Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   988 / 1387
(#) Koncsar válasza eyess hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Azon a nyákon amit megcsináltam, a vékony vezetősávok a tervező progiban milyen vastagságúak? Ezek a sávok mondjuk 5V estén mekkora áramot tudnak még biztonsággal elvezetni?
(#) Koncsar hozzászólása Jan 7, 2014 /

Telefonommal megpróbáltam egy nagyobb képet csinálni, de ez sem éles. Na így már látszanak a hibái.

IMAG0995.jpg

(#) pjg válasza Koncsar hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Azért ez meg sem közelíti a fotózás minőségét.
(#) Koncsar válasza pjg hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Szia! Ja, sajnos.
Tegnap Eyess feltette az Ő képét erről a panelről, az tényleg szép.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2014
(#) Koncsar válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Igazad van. Köszi.
(#) tata81 válasza eyess hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Pedig félre értetted, mert én mindig is egyenesen a fóliára nyomtattam...
(#) Orbán József hozzászólása Jan 7, 2014 /

Üdv!
Kérdésem az, hogy a z ónozott nyákról le szeretném maratni cuzammen az összes fóliát.
Milyen vegyszer viszi le az ónozást - is esetleg.
Van pár nyáklemezem, kifúratlan és most csak az üvegszálas alapra lenne szükségem - trafó csévetest készítés miatt.
(#) tata81 válasza Koncsar hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Annyira azért nem rossz ez!
(#) Prendick válasza Orbán József hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Kénsav. Vagy smirgli és sima marató. Az utóbbi egyszerűbb, vékony az az ón és puha.
(#) kaqkk válasza Orbán József hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

A nyákokat mivel marattad ki?? A sósav hidrogénperoxid kombó- a vasklorid is viszi
(#) erdgab válasza Orbán József hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Üdv!
Hasonló eset miatt én lamellás csiszoló koronggal kis sarokköszörűvel oldottam meg.
(#) Koncsar válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Szia! Nem tudod, véletlenül, hogy az általam feltett képeken a vezetősávok milyen vastagságuak lehetnek? Eyess kollégát kérdeztem, de elfelejtett válaszolni, mert lehet, hogy kilépett közben. Vagy egy ilyen 100 lábú procihoz milyen vastagságú vezetősávot visznek?
(#) Orbán József válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Valamikor valahol rendelésre készült, mármint az enyémre...
Régebben volt mindenféle savam, már csak sósav és hidrogénperoxid van.
Jó lenne valami vegyi megoldás...
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2014

Bocs, ha tök vagyok. Ez azt jelenti miliméterben, hogy 0.1-0.12mm?
(#) pisti89 hozzászólása Jan 7, 2014 /

Sziasztok
Olvasgatom a fejleményeket és szerencsére én is láttam köztük pár hasznos tippet.
Csak így tovább

Régóta gondolkodom azon amit eyess írt, én is USB-s mikroszkópot használnék, de én inkább tablet javításhoz.
Van-e valaki aki próbálta már tabletre kötni az USB-s mikroszkópot?
Ha nem, van-e valakinek?- Egy esetleges személyes találkozónál kipróbálnám felismerik-e a tabletek.
/Ennek a megoldásnak az az oka, hogy a munkaasztalomon már nem fér el a laptopom mert egyszerre 4-5 készüléket is javítok és helykihasználás miatt célszerűnek tűnik.
Ha valakinek van esetleg keressen már meg privátban
Köszönöm

Köszi Tibor.
(#) kaqkk válasza Orbán József hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Ha sósav és hidrogén peroxid van már nagy baj nem lehet, öntsd rá a sósavat a nyákra és csorgass bele peroxidot (óvatosan keveset!)
(#) eyess válasza tata81 hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Dry fóliára , mert én arra nyomtattam ?
(#) eyess válasza Orbán József hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Mindenféle savazás , és maratás nélkül is eredményesen le lehet szedni akár mekkora méretű nyákról a réz réteget. Én ilyenre nem is pocsékolnám a marató szert.
Fogsz egy nyák lapot , és valamelyik sarkánál egy tapéta vágó késsel megkezded a réz réteg , és az üvegszál közt fel hántolni a réz felületét.Amikor már annyit felszedtél , hogy az ujjaddal megtudod rendesen fogni , hogy húzni tudjad , akkor már nem kell a kés.És szépen le tudod húzni semmi perc alatt .Persze ha még is elszakad a réz , akkor lehet felszedni megint , de ha ügyes vagy , akkor lejön egyszerre.Én úgy szoktam , ha ilyenre kerül sor , hogy lehúzok egy részt , aztán lejjebb veszek új fogást , és , így tovább.A lehúzás kb 60, és 90 fok közötti szögben legyen , mert máskülönben ha kicsi szögben húzódik , akkor mindig elfog szakadni a réz , de ezt majd úgy is látni , és érezni fogod , hogy fog menni könnyebben.Szépen le lehet , így szedni róla meglátod.
(#) eyess válasza Koncsar hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Ne haragudj , hogy csak most válaszolok , de egyéb elfoglaltságom miatt nem voltam gépközelben.
A nyákrajzról nem tudom , hogy milyen vastagságú vonalakkal készült nem én csináltam.Én is csak a pdf mintáról csináltam a tesztet , tehát nem tudom .
(#) tata81 válasza eyess hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Írásvetítő fólia. Én P20-at használok, nem dry filmet, vagy mit.
(#) Orbán József válasza eyess hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Nem ilyen a fóliám, hanem egy kimaratott, ónozott, kifúratlan, amire áramkörként már nincs szükségem, viszont az üvegszálas hordozóból csévetest készülne.
Ezt kéne leszednem, 3 db kb. 80x130mm-es lemezről...
(#) Szpisti válasza Orbán József hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

160-as csiszpapír + vasklorid
(#) Orbán József válasza Szpisti hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Elkeserítő...
(#) tata81 válasza Orbán József hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

A királyvíz mindent visz, nem?
(#) papus51 válasza Orbán József hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

A sósav leviszi, de az ón miatt a háztartási sósav nem lesz elég, legalább 30%-os kell vegyszerboltból, vagy próbáld meg meleg nátrium-perszulfát oldattal, az is leviszi.
Persze a királyvíz is jó, de akkor salétromsavat is szerezned kell valahonnan.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2014
(#) Orbán József válasza papus51 hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Köszi, kipróbálom... Volt régebben salétromsavam is, tizenéve, most talán kénsavam van valahol, de nem biztos...
(#) keszeg01 válasza Orbán József hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Ha felém jársz tudok adni salétromsavat csak hozzál edényt.
(#) eyess válasza Orbán József hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Azt nem írtad , hogy milyen stádiumban van ez a nyáklap.
No én az ilyeneket , mert ugye neked sem futball pálya nagyság kell .Úgy szoktam , hogy veszem a pillanat forrasztót egy forrpontnál megmelegítem annyira , hogy felváljon csipesszel , vagy inkább hegyes csőrű fogóval aláfogok , és szépen melegítem tovább a fogó előtt .Közbe közbe már húzom is lefelé a nem kellő vezető sávot.Nagyon szépen , és könnyen leválik , így is, és erre rásegít még az ón is .Mivel könnyebben átmelegszik előre felé is , és mintha szigetelő szalagot húznál le kb olyan . És még mindig gyorsabb mint maratni.Ónozott nyáknál csak , így tudtam én is leszedni utána megtisztítottam , és mintha nem is lett volna rajta semmi.
(#) eyess válasza tata81 hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

A dry fólia a P20 negatív változata , csak fólia alakban , és nem sprayben.Megspórolod a fújást a plusz filmet , vagy maszkot ez persze egyén függő a többi eljárás hasonló.
Következő: »»   988 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem