Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Elindul megyen jól majd holnap hosszabb ideig is fogom tesztelni. Csak még annyit hogy nem lesz baj, hogy nagyobb kapacitásu elkót raktam bele?
ADDIG IS NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGETEKET!!!!!!! A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2014
Nincs mit.A Te érdemed.Mi csak itt találgatunk hogy mi a hiba,de a neheze az Rajtad van.
Nem lesz baja a kondi miatt.A tesztelés alatt nézd a hőmérsékletét a sortranzisztornak nehogy elszálljon megint. Üdv.:Roymen A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2014
Sziasztok,
ismét tanácsot szeretnék kérni, de most egy Grundig Vision 6 32-6821 tv-vel kapcsolatban. A hibajelenség a következő: állapotjelző led kéken világít, ha áram alá helyezem a készüléket. Ezen kívül semmi életjel. Ami elsőre a feszek vizsgálatánál feltűnt, hogy a 12V megvan a tápon, de a 24 hiányzik. (később megjön a 24 is, lejjebb írom...) Valamint a képeken jelölt csatlakozók lábain ingadozó 3.3V-ot találtam. Illetve a táp újraindulgatásának hangját. Ha valamelyik panelről lehúzom ezt a vezetéket, akkor a táp nem indulgat újra, elnémul, de az adott lábon nincs fesz. Szerintem az valami zárlat miatt a vezérlő panelről jut vissza, legalábbis a tápon nem találtam 3,3 V-ot előállító ágat.. Ha tévedek, javítsatok ki. Így arra a következtetésre jutottam, hogy a fő panelen van a hiba. Sajnos a rajta lévő alkatrészeknek elég érdekes nevük van, így nem tudtam beazonosítani még, hogy melyik állíthatja elő a 3,3V-ot, de találtam a vezérlő chiphez közel két FET-et, aminek a lábainál stabilan jelen van. Viszont a panelt már valaki javította... mert a forrasztási oldalon a tápról jövő két csati egy-egy lába össze volt kötve egy vezetékkel. Ezt megszüntettem, így már a 24V is megjelent a tápon. Hogy ki és miért csinálta az összekötést, azt nem tudom. Viszont érdekes, hogy a Táp nem az összekötés miatt indulgatott újra. Tudtok segíteni esetleg egy rajzzal vagy tanáccsal, hogy merre keressem a zárlatot? Köszi és üdv: spgabor
Lehet hogy ezzel a lappal van szerelve? :
http://elektrotanya.com/grundig_chassis_t2_vision6_22-6831t_[x].pdf/download.html Üdv.:Roymen
Jó reggelt mindenkinek!
Kb 20 perce tesztelem a tv és a sortranyó elég meleg? Rakjak rá nagyobb hütőbordát?
Nem tudom letölteni, mert a fájl nem található.
Szia.Sziasztok.Mindjárt küldöm a doksikat hogy mivel tudod lejjebb csalni a hőt. 10 perc ésa gép elött leszek
A C613 10mf helyett, 22mf 100v-ost tegyünk be.
Az R658 33ohm ellenállást csökkentsük 10 ohm-ra, és ide legalább 3W-os kell. Az R624 33ohm-ot 22ohm 3W-ra cseréljük. Ajánlott még a C645 100mf is cserélni. Cseréljük még a C833,855, 470mf elkókat, és ellenőrizzük az L601 tekercset. Ezt a komplexumot forrasszuk át még ha szabad szemmel jónak látjuk is. Ezekkel az átalakításokkal le lehet szorítani a sortranzisztor hőmérsékletét. Üdv.:Roymen
Közben annyival előbbre jutottam, hogy a táp hibáját már teljesen kizárom. Találtam doksit a táphoz. Mivel a korábbi hozzászólásomban mellékelt rajzon a jelölt láb a bekapcsolást jelző láb. Tehát ha ez aktív, akkor kapcsolja az inverternek a 24 V-ot a táp. Szóval a 24V megvan, annak ellenére, hogy a doksiban írt minimum 3,3 V ingadozik.
Sajnos a vezérlő panelhez az óta sem találtam semmit, így elkezdem méregetni, hogy hová megy a bekapcsolást jelző láb. A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2014
Szia. Jó mindjárt ki cserélgetem és irok, hogy mi van.
Köszönöm, szerintem ezzel már előrébb vagyok, hol tudom megnézni, hogy milyen tuner van benne, vagy esetleg lehet ezt állítani?
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni: egy Samsung CK-5062AT (p68sa) típusú tv G2 beállítását milyen képtartalom és milyen fényerő/kontraszt beállítások mellett érdemes elvégezni. És a focust a G2 beállítás előtt vagy után érdemes beállítani. Sajnos most a legutóbbi szétszedésnél/javításnál véletlenül elállítódott, meg sajnos a képcső is gyengült az idők során így utána kell tekerni, mert túllövéses a kép és nagyon kevés a fényerő. Egyébként ezeket a samu képcsöveket tényleg nem igazán lehet/nem érdemes regenerálni, erről mik a tapasztalatok? A segítséget előre is köszönöm! Üdv!
Szerintem a regenerálás már a színes csöveknél nem túl hatásos(élettartam).Ha túllövéses a kép,akkor segíthet,hogy újra beállítod,de csodákat ne várj.Én a fókuszt teletxtre szoktam állítani,a G2-t pedig szemre.
Sziasztok!
LG 32LB75 készüléknél bekapcsolás után 2 perccel elmegy a kép, háttértvilágítás és hang megmarad. Ha Kb. 5 percre Stand Byba téve visszajön a kép. Ha nem várom ki a két percet, hanem StandBy / On / StandBy / On / StandBy / On kapcsolgatom, szintén "működőképes". Mi lehet a hibája? Kondikat dobáljam ki? Érdemes bele valamivel nagyobb kapacitásút / feszültségűt tenni, esetleg ajánlott megbízható kínai márkát tudtok a Lomexből? Köszönöm!
Jó a sorrend , amit felállítottál magadnak.Átnézni tápot stb , szemmel látható rossz alkatrészeket cserélni .Nagyobb kapacitásút nem kell , mert lehet el sem férne .Amilyenek vannak benne az pont megfelelő t1pus , és érték szerint stimmeljen.Ha ezek után sem lesz javulás , akkor jöhet a méregetés .Addig az első műveleteket megcsinálhatod.
Sikerült! kicseréltem az alkatrészeket amit irtál és nem melegszik a sortranyó.
Köszönöm még egyszer!!!
Köszönöm válaszod.
A tervezett elavulás gyöngyszeme ez a készülék
Üdv!
Köszi a segítséget. Azt viszont még mindig nem tudom, hogy a G2-t milyen kép mellett és milyen fényerő/kontraszt beállítások mellett kell elvégezni. És jól gondolom, hogy előbb a G2-t állítom be és utána a fokuszt? Üdv!
Tud nekem valaki segíteni abban kaptam egy Orion t2180 stx-sl tvaminek nincs piros szinne a kék. Es a zöld megvan h.tudom megjavítani elore is Köszi Tamas
A sorrend mindegy. Nem követsz el nagy hibát, ha a visszafutási csíkok megjelenése előtt megállsz a G2 növelésével.
Szia.Sziasztok.Mérd meg a Tda6108 3-as és 7-es lábán a feszültséget,ill a piros katódon a feszültséget. Ha ez megvan könnyebb behatárolni hol van a hiba.
Üdv.:Roymen
No sajna ez nem jött össze, az összes kondit kicseréltem a tápban, de továbbra is elmegy a kép. Vegyek egy fagyasztó sprayt?
Régen a VT-knél meg az Orionoknál minimum fényerőállásban derengőfényt állítottunk be.Utána kezelőszervekkel a megfelelő fényerőt,kontrasztot.Majd a fókuszt.A max fényerőn ne legyen bántóan fakó,és a visszafutások ne jelenjenek meg.
Sziasztok!
A segitségeteket kérném. A TV-nk egyszer csak úgy döntött hogy vizszintes csikban ad képet néha fel-fel villanó képpel a felső részen. alsón abszolút nincs kép. Ez bekapcsolás után 1 perccel kezdődik addig normális. Hang jó. TV tipusa : LG 29FS2ALX tegnap szétkaptam, látszatra nincsenek elszállt kondik vagy elégett bármik.tudom ez nem jelent semmit. Egy érdekes dolgot vettem észre. ahol a focus és a szin állitó van arra mintha valami olajos folyadék kifolyt volna. ez egy nagy téglalapszerü doboz , keresztül fonva egy vasmaggal( mágnes?) ez a szám van ráirva : 138B-01 6J26C hol keressem a gondot? előre is köszönöm! üdv FZ
Alaposan forraszd át a képeltérítő IC lábait.Valószínűleg az lesz a baj.Ha a képcső nyakán lévő tekercsek vezetékeit visszaköveted,megtalálod az IC-t.Amelyik két vezeték nem a sorkimenőre megy,az lesz a képeltérítő tekercshez tartozó.
Sziasztok Mesterek! Tanácsot kérnék tőletek NEC CT1408PB készülékkel kapcsolatban, mert mechanikus hangolóegysége beállítás után elmászik. Tűéles képe miatt sajnálnám kidobni, gyerek nyúzza playstationnal. Mivel tudnám tisztítani a hangolóegységét, ami esetleg nem oldja az apró potik vezetőrétegét? Mivel aktiv alkatrész összesen négy darab van az egységen, nem hiszem, hogy elektronikus hibája lenne. ( ja, és eléggé össze van építve, ill. nem bontható a műa. burkolata) Köszönöm előre is a segítséget.
köszi az infót!
nagy nehezen megtaláltam az eltérítő IC-t . ez egy cw62a panel. Azon az IC301 (alias TDA4863) a vertikális eltérítő. ha jól végig tudtam követni kapcsolási rajz alapján. átforrasztottam. de sajnos nem változott semmi. kivéve hogy most már az 1 perc bemelegedés sincs meg. egyből rossz. csatoltam egy képet a jelenségről. ha tényleg ez az IC a rossz hol érdemes ilyet beszerezni? csak külföldi oldalakat találok. üdv FZ
A C304 , R303 , R304, C415,C419 , R425,R311,R315 alkatrészeket kimérni , illetve cserélni.
Bocsi, hogy megint ezzel zargatlak titeket, de hátha van ötletetek újonnan felfedezett jelenségek alapján:
- Amikor elmegy a kép (hang és fény marad), csak távirányítóról vezérelhető tovább a TV, az előlapi gombsor teljesen meghal, - Ha hűtöm a BGA foglalatos processzor környékét (eltörném a kezét annak, aki ezt kitalálta) egy erősebb ventivel, akkor a kép nem megy el órákig sem, csak akkor, ha csatornát váltok, de akkor tuti elmegy. Hogy csúnyán és szakszerűtlenül fogalmazzak, csatornaváltáskor újraindul a CPU kép része, és ekkor bukhat ki a BGA hiba? Feladjam neki az utolsó kenetet? Köszönöm! Előzmény: LG 32LB75 készüléknél bekapcsolás után 2 perccel elmegy a kép, háttértvilágítás és hang megmarad. Ha Kb. 5 percre Stand Byba téve visszajön a kép. Ha nem várom ki a két percet, hanem StandBy / On / StandBy / On / StandBy / On kapcsolgatom, szintén "működőképes". Azóta kondicsere a teljes tápban megvolt. Feszültségek stimmelnek. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |