Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Témaindító: Syn7h37ic, idő: Márc 15, 2010
Köszi.A zónaprogramozást sem vágom.Ok hogy engedélyezem ezt egy címen de azt hogy tudom megoldani, hogy pl éjszakára csak a 3-as zóna élesedjen?
A teljes újraindítás/tápelvétel megoldotta a problémát.
Köszi a segítséget!
Igazán nincs mit! Örültem ha segíthettem! Bár már nem is tudom miben.
Sziasztok!
Paradox MG5000 központtal és Mobisec Diamond GSM kommunikátorral szeretném elérni azt, hogy élesítéskor/hatástalanításkor CID SMS értesítést kapjak arról, hogy a rendszer éles vagy hatástalanított állaptba került. Felhasználói, gyors és kulcskapcsolóval történő élesítésre/hatástalanításra kellene SMS-t kapnom. [801] 1 kikapcsolva [802] 1,5 be [803] 1,5 be [804] 1,5 be [967] 1,2,3 resetelve, minden FF, automatikusan generálja a CID üzeneteket. A GSM programjában ki van pipálva az E400/R400, E401/R401, E408, E409/R409. Riasztás esetén rendesen küldi az SMS-t arról, hogy melyik zóna riasztott, de kulcskapcsolós élesítésre/hatástalanításra, gyors élesítésre nem küldd semmit. Kóddal történő (felhasználói) élesítésre küldött Felhasználó Zárás üzenetet, de elé tette valamelyik zóna megnevezését a GSM programjából, pl. Konyha Felhasználó zárás, ami nem jó. Kifogytam az ötletekből, hogy mit lehetne még kipróbálni. Ötleteket, tippeket szívesen fogadok, várok. Köszönöm szépen.
Például úgy, hogy az összes zónát beteszed a 120-as szekcióba „B” RENDSZER, azokat a zónákat, amiket akkor szeretnél élesíteni amikor otthon vagy a 116-os szekcióba „A” RENDSZER / STAY. Így meg tudod azt csinálni, hogy külön kóddal élesítesz, amikor elmész otthonról és külön kóddal amikor otthon vagy.
(értelem szerűen hozzá kell rendelni a felhasználói kódokat is az A és B rendszerhez. 7. táblázat: Kódprioritás „A” rendszerhez / STAY 8. táblázat: Kódprioritás „B” rendszerhez / AWAY / FORCE A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2014
Sziasztok!Szeretnék egy sp4000es központot pcről is programozni.A cég most vett egy 307usb-t illetve letöltöttem a Babyware 2.2.11 es szoftvert meg usb illesztő progit is.Amikor fel akarok kapcsolódni a 3.lépésnél nem kapcsolodik a panelhezes ezt irja ki wrong panel ID autentication failed.Mit kell beállitanom a softwarebe illetve milyen telefonszámot illetve központ ID kell beirni a felcsatlakozásánál a kezelőről...
Előre is köszönök minden segítséget!
Alapesetben az pc id és a panel id nincs kitöltve, tehát üres. A szoftverben is üresen kell hagyni. Ha valami be lett már állítva a panelen, akkor ugyanezeket kell beírni a szoftverbe is.
Pl. 0000 a panel id és a pc password is. Panel id 910 szekció pc password 911 szekció. Telefonszám nem kell.
A szoftverben ezeket hol tudom állítani? Akkor mikor a telefonszámot kéri a kezelő csak simán entert nyomok majd a központ idnél is és csak a végén adom meg a pc kódot?
Közbe sikerült .....kösz!Még annyi hogy a babyware-hez nincs valakinek leírása,hogy könnyebb legyen a tanulása..
Szia! Leírás is csak angol létezik én is saját magamnak fordítottam le a progit kb 70% a lényeget. Magyar leírás nem is lesz hozzá.
Van hozzá hivatalos magyar fordítás, az egyik legnagyobb disztribútor honlapján fenn is van, ha regisztrálva vagy akkor onnan letölthető, a magyarítás, és a telepítési útmutató a magyarításhoz is.
Igen a régi verzióhoz valóban van! Ha megnézed az újhoz nincs! Még az 1... pasz melyikhez már! Az újban már EVO is van és sok minden máshová is került ha jól megnézed.
A bizonyos cégnél utoljára frissítve: Update Date Time=2010.02.03. Translation Version=1.0.0 file méret: 458k az enyém már lassan 1 m és csak 70 % kb File Version=4.1.0 Update Date Time=2013.06.26. Translation Version=1.0.0 A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2014
Lehetséges.
Bár én mindig is az eredeti nyelven használtam, nekem így is jó.
Sziasztok!
Van egy Paradox sp4000 központ K10v kezelővel. Sikerült beüzemelni, de a 3-as, és 7-es zóna(ezek vannak ugye egy kapcson ATZvel) folyamatosan világít, a többi zóna viszont csak akkor villan fel ha sértik. Ez miért lehet? Gondolom az a jó, amelyik sértéskor villan fel... Köszi!
Megfelelő a lezáró ellenállások értéke?
Bízom benne, hármas zóna 1k, 7es zóna 1k+2,2k. Így van a többi is. De ugye az a jó, ha alapból nem világít?
1k+2,2k? Milyen a lezárás típusa? EOL vagy DEOL? Alapból ha programoztad (definiáltad) a zónát, nyugalomban van az érzékelő és megfelelő a lezáró ellenállás értéke, akkor nem szabad világítania.
Így, ATZ:
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2014
Ha jól értelmezem, akkor te az "NC bekötés EOL-al, szabotázs és vezetékhiba felismeréssel" című rajz szerint kötötted. 705-ben 1-es BE, 2-es KI, 3-as BE, 4-es KI (vagy BE amennyiben szeretnél hatástalanítva is hangos jelzést kapni), 706-ban 2-es BE. Így vannak a szekcióid programozva?
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2014
Igen, ezt a módot választottam, nem kellett volna? Most nem emlékszem a 705-ös szekcióra, de megnézem köszi!
Ugye ami világít, az van bekapcsolva? Köszi!
Igen, amelyik gomb világít az BE.
Köszi!
Elmentem megnéztem, de nem jó leírást néztem. a programozói útmutatóban tök más van, mint a telepítőiben... Össze vissza világítottak a ledek, fingom nem volt A telepítő leírással szerintem menni fog, ott valahogy tök máshogy reagál...
A panel verziószámát is érdemes összevetni a kezedben lévő programozói leírással.
Hali!
Egy kicsit a kezdő, és nem a haladó topic-ba illik)) Rajzold le, hogy kötötted mert ez kötési hiba. De amint lerajzoltad rá fogsz jönni. Mert programozáskor nem valószínű, hogy pont egy zónánál elütöttél valamit. Üdv: Zsolt
Ha semmi nem segít, akkor a központban zárd le egy ellenállással , ha így működik akkor azt ki tudod zár ni, hogy programozási hiba, vagy netalán érzékelő hiba.
Eleve ott kezdődik, hogy sp4000 leírást nem adtak, hanem sp5500 v2.40, sp6000 v2.40, meg sp7000 v2.40.
De állítólag ezt adják másnak is!
Ez a riasztó egy központ családhoz tartozik. És ennek a családnak a programozói leírása 100%-ig jó az összes központhoz. tehát az SP4000-5500-6000-7000-SP5-MG5000-MG5050.
A különböző verziók a zónák száma illetve a wireless eszközök natív támogatásában különbözik csak. Az SP65 kivétel kicsit, de ezzel a panellel nem igazán fogsz találkozni Magyarországon. A szoftver verzió lényegtelen, ha kezelőről programozod. A szoftver verzió akkor fontos, ha egy újonnan megjelent eszközt, pl. IP-150 modult, vagy egy TM50 touch kezelőt szeretnél illeszteni a riasztóhoz. Ugyanis ezek csak az új firmware verziós paneleken használhatóak. Ha régi FW. van a riasztó panelen, az frissíthető a legújabbra szoftveresen is az InField programmal.
Ezt nem nekem címezted? Van kezdő topic is? Egyébként lerajzoltam...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |