Fórum témák
» Több friss téma |
Helló!
Köszi, meg vagyok így már elégedve vele. Meg sose tudni, had legyen ott az a kondi. Balu.
Sziasztok!
Segítségeket szeretném kérni! Az egyik oldal nem szól,de mindkét hűtő borda meleg,normális üzemhőfokkal. Tehát olyan mintha mindkét végfok üzemelne,de mégis,csak az egyik oldal szól. Kábelek,az eddigi szemrevételezéseim alapján,ok! Köszi,ha valaki segít! Üdv.:István
Szia! Esetleg nézd meg hogy kap-e bemeneti jelet,hangszóró kapocs hiba,balansz poti hiba,
Szia!
A bemeneti jel,oké,mindkét oldalt., -hangszóró kapocs,mindkét oldalt,oké., -a balansz potinál,pedig amikor a kérdéses oldal fele húzom a potit,akkor elhalkul a jó oldal. Mennyibe kerülhet a 2db végfok,vajon,ha azzal van a probléma?
Szia! A végfok olcsó és könnyen beszerezhető alkatrészekből áll, ha netán az lenne a bűnös javítani, javíttatni érdemes.
A jel útjában ott van még a bemenetválasztó, hangszín és pár kapcsoló, bármelyikkel lehet gond.
Szia !
Egy tipp, nézd meg az R1417 és az R1420 –as 68 R ellenállást nem szakadt e valamelyik. Balu
Szia!
Köszönöm a választ! >István
Szia!
Köszönöm a választ! >István
Még egy- két tipp, a végfok panelon lévő trimer potinál is lehet kontakt hiba, nekem amikor élesztettem a végfok panelt az 1K poti-nál nem volt tökéletes kontaktus. Nézd meg a a 20V-os Zéner diódát is.
Sziasztok!
Vettem egy 260-ast, mert szeretném összerakni a tornyot magamnak. Sajnos a műszervilágítást átalakították benne menetes izzóhoz. Sikerült vissza alakítanom, és szükségem lenne az égők típusára, illetve elég lenne a tok típusa is. Köszönöm: Laci.
Szia!
6V/160mA -es skálaizzó. Talán ilyen foglalatos volt, de ebben már nem vagyok biztos. Nem a menetes volt az eredeti?? Az érték jó, rajzról néztem meg. A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2014
Hello!
Segitséget szeretnék. Képeken látható puposódás .Ezeket mijenre lehet cserélni ?Az van ráirva hogy MM CE-1074 8800 4 db van belöle és mind a négy felvan puposodva . Hol kapható ijen ?? Esetleg jobb
Ezeket 10000µF 63V-os elektrolit kondenzátorral pótolhatod. Példa a csavarosra.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2014
http://www.hestore.hu/prod_10023106.html Ez is jó ugyanolyan csak forrasztós gondolom akkor ez jo nem ?
Sziasztok!
Újabb kérdésem van hozzátok! Gondoltam, (asszony nincs itthon) megnézem mit is tud a legenda. Régi álmom volt, eddig bevált, igazán most sincs vele probléma. Csak szeretném tudni, hogy normális e ha a védelem LED-je kb. a a kivezérlés jelző műszerek 50 százalékos állásánál kigyullad. Nem kapcsol le az erősítő, csak világít a LED. Szerintem (fülre) olyan 25-30 wattnál . Az 500-asok sem panaszkodtak (teljesen gyári, első széria, fehér középpel, új természetesen kapacitáshelyes kondikkal, normálisan kiszigetelt dobozzal) , jóformán még kilengése sem volt a mély hangszórónak (LA1221 talán..LA az biztos+4 ohm). Persze valószínű az életben nem lesz még egyszer így megküldve, inkább csak a kíváncsiság, mert nem ismerem még az erősítőt. Biztos jót tenne neki egy összes elkó csere.... A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2014
Sziasztok!
Ma Én is hozzá jutottam egy SE260-as erősítőhöz. A hangerő potméter tönkre van menve benne, így gondolta egyet a régi tulaj és a végfokozat bemeneteit egy csatornára kötötte rá, ráadásul az utolsó fokozat emitterkövetőjének tranzisztorját is átvarázsolta a NYÁK forrasztási oldalára. Visszaforrasztottam mindent az eredeti helyére, viszont nem tudom, hogy hol lehet olyan potmétert kapni (2x50K log.) amire a fiziológiai erősítőt is be tudom kötni. Ötlete valakinek? A poti nem javítható, olyannyira halott, hogy a tengely lazán átfordul...
Hello!
Esetleg ez jó lenne, csak tengelyt kell toldani. De az megoldható egy hüvellyel, egy esztergályosnak nem probléma: ALPS 50k log Vagy ez, de egy kicsit drága : ALPS Super High-end 50k log
Szia !
Ha nem titok, mennyiért sikerült megvenned, irreálisan magas ára miatt eddig nekem nem sikerült, inkább építettem egy pár végfokot. Kivácsi voltam hogyan szól de ennyi. Balázs
Szia!
Érdemesebb megvenni egyben, mert az előfokozat sokat dob rajta. 15.000Ft volt, de Én csak hibás készülékeket veszek, mert igyekszem őket megmenteni és így többnyire olcsóbban jövök ki. Ennek a fent leírtak voltak és még vannak is hibái aminek már folyik a küszöbölése! Apródon vagy a jófogáson volt még egy 12000Ft-ért postával együtt.
Szia !
Köszi, de annyit nem áldozok érte , annyit nem ér meg nekem. Annál jobb erősitőim vannak filmnézésre és zenehallgatásra, inkább csak nosztalgiából szeretnék egyet ,majd ha valamikor talán belefutok egy jó vételbe, de tudom az nem mostanában lesz. Balázs.
Megveszem a drágábbikat, és mindjárt többet ér benne a potméter mint maga az erősítő.
Vajon hány karát arany van benne?
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni nekem a következő problémámban ami értelemszerűen egy Orion SE 260-as erősítővel kapcsolatos. Régóta már használtuk, folyamatosan jól tette a dolgát... Egyik napról a másikra azt lehetett észrevenni( hallani ) hogy pattog/recseg/sistereg de csak az egyik oldal. Mindegyik csatornán hallható, összes "jelforrás" állásban lehet hallani. Ha a hangerőszabályzóval teljesen elnémítom, szintén lehet hallani ezt a pattogást. A kábeleket ( Vonal Rádió Lemezlejátszó stb... ) mind zsír új lecseréltem hátha attól van. Most kicsit jobban belemásztam... Van egy árnyékolt vezetékünk ami a hangerőszabályzót és a Balansz potit köti össze ( Nem teljesen megfelelő állapotban van). Létezhet hogy ettől hallani ilyen pattogást? Miért csak az egyik oldal, akkor nem esélyes hogy a balansz potit kéne cserélni? Esetleg mindkettőt? Válaszotokat előre is köszönöm! ui.: Ehhez a típusú erősítőhöz hol találhatok balansz és hangerőszabályzó potikat?
Üdv!
Esetleg próbáld meg a kérdéses oldalon le cserélni az elektrolit kondenzátorokat,mert lehet valamelyik szivárog.
Sziasztok !
Van egy ORION SE 260 am. Felszeretném tuningolni kicsit ! Optikailag :Esetleg Másszinü izzó a Felső rácsot amin szellözik kicseréltem már másikra valamennyivel több ideig tart neki igy melegedni Tudtok még valami tuning lehetöséget? Belsöre is szeretnék csak annyira nem értek hozzá :/ Tudtok valami ajánlani ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |