Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok
Édesanyám Tesla moderatoját szerettem volna karácsonyig rendbe rakni, de sajnos egy híján minden sikerült volna. A hangszedő kar liftje egyszerűen nem működik rendesem. Kikapcsolásnál hirtelen emel, bekapcsolásnál pedig leejti a tűt. Megnéztem mi lehet a baja, de valaki már babrálhatta a rugókat, mert el vannak deformálva, Viszontvettem egy „hibás állapotú gépet egy GZ-040-et, ami hibás lévén egy tű baja van, így nem volt szívem szétbontani. Ez alapján próbálnám összerakni, de szerintem valami speckó vazelin vagy valami ragadós zsír kellene hozzá, mert a rudazatott nem lassítja semmi. Esetleg valaki tudna márkában ilyen nyúlós zsírt. Mert én el nem tudom képzelni mi a neve. Előre is köszönöm
Üdv!
Szilikon olaj kell bele, lehetőleg valami nagy viszkozitású (vagyis sűrű), szilikontechnikai boltban tudnak segíteni. Üdv!
Értem, köszi a válaszotokat. Esetleg nem tudjátok hogy a GZ-040-be milyen tű kell, mert most a beteges moderato vk 4302 van bele buherálva, csak néha ugrál.
Így néz ki a pick up.
Szia,
A tű dőlését csak mérőlemezzel lehet pontosan beállítani. Szemmel azt nem látod, hogy a tű merőleges-e? A pick-up párhuzamossága a lemezzel, semmit nem jelent. Igen, lehet, hogy a pick-up-nak úgy kell állnia, hogy nem párhuzamos a lemezzel, hanem jobbra, vagy balra dől. Az első képen az eredeti beállítás látszik, ahol a pick-up szemre beállítva párhuzamos volt a lemeztányérral. A másik képen az elforgatott hangszedő látszik. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
Szia!
Honnan lehetne ilyen mérőlemezt beszerezni?
Szia,
Sajnos nem tudom. Az enyém kb. 30 éves, magyar, Hungaroton kiadás. Láttam már vakerán is, de most éppen nincs. Az igényes "bakelitesek"-nek nincs túl jó véleménye róla. Náluk a minimum szint az Ortofon 0002 lemeze. kb. 90$... Lemezboltokban (LP, vinyl, bakelit) lehet próbálkozni. Ők biztosan ismerik a forrást...
Köszi. Szép kilátások...
Sziasztok!
Van egy Tesla nzc 143 típusú lemezjátszóm. Az a problémám vele, hogy rövid használat után lelassul. Mi lehet a gond? Hogyan tudnám megjavítani, milyen alkatrészre lehet szükségem? Köszi a segítséget!
Szia,
3 dolgot tudok elképzelni: - a szíj csúszik, mert régi, vagy a pályája piszkos -> szíjcsere - a tányér csapágyába belekeményedett/kifogyott a kenőanyag - az előbbi, de a motor tengelyén. A helyedben nem nagyon használnék "kristályos" lemezjátszót. Borzasztóan rontja a lemezeket. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2013
Szép estét!
Ma jött meg egy Sencor STT114BlUE lemezjátszó,amit rendeltünk, viszont akadt egy kis probléma, a lemezek játszása közben egy állandó, igen zavaró kattogás hallatszik. Úgy gondolom, hogy a tányérral lesz a probléma, de nem vagyok benne biztos, ezért inkább megkérdem, hátha tudtok segíteni. Mit érdemes ilyenkor csinálni?
Üdv!
Nem akarlak elkeseríteni, de ezek a mai "noname" lemezjátszók csak kinézetben lemezjátszók, a tányér teljes mértékben fröccsöntött müanyag, a meghajtó motor gyenge és kicsit, a hangszedő keramikus, a karcsapágy/tányércsapágy nem nevezhető csapágyazásnak, még a legkevésbé szeretett lemezemet sem raknám fel erre. Ezeknél bármely tesla lemezjátszó jobb, amibe (a keramikus hangszedőnél maradva) a VK4302-t szerelték,és ha nem elvárás a Hi-Fi hangminőség. Ugyanezt a sasszit szerelik az elta/wattson/stb. készülékekbe, a tányéron kialakított tengelyrész a müanyag fröcsöntés miatt gyárilag üt, ha kézzel hozzérsz egy picit is a tányér széléhez, az nyomban megbillen, akkor jársz a legjobban, ha visszaviszed addig, amíg garanciális. Nagyon sajnálom, de csak a tényeket/tapasztalataimat írtam le. Üdv!
Szia Katt!
http://www.ebay.co.uk/itm/Hi-Fi-News-Test-Record/231110128416?_trks...50& De legalább tudod az előéletét, a használt kétes eredetűvel szemben. A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2013
Sziasztok! Buék!
Van egy lemezjátszóm, Akai ap-100-as. Már mikor hozzá jutottam, kiderült hogy bele piszkáltak. Belefabrikált előerősítő búgott, kiszedtem belőle. Az lenne a kérdésem hogy honnan vehetnék hozzá vékony vezetéket. Mi a paraméter, ami kell hozzá, ohm stb, mert mikor mozgatom a kart serceg, kicserélném teljesen.
Szia!
Hogy érted,hogy "serceg"?Mozgatáskor a hangszóróból sercegö hang szól mikor ide-oda mozgatod a kart? Részemröl a javaslat:vedd ki a beépitett elöerösítöt,aztán közvetlenül a pickupról levezetett dróttal kellene kipróbálnod.Eredetileg is igy müködtek ezek a gépek,természetesen olyan erösitövel hallgatható meg a minek van "Phono" bemente.Föleg a régebbieknek van. Eredetileg ezek a lemezjátszók "tuchel" csatlakozóval voltak ellátva,amit késöbb átalakítottak "rca"-ra,hogy az újabbakkal is kompatibilis legyen. Ha van régi kazettásmagnód,decked,ahhoz is hozzákötheted,azon is megszólal. Lehet szerezni olyan drótot is amire gondolsz,de több ezer Ft-ba kerül,kicserélni sem egyszerü, szerintem nem adrótban lesz a hiba. Nekem van 2 ilyen lemezjátszóm,romként vettem,rendbehoztam,tökéletesen müködik. Több mint 30-éves Hi-Fi lemezjátszók ezek,abban az idöben csúcsmodellek voltak,szerintem ma is azok.Ortofon hangszedövel csodásan szólnak. Bocs,ha bö lére sikerült,de a segiteniakarás vezérelt. Üdv!
Sziasztok!
Hát már kiszedtem belőle, az előerősítőt. De mivel aki babrált benne, elszúrta az árnyékoló harisnyát. Szereztem átmérőben hasonló fém harisnyát, ami bele megy a kar menetes részén amit nem látni összeszerelt állapotban, és a kar ide oda mozgatásával sercegést okoz a harisnyát a fém vázhoz rögzítettem, de nem hozta meg az általam elfogatható csendet. Én 1500ft ért vettem és meg vagyok ezen kívül elégedve vele, mikor látom hogy valami normális gyári dolgot modifikálnak a hátrányára, kiakadok. Én egy japán shelt és tűt vettem hozzá, 8500ft volt, a márkáját nem tudom. De a havernál kipróbáltuk, és nem szolt rosszul nála se. Viszont búgott de nálam nem. Nem bánom hogy, sokat írtál sőtt. Üdv!
Szia!
Karba nem kell árnyékolt vezeték, nagyon hajlékony, vékony, párosan, lazán összesodort megfelel.
Sziasztok
Vásároltam egy Grundig PS-5600 lemezjátszót, amely Dual ASP-135 mechanikával rendelkezik. Minden tökéletes lenne csakhogy, nem működik a lift fel-le funkció. Szétszedtem és akkor láttam hogy eltört egy bowden. Ami kb olyan vastag mint a cérna és bowden házban fut. A két végén le van zárva kis rézcsővel, amit aztán be lehetne akasztani magába a mechanikába ha nem tört volna el. A kérdésem annyi lenne hol lehet ilyen alkatrészeket beszerezni, és hogy van-e esetleg valami más alternatíva? Előre is köszi a segítséget Üdv Joci
Sziasztok. Vettem egy Goldstar GSP-309 lemezjátszót. Audiotechnika T4P hangszedővel van ellátva. Szerintetek ez nagyon gagyi vagy használható? Egyébként működik rendesen. Videoton RA6386S erősítővel használom. Jó ez vagy ehhez az erősítőhöz nem érdemes jobbat?
Üdv!
Alapvetően a T4P elnevezés a hangszedő felfogatására utal, az a lényege, hogy elméletileg minden ilyen hangszedő ugyanakkora, ugyanolyan tömegü, tehát a régit egyszerüen kihúzod, az újat belerakod. Szvsz. nemigazán érdemes kicserélni a hangszedőt a készülékben ha gyárilag is ezt rakták bele két okból: 1. az audio-technikához még lehet tűt vásárolni és még vásárolható ugyanilyen hangszedő, ugyanolyanra meg mi értelme kicserélni 2. ez a T4P-s felfogatás már kifutó széria, ha esetleg sikerülne egy ortofon T4P-s hangszedőt vásárolni, kérdés, meddig lehetne bele tűt vásárolni. Őszintén megmondva, mivel ennek a lemezjátszónak a karján nincs semmiféle beállítási lehetőség ez úgy jó ahogy van, de sokat nem kell várni. Ha mégis a hangszedő csere mellett döntenél itt még lehet ilyen hangszedőket vásárolni, csak ezek a hangszedők a lemezjátszó többszörösébe kerülnekBővebben: Link. A vidi tunerben az fono erősítő már szerencsére nem szenved a vidis betegségben, tehát ha gondolod a vidi talán megérdemelhet egy jobb lemezjátszót, csak akkor már lehet jobb lenne egy külső korrektor, de ezt Neked kell eldöntened. Hello! A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2014
Üdv!
Ha jól gondolom ez csak húzóerőt visz át, akkor meg lehet próbálni damillal helyettesíteni. Üdv!
Szia! Köszi az infókat. Maradok ennél a hangszedőnél. Nem tudod hol tudok bele tűt venni?
Üdv!
Vagy itt érdemes megnézni vagy a fentebb linkelt oldalon, lehet, hogy nincs kinn a weboldalunkon, de attól még lehet, hogy tudnak rendelni. Üdv!
Üdvözöllek titeket!
Egy kis segítséget kérnék. Vettem egy Lenco L83-as USB-s lemezjátszót régi lemezeim digitalizálására. Azonban a szerkezetet nem ismeri fel a számítógép. Megpróbáltam letölteni egy szoftvert, de nem sikerült. Mit kellene csinálnom? Hová vihetném megjavíttatni a lemezjátszót? Nagyon szeretném használni, de így nem fogom tudni. Válaszaitokat előre is köszönöm!
Hi Mesterek!
Régóta szeretem volna egy bakelitlejátszót s most talán lesz A kérdésem az lenne mivel Én nem értek hozzá hogy a 2db közül melyiket érdemesebb megvenni, alkatrész ellátottság stb? 1.- NAD 5120 2.- SABA PSP 240 Segítséget előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2014
Alkatrész egyikhez sem igen van szerintem. A magam részéről a SABA tűnik jobb választásnak.
Ok, alkatrészt úgy gondoltam hogy tű meg ilyenek, vagy ezek univerzálisak már mint a tű?
Üdv!
A NAD 5120 ahogy gondolom már értesültél róla az egykori Hi-Fi magazin nagy kendvence/etalonja volt, de most jöjjenek a műszaki részletek: sajnos sok esetben az egyébként nagyon csendes motor bezajosodik, elkezd búgni, a tányér csapágyazása nem valami erős, a karja nem szereti a nagyon kis tűnyomóerővel dolgozó hangszedőket (shure típusok) mivel sajnos eléggé primitív a csapágyazása, a vízszintes elmozduláshoz tartozó alsó tartócsapágy konkrétan ugyanolyan, mint a tányér csapágya, szerencse kérdése, hogy éppen ki milyen minőségű csapágyazású gépet fog ki, sajnos ezeknek az alapvetően tesla gépeknek a minősége ennyire szórt. Pozitívum viszont, hogy az akkori lemezjátszóknál jobban szólt. Egy eléggé kiegyenlítetlen teszten a taya dp-510 egy shure m91ed-vel és a nad5120 a gyári tesla!!! hangszedővel összességében jobban szólt mint a taya (jobb volt a térleképezés, a taya viszont részletesebb, hidegebben szólt és nem nyávogott, viszont érdesebben szólt, a nad meg inkább olyan mézesmázos, analógos gép). Pedig mint tudjuk, a tesla hangszedőnél kb. bármi jobb. Én most is a NAD-ot használom, sajnos klasszikus zenén eléggé kijön a nyávogása. A NAD-ba elméletileg beszerelhető a mostani tesla (pro-ject) lemezjátszók motorja,ebay-ről rendelhető, kérdés, hogy megéri-e? Minden esetre megvétel elött (ha van rá mód) érdemes ellenőrizni a csapágyak állapotát: a kar nem szorul, nem lötyög, a tányér sem üt, működés közben milyen hangok hallatszódnak a gépből, ha valami kopog, dörömböl menet közben nem szabad megvenni. A NAD-nak még az a nagy előnye, hogy függesztett vázú, így nem szedi össze annyira a környezeti zajokat és a karnak a rezonanciája ráhangolható a hangszedőjére. A saba-t nem ismerem. Üdv! A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |