Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat! ![]() ![]() ![]()
A kínai termékek egy részének technikai színvonala toronymagasan kiemelkedő. Sőt minden termékükre igaz, beleértve a legkommerszebbeket is, hogy a bolygón sehol nem lehet olcsóbban előállítani, de még a duplájáért is nehéz.
Mondasz valamit!
![]() ![]()
Itt vannak a képek. De műterhelésnek lehet használni egyebet is...
Hmm, eszembe nem jutott volna fűtőszálakat használni műterhelésnek...
![]() Hideg időben te erősítővel fűtesz rá a műhelyre? ![]()
Kedves Cirokl!
Milyen IC figyel ott a fejhallgató erősítőben? Mármint típusra. Csak nem LM49710?
Á nem , CA3140 kökorszaki de ugy néz ki ott van még ha nem is special hangfrekire készült !
Egy tápegységet is lehet terhelni, nem csak erősítőt... De a legjobb a kantál huzal, vagy szalag. Ha nagyon melegszik és kevés a ventillátor, akkor egy vödör vízbe szoktam tenni.
Brutális. Nagyon rendben van, gratulálok!
Hát ez nem semmi méretű jószág, gondolom nem terhelted még túl!
![]()
Sziasztok. Elkészül a HT-A30-as erősítőm. Köszönet a tervekért CHZ Zolinak. Nagyon szép hangja van, nagyon szépen működik, azt hiszem a Hans Jani barátomtól érkezett Kenwood audio kicsatoló kondik és az erre a célra régóta tartogatott aranyozott lábú Mullard E88CC jótékonyan hatnak a hangzásra. KÉPEK AZ ÉPÍTÉSRŐL
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2014
Nagyon szép! Jó kivitelezés, látszik sok energiát fordítottál rá!
![]()
Az biztos. Én is csináltam már, hogy kanthalból tekert "műterhelést" belevágtam egy vedér vízbe és kész is volt
![]()
Köszi. Igen, volt benne munka, az biztos.
Szia!
Nagyon szép a dobozolás, igényes kivitelezés, elismerésem!
Szép, átgondolt munka. Gratulálok! Plusz pont a MM elkókért
![]()
Sziasztok!
Régebben bemutattam egy PicKit2 klónt. Pár hete találtam méretben tökéletes műanyag dobozt, így gyorsan be is dobozoltam. A végeredmény látható a képen. Üdv. Balázs
Nagyon pöpecül megoldottad. Gusztusos a doboz, meg a feliratok megoldása is.
Csak azt nem értem, miért erőltetik páran a magyar feiratokat, ha egyszer azok esetlenül és félreérthetően hangzanak az eredeti angol mellet. Ráadásul akad olyan felirat amit kézenfekvő fordíthatóság hiányában mégiscsak angolul kell felírni. Nem tudom láttatok-e már cseh vagy lengyel készüléket eredeti nyelven, esetleg olaszt vagy bolgárt feliratozva? Vagy esetleg kínaiul ? Hihetetlenül ketán tudnak kinézni, és a világ összes országában bután nézik csak. Lehet csak én látom így - de nem hinném ![]() Ha nem titok eláulod, a feliratokat milyen módon tetted fel az előlapra? Tippként nyomtatottnak gondolom, áttetsző öntapadóssal. Vagy tévedek ? A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2014
Szia, kösz a dicséretet. Nekem természetes volt, hogy a klón szó magyarul szerepeljen. Az meg már vitte magával a ledeknél szereplő feliratokat is. Ha a magyarok megértik, az is elég, főleg, hogy saját magamnak készítettem. Az, hogy erre kerültek rövidítések, és bekötési jelölések, amik angolul vannak, az a szakmaiság következménye, de eddig még sosem volt olyan feliratozásom, ahol szerepelt volna a magyaron kívül más nyelvű felirat.
Szerintem nem azért nézik furcsán a világ összes országában a mi magyar feliratainkat, mert nem angol, hanem mert ők nem tudnak feliratozni magyarul. Ha tehetnék, ők is feliratoznának magyarul. ![]() Az öntapadós lap + átlátszó öntapadós kombinációval készült a feliratozás, a feliratozott lap kivehető, azt szépen le lehetett ragasztani, máshol pedig nincs felirat a dobozon.
A véleményem az, hogy nagyon szép lett. Gratulálok! Igényes dobozolás.
Köszönöm szépen!
Nagyon ízléses! A lehető legegyszerűbb, de nagyszerűbb megoldás a fehér betűk fekete alapon.
![]()
Szia!
Nagyon tetszik az alkotásod! Nekem gyengém a zöld led mellett elhelyezett ÜZEM felirat. Nagyon jól néz ki!
Hát, ezt tőled külön elismerésnek veszem. Sokat csiszolgattam, illesztgettem. A képeken nem látszik, de a derékszögek, illesztések nagyon rendben vannak, a festés sok sok réteg után síkra csiszolva majd polírozva, olyan mint amikor egy szappanos üveget érintesz meg, ez most szempont volt, milyen legyen ha megérinted. A sima festés olyan, hogy karcolja az újjad hegyét a por miatt, a csiszolt , polírozott meg simogatja. Ezt most sikerült megfogni. A hangja pedig a füledet kényezteti.
dk1. : Köszönöm neked is. Az MM elkókat is erre tartogattam, 10mF-os kondik, kikapcsolás után még jó ideig működtetik az erősítőt, szűrnek rendesen, semmi zaj, semmi brumm a tápban szkóppal nézve sem. ESR-re mérve s jó értéket adnak, nem szivárog, ezért mertem beletenni. Kicsit merésznek találtam amikor a panelra feltekertem őket, de így dobozolva számomra érdekes látványt nyújtanak. Remélem még pár évig működni fognak. A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2014
Néhány napja én is építettem egy műterhelést, na nem olyan komolyat mint amiről legutóbb volt itt szó. 14db 10W-os huzalellenállást ültettem egy panelba és rászorítottam egy hűtőbordát. A nyákon pedig van egy kis áramkör 555-tel ami ha szükséges akkor a terhelést tudja kapcsolgatni 40Hz-en, de a banánhüvelyek közti híd variálásával R2R mérésre is befogható. Ez a kis áramkör kimondottan labortápegységek dinamikus viselkedésének vizsgálatához készült.
És itt van pár kép arról a teszter berendezésről amelyet a BKV-nak fejlesztek. És ha minden jól megy akkor a MÁV-nak is.
![]() 36db ugyan olyan panel kell hozzá plusz egy táp panel és a vezérlőpanel. A képeken ez a 36db, "meghajtó panel"-nek nevezett áramkör látható, illetve pontosabban még csak 9db a 36-ból. Kétoldalas, furatgalvanizált panelok mindkét oldalon telerakva SMD-vel. Ezeket már gyártattam, házilag rémálom lett volna... Egy panelon 4db shift-regiszter van egymás után fűzve és az összes meghajtópanel is fel van fűzve, azaz összesen 144db shift-regisztert kötök egymás után. ![]() Hogy az áramkör mit csinál azt nagyon hosszú lenne elmesélni meg igazából nem is fontos.
Kész van ez is , próbáltam a lehető legigényesebben megcsinálni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |