Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!Az képcsőhiba!Ha a PTK nemsegít rengeteg képcsővet cseréltem emiatt!Itt például egy Sonyim!Ugyan ez!
Sziasztok!
Thomson 25DG15ET A Fenti készülék bekapcsolásakor a hang alatt,sutyorgás hallható a hangszóróból. Ez a sutyorgás némítás után is fennáll.Mi lehet a hiba forrása? A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2014
Sziasztok! Már vagy két napja keresek valamit a 4605-7 jelölésű táp ic-ről.
Tud erről valaki valamit?
Ez a sutyorgás lehet a végfok tápja, vagy a végfokban bármi. Legtöbbször az IC csinálja.
Esetleg nem a TDA4605-ről van szó.
Szia Drusza! Így elsőre elképzelhető, de meg kell néznem majd a panelon , hogy lehet e ez.
Köszönöm a fáradozásod!
Szia! Nem gondolnám, hogy a 200 Khz-t meghaladná, de ha bele rakható, beleteszek egyet, lesz ami lesz!!
Sziasztok Mesterek! Funai 21 D 3810 tv-hez keresek kapcsirajzot, mert betojt. Bekapcsolásnál villog a led, és pittyeg . Lengyelül találtam leírást a Net-en, de inkább angolul-(magyarul) (hi)
kéne valami. Ha valaki tud, kérem segítsen. Köszönettel veszek minden ötletet. Olvastam a fórumon a sorvégtranyóhibáról, és a védődiódáról, de nem segített. A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2014
Szia!
Kereskedj így. Ennél a sasszinál a sorvégtranzisztor zárlata szokott előfordulni a bázisköri csatolóelkó kapacitásvesztéséből kifolyólag.
Üdvözletem mindenkinek!
Van birtokomban egy Orion T2930-STX S FLAT TF2PT90 TV. A sortranzisztor mellett a CD03 kerámiakondi porrá égett és a mellette lévő CD64 is repedt volt. Csere után működik a gépezet de függőlegesen jobb oldalt és vízszintesen alul kb. 1cm-t összeugrott a kép. Mit kéne még cserélnem? Válaszokat előre is köszönöm. További szép napot.
Eltérítő fokozatokat kellene átvizsgálni még.Passzív alkatrészeket főleg.
A képen amit felraktál "brummot" látok, ami szűretlenségre, kondi hibára utal.
Szia!
Az a "brumm" a fényképezés technikája miatt került oda, ami valójában nincs is ott. A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2014
Szia!
A szervizmenüben kellene beállítani a korrekt méreteket. Ilyen alkatrészek cseréje után előfordul, hogy nem passzolnak a kép és sorméretek.
Ebben igazad lehet!!
Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Átnézem ezeket a dolgokat. A "brumm" valóban nincs ott. Amatőr képet készítettem.
Üdv mindenkinek!
Valaki esetleg tudna segíteni ebben? Esetleg egy kapcsolási rajz, vagy valami hasznos infó? Egy TV szerelő mester ismerős azt mondta, hogy a Feature Box-al van baj, de mivel nincs rajzom, így nem tudom megkeresni rajta, hogy mi lehet a hiba forrása. Amúgy van még egy 72 cm-es Orion TV-m, amivel az volt a probléma, hogy párnatorzításos lett, egy hozzá nem értő személy elkezdett "hegeszteni" rajta (tranzisztort, elkót cserélt), ment egy darabig, aztán egyszer csak be sem kapcsolt, nem éled fel Standby-ból. További szép napot!
Van egy autó alu felni van rajta , de nem tudom milyen gumi kell rá.
De van egy másik autó egy sufni mester cserélt rajta szűrőt , gyertyát , ment egy darabig , de aztán már be sem indul .Nem tudom érthető e mire céloztam eme kis szösszenettel.
a tv-ben kiment 1 ellenállás egy bizonyos tda9875A ic miatt...Ennek az ic-nek mennyi lehet az ára körülbelül?
Szia!
Amikor még lehetett kapni, akkor ennyibe került. Alternatív forrás: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2014
Üdvözlök mindenkit.
Az lenne a problémám, kérdésem,hogy van egy Samsung CZ21A083 -as TV, aminek nincs hangja. Az IC megkapja a feszültséget. A táp jó. Kép az van. De van egy kisebb panel az antenna aljzat mellett és abból kéne hogy menjen az erősítőbe a hang, elvileg. Ebben kérnék segítséget, ha valakinek van valamien ötlete azt megköszönném.
Jó reggelt! Szerinted szívfájdalom nélkül betehetem a BU808 dfi helyett a BU808dfx-et? .... csak ezt sikerült vennem . Ha valaki tud, kérem válaszoljon.... Köszönöm!!
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2014
Szia!
Beleteheted, de csak akkor lesz jó, ha eredeti és nem hamisított.
Betettem, de csak nagyfrekis nyavicskolást produkál..... a védődióda cserés volt, 1N4148, a csatolókondi 10 µF 50 V is csere...... mi lehet még? . A tranyót a kontha-nál vettem......állítólag siemens
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2014
Bacc......a BU-n valami MOROCCO felirat van, egész apró betűkkel..... .... mehetek újra keresni valami jobb gyártmányt.... Köszönet a segítségért, ha valami tényleg nem stimmel a BU-val, közzéteszem.
Visszatérő problémám volna
Projektoros Thomzon TV 52RW76EW ICC19 sajnos megit visszatért a hiba, de megvan miért csinálja sajnos akármit csinálok a 100Hz es modullal kontakt hibás. Pici kis ütésre eltünik a zavar mindent átforrasztottam, kivettem a burkolatból is és ugy üzemeltettem, de minden alkatrészre egyformán reagál IC k lábait nem merem átrorrasztani. az lenne a kérdésem nem e volna valakinek bontásból maradt ilyen modulja ami jó Tettem fel képet a modulrol. Köszi István
Köszönöm a hasznos infót. Valóban a szervizmenüben kellett után állítani. Beléptem, beállítottam. De egy olyan kérésem lenne, hogy nem tudnál nekem esetleg egy gyári szerviz beállítás dokumentációt felrakni a mihez tartás végett. Köszönöm.
Szia! Mielőtt messzemenő dolgokra ragadtatnánk el magunkat, a mute üzemről kellene meggyőződni , nem e be van kapcsolva. A végfok /TDA8944J/ 10-es lábán kellene mérni feszkót. Ha nincs akkor a D903 tranzisztor lehet hibás. Nincs sok időm nézegetni, de úgy látom így elsőre, hogy ez a tranyó "leülteti" a 10-es láb feszültségét, és akkor elnémul a cucc. Ha a tranyó is jó, akkor meg kell nézni, hogy a proci vezérli e. Ha nem akkor meg kell nézni nem e szakadt valami, a prociból közvetlenül jön e ki vezérlés. Ha nem , akkor a 10-es lábra rá kell kötni a tápot és a mute funkció ugyan nem lesz használható, de működni fog. Persze, ha jó a végfok ic.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |