Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   907 / 1274
(#) kadarist válasza djseed1 hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Szia!
Mindig feszültségméréssel kezdjük a hibakeresést. A tápegység kimenetén, a pufferkondenzátorokon mérj feszültségeket. Az értékek a rajzon, a trafó lábai mellé vannak írva és persze nem a trafón kell mérni, hanem a puffereken.
(#) G1xx3r hozzászólása Dec 20, 2013 /

Sziasztok! Van egy Samsung P2470hd tipusú monitorom, és az a problémám vele h bekapcsoláskor 2-3 mp után elmegy a kép és csak hang van. Tudna ebben vki segiteni? Előre is köszönöm a tanácsokat.
(#) djseed1 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Megvan a gond. Mivel a TV nem indúlt, csak a stendby feszültségeket mértem. Azok megvoltak. Valami visszacsatolási problémára gyanakodtam, és el is találtam. Az optokapu áramkörében volt meghalva egy 50V/4,7mf-es kondi. Csere után azonnal indúlt a TV és tökéletesen működik.

Köszönöm a segítséget!
(#) jdani hozzászólása Dec 20, 2013 /

Hali. Van egy régi Samsung CK-5013T TV. Bekapcsoláskor a hangyaháború nem ugrál a képernyőn, de ha csatlakoztatom a Scart kábelt, a kép össze-vissza futkos hang nélkül. Azért írom hogy hang nélkül, mert találkoztam már olyannal, hogy a kép össze-vissza futkosott, de hang volt. Ekkor a videofeldolgozó IC, ami a scratól jött, volt a hibás. Viszont egy másik OVP Tv-nél olyan hiba volt, hogy ha csatlakoztattam a scartot, a kép és hang megvolt, de utánna hirtelen az is összefutott, és hang sem volt. Egy kis mezei tranyó volt a hibás. Itt mire tippeltek, mit nézzek át?
(#) eyess válasza jdani hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Vertikális kör ellenállásra gyanakodnék , ha amúgy rendben vannak a feszültségek.
(#) atti35 hozzászólása Dec 20, 2013 /

Köszönöm a segítségedet kadarist. A tv tökéletesen működik az 50v-os kondi volt a rossz a primer oldalon.
(#) jdani válasza eyess hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Attól a hangnak mennie kén, vagy nem? Küldök majd egy pár fotót, mert annyira nem tudok még benne orientálódni.
(#) jdani hozzászólása Dec 20, 2013 /

A nyák több helyes is meg van barnulva, lásd kép.
(#) BarnaPili válasza jdani hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Ha hang nélkül futkos,akkor valami szinkronjel leválasztási probléma van.A scarton gondolom kompozit videojelet adsz neki.A NYÁK barnulás természetes a melegedős részeknél.
(#) jdani válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Hát a beltéri és a TV Scarttal van összekötve.
Ugyanilyen problémám volt egy másik TVnél, de ott hang volt. Hol keressem a problémát?

A beltérin nézd meg,milyen kimeneti jel van beállítva. "YUV"-nek kellene lennie.Ez a TV nem tudom,eszi-e az RGB-t.

Érdekes. Kaptam egy TV-t szomszédtól, azt mondta hogy nem működik. Bekapcsolom, ugrál a kép, de hang van. Átkapcsoltam ahogy írtad, már működik. Visszaviszem neki, hogy Ez működik, semmi baja
És itt ez a másik TV.
Itt is ugrál a kép, de itt hang van. Gyanakodok itt a scart videofeldolgozó Icjére. A kép jobb irányba dől, majd fokozatosan bal irányba. Ha melegítem azt a bizonyos Ic-t, akkor a kép fokozatosan elkezd visszafelé, jobb irányban futni. Ha van valami tuti ötleted, oszt meg velem légyszi. Ha nem, akkor mindegy, odaadom szomszédnak, mert ő csak antennán nézi a TV-t, ami ezen jól működik. Kérek érte valami aprót, meg cserébe kapcsok két hibás TV-t Bár inkább még aprót sem kérek tőle, mert a Scart nem megy rajta, és távirányító sincs hozzá.
(#) Buvarruha válasza G1xx3r hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Inverter/csőhiba.

Az ilyen jellegű hibákhoz jó lenne egy szkóp.Rengeteget segít,ha látod ,mi történik...
Egyéb okosat nem tudok mondani.

Egyszer már foglalkoztam vele, nem jöttem rá semmire, hagyom annyiba. Mondom, szomszédnak van 2 hibás TV-je, és csak koax kábelen TVzik, ezt odaadom neki, kapok helyette 2 rosszat. Majd azokkal jelentkezek
(#) atti35 hozzászólása Dec 20, 2013 /

Sziasztok! Van egy Singer SM5197 tipúsu tv. Bekapcsoláskor a sorkimenő trafóból sípoló hang jön, de ennyi se kép se hang. Mi lehet a gond?
(#) G1xx3r válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

Köszi a tippet, remélem hogy ezzel megoldódik

Mod: Gratulálok, sikerült spórolnod három betűt és 0.1 másodpercet!
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2013
(#) belfi2 hozzászólása Dec 21, 2013 /

Sziasztok!

Javítok egy Westel 11AK36 tip tv-t. A hiba "nagyjából" javítva. (kondi), de a képcső végén bekapcsoláskor áthúzás van.De nem mindig.Van mikor belehet kapcsolni, de akkor kb félóra üzem után megint áthúz és kikapcsol.
Mi lehet a baj?
(#) BarnaPili válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

A nagyjából kijavított kondihiba mit takar? A tápfeszültségek rendben vannak? Belül húz át a cső? Vagy kívül a képcsőfoglalat szikrázik?Ha belül szikrázik,akkor "szelaví..." képcső hiba.Ha a foglalat szikrázik,akkor a foglalatot szétpattintva ki tudod vakarni belőle a lerakódást,ami vezet.(Szélsőséges esetben ki is lehet szedni a szikraköz másik lemezét,de nem egészen korrekt megoldás.)
(#) jdani hozzászólása Dec 21, 2013 /

Tehát megkaptam a 2 Tv-t. Egyik ha bekapcsolom,a sorvég sipol, ciripel, kínlódik, a TV nem kapcsol be. Kivettem a hozzá tartozó tranyót. BE és BC között mértem ellenállást. BC között 500R, de BE között 300R amit kevesellek. BU808FDI van benne. Kivettem a másik működö TVből, egy BU508DF tranyót. BC között 480R, BE között 530R. Vajon a BU808 jó ha ilyen adatot mérek, és nem is a tranyó a baja a TV-nek? Esetleg beletehetem BU808 helyett a BU508at?
(#) jdani válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

Hát én nemtudom miféle szomszédok ezek
Amint irtam tegnap is, ideadák a TV-t hogy nem megy, felhozom, bekapcsolom, megyen.
Ugyanattól a fickótol hoztam még 2 TV-t, hogy ha meg lehet csinálni, akkor csináljam, ha nem, akkor kapjam szét. Egyik igaz nem kapcsol be, de a másikat bekapcsoltam, ... na mondjuk rá, 90%osan működik. Elég soká kapcsol be, a sorkimenő csinálja a dolgát, mert sípol, tehát működik, csak a kép, kb 20 másodperc múlva jön be. Igaz nem egy mai eresztés a TV, egy régi OTF 4445A típus. A másik, kicsit zavaró dolog, hogy a kép elsötétül, ha a TV kiír valamit. Mondjuk AV, VHF, mute ikon, stb. Lásd 1. kép, az jó, a második feliratos láthatóan sötétebb. De nem mindegyikre megy el a kép. Valamelyikre jobban, valamelyik feliratra kevésbé. Nem hinném hogy ez direkt ilyen funkció, más ehez hasonló tipusoknál ilyet nem csinál.
És találtam benne egy tekercset, aminek a teteje le volt törve ferritestől együtt. Igaz a helyén volt, csak könynen járt benne, lásd. 3. kép.
Mi lehet a lehalványulás oka?
(#) BarnaPili válasza jdani hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

A BU 808 DFI egy Darlington tranzisztor(két tr.egy tokban),azt jónak mondanám ezekkel az értékekkel.Annak a bázisába megy a jel,ezen jel útjában van általában egy kis elkó.Azt keresd meg,szokott vacakolni.A BU508 nem jó helyette.
A másik elsötétülős TV-hez: A gombokat nyomkodva jön ez a jelenség,vagy magától?
(#) Petyaa hozzászólása Dec 21, 2013 /

Sziasztok! Történt egy kis affér a tv vel ( Lg 32LK450 ) a tesóm hozzávágta a telefont, és a kijelző kristály ahogy látom megrepedt. egy évig kuporgattam a pénzt... Szeretnék tanácsot kérni hogy lehet e javítani valamilyen módon, és ha igen mennyibe kerül körülbelül? Sajna nem kértünk rá sérüléses garanciát. Köszi előre is
(#) kisninja válasza Petyaa hozzászólására (») Dec 21, 2013 / 1

Panel csere de sajnos én árat nem tudok mondani.
(#) Petyaa válasza kisninja hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

Köszi akkor lényegében a komplett belseje, kivéve a műanyag ház maradna meg?
(#) zolika60 válasza Petyaa hozzászólására (») Dec 21, 2013 / 1

A kijelző panelt kell cserélni az alaplap maradhat.
(#) Petyaa válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

értem, köszönöm : )
(#) Baxi hozzászólása Dec 22, 2013 /

Hi Mesterek!

A kedves Anyós tv-je beadta az unalmast, sorvég meghajtó tranzisztor volt a ludas. Csere megvolt és éledt a készülék. Viszont a kép el van csúszva ~2 cm-es vastagságú csíkokra, vízszintes irányba. Nem nagy az elcsúszás de van. Az elcsúszás nagyjából félcenti centi környékén mozog.
A típusa a készüléknek: Daewoo DTH-29U7K-1000
Segítséget válaszokat előre is köszönöm.
(#) BarnaPili válasza Baxi hozzászólására (») Dec 22, 2013 /

A sorvégtáp szűrését nézd meg.Általában 100µF/160V-os elkó.(Lehet hogy csak 47uF)
(#) Baxi válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 22, 2013 /

Ok, kösz megnézem majd!
Következő: »»   907 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem