Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   460 / 608
(#) reloop válasza zotya1983 hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Ez is jó, de az áramkorlátozás ekkor sem maradhat el.
(#) lukacsp válasza kriszti1998sub hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Nézd, ha valaki azt írja, hogy +- valahány volt feszültség, az biztosan DC, mert a váltakozófeszültség esetén - legalább is ha az elektronika nyelvén beszélünk - nincsen sem pozitív, sem negatív pólus.
(#) zotya1983 válasza reloop hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Ok akkor jövő héten legelöbb odajutok hogy megérkeznek a panelek 40-60 w körüli izzót kerítek és bekötöm a primer + ágába.
(#) zotya1983 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Kösz szépen, jövök nektek egy bierrel
(#) kriszti1998sub válasza lukacsp hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Igen tudom elnéztem bocsi.
(#) Alkotó válasza lukacsp hozzászólására (») Feb 6, 2014 / 2

Nagyjából teljesen igazad van, és valóban félreérthető mikor keveredik a polaritással jelölt feszültségérték és a váltakozó feszültség (mint hullámforma) együttes emlegetése. Ez a páros általában értelmezhetetlenné teszi a olvasottakat.
Idézet:
„...a váltakozófeszültség esetén - legalább is ha az elektronika nyelvén beszélünk - nincsen sem pozitív, sem negatív pólus.”

Ezt az állítást egy picit finomítanám, mert ha az időt apróbb léptékben is megvizsgáljuk, akkor hirtelen lesz negatív és pozitív pólus is, persze csak az adott pillanatban, ami aztán megváltozik, majd helyet cserél, és ezt ismételgeti másodpercenként 50-szer.
(#) aramis hozzászólása Feb 6, 2014 /

Sziasztok!
Kaptam egy grundig autós rádió alaplapját A végfok kivételével szinte minden rossz.
TDA 8561Q IC körülötte a kondik egy kis trafó L4892 és egy BAA544 ezt nem tudom mi,
Azt szeretném kérdezni lehetne belőle egy gitár erősítőt készíteni és hogy kezdjem el
Üdv aramis
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2014
(#) t4nt1zjeee hozzászólása Feb 6, 2014 /

Üdv srácok! Megvolt a teljes élesztés! A hang meg a kép nem az igazi de működik! A borda minimálisan melegszik... Bővebben: jutyub
(#) kriszti1998sub válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Ügyes gratulálok.
(#) zotya1983 válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Na egész pofás hangja van, már amit visszaad a youtyube és a mikrofon
(#) t4nt1zjeee hozzászólása Feb 6, 2014 /

Köszi! Részben a ti érdemetek is a sok segítség révén! Tablettel vettem fel azért nem az igazi. Egyébként most próbálok neki dobozt keríteni...
(#) kriszti1998sub válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Nekem is már csak a doboz kellene csak nem tudom hogy miet keszitsek hozzá én szerintem ezt fogom neki majd elkésziteni.Elég könnyűnek tűnik összerakni.
(#) Alkotó válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Feb 6, 2014 / 1

Próbáltam apróságokat megfigyelni a videódon. Nagyon szokatlan a film "dramaturgiája". Látjuk a szekrényt, a hangszórót, a deszkát, a hosszabbítót, és egy csomó "fontos" részletet, de az erősítőt csak nagyon távolról és homályosan.
Egy korábbi fotót találtam az erősítődről, amibe berajzoltam egy feltételezett szorítókengyelt. (Ilyesmit láttam a videón). Az IC mellett mindkét oldalon van 1-1 kondi, amit elég közelinek látok, mintha beleérne a kengyelbe. Hogyan oldottad meg ezt a részletet?
(#) t4nt1zjeee válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Ez egy tökéletes megfigyelés! Látom nem ma kezdted! adok pár képet, hogy tisztábban lásd a dolgokat!
(#) zotya1983 válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Áháá szóval kiköszörülted, na ennek én is hasznát veszem
(#) reloop válasza zotya1983 hozzászólására (») Feb 6, 2014 / 1

Egyszerűbb az érintett kondenzátorokat pár milliméterrel hosszabb lábbal beültetni és eldönteni.
(#) t4nt1zjeee válasza reloop hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Ez lett volna a jó csak nekem a borda késöbb lett meg mind a panel...
(#) reloop válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Azért rajzoltam ilyen minikére a panelt, hogy a tartását jó lelkiismerettel rá lehessen bízni az IC lábaira.
(#) Alkotó válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Reloop javaslata is tökéletes, vagy lehet eleve kengyeles szorítást lehetővé tévő tervet választani. Ezeken kívül, rajzoltam most egy olyan áthidaló megoldást, ami a panel érintetlenül hagyása mellett is képes hatékonyan szorítani. Egy kis mechanika van vele, de ezt nem érzem túlzásnak, az amatőrök többsége sikeresen meg tudja oldani a lemezek hajlítását. Javaslatom szerint ne próbáljuk egyből méretre hajlítani a támaszkodó magasságot, hanem bátran hagyjuk 5-10mm-el hosszabbra, majd utána vágjuk/reszeljük méretre. Vastagságra 2mm-es vaslemezt, vagy 3mm-es alumínium lemezt javaslok. A képen nem ez van, de M5-ös hatlapfejű, vagy imbusz csavart javaslok, aminek a meghúzását érzéssel kell végezni.
Ahhoz lusta voltam, hogy a panelodat is lerajzoljam, ezért a korábbi rajzon lévő tervre tettem rá a "felülcsavaros" szorítókengyelt. Azt gondolom ez is jól szemlélteti a javaslatom. Az egyik ábrán a réig is meghagytam, így az arányaik jobban érzékelhetőek. Ez a kengyel keskenyebb és magasabb.

Váágom!

Ez sem rosz megoldás! én ezért csináltam úgy ahogy a képen van, mert 3 csavarral van rögzítve fizikailag van tartása, a középső csavar a szélső 2 höz van központosítva így tökéletes a leszorító nyomás eloszlása, plussz rögzítve van az IC a saját előre fúrt rögzítésével is... A másik pedig az hogy az a kis lemez ami a bordához szorítja az ICt a 2 között van egy kis olyan gumiszerű csillámlemez, mert az IC felső azaz feliratozott oldala nem teljesen egyenes így a leszorító (kengyel) nem takarta be az ICt csak a hosszanti oldalait fogta le, melynek a következménye ha túlhúzom a csavarokat megroppanhat az IC... Remélem érthető amit leírtam...
(#) reloop válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

A repertoáromból pár ötlet:

Ezek csak ötletek, javaslatok. Azt választod, amit a legjobbnak látsz.
A saját furaton is történő rögzítés, illetve a kengyeles szorítás együttes alkalmazása indokolatlan.
A szorítóerővel és a felfekvéssel kapcsolatos észrevételeidet nem értem pontosan. A kengyel szinte biztosan képes követni az IC tokozás egyenetlenségeit (sőt ebből a szempontból az utóbbi felső-csavaros felvetésem még inkább engedékeny. A fekete műanyag "megroppanására" számítani túlzás. Persze létezik olyan erő, ami képes eltörni, de ez sokszorosa az indokolt szorítóerőnek. Jó műszaki érzékkel el lehet találni mennyire kell meghúzni a csavarokat.
(#) Alkotó válasza reloop hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Pontosan ilyenre gondoltam, csak az én rajzomon bonyolultabbnak látszik.
A második kép alsó kis felhajtása remek ötlet, nagyban növeli a lemezke merevségét.

Nekem a gyári kicsit gyengusnak tűnik... a Vaslemezes már hatásosabb... nekem 4mm alubol van...
(#) reloop válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Gyárilag hajlított lemezhulladékból szoktam kivágni, mikor milyet talál az ember: Bővebben: Link

Első képen szerintem az nem egy sima lemez, hanem edzett rugóacélra tippelek.

Persze. Azért én se szakítom meg a csavart mert szorul az ha melegszik... Lőn hőtágulás. Nekem am jól bevált módszer már ez... Persze ahány ház annyi szokás! És nem is melegszik azzal a kis bordával annyira mind gondoltam... Szerencsère kevés hőt diszipál a borda ICtöllegtávolabbi pontja is csak 48C° volt 30 Perc maximális hangerőn. Persze mobilrol... PC az megint más mert anak nagyobb a kimeneti jelerőssége mind egy mobilnak...

Az is lehet...
(#) t4nt1zjeee válasza kriszti1998sub hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Tuti házikót csinált a manusz... de sokminden kell ehez is... :/
Következő: »»   460 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem