Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   438 / 1156
(#) KTobi válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

A Quadro család az "ipari", még a geforce a köznapi embereknek van szánva.
Majd kipróbálom mit szól a quadro a játékhoz, de nem arra van tervezve, videó vágás, renderelés, 3D szerkesztés, rajzolás. Szóval munkára való.
(#) golem hozzászólása Feb 6, 2014 /

Sziasztok!
Windows 98 rendszert honnan lehet letölteni mert van egy másik gépem és ara kellene.
(#) Leraz válasza golem hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Sok helyről de ha megfelel át tudom küldeni.
(#) sardi_hunor válasza KTobi hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Akkor gondolom szamomra a jo valasztas a 8600 gt lesz.
(#) BEMcorp válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Igen, mindenképpen.
De még egyszer mondanám, kiemelném: A 256MB ram ma már NAGYON kevés, nem tudod kihasználni a 8600-as 'adottságait', mert el fog fogyni a VGA ramja.
Bővebben: Link
Ha megnézed, amúgy nem sokban tér el pontszámilag az általad említett Quattro-tól, de ahogy KTobi is írta, ez utóbbi inkább a tervezőknek jó (pl.: CAD programok).
De ha megnézed a linkelt a listát, keresd meg a 8800-asokat, alig kerülnek többe, és összehasonlíthatatlanul erősebb, jobb.
Anno több mint 5évig használtam egy 8800GTS-t (640MB DDR3), tavaly váltam meg tőle. Mindent vitt, az új játékokat is.
(#) belfi2 hozzászólása Feb 6, 2014 /

Sziasztok!

Van egy ASUS P5KPL-AM EPU, alaplap.Az isstennek sem tudom rávenni arra hogy bootoljon Pendrájvról. A stick rendesen meg van formázva Rufus-sal. Ez az egyik. A másik , hogy ugyan ez az alaplap minden indulásnál a webkamerához tartozó üzenetet küld , hogy valami interaktív feladatot hajt végre, és engedélyezzem. Nem engedem de nem érdekli és mindig megkérdezi. Webcam progi van fenn ManyCam.
(#) BEMcorp válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

A BIOSban be van állítva a boot-szekcióban, hogy removable drive? (ha van ilyen opció).
(#) golem válasza Leraz hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Köszönöm!
(#) eSDi válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

A rufust milyen beállításokkal használtad? Ha UEFI beállítasokat használtál, akkor az nem fog elindulni ezzel a lappal. A BIOS-ban kapcsold be az USB Lagecy opciót és boot sorban vedd előre az USB-HDD-t, vagy Removable drive opciót, attól függ milyen néven van.
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2014
(#) belfi2 válasza eSDi hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Hali!
A Rufus : "MBR partíciós séma , Biosos vagy UEFI gépekhez "
Fájlrendszer NTSF.
Mindent úgy csináltam ahogy Te is írod de egyszerűen nem ment fel vele a WIN7.Minden féle emulációt kipróbáltam, aztán feltettem DVDről.
Csak ki akartam próbálni ezt a progit de az asus lappal már meggyűlt a bajom . P4P800VM /s.Az sem akart butulni USB ről. Megszabadultam tőle.
(#) eSDi válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Próbáld meg csak MBR módban és FAT32 fájlrendszerrel, lehet az a gondja.
(#) belfi2 válasza eSDi hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Olyan lehetőség nincs a Rufusban.Mármint csak MBR.Érdekes azért hogy Win7 re van kihegyezve a lap (A lemezen már nem volt hozzá más illesztő) és ennyit kell vesződni az USB beállítással.
A Rufust kipróbálom Linuxal mert van egy kis gépem és arra jó lenne valami kis opsys.
Puppy vagy Turbó.
(#) Balu12 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Nekem is van egy ilyen kártyám.
Nincs vele gond bár nem én használom hanem az öcsém.

Van egy újabb megoldásom az én gépemben mert elfogyott a SATA.
Azzal sincs ilyesmi.

Szerintem valami a biosal lessz. Próbáltad más PCI slotban?
(#) mikrokapcsolo válasza Balu12 hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Próbáltam én mindenhogy, minden slotban, ha fejen álltam volna, akkor sem indult volna. Valószínű hogy azért, mert a kártyáról akart bootolni, de nem azon volt az oprendszer, a biosban pedig nem írta, mint külön lehetőség, tehát magától arról bootolt volna, de nem tudott. Vissza lett víve, visszakaptam a 4000-et és vettem egy már linkelt kis átalakítót 2000-ért. Majd kiderül, azzal biztos jó lesz.
(#) belfi2 válasza BEMcorp hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Hali!

Bocs nem figyeltem hogy írtál. Minden lehetőséget kipróbáltam (szerintem) de nem jön össze. Érdekes módon , nem sok minden van róla a neten.
(#) sardi_hunor válasza BEMcorp hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Az en igenyeimnek elegendo lesz a kartya, a COD MW2-t kell vigye szep grafikai beallitasokon, ennyi az en igenyem. Szerintem azza eleg lesz a 256 mb ddr3. Csak nem ertem, es ezert kerdezem, hogy ha a quadro komoly grafika hasznalatra van tervezve, akkor miert nem teljesit jobban a jatekokban is, mint egy atlag felhasznalonak keszult 8600 gt?
(#) BEMcorp válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Mert nem ugyan olyan utasításokat, illetve számításokat végez.
És pont ezért a Quattro sorozat piszok drága szokott lenni az ugyan olyan kategóriás 'normál' Gef-ekehez képest.
(#) sastas01 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Én a helyedben megfontolnék egy erősebb kártyát. Bár nem tudom mennyit szánsz rá. Valami elméleti összeghatárt tudsz mondani, illetve milyen slotba lenne(Gondolom PCI-E). Meg még annyit, hogy melyik nagyvároshoz élsz közel. Ha gondolod szétnézek neked, van pár hely ahonnan jó dolgokat lehet olcsón kihalászni.
(#) velegiistvan hozzászólása Feb 7, 2014 /

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Dos-os játékok miatt szert tettem egy Auva 940 típusú, 386-os laptopra, melynek egyetlen hibája, hogy lemerült a cmos elem, ami állítólag egybe van forrasztva a bios ic-vel.
Ezzel még nem is lenne gond, de valamiért semmilyen hdd-t nem hajlandó felismerni. A biosban próbálkoztam megadni a vinyó paramétereit, de amikor bootolni készül, azonnal leállítja a hdd-t, gondolom azért, mert nem jó paraméterekkel próbálja kezelni.

Van egy fujitsu m1636 tau típusú winchi, melynek jellemzői: 1.2 gb, 2490 cylinder, 16 head, és 63 sector.
A biosba ezeket be is írtam, azonban a fenti adatokon kívül kér még két dolgot: wpcom, és IZone, (vagy lZone.) Utóbbit látás hiányában nehezen tudtam elolvasni.

A kérdéseim a következők:
Lehet, hogy nem tud ekkora merevlemezt kezelni a gép?
Az utóbbi két adatot, melyet fentebb írtam hogy lehet kiszámítani/megnézni akár windows akár linux alatt? Mert a vinyó adattáblájára ezek nem voltak felírva, és ubuntu alatt sem sikerült kiderítenem, egyedül a sectorról, headről és cylinderről kaptam információt.

Érdekes, hogy akárhogyan paraméterezem biosban a hdd beállításokat, reboot után ha áramalatt is van a gép, visszaáll "not installed" értékre a hdd összes beállítható értéke, kivéve a hard disk timeout, aminek default értéke 1.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv:
István
(#) SzervízMacska válasza velegiistvan hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Szia! Már ködösek az emlékek, de a FAT fájlrendszer, ami a DOS-os gépeken üzemelt, talán 500 Mega környéki lemezt tudott kezelni. Az én 386-osomban 80-as háttértár volt, az tuti...
(#) kadarist válasza velegiistvan hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Szia!
A lemezed adatai: Bővebben: Link.
(#) Balu12 válasza velegiistvan hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Minden_féle_képpen megpróbálnám egy kissebb hdd-vel.
Lehet hogy sok az az 1.2 gb neki.

Mod: mindenféleképpen - kisebb
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2014
(#) mikrokapcsolo hozzászólása Feb 7, 2014 /

Hmmm. Megérkezett az átalakító, amint itt linkeltem, a BIOS felismeri 80GBosnak, viszont a Win nem látja. Mitévő legyek?
(#) belfi2 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Hali!

Eszközkezelő?
(#) mikrokapcsolo válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Mivel ez egy olyan adapter, amihez driver sem kell, nem tudom mit keressek? Ismeretlen ezköz csak az alaplapi hangkarim, az meg nem kell.
(#) kadarist válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

A Windows telepítő nem ismeri fel vagy a meglévő rendszer nem látja? Mert ugye kezelés-lemezkezelés... A Win alapból nem mutatja a bekötött lemezt, azt engedélyezni kell.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2014
(#) mikrokapcsolo válasza kadarist hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

A meglévő. A végső módszer lenne a reinstall.
(#) pittti válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Pedig akkor a rendszeredben nem kerek valami - a Bios által detektált lemezeket a Win minden további nélkül használja, amennyiben tartalmaznak érvényes partíciót.

Kattintsál jobb egérgombbal a számítógép (vagy sajátgép) ikonon - kezelés - lemezkezelés.
Ha a lemezkezelő látja, de nincs betűjele akkor itt adjál neki - lehet csak ez a gond.
(#) mikrokapcsolo válasza pittti hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Megnéztem, lemezkezelő sem látja. Ha reinstallálom, akkor menni fog? Csak fölösen nem csinálnám, mert akkor mindent megint feltenni rá, stb. A vinyó hibátlan, másik gépből formázás után tettem ebbe, itt meg nem akar viselkedni.
(#) belfi2 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Szia !
Bocs de rosszat írtam, valójában én is a lemezkezelőre gondoltam .
Következő: »»   438 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem