Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Gratulálok!Örülök hogy sikerült.Bár minden tv-nek csak ennyi baja lenne.Azért még a képcsőfoglalatot forraszd át,ill. a képcső érintkezőit óvatosan tisztítsad meg,biztos ami biztos.
Üdv.:Roymen A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2014
Sziasztok! Egy tv-be most cseréltem sorvégtranyót (C5388) a bázis csatoló elkóját már ki cseréltem, a kolektor és a trafó közötti utat elválasztottam egy 75 wattos izzón keresztül akartam inditani. De bekapcsoláskor még stand-by ba valami nyeszergő hang jön a táp felől, és nem merem bekapcsolni teljesen. Mi lehet még vele?
Szia!
Mekkora a sortápfeszültség (a lámpán mérve)? A 75W-os izzó lehet, hogy túl nagy terhelés a tápegységnek és azért nyöszörög.
Szia!
Hát ha a lámpa két végére rakom a mérőt akkor semmi de ha a az egyik mérőtűt a gnd-ra akkor 32 volt.
És nem készenlétiben mi történik? Próbáld ki úgy is, hogy rendesen beindítod.
Szia!
A szavaiból ítélve,az izzót a trafóval sorosan kötötte be,így elvileg nem terhelheti túl a tápot...
Nem indul csak még furcsábban nyöszörög ha próbálom inditani
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2014
Igen, később leesett. A kérdezők nem szeretik a sorosan és a párhuzamosan szavakat használni.
Ha direktben a sortápfeszültségre kötöd a lámpádat, azzal párhuzamosan, akkor világít?
Egyébként mi a szóban forgó tévé típusa?
Át tettem a lámpát és ott sem világit!
Wharfedale CTV2185RF
A sortápfeszültséget szűrő elkók jók? A többi tápfeszültség ami a tápegységről jön megfelelő nagyságú? Mert először a tápegység jóságáról kellene meggyőződni, ha kétségeink merülnek fel.
Megmértem a táp szekunder oldalát de minden fele csak pár volt mérhető!
Indítás után is? Mert akkor meg kellene emelkednie a feszültségeknek. Nézz meg egy 11AK30-as kapcsolási rajzot! Ezen kívül keress zárlatot is a kimeneti pufferelkók sarkain és lyenkor legyen lekötve a sortranzisztor a a sortrafóról, így egyben a tápról is.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2014
szia,sziasztok!
Sikerült egy 910ohmos lett jó.Viszont... Van egy SABA 72cm a következö a hibához kérném a segitséget teszek képet is fel.Bekapcsoláskor(távir.)lesz elöször a szines csikok,kb 15mp belül vált át a másik képen láthato modra.Kikapcsolásnál viszavált a szin csikokra és utána áll le meg egy elég nagy villanás kiséri a képernyön. Köszönök minden hozzászólást!
Szia.Sziasztok.Ellenőrizd vagy cseréld a C827 4700u elkót és az IC806-ot.
Egy kis olvasnivaló a török csodához (nem saját szerzemények): Üdv.:Roymen
Itt van még egy szösszenet a sasszéról:
Üdv.:Roymen
Sziasztok, nemrég költöztem ki Angliába és hoztam magammal a Magyarországon vásárolt tv készülékemet. Szeretném használni, de nem talál egyetlen csatornát sem, pedig bejövő jel van. Mi lehet az oka, mit csináljak vele? Előre is köszönöm!
Szia!
Digitális csatornákat kerestél?
Nem tudom, HD ready a tv. Próbáltam auto tárolást és kézi tárolást is, és semmi
Állítottam a menüjében mindent, mindenhogy ahogyan csak lehet.
kicseréltem egy kondit a sortrafo mellett puklis volt,de semmi változás.Hol,és milyen modon keressem a hibát?
Próbára cseréld a Puffer elkót a primer oldalon. TL431 csere,R815-öt mérd meg nem nyúlott-e meg.Tápok hogyan alakulnak?
11AK30 tápfeszek: Poz. STBY - Üzem D802 10,2 - 130 D808 12,2 - 128 D810 0,9 - 14,9 D805 1,3 - 14,6 D806 1,1 - 8 D803 9,3 - 8,2 Opto 1 láb 9,2 - 8,2 Opto 2 láb 8,2 - 7,2 Üdv.:Roymen
Nem tudom, HD ready a tv. Próbáltam auto tárolást és kézi tárolást is, és semmi. Állítottam a menüjében mindent, mindenhogy ahogyan csak lehet.
Angliában milyen formátumba adják az adást Mpeg ???
És ehhez képest a tv mit tud ? A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |