Fórum témák
» Több friss téma |
Jólvan, akkor a win nem látja, bármit csinálok vele, órák óta. Essek neki egy reinstallnak?
Én a helyedben bootolnék egyet a Hiren's bootcd-ről, azon van egy úgynevezett miniXP, ami a cd-ről fut. Ha az így indított rendszer sem látja, akkor annak hardveres oka van.
Ha viszont a miniXP látja, akkor nekieshetsz az installnak. Nem javítótelepítés, hanem egy új, tiszta rendszer telepítése!
Live cd nincs? Mondjuk egy UBCD vagy egy Hirens boot? vagy linux vagy bármi amivel el tudod indítani a gépet?
Ubi linux van, mindjárt előkeresem.
Akkor bootolj be arról , és használd a live lehetőséget.Már ha van ilyen , de ha nincs akkor Innen letölthetsz egy UBCD-t. Éa amint "pittti" is írta nézd meg hogy így látszódik e?
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2014
Már bootol a live, csak kicsit lassú szegénykém, 2GHz-s cerka, meg 256M RAM. Már az asztal fele bejött.
Menjünk sorba.
Futtatás, devmgmt.msc. Lemezmeghajtók között ott van a 80 G-s? Ha igen, akkor futtatás, diskmgmt.msc, itt rögtön ablakot dob, hogy inicializálja-e az új lemezt. igen, majd tovább új partíció, formázás-készen vagy. Illesztő az átalakítóhoz valóban nem kell, de ettől még a rajta lógó eszközt kéne látni. Ezt nézzük meg, mielőtt telepíteni kezdenél.
Mindjárt, csak bootol egy linux live, de eddig úgy néz ki, hogy megfagyott, már az egér sem mozog.
Haladunk, már a szürke kép van itt, az egér is mozog, csak még nem jöttek meg a dolgok. A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2014
Úgyszintén? (amúgy örülök hogy ismét összefutottunk!)
Na, végülis behalt a live, feladtam, elindítottam a wint és megcsináltam amit írtál.
didyman, jövök neked eggyel. Végre működik! A formázás, igaz csak 3-adjára sikerült, de megvan. Működik! Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget. Sajnos nem ment ezekkel az adatokkal sem, mikor bootolna a gép, azonnal leállítja a hdd-t. Próbálkoztam a vele kapott Conner Peripherias cp30084 típusú merevlemezzel is, de ezzel sem jártam sikerrel. Ezen vinyó mérete több forrás szerint 84 MB. A hozzá kapott papírcetlire is ez volt írva, valamint ezt mutatta egy másik gépen a winnxp is, mikor listáztam a hardvereknél. Nem értem, hogy a bios miért 81 MB-snek látja, ha elvileg helyes adatokat adok meg. Cyls: 526 heads: 8 sectors/track: 39 wpcom: 0 l-zone: 526 Szinte mindenhol ugyanezeket az adatokat találom róla neten. Mit csinálhatok még rosszul? Jumper beállítás lehet még probléma? Elvileg masteren van, a teszteléshez használt másik p4-es géppel bootoltam is róla. Üdv: István A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2014
A wpcom a write precompensation, az Lzone a landing zone, a fej parkolási helye. IDE lemezeknél ezeket az elektronika intézi, nem a BIOS. De nem ez a gond itt, hanem a CMOS elem. Régi gépeknél az RTC és így a CMOS SRAM tápja teljes egészében innen származik, nem hidalja át az üzemi tápellátás. Így nem is menti az ott változott dolgokat. Gondolom, valami Dallas IC lesz, azokat lehet is kapni, de jó esetben a táppontok közvetlenül elérhetőek a tokon és meg tudod fejelni külső táppal.
Végül is a lemezkezelő futtatását javasolták többen is. Az a lényeg, hogy így jó lett.
Igen. De ugye nem hozta ott ki, ahol mondtátok, hogy adjak neki betűt.
Ezt a problémát a diskmgmt.msc futtatása oldotta meg, utána feltűnt a lemezkezelőben is és meg tudtam csinálni a formázást, stb. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2014
Számítógép, jobb gomb, kezelés, lemezkezelés. Ott látod a meghajtókat, az aktívakat és a nem aktívakat is. Másik útvonal: Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Felügyeleti eszközök\Számítógép-kezelés. A többi már értelemszerű.
Mostmár. Mielőtt le nem futtattam a diskmenegment-et addig csak a 20-ast látta.
Érdekes, hogy így kell trükközni. Milyen Windowsod van?
Win xp prof sp2 vagy 3 nem tudom, nem vagyok otthon.
Sziasztok van 1 kérdésem Van egy számítógépem néha le fagy és melegszik a táp de már kicseréltem benne a vinyót a memóriát tápot és még mindig csinálja kiszedem belőle a memóriákat vinyót és a dvd írot anélkül kapcsolom be utána vissza rakok mindent darabig jó de elszokta tüntetni a dvd író meghajtóját amikkor le fagy de az új dvd írónál is azt csinálja. Vannak még pár régi kábelek és a floppy is az alaplap is többi mind új a gépben
MSI 865GM3-LS P4 alaplap (micro ATX, Socket 478 CPU foglalat, intel 865G chipset,2 db DDR400 memória foglalat dual channel, integrélt VGA + AGP slot,3 db PCI slot, integrált 5.1 hangkártya, integrált 100 megabites LAN kártya, ATA és SATA winchester csatlakozások) intel Celeron D 2,53 GHz processzor (Socket 478,256 KB cache,533 MHz FSB) 2 GB DDR400 RAM 1000 GB SATA HDD 300W P4 táp, kis méret.
Nézd meg az alaplap kondijait, ilyen öreg lapnál már könnyedén előfordulhatnak púpos darabok, amik ezt okozhatják...
A képek:Sziasztok,a számitógépemen letörültem a Windows 7,mert nem tetszett es nehéz volt hasznalni.Windows XP-t telepítettem fel.Amikor akartam feltelepíteni a Java-t akkor ezt a hibát kaptam : a csatolt képek.
A megoldást előre is köszönöm.A képek azért vannak ilyen furcsán feltöltve,mert telefonról van feltöltve.
Üdv!
Azt írja, hogy a letöltött telepítő fájl hibás. Ilyet akkor szokott csinálni, ha lassú, szakadozó internetkapcsolat van. Próbáld meg letölteni újra, vagy próbáld telepíteni az offline telepítővel. Amúgy, nem tudom, hogy mitől lehet egy Win7 nehezebben használható, mint egy WinXP. A Win95-től fogva kb ugyan az a felület, és kb ugyan ott is van minden. Ha a Win8-at mondtad volna, akkor azt mondom ok...
Szia!
Saját telepítőből csináltad vagy netről? Próbáld innen! Bővebben: Link
Ez egy borzalom alaplap. A déli hídja szokott kontakthibás lenni (ha a DVD eltűnik néha, akkor neked is az lesz valószínűleg), de az északinál is előfordul. Csoda, hogy eddig ment, én nem is küzdenék vele. Úgy sz.r, ahogy van. Kondikat átnézni érdemes azért, de ezen japán kondik lesznek, nem szériahibás sorozatokból.
Koszi a linket!Holnap megprobálom.A Windows 7-et azért nem szeretem,mert minden legalább 2szer nehezebb/komplikáltabb rajta.
Innen letölthető az összes Java.
Telepítés hiba esetén manuálisan törölni kell a C:\Documents and Settings\-User-\Application Data\Sun\Java\ tartalmát, majd újra kezdeni a telepítést.
Köszönöm a választ. Az biztos, hogy dallas Ic van benne, de sajnos a pontos típust nem tudom. Egyszer elolvasta nekem valaki a géphez kapott cetlit, amire a cmos ic van felírva, meg a vinyó adatai, onnan tudom.
Ha jól látom, a cmos ic nem felületszerelt, mert érezni lehet a legtöbb alaplapi ic-k lábait. Teljesen az Ic-be van integrálva az elem ezeknél vagy van rá esély, hogy esetleg az ic alján hozzáférek? Ha nem felületszerelt, smd fejes pákával ki lehet venni, vagy légfúvós kell hozzá? Lehet, hogy ha működne a cmos elem, automatikusan felismerné a vinyót? Mert úgy tudom, ezeknél még kézzzel kellett beírogatni az adatait a hdd-nek. Lehet a hdd-vel is baj van, mert mikor olvasni próbáltam róla, azonnal megállt a lemezek forgása, kb a könyvtárstrktúra olvasásáig jutottam el, egy dos prompt mellett. De lehet, hogy a teszteléshez használt gépben lévő táp haldoklik, mert hallani lehetett indításkor valamilyen halk magas sípolást, ami szerintem pusztulófélben lévő elco-k hangja. Létezett 486-os laptopból olyan, amiben már 2.5-ös hdd van, és nem ilyen nagy az össztérfogata? Érdemes ezzel még vacakolni, vagy inkább nézzek egy másik után? Üdv: István
Ha nincs auto a választható listában, akkor nem. A Dallas IC-kből a régebbieknek leszedhető a teteje, az újabbaké nem. SMD fej nem igazán alkalmas kiszedni őket, DIP fej kell. Hőlégfúvóval is lehet. 486-os laposoknál már volt bőven 2,5-ös HDD, csak a vastagabb fajták. Én vacakolnék még vele, egy ilyen Dallas CMOS-elem halála miatt nem dobnék ki egy egész gépet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |