Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   303 / 443
(#) Lucifer válasza Beles hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

DRC -> Sizes fül -> minimum width. Igaz így csak azokat a vezetékeket állítja amik keskenyebbek voltak.
(#) Beles válasza vzoole hozzászólására (») Jan 20, 2014 /

Idézet:
„indent kijelölsz -> villáskulcs -> width (itt kiválasztod a kívánt szélességet) -> rajzon jobb klikk.
Újabb verziókban ctrl + jobb klikk.”
Köszi, ez működött!

Idézet:
„DRC -> Sizes fül -> minimum width. Igaz így csak azokat a vezetékeket állítja amik keskenyebbek voltak.”
A minimum Width-el az a baj, nekem vékonyabbra kellett állítanom, nem vastagabbra
(#) sastas01 válasza Beles hozzászólására (») Jan 20, 2014 /

Idézet:
„A minimum Width-el az a baj, nekem vékonyabbra kellett állítanom, nem vastagabbra”

A minimum Width a vezetők minimális szélességét adja meg. Ami a megadott értéknél kisebb, azt nagyobbra veszi.
(#) e-chipmunk hozzászólása Jan 22, 2014 /

Üdv, Hogyan tudja az eagle megszámolni, hogy hány furat van, van rá valami ULP, vagy ilyesmi?
(#) e-chipmunk válasza e-chipmunk hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Static brd.ulp
(#) fifadani hozzászólása Jan 24, 2014 /

Sziasztok!
Hol tudom az eagle-nek megadni, hogy két oldalas panel esetén, az alkatrész lába legyen az átkötés?

Köszi!
(#) bbb válasza fifadani hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Szia!

Azt nem kell külön megadni, tudja ő önmagától.
(#) fifadani hozzászólása Jan 24, 2014 /

Igaz... Na és azt, hogy tudom neki megmondani, hogy külön via-t ne rakjon?
(#) niedziela válasza fifadani hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Autoroute beállítás - Route fül maximum via = 0 .. és az összes Optimize fülön is.
(#) fifadani hozzászólása Jan 25, 2014 /

Köszi..
Viszont most ott akadtam el, hogy olyan alkatrészlábat rakott a bottom oldalra, amit nem fogok tudni beforrasztani.
Szóval, hogy tudom neki megadni azt, hogy xy alkatrészt csak a top oldalon hulazzon?

Köszi szépen.
(#) bbb válasza fifadani hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Rajzold meg kézzel (vagy legalább azt a részt javítsd ki)!
(#) IMi válasza fifadani hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Bővebben: Link

Kulcsszó: 43 Layer
(#) niedziela válasza IMi hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Idézet:
„Szóval, hogy tudom neki megadni azt, hogy xy alkatrészt csak a top oldalon hulazzon?”

Erre a 43.réteg miért kulcsszó ?
(#) IMi válasza niedziela hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Jogos, bocsánat!
Leragadtam a fifadani első kérdésénél. Szóval a ne huzalozzon adott rétegen részhez szerettem volna egy kis segítséget adni, ami szintén a linkelt hsz.-ben meg is található (41,42 réteg).
(#) kissgergo hozzászólása Jan 26, 2014 /

Üdvözletem mindenkinek!

Eagle-lel kapcsolatos gondom, hogy lehet-e AutoCAD-hez hasonlóan geometraiai műveleteket csinálni?
Pl.: körív mentén elhelyezni alkatrészeket egyenlő távolságra (ez AutoCAD-ben array parancs), vagy párhuzamost húzni egy vonal mellett...

Helyhiány miatt muszáj ezzel szöszölnöm, egyébként nem izgatna annyira. A sima AutoCAD-el pedig nem igazán lehet huzalozni, szóval sakk-matt.

--üdv gergő
(#) bbb válasza kissgergo hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Körívre van ULP, ami meg tudja tenni.
Párhuzamost meg szemre is megpróbálhatsz, menni fog
(#) sastas01 válasza bbb hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Vagy bekapcsolja a raszterhálót és úgy még egyszerűbb
(#) kameleon2 válasza kissgergo hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Javaslom Eagle-ben megcsinálni azt ami tervezést igényel, aztán Adobe Illustrator a szépészetnek.. Ha igazán szép kell.
(#) fifadani hozzászólása Jan 27, 2014 /

Sziasztok!
Azt szeretném még kérdezni, hogy ha kész a kapcsolási rajzom, akkor hogy tudom neki megadni, hogy a Bottom rétegre tegye az smd alkatrészeket?
(#) elektrocad válasza fifadani hozzászólására (») Jan 27, 2014 / 1

Tükrözéssel (Mirror). Eleve, minden alkatrészt felülre rak, a furatszerelt értelemszerűen alul lesz huzalozva, az smd pedig felül, de tükrözéssel áttehetők a másik oldalra.
(#) tibiiii00 hozzászólása Jan 29, 2014 /

Sziasztok!

Én nem otthon szeretnék nyákot gyártani, hanem egy gyártóval legyártatni, amihez ugye a gerber fájlok kellenek, a terv eagle-ben meg is van és le is generátam a gerber és fúró fájlokat.
A következő linken leírtak szerint csináltam Bővebben: Link

A kérdésem az lenne hogy a gyártó honnan tudja majd hogy hol van a nyákom körvonala, hol kell körbevágnia? Én a Dimension rétegre rajzoltam a körvonalat ami a topsilk gerber fájlba kerül.
Ez így elégséges a gyártónak? üdv.:Tibiiii00
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2014
(#) vzoole válasza tibiiii00 hozzászólására (») Jan 29, 2014 /

Szia!

Elég a gyártáshoz.
(#) e-chipmunk válasza tibiiii00 hozzászólására (») Jan 29, 2014 /

Szia Tibi. A gyártó a nyákod körvonalát a dimension rétegről fogja tudni, oda általában érdemes csak a körvonalat rajzolni. Ezt általában board outline-nak szokták hívni. Annyi még, hogy a dimension rétegen a 0-s vezetővastagságot használj. (szerintem)
(#) e-chipmunk válasza fifadani hozzászólására (») Jan 29, 2014 /

Szia Dani! Szerintem egyszerűbb, ha a move paranccsal megfogod az alkatrészt és az egér görgőjével kattintasz. Ezzel tükrözöd, jobb gombbal pedig forgatod.
(#) Fidel hozzászólása Jan 31, 2014 /

Eagle 4.16 r2 programmal küzdök.

Amit szeretnék megkérdezni, az , hogy lehet e olyat csinálni, hogy egy jpg képet beteszek háttérbe, és annak megfelelően rakom fel a pontokat?

A weboldalon lévő lbr fájlok verzió probléma miatt írnak nem megfelelő formátum hibát?

Az alkatrészkeresője elég butácskának tűnik, beírom, hogy 555, NE555 és nem találja, pedig benne van NE555e ként. Az ilyeneket hogyan tudom kiküszöbölni a keresésnél?
(#) Kari55 válasza Fidel hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Szia a keresőbe a csillag karakterekkel keress. Pl.:*555*

Amúgy miért nem használsz újabb verziót?
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2014
(#) Deta hozzászólása Feb 1, 2014 /

ft232 smd-t hogyan lehet alulra rakni, mert nem akarok két oldalas nyákot csináln. Valamiért nem akarja a lábakat be routerenzi még akkor sem, ha csak a felső rétegen terveztetek? Ha kézzel akarom bekötni, akkor mindig nagyobbat ugrik, mint az smd ic lábtávolsága!
(#) bbb válasza Deta hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

Szia!

Grid távolságot állítsd be kissebbre és működni fog.
(#) niedziela válasza Deta hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

Autorouter Setup --> routing grid = 0.42
(#) Deta válasza niedziela hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Köszi!
Igy már beköti az Ic-t, már csak valahogy az alsó rétegre lenne jó letenni!
Következő: »»   303 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem