Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Asztali DVD lejátszó tunning
Témaindító: Neszeszellem, idő: Márc 19, 2006
Témakörök:
Szerintetek, van e értelme az asztali dvd lejátszók tunningolásának.Frekvencia emelés, hűtés.. stb?
Ha igen, miket javasoltok amiket mindenképen célszerű elvégezni.10000.-ft os kategóriáju lejátszókban gondolkozzatok léci.Szerintem 1 kis hűtés pl a sunplus ra nem árthat.Nekem a filmekre semmi hatása de a menü azóta gyors, akkor is ha több órát nyüstöltem.Eddig belassúlt.Ti tudtok ötleteket?Köszi
Szerintem semmi értelme. Csak azért elveszteni a garit, esetleg el****ni a lejátszót, csak hogy a menü 0.5 s-el gyorsabb legyen, nem érdemes.
Legfeljebb újabb firmware letöltésének van értelme, ekkor legalább valamennyivel többet is tud, és még megbontani sem kell.
Szerintem sincs semmi értelme. Aki 10 ezer ft-os dvd lejátszót vesz az ne akarjon tuningolni. Szerintem a legegyszerűbb tuningolás az, h az ilyen gagyi olcsó lejátszókat észre sem kell venni. Helyette jobb megvenni a 20-25 ezer ft-os lejátszót, ami 5-ször annyit tud és tovább is bírja (vagy nem
![]()
Mivel tud többet a drágább (ami megéri 100%-os felárat...)? Azért kérdem mert nem tudom, hogy érdemes-e lecserélni a 10.000,. -os DVDmet?
Egyrészt normálisan megírsz szoftver van rajta. Más kódolásokat, dekódereket, képjavitó eszközöket, használ, kihasználja teljesen a dvd adta lehetőségeket. A lézer fej nem fog be****ni 1 év alatt. Persze sok esetben csak a márkát fizeti az ember.
Hát én pont pénteken ruháztam be egy 13 ezres DVD-be, mert baromi sokat tud. És igazából nem márka...(ezelőtt sose hallottam a nevét)
Tud USB-ről, SD/MMC-kártyáról olvasni bármit. Videót, képet, zenét...nameg persze ismeri az összes létező zene- és videóformátumot is (DivX, Xvid, wma, MP3, stb.). Ja, és van benne szoftveresen állítható equalizer, gyönyörű menüje van, gyorsan reagál (és mindezek mellett elég gyorsan beolvassa a DVD-ket is...)
Nem attól jó egy szoftver, h mindent lejátszik. Csak ugye mindenhol ezt reklámozzák és ezt látja meg érti az átlag ember. Én pl arra gondoltam, h milyen dolby dekóder van benne, milyen szűrök, képjavitó eszközök, amik szoftveresen konfigurálhatóak. Tény, h az olcsó mindent lejátszik, de szinte semmi állítási lehetőség nincs rajta és a hangminőség, hát az egyszerűen borzalmas. Persze a paraszt bácsinak nagyon jó, aki előtte csak videoton tv-t látott, meg sokol rádiót hallgatott. Pl ott az LG márka amit most tucat szám vesznek, de ha mindenki tudná, h az eredetileg a goldstar volt, akkor senkinek nem kéne. A másik dolog pedig pl a sony, ami 10-20%-al drágább a jvc-nél, ami 2-szer olyan jó, csak nincs akkor reklámja nálunk, ezért a sonyt veszik. Tehát ha az embernek van egy kis műszaki érzéke, pár felesleges órája amég körülnéz, na meg egy kis esze, akkor rájön, h érdemesebb megvenni a kicsit drágábbat. Másrészt mi értelme van olcsó dvd-n mp3-t hallgatni, ha semmi hangminőség nincs, mert ugye aki olcsó lejátszót vesz, az általában olcsó erősítőt és hangfalat.
Annyiba van értelme tunningolni, hogy a divixhez a feliratokat behúzza srtből
![]()
Szerintem legtöbbször nem éri meg a többletpénzt a márkás lejátszó. Sokszor van úgy, hogy egy 10000-es "gagyi" többet tud mint egy 20-30000-es "márkás". Én a márkára már régóta nem adok ilyen esetekben. Persze van amikor én is a márkás cuccot veszem, de az nem a dvd lejátszó. Főleg azért nem mert ha megnézed, akkor egy ilyet nem használsz 1.5-2 éven túl, már azért sem, mert akármilyen jó is a fej benne, az meghal idővel, meg azért sem, mert maga a technológia amit használ elavul. Befizetek arra, hogy 2 év múlva már egy dvd játékos sokkal jobb képet fog tudni, sokkal jobb képjavító eljásáokat fog használni, amit valszeg a mostaniak használni sem tudnának, hardverből kifojólag.
Na meg ottvan a hddvd, meg a társai, amik csak jönnek-és jönnek. (előbbutőb talán ide is érnek ![]()
JVC-t jobb, ha nem említed előttem többször
![]() Idézet: „Másrészt mi értelme van olcsó dvd-n mp3-t hallgatni” Ki beszélt olcsó DVD-kről? Életembe nem írtam magamnak TDK márkán kívül másra se zenét, se filmet (csak szólok HALKAN, hogy a legdrágább típus a lemezek között a TDK...bocs...). Az meg a másik, hogy 256 kbps-es MP3 az azért már nem olyan szar szerintem... Idézet: „Olcsó lejátszót vesz, az általában olcsó erősítőt és hangfalat.” Egyébként a pénznek semmi köze az egészhez. Aki szereti költeni, és van is neki belőle rendesen, az vegye meg a 2 milliós lejátszót. Legalább lesz mivel kérkednie... Én egyébként miért vegyek meg egy 80 ezreset (pedig van pénzem és buta se vagyok), ha a 13 ezres is le tudja játszani ugyanazokat. Ja, és nincs házimozi a szobámba, csupán EGYETLEN Sony sztereo HiFi. Most ilyen körülményekre minek költsek feleslegesen???
Az olcsó dvd alatt én a lejátszót értettem és nem a lemezt, unyais eddig a lemezről szó se volt
![]()
Na az a része hogy 2.000000.- ft a zsebbe és mit vegyek, az Nekem is megy.Kicsit elkanyarodtunk.Az egy másik fórum egy másik helyen ahol ez a tém a lényeg.A kérdéssorozat a fórum elején olvasható.Nem a csingcsung dekóderek professzionális studiotechnikai felhasználású szintű dvd-k ről kellenek tippek.Az érdekel hogy ami van abból lehet e, érdemes e, jobbat csinálni és ha igen akkor hogyan.Nem arról szól hogy üres a zsebem vagy tele van.Kiváncsi vagyok van e olyan aki tudna válaszolni ezekre is.Mert már bocs .. de a vegyél 1 jobbat természetesen mindenre megoldás csak itt senki nem kiváncsi erre.Köszönöm a hozzászólásokat Mindenkinek
![]()
Idézet: „Szerintetek, van-e értelme az asztali DVD lejátszók tuningolásának.Frekvencia emelés, hűtés...stb?” Röviden: nincs. Szerintem. Mit várhatnál el tőle? Ez nem számítógép, se nem videókártya. Ezt nem lehet húzni. Illetve lehet, de mit fog jobban tudni? Ahogy mondtad, gyorsabb a menü. És ezzel mi lesz jobb? 1 mp-cel előbb hallod meg a kedvenc dallamodat? Szerintem nem éri meg...más a számítógép, mikor kijön egy (vagy több) új játék, és hogy ne akadozzon, célszerű megemelni bizonyos határig a memória frekijét (esetleg CPU feszültségét. Tuningolni legfeljebb mechanikusan lehetne, hogy halkabban (szinte hangtalanul) csússzon be a nyelvecske. Én erre áldoznék talán energiát, de hűtésre, gyorsítsára nemigen.
Frim frissítéssel a feliratokat sikerűlt fullossá tennem.A teljesség igénye nélkűl.Nagyon kicsik a betük.Kezeli a sub-ot, srt-t.Többet 1 et sem.
![]() Vendég hozzászólására reagálva : Ezek szerint akkor aki camping biciklit vásárol az ne akarjon biciklizni.Okos.Értem. ![]()
Igaz, jó űton közelíted meg.Azonban nem értek hozzá annyira hogy miket csinál és mi van benne.Kapott leírások kapcsolások alapján azonban általába boldogulok.Ezen a menü témán meg nem kell annyira hasalni, mert Nekem nem az volt a célom, csak megnéztem mi történik ha meghűtöm a csippet és ez történt
![]() ![]() ![]()
Sziasztok!
Szerintem is lehet tuningoni egy kicsit még az ólcsóbb lejátszókat is. Ahogy látom Nagyszellem meg van elégedve azzal ha a menüje kicsit gyorsabb lett. Az eredmény tehát megvan... Megjegyzem hogy én sem preferálom a nagy hangzatos márkákat. Az én fateromat például nem tudom lebeszélni a Sonymániájáról. A karácsonyra kapott a család egy házimozit mert már régi álmunk volt (DVD-író, AV-receiver, hanszórószett) az egész szett Sony . azért megérte igy is mert elég egy távírányító és mivel nem a legujjabb rendszert vettük igy kedvezmény is volt rá. Az Av-receiverrel semmi gond. Tud 5*80Wattot, több mint elég. A hangszórószett a Sony Pascal sorozatábol a második legjobb. Szóval azis elég jó. Csak az a nyavajás DVD-író ne lenne olyan unalmas . kevés beállítási lehetőség, problémázik a gagyi lemezeken és lassú is. Ezért fogok én is venni egy kis DivX-es lejátszót pluszba. Légyszi Norberto oszd meg velünk milyen fajtát vettél. Ennyit szánnák én is rá Kb. Na hogy valamit érdemben is hozzászóljak. Gondolom ez az oldal ismert: Mestertuning Tudom ez kicsit már Hi-End de amit ott leírnak az alapokkal az azért igaz lehet. Meg a Cd-lejátszó tuning sem rosz. A Tápegység tuningja hozhat eredményt Isa
A márkája: SCOTT
Típusa: DVX i960 CS (akcijóban volt a madaras teszkóban ![]()
Úgy látom kéne nyitni egy "márkák háborúja" fórumot is
![]()
Sziasztok. Van egy Orion DVD 5000 asztali lejátszóm. le szeretnék tölteni egy uj FW-t hozzá. ugyanis nemigen akar szólni a mély. a hangszóró az jó. merg sz.gépen zuhog mint a huzat. Csak DVd-n nem. Valaki segitene hogy honnét lehet? vagy esetleg küldeni a fire-fighter84@freemail.hu-ra?
előre is köszi mindenkinek |
Bejelentkezés
Hirdetés |