Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok!
Lehet rossz helyre írok de nagy bajban vagyok . Elromlott a fali elektromos fűtőtestünkben ( AEG WKL 3003 S ) a hőbiztosíték és égen-földön nem kapok sehol . AEG márkaképviseletet megvette az Electrolux és a 3-4 USD-s hőbiztosíték helyett azt tanácsolták vegyek egy új készüléket 30.000,- ért. Nincs véletlenül valakinél egy ilyen eladó új/bontott bármi egyéb ? kép1 kép2 A rajta levő írás : KSD 301-V 250V 16A 140 Nem vagyok elektrotechnikus, de tulajdonképpen ez annyit csinál,hogy ha eléri a fűtőtest a 140 fokot akkor bontja az áramkört. Valakinek tipp / ötlet,hogy merre keressek ilyet ? Vagy esetleg mivel lehetne ezt helyettesíteni ? ui.: Egy külföldi céget találtam aki tudna segíteni de cirka 60 nap lenne a posta és igen borsos ár. Tippeket/tanácsokat köszönöm előre is! H.I.
Megnéztem az elem 0 Voltos Varta superlife extra hosszú élettartamal. Ami még igaz is mert a 0 át tartani fogja csak nem megyek vele sokra.
A dátumot is nézd meg rajta! lehet, hogy sokáig állt az üzlet polcán.
Ezt nézd meg! A kép, amit csatoltál, nem segít a felismerésben.
Köszönöm szépen,természetesen találtam hasznos információt a posztodban .
Sziasztok! Tunnel diódára mennyi áram engedhető rá maximum? AI301 a tipusa. PDF kezelőm nincs. Köszönettel
Hello! Nos, még is csak meg tudod mérni? Mert nem egy nagy művészet.
Lenne a kérdésedre válasz, ha lenne kérdés. Mert eddig csak azt tudjuk, hogy 5mm-es, és nem vagy elégedett a fényével. Na de.. - Mekkora áramot visel el a Led? Vagy is mekkora a névleges árama.. - Mekkora a nyitófeszültsége? De legalább is, hogy milyen színű.. - Mekkora tápfeszültségről járatnád? És remélhetőleg egyenfeszültség az.. - Hány Led-et szeretnél működtetni? Mert a táptól típustól függ hány Led-et lehet/célszerű sorbakötni. Mert amíg ezeket nem lehet tudni, mire vársz választ? Egyébként van segédlet is az ellenállás számításhoz az oldalon. üdv!
Semmit nem tudok róla!
5 mm es piros led víztiszta Most csak 1 dbt kipróbálni
Szia!
3,2V a nyitófeszültsége, és 20mA a névleges árama.A segédprogramok között találsz olyat, hogy beírod a tápfeszt, ezt a 2 adatot, és megadja, mekkora előtétellenállást kell használnod.
Kifelejtetted a "Szerintem" vagy "Valószínűleg" szócskát a hozzászólásodból.
Szerintem nem, mert én adtam neki a ledet!
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2014
Szia !
Köszi a választ , de ami itt van az mind 10A-s nekem meg 16-os volt a gépben.
Sziasztok! Hálózati feszültséget szeretnék szabályozni. Arra gondoltam, hogy egyenirányítom diódákkal, majd berakok neki 2 kondit. Ekkora megugrik a fesz kb 360voltra. Majd ezt az egyen áramot valami FET-el szabályoznám. (triak és diak kizárva!) Erre keresek valami kapcsolást, hátha találkozott valaki ilyennel.
Szia!
Milyen fogyasztót kötnél erre a szabályzóra? Egyen vagy váltakozófeszültségre lenne szükséged?
Fűtőszálról lenne szó, szóval mind egy hogy egyen vagy váltó van. 950W-os 53ohm-os.
Következő kérdés: miért nem jó a triak? Az egyenirányítással nem fogsz több áramot nyerni, azt ugye tudod!
Mert nincs triakom, és a környéken sehol sem lehet vásárolni.
Sziasztok!
Van egy futópadom, ami hol elindul, hol nem, csatolok egy elvi rajzot róla.Találkozott valaki ilyesmivel? Fizikai szemrevételezés alapján minden rendben van. Valami tipp, mit nézzek, mit mérjek? Előre is köszi.
Pedig venned kell olyat és akkor néhány forintból megúszod az áramkörépítést, míg a DC PWM súlyos ezrek vagy tízezrek árán jönne ki, nem is beszélve a rengeteg ráfordított időt.
Hello! Ha 40..60°C szeretnél a felületén, akkor 24V-ot egyenirányíts. Azt szabályozni is tudod egy tranyóval. Lehet nem két másodperc alatt fűti fel, de felfűti. üdv!
Azt honnan tudom, hogy mekkora fesz hány fokra fűti fel?
Ilyen nincs. A hőfokot a bevitt energia és a hőelvonás befolyásolja.
Magyarul hogyan tudom kiszámolni? (ha lehetséges ilyen)
Sehogy, mert nem tudod az elvonás mértékét. Kipróbálod.
Esetleg azt lehet tudni hogy egy mosó gépbe való 950W-os 53ohm-os fűtőszál mennyire melegszik fel 230v-on?
Gondolkodjál már józan paraszti ésszel! A mosógépben víz van, aminek az elvonóképessége sokszorosa a levegőnek. De számtalanszor leírták, hogy nem lehet így használni.. "Apu hogy megy be, az a nagy elefánt..)
Helló. Egy olyan kérdésem lenne hogy van egy autós erősítőm,és van egy MUTE lába amin max 2V-ot kaphat,normál esetben 1V-ot. Mekkora ellenállásra van szükségem ahhoz hogy a 12-13V-os tápfeszültséget levigyem 1-2V-ra?
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |