Fórum témák
» Több friss téma |
Majd elfelejtettem, a tápegység feszültségeit ismételten ellenőrizned kéne. A trafó kivezetésein van-e mérhető feszültség?
A táp ugyanúgy van mint neked a rajzon+a másik 9v-on nincs semmi. A tápban én cseréltem 2 nagy kondit (2200uf 25 és 35v) azon kÍvül semmit. A többi kondi egyébként nem púpos vagy ilyesmi. Attól függetlenül kicserélhetem. Az ellenállások is jók nem égettek vagy ilyesmi. Én a tranyókra gyanakodnék. Egyik kihúzásról a másikra nem ment (pedig épp hogy csak rendbehoztam a kijelzőt). Tehát a táp:1,2,4,5 0V a többi OK.
Szia!
A kondik cseréjét nem hiába ajánlja mindenki. Nem felrobbantat kell keresni, hanem kiszáradtat. A biztosíték ellenállásokon sosem fogsz égést vagy sérülést látni, annak az a feladata, hogy szép csendben megszakadjon. Én a tranyókat nem bántanám, elég sokat kibírnak. Én rendeltem 2SD1761-est 300 Ft volt darabja. Először kicseréltem őket, de mivel így sem működött visszaraktam az eredetieket. A zenner diódákat inkább gyanúsítanám. Mivel én csak egy alkalmi javító vagyok, hallgass inkább a tőlem tapasztaltabbak tanácsára. Mindent úgy csinálj ahogy CHZ tanácsolja.
A diódákat hogy ellenőrizzem? Akkor szinte mindent kicserélek a tápon, holnap be is szerzek mindent.
Köszi!
A dióda egyik irányban vezet a másik irányba zár. A "saccográfomon" van dióda vizsgáló állás, kikapcsolt táppal mérd. Vagy bekapcsolt tápnál mérj feszültséget a két oldalán. Vagy majd valaki hozzá értő válaszol.
Nos űjra megy a videó. A baj az hogy egyátalán nincs kép (csak az ikonok hogy play, stb) A nyomógörgő mellett egy kis műanyag anyát tekergettem el de semmit sem segít.
Várom az ötleteket.
Az egy szalagvezető rögzítő anyája. Miért gondoltad, hogy azt tekergetni kell? Ha utoljára volt kép, akkor most a mechanikát nem kellene babrálni. Mit cseréltél benne, hogy beindult? Kijelző üzemel?
1et találhatsz hogy mit cseréltem FR498 . Kijelző teljesen OK.
Nos, már van kép, továbbra is DTR hiba várom az ötleteket.
Köszönöm a segítséget!
Eddig már eljutottatok korábban. Nézd végig a javasoltakat
Bővebben: Link Számomra megfoghatatlan amit írtál, hogy némelyik kazettával jó, némelyikkel pedig nem. Nézd meg a kazettákat nem gyűrött-e, vagy nem szorul-e a szalag.
Nos a szalagot nem gyűri, a fejet beállÍtottam most tiszta a hang, illetve a szalagvezető anyáját is. A nyomógörgő szemmel nézve nem kopott. A videó megint makacs és van hogy nem veszi be a kazettát, néha, ha beveszi azonnal tekerni kezdi hátrafelé. Nem tudom mi lehet vele :S
Köszönöm a segÍtséget!
Görgő már a kora miatt sem lehet igazán jó, nagyon megkeményedett rajta a gumi.
Ha belevilágítasz, vagy más fényt kap szétszedve, akkor természetes, hogy visszateker, nem veszi be a kazit.
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni! Több VHS kazettát digitalizáltam eddig. van 3 féle videómagnóm, 1 sony RMT-V146D, 1 aiwa RC-TFX1500Z, Panasonic NV-HD650. Most akár melyik videomagnóval próbálok lejátszani is egy VHS kazettát alapzúgás van mihelyst behelyezem a kazettát a készülékbe! Függetlenül akár melyikbe. Miért van ez?? RCA kábellel is, ill scart kábellel is! Eléggé erőses hallani a zúgást! Mintha valami bezavarna. PEdig külön konektorról üzemeltem is már. Mi lehet a gond???! (Előre is köszönöm!)
Most vettem észre, hogy a zúgás mindig megmarad. HA pedig plusszba bedugok valamilyen csatlakozót még a videómagnóba akkor nagyon erős lesz a zúgás?? HOgy lehet ezt kiküszöbölni??? RCA zajszűrővel???
Sziasztok!
Samsung vx710-es videóm felvételkor húz egy csíkot a képernyő felső részére illetve a hangja is elég gyehenna. Valamilyen szalagvezetési hibára gyanakszom, szerintetek? Előre is kösz!
Lejátszáskor mi van? Tegyél bele egy eredeti kazettát, vagy olyat amit nem ezzel vettél fel.
Földhurok lesz szerintem, de nem biztos. Húzd ki ami nem kell, vagy amit mostanában dugtál be valahova pl: PC, erősÍtő. Olvasd el ezt: http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/foldhurok_avagy_mit_csinaljun...g.html
Lejátszáskor ez a hiba nincs, de a hang ott is gyenge. A zavarásos dolgot próbáltam, nem az a baj.
Köszönöm a segítséget!
CTL fej lehet elállítva, együtt van a hangfejjel általában. A hangot a lehető legisztábbra állítsd be. Az is lehet hogy koszos. Valahogy így néz ki a CTL és az audio fej:
http://1.bp.blogspot.com/_DFAcVsm98Ks/SYckmdw-Q8I/AAAAAAAAAH4/RO1iYRP6REE/s1600/fej1.jpg Nálam 2 kis csavarral beállítható. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2014
Sziasztok. Van egy Panasonic NV-FJ612 video. Rákötöm a tv re, és a sok szines csíkon kívül semmit nem látni. Nem csak kazettával, hanem ha tv csatornákat nézem akkor is. A tv tuner lehet rossz? Mit kéne cserélnem, vagy megnézni? Ha valaki tud segítsen. Előre is köszönöm.
Sziasztok egy ilyen motor vezérlésre lenne szükségem de nálunk (Szlovákia) elérhetetlen, illetve megvenni nem is érdemes mert drágább a leves, mint a hús. Zárlatos a BD6903-as dobfej irányító áramkör, de külön ilyen áramkört itt pláne nem kapni, sajna.
Üdv szakik a segítségeteket kérném hozzám került egy LG BD 470Y 4 fejes videomagnó.
A gond a következő áramot kap bekapcsol de amikor beteszek egy kazettát prímán leviszi és be is húzza de viszont nem indítja el a fej sem pörög pedig a gombokra reagál mert dolgozna hallatszik két apró kattanás és leáll a nagy szíjhajtásos kerék sem forog meg se nyekken pedig könnyen tekerhető olyan mintha a lift mechanikán kívül nem kapna más áramot a vezérlő egységre gondoltam hogy rósz ezért kicseréltem alkatrészben nincs hiány mert +2db ilyen videóm van még ezért tetem bele egy komplett mechanikát mindenestől de azzal is ugyan ezt csinálta pedig az működő db-volt a videó gazdája állítása szerint hosszabb ideig volt eltéve és amikor használni akarta ez fogata. Nem vagyok nagy hozzáértő de szerelőhöz nem vinném annyit már nem ér , mellékelek egy pár képet és annyi kérésem lenne ha valaki tud segíteni hogy a kép lemásolásával és azon bejelöléses majd vissza töltéssel elmagyarázná nekem hogy első körben megy kondikat vagy ami érdemes kicserélni rajta ami ezt a hibát okozhatja! Válaszokat előre is köszönöm !
Valamelyik szenzor lesz rossz ( ami a befüzö mechanikát, szalagot figyeli ) ott nézz jol körül.
Üdv és melyikek ezek a szenzorok mert a kazi len marad és a szalagot is behúzza de amikor pedig megnyomom a kiadó gombot akkor kiadja de nem tekeri vissza a szalagot.
Nem ismerem konkréten ezt a készüléket. De mindegyik hasonloan müködik. Amikor elindul a kazettafiok lefelé, akkor az vagy egy mikrokapcsolot vagy optoszenzort müködtet, amitöl elindul a fej forgása is.
Keresd ki, hogy mit müködtet. ( ez lehet egy kar, egy kulissza ami elzárja a fény utját, lehet magán a fiokon vagy az azt mozgato mechanizmuson, gyártoja válogatja).
Sziasztok!
Van egy Sony videóm ami szépen dolgozik leszámítva, hogy a kazettát nem lehet vissza tekerni. A probléma úgy jelentkezik, hogy hajtaná vissza, azonban nem egyszerre forgatja a "csévéket"??? Lehagyja az egyik a másikat ledobálja a szalagot,gyűri stb... Szóval használhatatlan így. Mi lehet a gondja? Előre is köszönöm a segítséget.
sziasztok nekem van egy régi saba vr 6024 videom eredti fejbobja kopot volt és hangyás volt a kép de elöte szines kép volt a mostani fejdob nem eredti de tiszta a kép csak az a baj fekete fehér képet ad 1979-es 16.5 kg .
az lene kérdésem fekete fehér kép lehet fejdob hibája vagy vagy tud nekem valaki eredti fejdobot ehez a tipushoz ? Régi liftes videokban van ilyen fejdob. köszön a segitséget
nekem volt ilyen bajom a fejdobnál nincs állito csavar amivel a felvételt lehet szabályozni ? én egyszer el csavartam és akkor csinált olyat
|
Bejelentkezés
Hirdetés |