Fórum témák
» Több friss téma |
Írd még a __CONFIG sorhoz ezt:
&_FCMEN_OFF Tehát így nézzen ki: __CONFIG _HS_OSC&_CP_OFF&_WDT_OFF&_MCLRE_OFF&_FCMEN_OFF Lehet hogy átkapcsol belső oszcira, és ha igen, akkor így nem fog. Vagyis ha kiveszed a kvarcot, akkor meg áll a progi. Bár ugye akkor alapból nem a kvarcról megy lehet..
Érdekes, ugyan úgy megy ha kiveszem a kvarcot, semmi változás. Az nem lehet, hogy ha a kvarcot nem érzékeli jól, akkor automatikusan átvált belsőre? Lehet a próbapanelt nem szereti. Pedig ott van a 2db 22pF kondi is.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2014
Kipróbáltam összesen 4 picet. 2 elindul, de a kvarc nélkül is megy 2 el sem indul egyáltalán. Talán lehet mégis jobb ha várok amíg kész lesz a nyák, a próbapanel elég problémás.
Sziasztok,
A GSM oldalról irányítottak ide a kérdésemmel ami a következő. Adott egy 16f628A PIC amit MAX232-es szintillesztővel összekötöttem és hyperterminálon próbálgatom a kommunikációt ami tökéletesen megy. Továbbá egy SIM900d modullal is kifogástalanul az adatforgalom a terminállal. Ha a PIC-el küldök AT parancsokat a SIM-nek az is végrehajtódik de viszont a SIM-ből kijövő adatokat úgy mint "OK, RING" stb, azokat nem tudom érzékelni olyan mintha egyáltalán nem fogadna semmilyen adatot. A SIM direktbe van összekötve a PIC-el, TX-RX, RX-TX. Üdv. Idézet: A SIM mekkora jelszinttel dolgozik? Ha 3,3 V-os, akkor meg kell oldani a szintillesztést. (Schmitt triggeres bemeneteken 0,8*VDD a magasnak érzékelt jelszint küszöbértéke, ez egy 5 V-os mikrovezérlőnél 4 V-ot jelent. Ezt a szintet egy 3,3 V-os táfeszültségű eszköz nem tudja megugrani... „A SIM direktbe van összekötve a PIC-el, TX-RX, RX-TX.” Idézet: Érdekes, nálam az MPASM-ban másképp néznek ki a megadható opciók:„__CONFIG _HS_OSC&_CP_OFF&_WDT_OFF&_MCLRE_OFF”
Köszönöm, valószínűleg ez lesz a baj és ezt legegyszerűbben hogy lehetne megoldani.?
Esetleg tranzisztorral? vagy valamilyen szintillesztő IC-vel ?
Nem értem, mit akarsz ezzel mondani?
Nálam másképp néznek ki: _FOSC_LP EQU H'3FF8' _LP_OSC EQU H'3FF8' _FOSC_XT EQU H'3FF9' _XT_OSC EQU H'3FF9' _FOSC_HS EQU H'3FFA' _HS_OSC EQU H'3FFA' _MCLRE_OFF EQU H'3FDF' _CP_OFF EQU H'3FFF' ..... Idézet: Csak azt, hogy a hatékony segítség érdekében a kérdezősködés elején nem ártana tisztázni, hogy milyen mikrovezérlő típushoz, mit, mivel (verziószám is) fordítasz. „Nem értem, mit akarsz ezzel mondani? Nálam másképp néznek ki:” Mindenesetre a belinkelt sorok hexadecimális számaiból és az adatlapból ki lehet ókumlálni, hogy melyik opció melyik bitet törli (alaphelyzetben a konfigurációs bitek magas állapotban vannak).
A mikrovezérlő 16f684 és mplab v8.92-t használok. Igaz, hogy nagyon kezdő vagyok és kész mintaprogramok alapján kezdtem el az egészet, de azoknál __CONFIG _HS_OSC&_CP_OFF&_WDT_OFF&_MCLRE_OFF ennyivel le lehetett tudni a konfigurációs bitek állítását (kis eltéréssel, hogy éppen mit használtak vagy mit nem), de semmi egyéb extrát még eddig nem láttam. Eddig működött is a led villogtató és hasonló egyszerű dolgoknál.
Programíráshoz PICkit2V2-t használok.
Ha nem nagy a program, másold be, vagy töltsd fel.
Belső órajelhez, RA5, RA4 io:
HS oszcillátorhoz:
Kösz, így már tényleg a kvarcról megy.
De még mindig van egy kis gondom, hogy lassú valamiért. Ha a timer1 előosztását állítom azzal a mikroproci sebességét is lassítom? MOVLW D'222' ;100,0032ms MOVWF TMR1L MOVWF T1L MOVLW D'11' MOVWF TMR1H MOVWF T1H BANKSEL PIE1 BSF PIE1,TMR1IE BSF INTCON,GIE BSF INTCON,PEIE BANKSEL PORTA BSF T1CON,T1CKPS0 ;ELŐOSZTÁS 1:8 BSF T1CON,T1CKPS1 BSF T1CON,TMR1ON
Sziasztok!
Megépítettem első PIC kapcsolásomat, de egy kis probléma akadt vele. Egy régi CB telefonhoz szeretnék készíteni egy pulse DTMF átalakítót. Találtam is egy jónak tűnő kapcsolást. Építettem egy LPT portos programozót, ami rendes működik, gond nélkül felprogramozza az IC-t. Kísérletképpen adtam a kész kapcsolásnak 5V-ot és az IC 5-ös lábát egy erősítőre kötöttem és egy telefontárcsával kipróbáltam, de semmi hang. Az oldalon volt egy kép az IC beállításairól, viszont én nem ilyen programot használok, hanem WinPic800-at és nem tudom, hogy abban ezeket a beállításokat hol és hogyan kell elvégezni. A 6-os 7-es lábon 4,73V-ot mértem. Tudna nekem valaki segíteni? A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2014
Idézet: „Ha a timer1 előosztását állítom azzal a mikroproci sebességét is lassítom?” Nem.
A timer1-nek külön be kell állítani, hogy külső oszcillátorról menjen vagy a belsőről? Mármint ha a belsőről megy az felel megy a 20MHZ-es kristályhoz tartozónak?
Nagyon érdekes amúgy kb. a beállított 1mp helyett nagyjából 4mp telik el, mintha 4-ed olyan gyorsan dolgozna. A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2014
A végrehajtás sebessége OSCFreki/4.
Tehát neked a timer1 5MHz megy, ehez kell a programod beállítani.
De a szimulációba mégsem ennyi jön ki vagy a fene se tudja hogy van ez, de a szimuláció szerint 1mp-ként írja az lcd-t. De a valóságba 4 mp-ként.
Az MpLab -ban a Debugger / Settings ablakban be van állítva az órajel?
Hatékonyabb lenne végre látni a forrást....
Igen. Ha gondolod átküldöm neked.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2014
Sziasztok!
Van egy pic16f876a -m. Ha beégetem a progimat működik rendesen. Eddig jó, kikapcsolom, majd másnap újra gyönyörködnék a művemben, nem megy. Csak néhány 'kocka' jelenik meg az lcd -n. Ha újra égetem megint műkszik. Sőt! Ha rövid ideig kapcsolom ki gond nélkül indul. Gyári Pickit2 a programégetőm. Ugyan ezt a nem indulok dolgot műveli a pickit2 -ről táplálva és egy trafós feszszabályzós tápról is. Ja! Az égető szoftver is a pickit2 -é és nem ír ki semmi hibát. Az egész dugdosós panelon van, az összes periféria 2 db ds1820 és egy lcd. Mi lehet a gond?
Ha a Brown Out Reset le van tiltva, akkor kapcsold be a konfigurációs biteknél!
Amikor még be van kapcsolva a PIC és működik, akkor a PICKIT2 lehúzása és RESET után is működik? Ha nem, akkor DEBUG helyett Release módban kell újrafordítani (MPLAB beállítás). A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
Üdv.
Vettem a héten egy picdem fs usb panelt. Feltelepitettem osszedugtam, de csak pendrivekent ismerte fel, a többi demo nem megy. Valakinek van ötlete? Köszönöm előre is!
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! I2C-vel kommunikálnék egy gyorsulásmérővel, de az alábbi jelalakot mutatja az analizátor (kép). Ez mitől lehet? Jól gondolom, hogy nem válaszol a szenzor?
Szia!
Nincs letiltva a BOR, és megnéztem a beállításokat. Release módban fordítok. Egyébként mikropascal a környezet, de ebben is lehet debug és release mód között válaszatani. Tápcsere (pickit le trafós táp fel) után működik, reset után működik. Másnap (nem tudom pontosan mennyi idő után) nem megy. Mintha amnéziás lenne. Másik pic pl 4520 hibátlanul megy. Nem lehet, hogy kezd 'fáradni' ? Idézet: Elvileg ez is lehetséges. Azt neked kell tudnod, hogy lehet-e rá oka. Sok programozás, magas hőmérséklet feledékennyé teheti a memóriát. „Nem lehet, hogy kezd 'fáradni' ?”
Szia!
Nem tudhatom,. mivel használtan került hozzám, és én is próbálkoztam vele egypárszor. A magas hőmérséklet nálam nem játszott, de hát az előélete? Köszi a tippeket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |