Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
De erőből is nyomtam, és csak picit haladt, nem akarom eltörni. Csak nyomjam mint az őrült?
A potit azért ne tedd tönkre, erősen nyomd, de ésszel!
Mivel ez nem csavaros, nem lehet megszorítani. Ez akkor jó, ha szoros A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2013
Állandó tápon van és távirányitóval aktiválom. Úgyhogy akkor ezek szerint muszály leszek szétszedni és benne úgy ahogy mondtad átmérni a dolgokat, és ott ha találok valami tápot ami aktiválás után van akkor nyert ügyem van mert van nekem itthon 12V-os led ami már alapból blikál csak azt rákötöm és kész.
Köszi a segitséget.
Igazad volt, majdnem eltörött a hüvelykujjam, de felment rá. Köszi!
Sziasztok! Hogyan tudom meg állapítani, hogy a daewoo lcd monitorba a: 04N60C3 jó e? Mert így elsőre minden jónak tűnik. A monitor egyik pillanatról a másikra nem műkődött. Köszi!
Ha jól látom Ez egy Fet. Ezt pedig Így tudod tesztelni.
Szia, nem az enyém a hűtő, állítólag 3órát állt mert azt mondták a hölgynek a szállítók. Ha az van amit mondasz, 24órás leállítással és újra indítással megoldható?
Köszönöm a választ
A 12 óra ill több állás nem a bubik miatt kell. Amúgy normális a bugyborékolás. Olvasd el a használatit.
Ha nem vártatok volna kellő időt akkor bedugod és kuka a hűtő. Legalábbis a régiek így voltak....
Sziasztok! Van olyan koax csatlakozó amivel két különálló koax véget lehet összekötni? Olyanra gondolok, amibe két oldalról lehet koaxot bedugni. Vagy egyszerűbb ha az egyik végre fiú, a másik végre lány csatlakozót kötök és azokat csatlakoztatom?
Erre gondolsz?
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2013
Valami hasonlóra! De ehhez a két végre még kell egy egy csatlakozó, nem? és a két csatlakozóvéget kell a belinkelt eszközre rácsavarni. jól értelmezem?
Akkor egy csatlakozóval nem is oldható meg? Én olyanra gondoltam, hogy hátha van olyan csatlakozó, amibe két oldalról lehet becsatlakoztatni a koax végeket. Egyik oldalról az egyik véget, másik oldalról a másik véget, és a csatlakozó köti össze az árnyékokat és a melegpontokat.
Hello! Nézzél már meg egy koax F csatlakozót, és egy koax F toldót. Mi itt a gond öt perc alatt összeszerelhető.. üdv!
Azért kell ilyen "F" toldót használni, mert "F" csatlakozóból nem létezik mama csatlakozó. Az "F " csatlakozó családot úgy alakították ki, hogy a helyszínen könnyen szerelhető, és olcsó legyen. A csatlakozó középső ere maga a koax kábel központi ere, és egyszerűen felszelelhető egyszem bicskával, akár az árbóc tetején is egy biztosító kötélen lógva. A komolyabb megmunkálást igényló mama csatlakozót csak a készülékekre szerelnek gyárilag, illetve ilyen toldó formában létezik.
A szervonak is van hangja, mivel abban is villanymotor van. Esetleg hangszigeteles?
A kettekercses megoldas jonak latszik, sebessegben veri a szervot, csak nagy aram kell hozza es hosszu tekercstest, hogy mar az elejen letrehozza a kivant vonzerot. Esetleg megfelezni az utat es ket tekerccsel dolgozni mindket oldalon. Jo lenne tudni, hogy vizszintes vagy fuggoleges a kialakitasa. Fuggolegesnel erdemes lehet ellensuly beepiteset megfontolni. Mihez kell?
Helló. Egy olyan kérdésem lenne hogy tévedésből vásároltam CD4066-os ic-ből 30db-ot,mivel nekem azt mondták róla hogy ez a 14 lépcsős bináris számláló,így gyorsan ráharaptam és meg is vettem. Itthon miután rákerestem kiderült hogy ez egy Cmos 4X-es kapcsoló ic. Azt szeretném megkérdezni hogy ezzel a típussal mit lehet készíteni pontosan?
Például digitális potit .
Vagy élsz a jogoddal és visszaviszed, hiszen félretájékoztatott az eladó(véletlenül pont a saját hasznára...)
Van egy orosz 30 éves bromedár 4,5,6kw-os 1(230v)fázisú aggregátorom.Öninditós ,berugós stb.
Szegénykémnél az itteni védőföldeléses dugajt még nem alkalmazták, helyette 2darab 8milimétres csavar plusz rá szárnyas anya rögzíti a kijövő feszt,plusz mellette a földnek is ugyanolyan kimenet. Kérdésem a következő,Tisztelt hozzáértő Mesterek.a földnek leszúrtam egy 2-méteres köracélt,mert hát nem véletlenül van ott. Hogy állapítom meg hogy melyik a fázis?Mivelhogy a két kimenőn 230v-ot méreka bal oldali kimenőn+védőföld(test)között 160 voltot,a jobb kimenőn+test 64v-ot mérek??Ugyanez a szit u ha nem szúrom le a védőföldet Melyik a fázis,bal,vagy jobb???
Miért mi a hiba ? bocsi én még csak k.b. 3napja vagyok ezen az oldalon, amatőr vagyok ezen a téren.
Szia!
Az lesz a "fázis", amelyiket kiválasztod. Ez két egyenrangú kivezetés a földhöz (test) képest, ezért nincsenek meghatározva a kivezetések nevei.
Ne haragudj de vissza olvasnál néhány írást amit én írtam,illetve a válaszokat ?A kazánommal illetve és az aggregátorral kapcsolatban.2-3 oldal az egész.És megérted hogy mi a probléma 0 ohm!!!
A kazánod rossz, javíttasd meg! Ehhez ennyit tudok hozzáfűzni. Az aggregátorhoz: tartom az előzőekben leírtakat.
Miért? "Terepen" (kert végében, padláson) akarsz forrasztani? Jobban jász, ha ezt eladod, teszel hozzá pénzt, veszel gázzal tölthető pákát. (Csak azért gondolom, mert nehezen fogsz olyan fűtőbetétet találni, amelyik 4-6 V-ról 20-30 W teljesítményt produkál. Meg akkumulátort... egy forrasztás, egy töltés...)
Digitális potmétert hogyan tudnék belőle készíteni? Amugy nem boltba,hanem piacon vettem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |