Fórum témák
» Több friss téma |
Bármelyik olcsó, mechanikus termosztát jó neked. Csak az a fontos, hogy 3 vezetékes legyen. Amelyiken van jelzőlámpa, éjszakai/nappali kapcsoló az biztosan az.
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2014
Köszönöm!
A kábelek színében segítenél még? Úgy értem melyik miért felelős. Kék a 0 gondolom, a zöld-sárga a föld, a barna a fázis? Vagy tévedek?
Ezt nem tudom. Ki kell mérni. Az biztos, hogy kint van a fázis is és a nulla is. A harmadik a kapcsolt szál.
Szia! ILYEN típusú vezérlő van beépítve? a képe A kazán paneljén kell megnézni melyik szín hová van kötve a panelon ábrázolt termosztátrajz pontjaira. Az új termosztát bekötéséhez pedig ezt kell majd alapul venni a bekötéskor, hogy melyik színt hová kell majd abban kötni. Pl.: PT-102 ez ugyan olyan mint az elődje és kellően érzékeny is ahhoz, hogy ne legyen túl nagy kapcsolási különbség (0,4Cfok).
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2014
Hoppá, köszi!
A vezérlőt nem tudom, de meg fogom nézni.
Üdv!
Kicseréltem a termosztátot PT-102-re, de sajnos nem oldotta meg a problémám. Ma reggel 26.6C fok volt, annak ellenére, hogy kb. 23C fok volt beállítva. Laikus feltételezésem, hogy maga a kazánhoz bekötött vezérlő elektronika a hibás. Ha van esetleg valakinek tapasztalata, hogy mit lehet ellenőrizni, megnézni, akkor megköszönném ha megosztaná velem. Lefotóztam a kazán alján látható kapcsolót, ill. a kazán őrlángja körüli részt. Köszönöm A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2014
Mit jelent az, hogy "az átvezet és nem kapcsol ki a kazánod"?
Mit tehetünk hogy ez megoldódjon?
A szobatermosztátra időnként kikapcsol, időnként nem, illetve időnként nem nem kapcsol be se.
Amikor ez történik, a csatolt képen látható kapcsolót tekergetem, és így már engedelmeskedik ![]()
Sajnos ez akkor a kazántermosztát hibája. Cseréje kellő odafigyeléssel és óvatossággal elvégezhető sk. is, ha így felvállalod a termosztát garanciáját.
![]()
Lehetséges, hogy garanciális még? Szerintem legalább 20 éves kazánról van szó.
Bonyolult kicserélni? Van esetleg valahol valamilyen leírást ezt illetően?
Sziasztok,
egy olyan problémával kapcsolatban kérnék segítő választ, hogy adott egy Vaillant VRT40 típusú szobatermosztát, amelynek 7-8-9 vezetékeit teljesen más sorrendben kötik be a kazán 7-8-9-es aljzatába, az okozhat-e olyan károsodást a termosztátban, amitől tönkre megy a relé, vagy bármilyen más elektronikai rész benne?
Sziasztok! Két kazánt szeretnénk egy rádiós szobatermosztáttal vezérelni...egy villanykazánt,illetve egy Termo Amica PAB ECO 4 gázkazánt..természetesen egyszerre csak egy menne...ilyenkor a másik kikapcsolt álapotban van.
A villanykazán 220 voltos jelet ad a termosztátnak,a Termo Amica? Sorba szeretnén kötni,lerelézve,mert még egy mágnesszelep is menne róla,ami a fűtés vizoldalát szabályozná a megfelelő kazán fele.. Ha valamit nem jól irtam,bocs,a villanyszerelőnek szeretnék segíteni,mert nem túl kreatív! ![]() Esetleg egy kapcsolási rajzot tudna valaki skiccelni,illetve a kazán jelérteke érdekelne,nehogy gondot okozzunk! Köszönöm a türelmeteket! ![]() Ja és 2vezeték megy a termosztátba.. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2014
Nem lehetséges,hogy a manual gombbal bekapcsolta,és ilyenkor nem reagál az adóra..kézzel kell kikapcsolni is,aztán tudja parosítani a radiós részt.
Szia! Olvasd el ITT a linket, hátha megfelel valamelyik kapcsolási forma.
![]()
Computherm Q7RF egy évíg működött rendesen,de most 3 héten belül harmadszor vesztette el a jelet..
lehet szoftver frissíteni rajta,vagy vezetékkel fixre kötni? ![]() Mert a nők otthon nemigen tudnak vele mit kezdeni,ha nincs fűtés..
Szia!
Működik,amennyit tudok róla! ![]() Most az itthonit próbáljuk rendbe szedni!
Hello! Az elemeket nem ártana megnézni benne. De mit szeretnél rövidre zárni a rádióhullámokat? Egyébként a vevő részen van kezelőszerv, ahol manuálisan is bekapcsolható. Ha ez sem megy, akkor meg kell nézni a vevőben benne a melák sárga kondi kapacitását.. üdv!
Elemet cseréltem benne..
![]() Az adót szeretném a vevővel össze vezetékelni,ha lehet! ![]() Kicsi baba van,és már többször elvesztette a jelet a két egység,és hideg volt..tudom,hogy lehet manuálisan is ki-be kapcsolni,de a hölgyeknek nem egyszerű elmagyarázni..
Hello! Akkor lehet sokkal jobban jársz, ha veszel egy olyant ami nem rádiós, és bekötöd. Mert van amivel lehet kísérletezni, de egy használati eszköz nem ilyen.. üdv!
Okay...de miután ez már megvan,azért bátorkodtam a te szavaiddal,kisérletezni..
![]() első körben nem szerettem volna venni egy másikat,hiszen nem annyira olcsó kütyük ezek..
Ahogy Proli írta elemcsere, ezután ha még mindig rossz lehet felülbírálni a mobilozási szokásokat.Tesóméknál a mellé tett mobil okozta a fentebbi hibát.
értem..majd kikérdezem a családot a telefonokról..
![]()
A használati utasításában le van írva, hogyan lehet az adót és a vevőt összepárosítani, valószínűleg csak ennyi kell.
Valahogy elkavarodtunk az eredeti kérdésemtől!
![]() Nem az a gond,hogy nem tudok olvasni,hiszen mint írtam,többször egymás után elvesztette a jelet a készülék adó,és vevője..Összepárosítottam őket,ment valameddig.. ![]() Szimplán arra voltam kíváncsi,hogy megoldható-e a meglévő dolgok vezetékkel való összekötése,hogy ne legyen ez a gond...több fórumon hasonló problémákról számoltak be.. Gondoltam,mielött veszek egy másik termosztátot,rákérdezek..szép napot.. ![]()
"mind két egység egy helységben van"
Átmeneti megoldásként tedd egymás mellé őket. HA így sem jó, akkor azt kell tenned, amit korábban írtak.
Köszönöm a türelmet,és a hozzászólásokat..sajnos a dolog nem oldódott meg,ma ismét villogott a zöld led..
![]() Akkor ezek szerint nem marad más,vennem kell egy újat,és csere..olvastam,hogy van szoftver frissített változat..legfeljebb évente nem elemet,hanem termosztátot cserélünk.. ![]()
Sziasztok!
Megtudná írni nekem valaki, hogy a TERMO ÖV Color 35-ös gázkazánnak hány voltos szobatermosztát vezérlő áramköre van? Új szobatermosztátot keresek hozzá, és jó lenne tudni, hogy nagy vagy kisáramú... Köszönöm
Szia! Ehhez a típushoz egy záró kontaktussal rendelkező termosztátfajta köthető be. Az érintkezőin 230V feszültség fog záródni a saját szivattyújának és védelmi egységeinek a táplálásához. A záró kontaktussal rendelkező termosztátok kontaktusait maximum 3A-ra szokták méretezni, hogy az induktív jellegű szivattyút is (a beépített nagyságrendben) biztonsággal tudja kapcsolni.
![]()
Köszi a választ!
Akkor ezek szerint egy alábbi termosztát nem köthető a TERMO ÖV COLOR 35-ömhöz: Filtrete™ 3M-50 Wi-Fi Thermostat http://www.radiothermostat.com/filtrete/guides/3M-50-Installation-2...10.pdf Szerintetek van olyan wifis termosztát ami jó hozzá? Köszönöm |
Bejelentkezés
Hirdetés |