Fórum témák
» Több friss téma |
A Quadro család az "ipari", még a geforce a köznapi embereknek van szánva.
Majd kipróbálom mit szól a quadro a játékhoz, de nem arra van tervezve, videó vágás, renderelés, 3D szerkesztés, rajzolás. Szóval munkára való.
Sziasztok!
Windows 98 rendszert honnan lehet letölteni mert van egy másik gépem és ara kellene.
Sok helyről de ha megfelel át tudom küldeni.
Akkor gondolom szamomra a jo valasztas a 8600 gt lesz.
Igen, mindenképpen.
De még egyszer mondanám, kiemelném: A 256MB ram ma már NAGYON kevés, nem tudod kihasználni a 8600-as 'adottságait', mert el fog fogyni a VGA ramja. Bővebben: Link Ha megnézed, amúgy nem sokban tér el pontszámilag az általad említett Quattro-tól, de ahogy KTobi is írta, ez utóbbi inkább a tervezőknek jó (pl.: CAD programok). De ha megnézed a linkelt a listát, keresd meg a 8800-asokat, alig kerülnek többe, és összehasonlíthatatlanul erősebb, jobb. Anno több mint 5évig használtam egy 8800GTS-t (640MB DDR3), tavaly váltam meg tőle. Mindent vitt, az új játékokat is.
Sziasztok!
Van egy ASUS P5KPL-AM EPU, alaplap.Az isstennek sem tudom rávenni arra hogy bootoljon Pendrájvról. A stick rendesen meg van formázva Rufus-sal. Ez az egyik. A másik , hogy ugyan ez az alaplap minden indulásnál a webkamerához tartozó üzenetet küld , hogy valami interaktív feladatot hajt végre, és engedélyezzem. Nem engedem de nem érdekli és mindig megkérdezi. Webcam progi van fenn ManyCam.
A BIOSban be van állítva a boot-szekcióban, hogy removable drive? (ha van ilyen opció).
A rufust milyen beállításokkal használtad? Ha UEFI beállítasokat használtál, akkor az nem fog elindulni ezzel a lappal. A BIOS-ban kapcsold be az USB Lagecy opciót és boot sorban vedd előre az USB-HDD-t, vagy Removable drive opciót, attól függ milyen néven van.
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2014
Hali!
A Rufus : "MBR partíciós séma , Biosos vagy UEFI gépekhez " Fájlrendszer NTSF. Mindent úgy csináltam ahogy Te is írod de egyszerűen nem ment fel vele a WIN7.Minden féle emulációt kipróbáltam, aztán feltettem DVDről. Csak ki akartam próbálni ezt a progit de az asus lappal már meggyűlt a bajom . P4P800VM /s.Az sem akart butulni USB ről. Megszabadultam tőle.
Próbáld meg csak MBR módban és FAT32 fájlrendszerrel, lehet az a gondja.
Olyan lehetőség nincs a Rufusban.Mármint csak MBR.Érdekes azért hogy Win7 re van kihegyezve a lap (A lemezen már nem volt hozzá más illesztő) és ennyit kell vesződni az USB beállítással.
A Rufust kipróbálom Linuxal mert van egy kis gépem és arra jó lenne valami kis opsys. Puppy vagy Turbó.
Nekem is van egy ilyen kártyám.
Nincs vele gond bár nem én használom hanem az öcsém. Van egy újabb megoldásom az én gépemben mert elfogyott a SATA. Azzal sincs ilyesmi. Szerintem valami a biosal lessz. Próbáltad más PCI slotban?
Próbáltam én mindenhogy, minden slotban, ha fejen álltam volna, akkor sem indult volna. Valószínű hogy azért, mert a kártyáról akart bootolni, de nem azon volt az oprendszer, a biosban pedig nem írta, mint külön lehetőség, tehát magától arról bootolt volna, de nem tudott. Vissza lett víve, visszakaptam a 4000-et és vettem egy már linkelt kis átalakítót 2000-ért. Majd kiderül, azzal biztos jó lesz.
Hali!
Bocs nem figyeltem hogy írtál. Minden lehetőséget kipróbáltam (szerintem) de nem jön össze. Érdekes módon , nem sok minden van róla a neten.
Az en igenyeimnek elegendo lesz a kartya, a COD MW2-t kell vigye szep grafikai beallitasokon, ennyi az en igenyem. Szerintem azza eleg lesz a 256 mb ddr3. Csak nem ertem, es ezert kerdezem, hogy ha a quadro komoly grafika hasznalatra van tervezve, akkor miert nem teljesit jobban a jatekokban is, mint egy atlag felhasznalonak keszult 8600 gt?
Mert nem ugyan olyan utasításokat, illetve számításokat végez.
És pont ezért a Quattro sorozat piszok drága szokott lenni az ugyan olyan kategóriás 'normál' Gef-ekehez képest.
Én a helyedben megfontolnék egy erősebb kártyát. Bár nem tudom mennyit szánsz rá. Valami elméleti összeghatárt tudsz mondani, illetve milyen slotba lenne(Gondolom PCI-E). Meg még annyit, hogy melyik nagyvároshoz élsz közel. Ha gondolod szétnézek neked, van pár hely ahonnan jó dolgokat lehet olcsón kihalászni.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Dos-os játékok miatt szert tettem egy Auva 940 típusú, 386-os laptopra, melynek egyetlen hibája, hogy lemerült a cmos elem, ami állítólag egybe van forrasztva a bios ic-vel. Ezzel még nem is lenne gond, de valamiért semmilyen hdd-t nem hajlandó felismerni. A biosban próbálkoztam megadni a vinyó paramétereit, de amikor bootolni készül, azonnal leállítja a hdd-t, gondolom azért, mert nem jó paraméterekkel próbálja kezelni. Van egy fujitsu m1636 tau típusú winchi, melynek jellemzői: 1.2 gb, 2490 cylinder, 16 head, és 63 sector. A biosba ezeket be is írtam, azonban a fenti adatokon kívül kér még két dolgot: wpcom, és IZone, (vagy lZone.) Utóbbit látás hiányában nehezen tudtam elolvasni. A kérdéseim a következők: Lehet, hogy nem tud ekkora merevlemezt kezelni a gép? Az utóbbi két adatot, melyet fentebb írtam hogy lehet kiszámítani/megnézni akár windows akár linux alatt? Mert a vinyó adattáblájára ezek nem voltak felírva, és ubuntu alatt sem sikerült kiderítenem, egyedül a sectorról, headről és cylinderről kaptam információt. Érdekes, hogy akárhogyan paraméterezem biosban a hdd beállításokat, reboot után ha áramalatt is van a gép, visszaáll "not installed" értékre a hdd összes beállítható értéke, kivéve a hard disk timeout, aminek default értéke 1. Segítségeteket előre is köszönöm. Üdv: István
Szia! Már ködösek az emlékek, de a FAT fájlrendszer, ami a DOS-os gépeken üzemelt, talán 500 Mega környéki lemezt tudott kezelni. Az én 386-osomban 80-as háttértár volt, az tuti...
Szia!
A lemezed adatai: Bővebben: Link.
Minden_féle_képpen megpróbálnám egy kissebb hdd-vel.
Lehet hogy sok az az 1.2 gb neki. Mod: mindenféleképpen - kisebb A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2014
Hmmm. Megérkezett az átalakító, amint itt linkeltem, a BIOS felismeri 80GBosnak, viszont a Win nem látja. Mitévő legyek?
Hali!
Eszközkezelő?
Mivel ez egy olyan adapter, amihez driver sem kell, nem tudom mit keressek? Ismeretlen ezköz csak az alaplapi hangkarim, az meg nem kell.
A Windows telepítő nem ismeri fel vagy a meglévő rendszer nem látja? Mert ugye kezelés-lemezkezelés... A Win alapból nem mutatja a bekötött lemezt, azt engedélyezni kell.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2014
A meglévő. A végső módszer lenne a reinstall.
Pedig akkor a rendszeredben nem kerek valami - a Bios által detektált lemezeket a Win minden további nélkül használja, amennyiben tartalmaznak érvényes partíciót.
Kattintsál jobb egérgombbal a számítógép (vagy sajátgép) ikonon - kezelés - lemezkezelés. Ha a lemezkezelő látja, de nincs betűjele akkor itt adjál neki - lehet csak ez a gond.
Megnéztem, lemezkezelő sem látja. Ha reinstallálom, akkor menni fog? Csak fölösen nem csinálnám, mert akkor mindent megint feltenni rá, stb. A vinyó hibátlan, másik gépből formázás után tettem ebbe, itt meg nem akar viselkedni.
Szia !
Bocs de rosszat írtam, valójában én is a lemezkezelőre gondoltam . |
Bejelentkezés
Hirdetés |