Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   924 / 1274
(#) skarlik válasza bogumil13 hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Szia!Az képcsőhiba!Ha a PTK nemsegít rengeteg képcsővet cseréltem emiatt!Itt például egy Sonyim!Ugyan ez!
(#) giorgio5 hozzászólása Feb 4, 2014 /

Sziasztok!
Thomson 25DG15ET
A Fenti készülék bekapcsolásakor a hang alatt,sutyorgás hallható a hangszóróból. Ez a sutyorgás
némítás után is fennáll.Mi lehet a hiba forrása?
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2014
(#) kovacspista hozzászólása Feb 4, 2014 /

Sziasztok! Már vagy két napja keresek valamit a 4605-7 jelölésű táp ic-ről.
Tud erről valaki valamit?
(#) kovacspista válasza giorgio5 hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Ez a sutyorgás lehet a végfok tápja, vagy a végfokban bármi. Legtöbbször az IC csinálja.
(#) kadarist válasza kovacspista hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Esetleg nem a TDA4605-ről van szó.
(#) steelbird válasza kovacspista hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Hello!
TDA4605
A kötőjeles szám a frekvenciát jelöli, de hogy a 7-es mennyi, azt nem tudom..
Link
(#) kovacspista válasza kadarist hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Szia Drusza! Így elsőre elképzelhető, de meg kell néznem majd a panelon , hogy lehet e ez.
Köszönöm a fáradozásod!
(#) kovacspista válasza steelbird hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Szia! Nem gondolnám, hogy a 200 Khz-t meghaladná, de ha bele rakható, beleteszek egyet, lesz ami lesz!!
(#) kerisanyi hozzászólása Feb 5, 2014 /

Sziasztok Mesterek! Funai 21 D 3810 tv-hez keresek kapcsirajzot, mert betojt. Bekapcsolásnál villog a led, és pittyeg . Lengyelül találtam leírást a Net-en, de inkább angolul-(magyarul) (hi)
kéne valami. Ha valaki tud, kérem segítsen. Köszönettel veszek minden ötletet. Olvastam a fórumon a sorvégtranyóhibáról, és a védődiódáról, de nem segített.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2014
(#) kadarist válasza kerisanyi hozzászólására (») Feb 5, 2014 / 1

Szia!
Kereskedj így. Ennél a sasszinál a sorvégtranzisztor zárlata szokott előfordulni a bázisköri csatolóelkó kapacitásvesztéséből kifolyólag.
(#) kerisanyi hozzászólása Feb 5, 2014 /

Köszönöm a gyors választ!
(#) atti35 hozzászólása Feb 5, 2014 /

Üdvözletem mindenkinek!
Van birtokomban egy Orion T2930-STX S FLAT TF2PT90 TV. A sortranzisztor mellett a CD03 kerámiakondi porrá égett és a mellette lévő CD64 is repedt volt. Csere után működik a gépezet de függőlegesen jobb oldalt és vízszintesen alul kb. 1cm-t összeugrott a kép. Mit kéne még cserélnem? Válaszokat előre is köszönöm. További szép napot.
(#) eyess válasza atti35 hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Eltérítő fokozatokat kellene átvizsgálni még.Passzív alkatrészeket főleg.
(#) kovacspista válasza atti35 hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

A képen amit felraktál "brummot" látok, ami szűretlenségre, kondi hibára utal.
(#) kadarist válasza kovacspista hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Szia!
Az a "brumm" a fényképezés technikája miatt került oda, ami valójában nincs is ott.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2014
(#) kadarist válasza atti35 hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Szia!
A szervizmenüben kellene beállítani a korrekt méreteket. Ilyen alkatrészek cseréje után előfordul, hogy nem passzolnak a kép és sorméretek.
(#) kovacspista válasza kadarist hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Ebben igazad lehet!!
(#) atti35 hozzászólása Feb 5, 2014 /

Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Átnézem ezeket a dolgokat. A "brumm" valóban nincs ott. Amatőr képet készítettem.
(#) kosaro válasza kosaro hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Üdv mindenkinek!

Valaki esetleg tudna segíteni ebben? Esetleg egy kapcsolási rajz, vagy valami hasznos infó? Egy TV szerelő mester ismerős azt mondta, hogy a Feature Box-al van baj, de mivel nincs rajzom, így nem tudom megkeresni rajta, hogy mi lehet a hiba forrása.
Amúgy van még egy 72 cm-es Orion TV-m, amivel az volt a probléma, hogy párnatorzításos lett, egy hozzá nem értő személy elkezdett "hegeszteni" rajta (tranzisztort, elkót cserélt), ment egy darabig, aztán egyszer csak be sem kapcsolt, nem éled fel Standby-ból.

További szép napot!
(#) eyess válasza kosaro hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Van egy autó alu felni van rajta , de nem tudom milyen gumi kell rá.
De van egy másik autó egy sufni mester cserélt rajta szűrőt , gyertyát , ment egy darabig , de aztán már be sem indul .Nem tudom érthető e mire céloztam eme kis szösszenettel.
(#) simonmate97 hozzászólása Feb 6, 2014 /

a tv-ben kiment 1 ellenállás egy bizonyos tda9875A ic miatt...Ennek az ic-nek mennyi lehet az ára körülbelül?
(#) kadarist válasza simonmate97 hozzászólására (») Feb 6, 2014 / 1

Szia!
Amikor még lehetett kapni, akkor ennyibe került. Alternatív forrás: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2014
(#) tombox00 hozzászólása Feb 6, 2014 /

Üdvözlök mindenkit.
Az lenne a problémám, kérdésem,hogy van egy Samsung CZ21A083 -as TV, aminek nincs hangja.
Az IC megkapja a feszültséget. A táp jó. Kép az van. De van egy kisebb panel az antenna aljzat mellett és abból kéne hogy menjen az erősítőbe a hang, elvileg. Ebben kérnék segítséget, ha valakinek van valamien ötlete azt megköszönném.
(#) kerisanyi válasza kadarist hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Jó reggelt! Szerinted szívfájdalom nélkül betehetem a BU808 dfi helyett a BU808dfx-et? .... csak ezt sikerült vennem . Ha valaki tud, kérem válaszoljon.... Köszönöm!!
(#) kadarist válasza kerisanyi hozzászólására (») Feb 6, 2014 / 1

Szia!
Beleteheted, de csak akkor lesz jó, ha eredeti és nem hamisított.
(#) kerisanyi válasza kadarist hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Betettem, de csak nagyfrekis nyavicskolást produkál..... a védődióda cserés volt, 1N4148, a csatolókondi 10 µF 50 V is csere...... mi lehet még? . A tranyót a kontha-nál vettem......állítólag siemens
(#) kerisanyi válasza kerisanyi hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Bacc......a BU-n valami MOROCCO felirat van, egész apró betűkkel..... .... mehetek újra keresni valami jobb gyártmányt.... Köszönet a segítségért, ha valami tényleg nem stimmel a BU-val, közzéteszem.
(#) 2herceg hozzászólása Feb 6, 2014 /

Visszatérő problémám volna
Projektoros Thomzon TV 52RW76EW ICC19 sajnos megit visszatért a hiba, de megvan miért csinálja sajnos akármit csinálok a 100Hz es modullal kontakt hibás. Pici kis ütésre eltünik a zavar mindent átforrasztottam, kivettem a burkolatból is és ugy üzemeltettem, de minden alkatrészre egyformán reagál IC k lábait nem merem átrorrasztani. az lenne a kérdésem nem e volna valakinek bontásból maradt ilyen modulja ami jó
Tettem fel képet a modulrol.
Köszi István
(#) atti35 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Köszönöm a hasznos infót. Valóban a szervizmenüben kellett után állítani. Beléptem, beállítottam. De egy olyan kérésem lenne, hogy nem tudnál nekem esetleg egy gyári szerviz beállítás dokumentációt felrakni a mihez tartás végett. Köszönöm.
(#) kovacspista válasza tombox00 hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Szia! Mielőtt messzemenő dolgokra ragadtatnánk el magunkat, a mute üzemről kellene meggyőződni , nem e be van kapcsolva. A végfok /TDA8944J/ 10-es lábán kellene mérni feszkót. Ha nincs akkor a D903 tranzisztor lehet hibás. Nincs sok időm nézegetni, de úgy látom így elsőre, hogy ez a tranyó "leülteti" a 10-es láb feszültségét, és akkor elnémul a cucc. Ha a tranyó is jó, akkor meg kell nézni, hogy a proci vezérli e. Ha nem akkor meg kell nézni nem e szakadt valami, a prociból közvetlenül jön e ki vezérlés. Ha nem , akkor a 10-es lábra rá kell kötni a tápot és a mute funkció ugyan nem lesz használható, de működni fog. Persze, ha jó a végfok ic.
Következő: »»   924 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem