csak akkor már lehet jobb lenne egy külső korrektor, de ezt Neked kell eldöntened.
Hello!
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2014
(#) Pityu9 válasza leone hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Üdv!
Ha jól gondolom ez csak húzóerőt visz át, akkor meg lehet próbálni damillal helyettesíteni.
Üdv!
(#) djhans válasza Pityu9 hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Szia! Köszi az infókat. Maradok ennél a hangszedőnél. Nem tudod hol tudok bele tűt venni?
(#) Pityu9 válasza djhans hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Üdv!
Vagy itt érdemes megnézni vagy a fentebb linkelt oldalon, lehet, hogy nincs kinn a weboldalunkon, de attól még lehet, hogy tudnak rendelni.
Üdv!
(#) olahti71 hozzászólása Jan 9, 2014 /

Üdvözöllek titeket!
Egy kis segítséget kérnék. Vettem egy Lenco L83-as USB-s lemezjátszót régi lemezeim digitalizálására. Azonban a szerkezetet nem ismeri fel a számítógép. Megpróbáltam letölteni egy szoftvert, de nem sikerült. Mit kellene csinálnom? Hová vihetném megjavíttatni a lemezjátszót? Nagyon szeretném használni, de így nem fogom tudni.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
(#) Baxi hozzászólása Jan 10, 2014 /

Hi Mesterek!
Régóta szeretem volna egy bakelitlejátszót s most talán lesz
A kérdésem az lenne mivel Én nem értek hozzá hogy a 2db közül melyiket érdemesebb megvenni, alkatrész ellátottság stb?
1.- NAD 5120
2.- SABA PSP 240

Segítséget előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2014
(#) zolika60 válasza Baxi hozzászólására (») Jan 10, 2014 /

Alkatrész egyikhez sem igen van szerintem. A magam részéről a SABA tűnik jobb választásnak.
(#) Baxi válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 10, 2014 /

Ok, alkatrészt úgy gondoltam hogy tű meg ilyenek, vagy ezek univerzálisak már mint a tű?
(#) zolika60 válasza Baxi hozzászólására (») Jan 10, 2014 /

Igen az többféle is kapható. és hangszedő is.
(#) Pityu9 válasza Baxi hozzászólására (») Jan 10, 2014 /

Üdv!
A NAD 5120 ahogy gondolom már értesültél róla az egykori Hi-Fi magazin nagy kendvence/etalonja volt, de most jöjjenek a műszaki részletek: sajnos sok esetben az egyébként nagyon csendes motor bezajosodik, elkezd búgni, a tányér csapágyazása nem valami erős, a karja nem szereti a nagyon kis tűnyomóerővel dolgozó hangszedőket (shure típusok) mivel sajnos eléggé primitív a csapágyazása, a vízszintes elmozduláshoz tartozó alsó tartócsapágy konkrétan ugyanolyan, mint a tányér csapágya, szerencse kérdése, hogy éppen ki milyen minőségű csapágyazású gépet fog ki, sajnos ezeknek az alapvetően tesla gépeknek a minősége ennyire szórt. Pozitívum viszont, hogy az akkori lemezjátszóknál jobban szólt. Egy eléggé kiegyenlítetlen teszten a taya dp-510 egy shure m91ed-vel és a nad5120 a gyári tesla!!! hangszedővel összességében jobban szólt mint a taya (jobb volt a térleképezés, a taya viszont részletesebb, hidegebben szólt és nem nyávogott, viszont érdesebben szólt, a nad meg inkább olyan mézesmázos, analógos gép). Pedig mint tudjuk, a tesla hangszedőnél kb. bármi jobb. Én most is a NAD-ot használom, sajnos klasszikus zenén eléggé kijön a nyávogása. A NAD-ba elméletileg beszerelhető a mostani tesla (pro-ject) lemezjátszók motorja,ebay-ről rendelhető, kérdés, hogy megéri-e? Minden esetre megvétel elött (ha van rá mód) érdemes ellenőrizni a csapágyak állapotát: a kar nem szorul, nem lötyög, a tányér sem üt, működés közben milyen hangok hallatszódnak a gépből, ha valami kopog, dörömböl menet közben nem szabad megvenni. A NAD-nak még az a nagy előnye, hogy függesztett vázú, így nem szedi össze annyira a környezeti zajokat és a karnak a rezonanciája ráhangolható a hangszedőjére. A saba-t nem ismerem.
Üdv!
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2014
(#) Baxi válasza Pityu9 hozzászólására (») Jan 10, 2014 /

Köszönöm a válaszokat, ezeket megkérdem az eladóktól már mint a csapágy részeket.
Köszönöm még egyszer!
Következő: »»   17 / 87
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem