Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Lapozás: OK   23 / 85
(#) attrax válasza hbal hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Köszi.A zónaprogramozást sem vágom.Ok hogy engedélyezem ezt egy címen de azt hogy tudom megoldani, hogy pl éjszakára csak a 3-as zóna élesedjen?
(#) cspeto válasza thecyrus hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

A teljes újraindítás/tápelvétel megoldotta a problémát.
Köszi a segítséget!
(#) thecyrus válasza cspeto hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Igazán nincs mit! Örültem ha segíthettem! Bár már nem is tudom miben.
(#) T_boy hozzászólása Jan 25, 2014 /

Sziasztok!
Paradox MG5000 központtal és Mobisec Diamond GSM kommunikátorral szeretném elérni azt, hogy
élesítéskor/hatástalanításkor CID SMS értesítést kapjak arról, hogy a rendszer éles vagy hatástalanított állaptba került.
Felhasználói, gyors és kulcskapcsolóval történő élesítésre/hatástalanításra kellene SMS-t kapnom.
[801] 1 kikapcsolva
[802] 1,5 be
[803] 1,5 be
[804] 1,5 be
[967] 1,2,3 resetelve, minden FF, automatikusan generálja a CID üzeneteket.

A GSM programjában ki van pipálva az E400/R400, E401/R401, E408, E409/R409.
Riasztás esetén rendesen küldi az SMS-t arról, hogy melyik zóna riasztott, de kulcskapcsolós élesítésre/hatástalanításra, gyors élesítésre nem küldd semmit.
Kóddal történő (felhasználói) élesítésre küldött Felhasználó Zárás üzenetet, de elé tette valamelyik zóna megnevezését a GSM programjából, pl. Konyha Felhasználó zárás, ami nem jó.
Kifogytam az ötletekből, hogy mit lehetne még kipróbálni.
Ötleteket, tippeket szívesen fogadok, várok. Köszönöm szépen.
(#) hbal válasza attrax hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Például úgy, hogy az összes zónát beteszed a 120-as szekcióba „B” RENDSZER, azokat a zónákat, amiket akkor szeretnél élesíteni amikor otthon vagy a 116-os szekcióba „A” RENDSZER / STAY. Így meg tudod azt csinálni, hogy külön kóddal élesítesz, amikor elmész otthonról és külön kóddal amikor otthon vagy.
(értelem szerűen hozzá kell rendelni a felhasználói kódokat is az A és B rendszerhez.
7. táblázat: Kódprioritás „A” rendszerhez / STAY
8. táblázat: Kódprioritás „B” rendszerhez / AWAY / FORCE
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2014
(#) attrax válasza hbal hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Köszi!
(#) csfmate hozzászólása Jan 29, 2014 /

Sziasztok!Szeretnék egy sp4000es központot pcről is programozni.A cég most vett egy 307usb-t illetve letöltöttem a Babyware 2.2.11 es szoftvert meg usb illesztő progit is.Amikor fel akarok kapcsolódni a 3.lépésnél nem kapcsolodik a panelhezes ezt irja ki wrong panel ID autentication failed.Mit kell beállitanom a softwarebe illetve milyen telefonszámot illetve központ ID kell beirni a felcsatlakozásánál a kezelőről...
Előre is köszönök minden segítséget!
(#) Syn7h37ic válasza csfmate hozzászólására (») Jan 29, 2014 /

Alapesetben az pc id és a panel id nincs kitöltve, tehát üres. A szoftverben is üresen kell hagyni. Ha valami be lett már állítva a panelen, akkor ugyanezeket kell beírni a szoftverbe is.
Pl. 0000 a panel id és a pc password is.
Panel id 910 szekció
pc password 911 szekció.
Telefonszám nem kell.
(#) csfmate válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jan 29, 2014 /

A szoftverben ezeket hol tudom állítani? Akkor mikor a telefonszámot kéri a kezelő csak simán entert nyomok majd a központ idnél is és csak a végén adom meg a pc kódot?
(#) csfmate válasza csfmate hozzászólására (») Jan 29, 2014 /

Közbe sikerült .....kösz!Még annyi hogy a babyware-hez nincs valakinek leírása,hogy könnyebb legyen a tanulása..
(#) thecyrus válasza csfmate hozzászólására (») Jan 30, 2014 /

Szia! Leírás is csak angol létezik én is saját magamnak fordítottam le a progit kb 70% a lényeget. Magyar leírás nem is lesz hozzá.
(#) Syn7h37ic válasza thecyrus hozzászólására (») Jan 30, 2014 /

Van hozzá hivatalos magyar fordítás, az egyik legnagyobb disztribútor honlapján fenn is van, ha regisztrálva vagy akkor onnan letölthető, a magyarítás, és a telepítési útmutató a magyarításhoz is.
(#) thecyrus válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jan 30, 2014 /

Igen a régi verzióhoz valóban van! Ha megnézed az újhoz nincs! Még az 1... pasz melyikhez már! Az újban már EVO is van és sok minden máshová is került ha jól megnézed.
A bizonyos cégnél utoljára frissítve:
Update Date Time=2010.02.03.
Translation Version=1.0.0
file méret: 458k
az enyém már lassan 1 m és csak 70 % kb
File Version=4.1.0
Update Date Time=2013.06.26.
Translation Version=1.0.0
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2014
(#) Syn7h37ic válasza thecyrus hozzászólására (») Jan 30, 2014 /

Lehetséges.
Bár én mindig is az eredeti nyelven használtam, nekem így is jó.
(#) jesszusom hozzászólása Feb 2, 2014 /

Sziasztok!

Van egy Paradox sp4000 központ K10v kezelővel. Sikerült beüzemelni, de a 3-as, és 7-es zóna(ezek vannak ugye egy kapcson ATZvel) folyamatosan világít, a többi zóna viszont csak akkor villan fel ha sértik.

Ez miért lehet? Gondolom az a jó, amelyik sértéskor villan fel...

Köszi!
(#) levaitamas válasza jesszusom hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Megfelelő a lezáró ellenállások értéke?
(#) jesszusom válasza levaitamas hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Bízom benne, hármas zóna 1k, 7es zóna 1k+2,2k. Így van a többi is. De ugye az a jó, ha alapból nem világít?

1k+2,2k? Milyen a lezárás típusa? EOL vagy DEOL? Alapból ha programoztad (definiáltad) a zónát, nyugalomban van az érzékelő és megfelelő a lezáró ellenállás értéke, akkor nem szabad világítania.
(#) jesszusom válasza levaitamas hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Így, ATZ:
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2014

3as7es.JPG

Ha jól értelmezem, akkor te az "NC bekötés EOL-al, szabotázs és vezetékhiba felismeréssel" című rajz szerint kötötted. 705-ben 1-es BE, 2-es KI, 3-as BE, 4-es KI (vagy BE amennyiben szeretnél hatástalanítva is hangos jelzést kapni), 706-ban 2-es BE. Így vannak a szekcióid programozva?
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2014
(#) jesszusom válasza levaitamas hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Igen, ezt a módot választottam, nem kellett volna? Most nem emlékszem a 705-ös szekcióra, de megnézem köszi!
Ugye ami világít, az van bekapcsolva?

Köszi!
(#) levaitamas válasza jesszusom hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Igen, amelyik gomb világít az BE.
(#) jesszusom válasza levaitamas hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Köszi!
Elmentem megnéztem, de nem jó leírást néztem. a programozói útmutatóban tök más van, mint a telepítőiben... Össze vissza világítottak a ledek, fingom nem volt

A telepítő leírással szerintem menni fog, ott valahogy tök máshogy reagál...
(#) levaitamas válasza jesszusom hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

A panel verziószámát is érdemes összevetni a kezedben lévő programozói leírással.
(#) szucs1974 válasza levaitamas hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Hali!
Egy kicsit a kezdő, és nem a haladó topic-ba illik))
Rajzold le, hogy kötötted mert ez kötési hiba.
De amint lerajzoltad rá fogsz jönni.
Mert programozáskor nem valószínű, hogy pont egy zónánál elütöttél valamit.
Üdv: Zsolt
(#) szucs1974 válasza szucs1974 hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Ha semmi nem segít, akkor a központban zárd le egy ellenállással , ha így működik akkor azt ki tudod zár ni, hogy programozási hiba, vagy netalán érzékelő hiba.
(#) jesszusom válasza levaitamas hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Eleve ott kezdődik, hogy sp4000 leírást nem adtak, hanem sp5500 v2.40, sp6000 v2.40, meg sp7000 v2.40.

De állítólag ezt adják másnak is!
(#) Syn7h37ic válasza jesszusom hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Ez a riasztó egy központ családhoz tartozik. És ennek a családnak a programozói leírása 100%-ig jó az összes központhoz. tehát az SP4000-5500-6000-7000-SP5-MG5000-MG5050.
A különböző verziók a zónák száma illetve a wireless eszközök natív támogatásában különbözik csak. Az SP65 kivétel kicsit, de ezzel a panellel nem igazán fogsz találkozni Magyarországon.
A szoftver verzió lényegtelen, ha kezelőről programozod. A szoftver verzió akkor fontos, ha egy újonnan megjelent eszközt, pl. IP-150 modult, vagy egy TM50 touch kezelőt szeretnél illeszteni a riasztóhoz. Ugyanis ezek csak az új firmware verziós paneleken használhatóak. Ha régi FW. van a riasztó panelen, az frissíthető a legújabbra szoftveresen is az InField programmal.
(#) jesszusom válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Köszi!
(#) jesszusom válasza szucs1974 hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Ezt nem nekem címezted? Van kezdő topic is? Egyébként lerajzoltam...
Következő: »»   23 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem