Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Egész jó lett! Mi a baj a méretével? Ez pont jó egy karórának szerintem. Én már azért is megcsinálnám karórának, nagyon faja.
Köszi!
A mostani méretével már nem lenne nagy baj, az eredeti tervek szerintivel nem voltam elégedett. A jelenlegi verziót is meg lehetne csinálni kisebbnek, de már nem ölök bele több időt, újabb ötleteket próbálok megvalósítani . Erre már csak két kis rézlemezt kellene forrasztani, - ezért van rézből a két felét összefogó lemez - amibe bele lehetne akasztani a szíjat és hordható. A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2013
Értem. Egyébként azok a lemezek csak úgy rá vannak tolva, vagy valami kis körömszerű dologgal kapaszkodnak a házhoz? Csak mert ha ahhoz rögzítesz és megfeszül, szétugrik a két lemez, leesik az órád, aztán szedegetheted a biteket...
Csak egy lemez van, azon két furat és hátulról még rá is lehet csavarozni, bár enélkül is stabil.
Jaa! Így más! Egyébként inkább alulról csavarozd, mert a forrasztás elszínezi a rézlemezt, az pedig nem néz ki olyan szépen.
Karóraként használni csak egy baj van vele, mégpedig a réz hátlap. Hosszútávon biztos, hogy irritációt okoz a bőrön. Egyébként jónak tűnik.
Erre én is gondoltam annó, de utána letettem arról, hogy karóra legyen. Le lehet lefújni lakkal (ez előbb utóbb lekopna), vagy a hátlapra egy bőr darabot ragasztani, és megoldódik az irritáció.
Sziasztok!
Átalakítottam egy általam régebben épített fényorgonát rgb led szalag meghajtására a végeredmény a videón látható. Bővebben: Link (sajnos a videó annyira nem hozza ki a színeket, de az rgb színskála majdnem minden színe fel lelhető bizonyos zene részleteknél) A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2013
Sziasztok!
Készítettem egy dobozkát a leendő laptop illesztőmhöz. Hulladék anyagból van, a csatlakozók újak csak, de azokat is itthon találtam. A feladata: erősítő méréskor, teszteléskor, meghallgatáskor a laptop és a mérendő eszköz közé kötöm, így bármi történik a mérendő oldalon, a laptopnak semmi baja sem eshet. Tervezem, hogy lesz hozzá egy USB-s tápkábel is, így akár a laptop is táplálhatja, végszükség esetén, de úgy tervezem ne legyen tápegység válogatós. Ezért gondolkodom a TDA2822 IC-n, a tápfeszültség tűrése nagyon jó. Majd meglátjuk, mennyire zajosra sikerül megépíteni az áramkört. Üdv. Balázs
Sziasztok!
Az ünnepek előtt dobtam össze ezt a kis erősítőtt egy mini pc dobozába tesztelésre. Úgy nézki,hogy kiállta a próbát.
Ha USB-ről táplálnád szörnyű zaj lenne az eredménye, ki se próbáld.
Sziasztok!
Már több éve használom ezt az saját készítésű univerzális kis hanggenerátort, aminek van Sweep üzemmódja is, de most elkészült hozzá az előlap, karácsonyi meglepiként - magamnak, hogy ne kelljen mindig kitalálni mi micsoda rajta! sajnos jobb képeket nem tudok most készíteni. Kellemes Ünnepeket mindenkinek! Üdv: János
Szép ajándék. Nagyon jó az előlap, bár számomra zavaró a magyar és angol feliratok kevert használata (Amplitudo, Frekvencia). A belsejét is megmutatod majd?
Köszönöm az észrevételeket és igaz a feliratok "nemzetköziek " lettek, erre nem figyeltem eléggé.. javítani fogom!
Az előlap ugyanis öntapadó papíron van, aztán színtelen lakkal van átfújva, hogy ne kopjon gyorsan le róla minden.
A töltő biztos zajos, azt ki sem próbálom, de ha csak akksiról megy a gép, akkor lehet nem lesz veszélyes a pufferek után a táp, de persze majd kiderül, ha lesz egy kis időm befejezni.
Azok a kábelkötegelők a toroidokon mindent elrontanak...
Igen ezzel én is tisztában vagyok de azok csak ideiglenes megoldások csak a teszt időszak miatt addig még nem lesznek leszorítók!
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2013
Melyik program megy a gépen?
Szia! Esetleg egy kapcsolási rajzot tudnál fel tenni a hanggenerátorodról?. Nagyon jól néz ki gratula!
Traktor. (Dj)
Köszi!
Igen , publikus de most csak a panel tervet találtam meg hirtelen. 2003-ban készült ugyanis, mint a panel file-ból kiderült Igyekszem megkeresni, és felteszem azt is.
A panel terv Eagle tervezővel készült. Jó éjt mindenkinek.
Ezt én is tanusítom. Van egy Xmini V2-esem és usbéről kell tölteni, hallom a hardot, amikor indul megáll. Pedig az gyári cucckombo. Teljesen ugy néz ki a belseje, mint egy telefonnak az alaplapja nagyon komoly, semmi hűtőborda stb, nagy a gyanum hídban dolgozik egy D osztályu ic.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2013
Az előlap is itt van pdf-ben. Javítva.
üdv: János
Jópofa lett, gratula!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |