Fórum témák
» Több friss téma |
Ez eddig teljesen világos!
És úgy működhetne, ha sorosan kötném be a kódzárat a power gombbal? Szóval nyomkodnám a bekapcsoló gombot nemtörténne semmi.... Beütném a kódot, ugye akkor nemlenne megszakítva a vezeték és utána betudnám a power gombbal kapcsolni
Na ! Ez egy jó ötlet! Szerintem minden további nélkül működne a dolog! Kísérletezd ki a C1 értékét, de szerintem jó lesz a 100 u. 10 sec bőven elég a pc nyomógomb megnyomására. Annyit még hozzátennék, ha az áramkör bírja a 12 V-ot akkor akár a pc táp egyik szabad tápcsatlakozójáról is vehetnéd a kraftot, és akkor nem kellene külön adapter.
Ezen én is gondolkodtam, de nem lehetséges
Mert ugye ha nincs bekapcsolva a PC akkor nem adja le se az 5, se a 12V-ot, csak miután beindítom a gépet... de ahhoz hogy beinduljon a gép, kell valami áramforrás a kódzárnak... szóval a gép sajnos kilőve... Esetleg nemtudom hogy meglehet-e úgy oldani, hogy valami kondit rákötni az 5 vagy a 12 voltra ami magában tartja az áramot kikapcsolás után és annyi tápot biztosítana, hogy következő bekapcsolásnál amíg beütöm a kódot addig elég legyen neki...
Jah és hozzá kell tennem, hogy nem jutott eszembe, hogy sorba kellene kötni, egy kedves ismerősöm adta a tippet
Ja még azt hozzá kell tennem, hogy a relé tartási idejét ne nagyon vidd le, mert sor kerülhet esetleg arra, h gombbal kell kikapcsolnod a gépet és akkor legalább 4-5 secig nyomva kell tartani a gombot, szóval jó lesz szerintem az a 100 u-os kondi.
Oké, értem... bár ha hosszan nyomva akarom kikapcsolni a gépet
Akkor kell nyomni vagy 5-9 másodpercig is
Talán egy jó nagy elektrolit kondival (> ~10 000 uF) a tápra párhuzamosan megoldhatná a problémát, de ebben nem vok biztos, mert nem tudom h a táp hogyan reagál a kondi feltöltődésének kezdetén fellépő rövidzárral. Ezen segíthet, ha a sorba kapcsolsz valami ellenállást a táppal és úgy rá párhuzamosan a kondit, és akkor nem lenne gond vele remélhetőleg.
Mondom kísérletezés. Minél nagyobb a kondi értéke annál tovább tart behúzva a relé. Ki kell próbálni.
Helló
Ha megtudod oldani egy 6V-os relével a dolgot akkor lehet a gépről levenni 5V-ot kikapcsolt állapotban is. Ez meg elég a 6V-os relé behuzásához.
Persze, fogok venni egy 6V-os relét
:O Hogyan tudok leszedni a gépről 5V-ot kikapcsolt állapotban??
Egyes tápoknál akkor is van. Asszem, hogy ezt jumperrel lehet beállítani a tápban.
Nekem ma aztmondta az eladó, hogy csak 5 és 9V-os relét tud adni
Megveszem majd az 5-öset. Hát nemtudom a tápomat nem szívesen buherálom 13 000Ft-os Asus...
Ezt a feszültséget egy lila vezetékről tudod leszedni.
Valóban kell a tápban jumperelni? Vagy csak ami kijön a tápból lia kábelt keresek és arra rákötöm + egy feketére
nemkell semmit jumperelni, csak a lila és a fekete kábelre kell kötni és megy is.
1 db lila vezetéket találtam csak, ami megy az alaplapra, ha kikapcsolom a gépet, megnézem, hogy valóban van-e rajta 5V
Akkor az lesz az. Nekem is csak egy megy az alaplapra. Meg mindenhol ugyanolyan szinü vezetékeket szoktak használni.
AZTAMINDENIT!!!!
Nagyonszépen köszönöm!! Nagyon jó lett! Én nem vagyok elektros, de kb 2 hete mutatta elektros haverom ezt a programot, amivel le lehet renderelni a kapcsolási rajzot! Nagyonszépenköszönööm, hogy megcsináltad!
Kicsit jobban átnéztem. Ugye a JP-kre kell kötni a nyomógombokat JP1 az direkt maradt le?
Vagy az hova tűnt? Az eredeti rajzon 10 nyomógombos, a tiéden nem találom az 1.-t
Hopp valóban, bocsi!
A kapcsrajzról az lemaradt és anélkül nem is működik. Délután felteszem a javított nyáktervet.
Oké, semmi gond.
Előre is köszi, majd még olyan 8-9 körül(este) felnézek
Feltettem. Nem linkelem be újra, met felülírtam őket.
Naggyonszépen köszönöm!
Még annyi, hogy már nekem készen volt az általam készített nyák, és azzal olyan gondom van, hogy ha az 1. kapcsolót összezárom, a relé már akkor kapcsol, ilyen relém van: TR5V L-S-Z Ez egy ideiglenes relé 6 lábbal, majd egy két áramkörös relét akarok beletenni. A te rajzod is megfogom csinálni, ezt meg osztálytársam elkérte A te rajzod alapján meg megcsinálom magamnak. Remélem ott nem lesz ilyen, hogy az 1. kapcsoló zárása után kattanjon a relé. Esetleg tudod hol lehet a hiba, az én kapcsolásomban?
Szia! Szerintem a hibajelenség oka az, hogy a tirisztorokat rosszul ültetted be, mégpedig a vezérlőelektródát (G) felcserélted az Anóddal (A) és emiatt amikor a T2 kinyit, a G megkapja a tápfeszt és egyből begyújtanak a tirisztorok.
A három tranzisztort kötöttem be rosszul, de most nem kapcsol egyátalán.
Elég csúnya kérdés, de ugye most a transzisztorokat meg a tirisztorokat úgy kell bekötni, hogy az elvi rajzon ahol van a vízszintes vonal, a tranzisztornak arra felé kell lennie a lecsapott részének Nézd meg a szóban fogró alkatrészek (tranzisztor és tirisztor) adatlapját! Azon láthatod a lábkiosztásukat.
Üdv! A mellékletben megtalálod a bekötéseket. Remélem, hogy TO-92 esek a tokok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |