Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
DRC -> Sizes fül -> minimum width. Igaz így csak azokat a vezetékeket állítja amik keskenyebbek voltak.
Idézet: Köszi, ez működött!„indent kijelölsz -> villáskulcs -> width (itt kiválasztod a kívánt szélességet) -> rajzon jobb klikk. Újabb verziókban ctrl + jobb klikk.” Idézet: A minimum Width-el az a baj, nekem vékonyabbra kellett állítanom, nem vastagabbra „DRC -> Sizes fül -> minimum width. Igaz így csak azokat a vezetékeket állítja amik keskenyebbek voltak.” ![]() Idézet: „A minimum Width-el az a baj, nekem vékonyabbra kellett állítanom, nem vastagabbra” A minimum Width a vezetők minimális szélességét adja meg. Ami a megadott értéknél kisebb, azt nagyobbra veszi.
Üdv, Hogyan tudja az eagle megszámolni, hogy hány furat van, van rá valami ULP, vagy ilyesmi?
Static brd.ulp
Sziasztok!
Hol tudom az eagle-nek megadni, hogy két oldalas panel esetén, az alkatrész lába legyen az átkötés? Köszi!
Szia!
Azt nem kell külön megadni, tudja ő önmagától.
Igaz... Na és azt, hogy tudom neki megmondani, hogy külön via-t ne rakjon?
Autoroute beállítás - Route fül maximum via = 0 .. és az összes Optimize fülön is.
Köszi..
![]() Viszont most ott akadtam el, hogy olyan alkatrészlábat rakott a bottom oldalra, amit nem fogok tudni beforrasztani. Szóval, hogy tudom neki megadni azt, hogy xy alkatrészt csak a top oldalon hulazzon? Köszi szépen. ![]()
Rajzold meg kézzel (vagy legalább azt a részt javítsd ki)!
Idézet: „Szóval, hogy tudom neki megadni azt, hogy xy alkatrészt csak a top oldalon hulazzon?” Erre a 43.réteg miért kulcsszó ?
Jogos, bocsánat!
Leragadtam a fifadani első kérdésénél. Szóval a ne huzalozzon adott rétegen részhez szerettem volna egy kis segítséget adni, ami szintén a linkelt hsz.-ben meg is található (41,42 réteg).
Üdvözletem mindenkinek!
Eagle-lel kapcsolatos gondom, hogy lehet-e AutoCAD-hez hasonlóan geometraiai műveleteket csinálni? Pl.: körív mentén elhelyezni alkatrészeket egyenlő távolságra (ez AutoCAD-ben array parancs), vagy párhuzamost húzni egy vonal mellett... Helyhiány miatt muszáj ezzel szöszölnöm, egyébként nem izgatna annyira. A sima AutoCAD-el pedig nem igazán lehet huzalozni, szóval sakk-matt. ![]() --üdv gergő
Vagy bekapcsolja a raszterhálót és úgy még egyszerűbb
![]()
Javaslom Eagle-ben megcsinálni azt ami tervezést igényel, aztán Adobe Illustrator a szépészetnek.. Ha igazán szép kell.
Sziasztok!
Azt szeretném még kérdezni, hogy ha kész a kapcsolási rajzom, akkor hogy tudom neki megadni, hogy a Bottom rétegre tegye az smd alkatrészeket?
Tükrözéssel (Mirror). Eleve, minden alkatrészt felülre rak, a furatszerelt értelemszerűen alul lesz huzalozva, az smd pedig felül, de tükrözéssel áttehetők a másik oldalra.
Sziasztok!
Én nem otthon szeretnék nyákot gyártani, hanem egy gyártóval legyártatni, amihez ugye a gerber fájlok kellenek, a terv eagle-ben meg is van és le is generátam a gerber és fúró fájlokat. A következő linken leírtak szerint csináltam Bővebben: Link A kérdésem az lenne hogy a gyártó honnan tudja majd hogy hol van a nyákom körvonala, hol kell körbevágnia? Én a Dimension rétegre rajzoltam a körvonalat ami a topsilk gerber fájlba kerül. Ez így elégséges a gyártónak? üdv.:Tibiiii00 A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2014
Szia Tibi. A gyártó a nyákod körvonalát a dimension rétegről fogja tudni, oda általában érdemes csak a körvonalat rajzolni. Ezt általában board outline-nak szokták hívni. Annyi még, hogy a dimension rétegen a 0-s vezetővastagságot használj. (szerintem)
Szia Dani! Szerintem egyszerűbb, ha a move paranccsal megfogod az alkatrészt és az egér görgőjével kattintasz. Ezzel tükrözöd, jobb gombbal pedig forgatod.
Eagle 4.16 r2 programmal küzdök.
Amit szeretnék megkérdezni, az , hogy lehet e olyat csinálni, hogy egy jpg képet beteszek háttérbe, és annak megfelelően rakom fel a pontokat? A weboldalon lévő lbr fájlok verzió probléma miatt írnak nem megfelelő formátum hibát? Az alkatrészkeresője elég butácskának tűnik, beírom, hogy 555, NE555 és nem találja, pedig benne van NE555e ként. Az ilyeneket hogyan tudom kiküszöbölni a keresésnél?
Szia a keresőbe a csillag karakterekkel keress. Pl.:*555*
Amúgy miért nem használsz újabb verziót? A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2014
ft232 smd-t hogyan lehet alulra rakni, mert nem akarok két oldalas nyákot csináln. Valamiért nem akarja a lábakat be routerenzi még akkor sem, ha csak a felső rétegen terveztetek? Ha kézzel akarom bekötni, akkor mindig nagyobbat ugrik, mint az smd ic lábtávolsága!
Szia!
Grid távolságot állítsd be kissebbre és működni fog.
Autorouter Setup --> routing grid = 0.42
Köszi!
Igy már beköti az Ic-t, már csak valahogy az alsó rétegre lenne jó letenni! |
Bejelentkezés
Hirdetés |