Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videomagnó problémák
Lapozás: OK   19 / 65
(#) MaffeiKrauss válasza MaffeiKrauss hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Majd elfelejtettem, a tápegység feszültségeit ismételten ellenőrizned kéne. A trafó kivezetésein van-e mérhető feszültség?
(#) pauer98 válasza MaffeiKrauss hozzászólására (») Jan 5, 2014 /

A táp ugyanúgy van mint neked a rajzon+a másik 9v-on nincs semmi. A tápban én cseréltem 2 nagy kondit (2200uf 25 és 35v) azon kÍvül semmit. A többi kondi egyébként nem púpos vagy ilyesmi. Attól függetlenül kicserélhetem. Az ellenállások is jók nem égettek vagy ilyesmi. Én a tranyókra gyanakodnék. Egyik kihúzásról a másikra nem ment (pedig épp hogy csak rendbehoztam a kijelzőt). Tehát a táp:1,2,4,5 0V a többi OK.
(#) MaffeiKrauss válasza pauer98 hozzászólására (») Jan 5, 2014 /

Szia!
A kondik cseréjét nem hiába ajánlja mindenki. Nem felrobbantat kell keresni, hanem kiszáradtat. A biztosíték ellenállásokon sosem fogsz égést vagy sérülést látni, annak az a feladata, hogy szép csendben megszakadjon. Én a tranyókat nem bántanám, elég sokat kibírnak. Én rendeltem 2SD1761-est 300 Ft volt darabja. Először kicseréltem őket, de mivel így sem működött visszaraktam az eredetieket. A zenner diódákat inkább gyanúsítanám. Mivel én csak egy alkalmi javító vagyok, hallgass inkább a tőlem tapasztaltabbak tanácsára. Mindent úgy csinálj ahogy CHZ tanácsolja.
(#) pauer98 válasza MaffeiKrauss hozzászólására (») Jan 5, 2014 /

A diódákat hogy ellenőrizzem? Akkor szinte mindent kicserélek a tápon, holnap be is szerzek mindent.

Köszi!
(#) MaffeiKrauss válasza pauer98 hozzászólására (») Jan 5, 2014 /

A dióda egyik irányban vezet a másik irányba zár. A "saccográfomon" van dióda vizsgáló állás, kikapcsolt táppal mérd. Vagy bekapcsolt tápnál mérj feszültséget a két oldalán. Vagy majd valaki hozzá értő válaszol.
(#) pauer98 hozzászólása Jan 6, 2014 /

Nos űjra megy a videó. A baj az hogy egyátalán nincs kép (csak az ikonok hogy play, stb) A nyomógörgő mellett egy kis műanyag anyát tekergettem el de semmit sem segít.
Várom az ötleteket.
(#) MaffeiKrauss válasza pauer98 hozzászólására (») Jan 6, 2014 /

Az egy szalagvezető rögzítő anyája. Miért gondoltad, hogy azt tekergetni kell? Ha utoljára volt kép, akkor most a mechanikát nem kellene babrálni. Mit cseréltél benne, hogy beindult? Kijelző üzemel?
(#) pauer98 válasza MaffeiKrauss hozzászólására (») Jan 6, 2014 /

1et találhatsz hogy mit cseréltem FR498 . Kijelző teljesen OK.
(#) pauer98 hozzászólása Jan 12, 2014 /

Nos, már van kép, továbbra is DTR hiba várom az ötleteket.

Köszönöm a segítséget!
(#) MaffeiKrauss válasza pauer98 hozzászólására (») Jan 13, 2014 /

Eddig már eljutottatok korábban. Nézd végig a javasoltakat
Bővebben: Link
Számomra megfoghatatlan amit írtál, hogy némelyik kazettával jó, némelyikkel pedig nem. Nézd meg a kazettákat nem gyűrött-e, vagy nem szorul-e a szalag.
(#) pauer98 válasza MaffeiKrauss hozzászólására (») Jan 14, 2014 /

Nos a szalagot nem gyűri, a fejet beállÍtottam most tiszta a hang, illetve a szalagvezető anyáját is. A nyomógörgő szemmel nézve nem kopott. A videó megint makacs és van hogy nem veszi be a kazettát, néha, ha beveszi azonnal tekerni kezdi hátrafelé. Nem tudom mi lehet vele :S

Köszönöm a segÍtséget!
(#) CHZ válasza pauer98 hozzászólására (») Jan 14, 2014 /

Görgő már a kora miatt sem lehet igazán jó, nagyon megkeményedett rajta a gumi.
Ha belevilágítasz, vagy más fényt kap szétszedve, akkor természetes, hogy visszateker, nem veszi be a kazit.
(#) Tibi78 hozzászólása Jan 22, 2014 /

Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni! Több VHS kazettát digitalizáltam eddig. van 3 féle videómagnóm, 1 sony RMT-V146D, 1 aiwa RC-TFX1500Z, Panasonic NV-HD650. Most akár melyik videomagnóval próbálok lejátszani is egy VHS kazettát alapzúgás van mihelyst behelyezem a kazettát a készülékbe! Függetlenül akár melyikbe. Miért van ez?? RCA kábellel is, ill scart kábellel is! Eléggé erőses hallani a zúgást! Mintha valami bezavarna. PEdig külön konektorról üzemeltem is már. Mi lehet a gond???! (Előre is köszönöm!)
(#) Tibi78 hozzászólása Jan 22, 2014 /

Most vettem észre, hogy a zúgás mindig megmarad. HA pedig plusszba bedugok valamilyen csatlakozót még a videómagnóba akkor nagyon erős lesz a zúgás?? HOgy lehet ezt kiküszöbölni??? RCA zajszűrővel???
(#) mihimarci hozzászólása Jan 22, 2014 /

Sziasztok!
Samsung vx710-es videóm felvételkor húz egy csíkot a képernyő felső részére illetve a hangja is elég gyehenna. Valamilyen szalagvezetési hibára gyanakszom, szerintetek?
Előre is kösz!
(#) pauer98 válasza mihimarci hozzászólására (») Jan 23, 2014 /

Lejátszáskor mi van? Tegyél bele egy eredeti kazettát, vagy olyat amit nem ezzel vettél fel.
(#) pauer98 válasza Tibi78 hozzászólására (») Jan 23, 2014 /

Földhurok lesz szerintem, de nem biztos. Húzd ki ami nem kell, vagy amit mostanában dugtál be valahova pl: PC, erősÍtő. Olvasd el ezt: http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/foldhurok_avagy_mit_csinaljun...g.html
(#) mihimarci hozzászólása Jan 23, 2014 / 1

Lejátszáskor ez a hiba nincs, de a hang ott is gyenge. A zavarásos dolgot próbáltam, nem az a baj.
Köszönöm a segítséget!
(#) pauer98 válasza mihimarci hozzászólására (») Jan 23, 2014 /

CTL fej lehet elállítva, együtt van a hangfejjel általában. A hangot a lehető legisztábbra állítsd be. Az is lehet hogy koszos. Valahogy így néz ki a CTL és az audio fej:

http://1.bp.blogspot.com/_DFAcVsm98Ks/SYckmdw-Q8I/AAAAAAAAAH4/RO1iYRP6REE/s1600/fej1.jpg

Nálam 2 kis csavarral beállítható.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2014
(#) mihimarci hozzászólása Jan 24, 2014 /

Kösz, megnézem.
(#) péter71 hozzászólása Jan 25, 2014 /

Sziasztok. Van egy Panasonic NV-FJ612 video. Rákötöm a tv re, és a sok szines csíkon kívül semmit nem látni. Nem csak kazettával, hanem ha tv csatornákat nézem akkor is. A tv tuner lehet rossz? Mit kéne cserélnem, vagy megnézni? Ha valaki tud segítsen. Előre is köszönöm.
(#) gubík gábor hozzászólása Feb 12, 2014 /

Sziasztok egy ilyen motor vezérlésre lenne szükségem de nálunk (Szlovákia) elérhetetlen, illetve megvenni nem is érdemes mert drágább a leves, mint a hús. Zárlatos a BD6903-as dobfej irányító áramkör, de külön ilyen áramkört itt pláne nem kapni, sajna.
(#) jakabm hozzászólása Feb 26, 2014 /

Üdv szakik a segítségeteket kérném hozzám került egy LG BD 470Y 4 fejes videomagnó.
A gond a következő áramot kap bekapcsol de amikor beteszek egy kazettát prímán leviszi és be is húzza de viszont nem indítja el a fej sem pörög pedig a gombokra reagál mert dolgozna hallatszik két apró kattanás és leáll a nagy szíjhajtásos kerék sem forog meg se nyekken pedig könnyen tekerhető olyan mintha a lift mechanikán kívül nem kapna más áramot a vezérlő egységre gondoltam hogy rósz ezért kicseréltem alkatrészben nincs hiány mert +2db ilyen videóm van még ezért tetem bele egy komplett mechanikát mindenestől de azzal is ugyan ezt csinálta pedig az működő db-volt a videó gazdája állítása szerint hosszabb ideig volt eltéve és amikor használni akarta ez fogata.
Nem vagyok nagy hozzáértő de szerelőhöz nem vinném annyit már nem ér , mellékelek egy pár képet és annyi kérésem lenne ha valaki tud segíteni hogy a kép lemásolásával és azon bejelöléses majd vissza töltéssel elmagyarázná nekem hogy első körben megy kondikat vagy ami érdemes kicserélni rajta ami ezt a hibát okozhatja!
Válaszokat előre is köszönöm !
(#) Massawa válasza jakabm hozzászólására (») Feb 26, 2014 /

Valamelyik szenzor lesz rossz ( ami a befüzö mechanikát, szalagot figyeli ) ott nézz jol körül.
(#) jakabm válasza Massawa hozzászólására (») Feb 26, 2014 /

Üdv és melyikek ezek a szenzorok mert a kazi len marad és a szalagot is behúzza de amikor pedig megnyomom a kiadó gombot akkor kiadja de nem tekeri vissza a szalagot.
(#) Massawa válasza jakabm hozzászólására (») Feb 26, 2014 /

Nem ismerem konkréten ezt a készüléket. De mindegyik hasonloan müködik. Amikor elindul a kazettafiok lefelé, akkor az vagy egy mikrokapcsolot vagy optoszenzort müködtet, amitöl elindul a fej forgása is.
Keresd ki, hogy mit müködtet. ( ez lehet egy kar, egy kulissza ami elzárja a fény utját, lehet magán a fiokon vagy az azt mozgato mechanizmuson, gyártoja válogatja).
(#) luluzulu hozzászólása Márc 9, 2014 /

Sziasztok!

Van egy Sony videóm ami szépen dolgozik leszámítva, hogy a kazettát nem lehet vissza tekerni.
A probléma úgy jelentkezik, hogy hajtaná vissza, azonban nem egyszerre forgatja a "csévéket"???
Lehagyja az egyik a másikat ledobálja a szalagot,gyűri stb... Szóval használhatatlan így. Mi lehet a gondja?
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Imre28 hozzászólása Márc 27, 2014 /

sziasztok nekem van egy régi saba vr 6024 videom eredti fejbobja kopot volt és hangyás volt a kép de elöte szines kép volt a mostani fejdob nem eredti de tiszta a kép csak az a baj fekete fehér képet ad 1979-es 16.5 kg .
az lene kérdésem fekete fehér kép lehet fejdob hibája vagy vagy tud nekem valaki eredti fejdobot ehez a tipushoz ? Régi liftes videokban van ilyen fejdob.
köszön a segitséget
(#) Imre28 válasza deniel hozzászólására (») Márc 27, 2014 /

nekem volt ilyen bajom a fejdobnál nincs állito csavar amivel a felvételt lehet szabályozni ? én egyszer el csavartam és akkor csinált olyat
(#) CHZ válasza Imre28 hozzászólására (») Márc 27, 2014 /

Szia!
Szerintem 180 fokkal fordítva raktad fel a fejet, ezért nincs szín.
Következő: »»   19 / 65
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem