Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Mindig feszültségméréssel kezdjük a hibakeresést. A tápegység kimenetén, a pufferkondenzátorokon mérj feszültségeket. Az értékek a rajzon, a trafó lábai mellé vannak írva és persze nem a trafón kell mérni, hanem a puffereken.
Sziasztok! Van egy Samsung P2470hd tipusú monitorom, és az a problémám vele h bekapcsoláskor 2-3 mp után elmegy a kép és csak hang van. Tudna ebben vki segiteni? Előre is köszönöm a tanácsokat.
Megvan a gond. Mivel a TV nem indúlt, csak a stendby feszültségeket mértem. Azok megvoltak. Valami visszacsatolási problémára gyanakodtam, és el is találtam. Az optokapu áramkörében volt meghalva egy 50V/4,7mf-es kondi. Csere után azonnal indúlt a TV és tökéletesen működik.
Köszönöm a segítséget!
Hali. Van egy régi Samsung CK-5013T TV. Bekapcsoláskor a hangyaháború nem ugrál a képernyőn, de ha csatlakoztatom a Scart kábelt, a kép össze-vissza futkos hang nélkül. Azért írom hogy hang nélkül, mert találkoztam már olyannal, hogy a kép össze-vissza futkosott, de hang volt. Ekkor a videofeldolgozó IC, ami a scratól jött, volt a hibás. Viszont egy másik OVP Tv-nél olyan hiba volt, hogy ha csatlakoztattam a scartot, a kép és hang megvolt, de utánna hirtelen az is összefutott, és hang sem volt. Egy kis mezei tranyó volt a hibás. Itt mire tippeltek, mit nézzek át?
Vertikális kör ellenállásra gyanakodnék , ha amúgy rendben vannak a feszültségek.
Köszönöm a segítségedet kadarist. A tv tökéletesen működik az 50v-os kondi volt a rossz a primer oldalon.
Attól a hangnak mennie kén, vagy nem? Küldök majd egy pár fotót, mert annyira nem tudok még benne orientálódni.
A nyák több helyes is meg van barnulva, lásd kép.
Ha hang nélkül futkos,akkor valami szinkronjel leválasztási probléma van.A scarton gondolom kompozit videojelet adsz neki.A NYÁK barnulás természetes a melegedős részeknél.
Hát a beltéri és a TV Scarttal van összekötve.
Ugyanilyen problémám volt egy másik TVnél, de ott hang volt. Hol keressem a problémát?
A beltérin nézd meg,milyen kimeneti jel van beállítva. "YUV"-nek kellene lennie.Ez a TV nem tudom,eszi-e az RGB-t.
Érdekes. Kaptam egy TV-t szomszédtól, azt mondta hogy nem működik. Bekapcsolom, ugrál a kép, de hang van. Átkapcsoltam ahogy írtad, már működik. Visszaviszem neki, hogy Ez működik, semmi baja
És itt ez a másik TV. Itt is ugrál a kép, de itt hang van. Gyanakodok itt a scart videofeldolgozó Icjére. A kép jobb irányba dől, majd fokozatosan bal irányba. Ha melegítem azt a bizonyos Ic-t, akkor a kép fokozatosan elkezd visszafelé, jobb irányban futni. Ha van valami tuti ötleted, oszt meg velem légyszi. Ha nem, akkor mindegy, odaadom szomszédnak, mert ő csak antennán nézi a TV-t, ami ezen jól működik. Kérek érte valami aprót, meg cserébe kapcsok két hibás TV-t Bár inkább még aprót sem kérek tőle, mert a Scart nem megy rajta, és távirányító sincs hozzá.
Az ilyen jellegű hibákhoz jó lenne egy szkóp.Rengeteget segít,ha látod ,mi történik...
Egyéb okosat nem tudok mondani.
Egyszer már foglalkoztam vele, nem jöttem rá semmire, hagyom annyiba. Mondom, szomszédnak van 2 hibás TV-je, és csak koax kábelen TVzik, ezt odaadom neki, kapok helyette 2 rosszat. Majd azokkal jelentkezek
Sziasztok! Van egy Singer SM5197 tipúsu tv. Bekapcsoláskor a sorkimenő trafóból sípoló hang jön, de ennyi se kép se hang. Mi lehet a gond?
Köszi a tippet, remélem hogy ezzel megoldódik
Mod: Gratulálok, sikerült spórolnod három betűt és 0.1 másodpercet! A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2013
Sziasztok!
Javítok egy Westel 11AK36 tip tv-t. A hiba "nagyjából" javítva. (kondi), de a képcső végén bekapcsoláskor áthúzás van.De nem mindig.Van mikor belehet kapcsolni, de akkor kb félóra üzem után megint áthúz és kikapcsol. Mi lehet a baj?
A nagyjából kijavított kondihiba mit takar? A tápfeszültségek rendben vannak? Belül húz át a cső? Vagy kívül a képcsőfoglalat szikrázik?Ha belül szikrázik,akkor "szelaví..." képcső hiba.Ha a foglalat szikrázik,akkor a foglalatot szétpattintva ki tudod vakarni belőle a lerakódást,ami vezet.(Szélsőséges esetben ki is lehet szedni a szikraköz másik lemezét,de nem egészen korrekt megoldás.)
Tehát megkaptam a 2 Tv-t. Egyik ha bekapcsolom,a sorvég sipol, ciripel, kínlódik, a TV nem kapcsol be. Kivettem a hozzá tartozó tranyót. BE és BC között mértem ellenállást. BC között 500R, de BE között 300R amit kevesellek. BU808FDI van benne. Kivettem a másik működö TVből, egy BU508DF tranyót. BC között 480R, BE között 530R. Vajon a BU808 jó ha ilyen adatot mérek, és nem is a tranyó a baja a TV-nek? Esetleg beletehetem BU808 helyett a BU508at?
Hát én nemtudom miféle szomszédok ezek
Amint irtam tegnap is, ideadák a TV-t hogy nem megy, felhozom, bekapcsolom, megyen. Ugyanattól a fickótol hoztam még 2 TV-t, hogy ha meg lehet csinálni, akkor csináljam, ha nem, akkor kapjam szét. Egyik igaz nem kapcsol be, de a másikat bekapcsoltam, ... na mondjuk rá, 90%osan működik. Elég soká kapcsol be, a sorkimenő csinálja a dolgát, mert sípol, tehát működik, csak a kép, kb 20 másodperc múlva jön be. Igaz nem egy mai eresztés a TV, egy régi OTF 4445A típus. A másik, kicsit zavaró dolog, hogy a kép elsötétül, ha a TV kiír valamit. Mondjuk AV, VHF, mute ikon, stb. Lásd 1. kép, az jó, a második feliratos láthatóan sötétebb. De nem mindegyikre megy el a kép. Valamelyikre jobban, valamelyik feliratra kevésbé. Nem hinném hogy ez direkt ilyen funkció, más ehez hasonló tipusoknál ilyet nem csinál. És találtam benne egy tekercset, aminek a teteje le volt törve ferritestől együtt. Igaz a helyén volt, csak könynen járt benne, lásd. 3. kép. Mi lehet a lehalványulás oka?
A BU 808 DFI egy Darlington tranzisztor(két tr.egy tokban),azt jónak mondanám ezekkel az értékekkel.Annak a bázisába megy a jel,ezen jel útjában van általában egy kis elkó.Azt keresd meg,szokott vacakolni.A BU508 nem jó helyette.
A másik elsötétülős TV-hez: A gombokat nyomkodva jön ez a jelenség,vagy magától?
Sziasztok! Történt egy kis affér a tv vel ( Lg 32LK450 ) a tesóm hozzávágta a telefont, és a kijelző kristály ahogy látom megrepedt. egy évig kuporgattam a pénzt... Szeretnék tanácsot kérni hogy lehet e javítani valamilyen módon, és ha igen mennyibe kerül körülbelül? Sajna nem kértünk rá sérüléses garanciát. Köszi előre is
Panel csere de sajnos én árat nem tudok mondani.
Köszi akkor lényegében a komplett belseje, kivéve a műanyag ház maradna meg?
A kijelző panelt kell cserélni az alaplap maradhat.
Hi Mesterek!
A kedves Anyós tv-je beadta az unalmast, sorvég meghajtó tranzisztor volt a ludas. Csere megvolt és éledt a készülék. Viszont a kép el van csúszva ~2 cm-es vastagságú csíkokra, vízszintes irányba. Nem nagy az elcsúszás de van. Az elcsúszás nagyjából félcenti centi környékén mozog. A típusa a készüléknek: Daewoo DTH-29U7K-1000 Segítséget válaszokat előre is köszönöm.
A sorvégtáp szűrését nézd meg.Általában 100µF/160V-os elkó.(Lehet hogy csak 47uF)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |