Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   440 / 1156
(#) RockFonok válasza didyman hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Azt még nem mondtam az új táppal is meleg a gép és a Processzor hűtés gyenge. Fekvő házas
(#) Kovidivi hozzászólása Feb 13, 2014 /

Sziasztok!
Behalt a laptopom VGA-ja (nincs kép, GPU forró rövid idő után), lehet újragolyózás segítene, de ilyen irányban nem szeretnék elindulni. Inkább vennék egy új alaplapot bele. Ebay-en néztem, 80$ körül van, több eladótól is. Asus f3sc-ről lenne szó, Intel procis. Mit gondoltok? Új gépet nem szeretnék venni, az bőven elég lenne, ha a régim működőképes lenne. Esetleg Magyarországon olcsóbb lenne?
(#) didyman válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 13, 2014 /

Veszel egy másik, használt alaplapot, amin ugyanaz a szériahibás nV lapka van, ki tudja, milyen állapotban és meddig fog működni, annyiért, amennyiért BGA-zni is lehetne. Szerintem nem éri meg. A vadiújnak írt lap meg jó eséllyel nem lesz az, főleg, ha Kínából jön, akkor fordul elő tényleg új, csak éppen hibásan forrasztott, vagy egyéb, rejtett kishibával rendelkező lap, esetleg a lelkes kínai alaposan megpucolt, reflow-ozott lapod ad el újként..
(#) Kovidivi válasza didyman hozzászólására (») Feb 13, 2014 /

Igazad van, más is mondta, hogy kínát inkább felejtsem el, ha ilyen összegről van szó. Egyszer más Pesten is megszívtam az újragolyózást, ahhoz sincs kedvem. Sőt, másik gépem is "próbálták" megmelegíteni, kifizettem a 25eFt-ot (Még 5éve), és persze csak egy ideig ment a gép, és a pénzem sem kaptam vissza. Nagyon kétesélyes a dolog. Vagy szerencsém van, és örülök, ha sikerül javítani a GPU-t, ha nem sikerül, akkor elbuktam postaköltséget, időt, és még gépem sincs...
(#) Balu12 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 15, 2014 /

Az attól hogy 478 vagy 775 tokozású.

Ha a régebbi 478 akkor nem megy fel a 64 bit.
Ha 775 akkor igen. A hőtőjéből megállapítható hogy melyik.
(#) didyman válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 15, 2014 /

Hmm, szerintem érezhető sebességtöbbletet nem hoz akkor sem, ha támogatja-régi már ez a CPU ahhoz. ha több, mint 4 GB RAM van a gépben, és támogatja a CPU (ezt egy Everest, vagy CPU-Z megmondja róla), akkor lehet értelme.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Feb 15, 2014 /

Szerintem ott már maga a BGA chip ment tönkre.

Hozzám került tegnap egy 2 éves Compaq615 -ös AMD plattformos laptop, uyganezzel az "agybajjal', továbbá azzal a jeligével, hogy csináljak vele amit akarok, de az adatokat mentsem le és mentsem át az újra, illetve azt telepítsem is.

Itt is a GPU volt elficcenve, újra forrasztottam és megy. Egyedül az akksi döglött mert hálózatról ment mindig. Itt viszont a GPU nem melegedett egyáltalán, a kijelző sem villant meg egyszer sem. Ha forró, akkor ott már a chip -en belül van zárlat is.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2014
(#) Kovidivi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 15, 2014 /

Szia.
Külső monitorra tud adni képet, 640x480ba, 16szinnel, csíkozva, tehát a proci működik, csak tényleg valami elmozdult. Tudtok valakit, aki vállal javítást, és megbízható?
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 15, 2014 /

Nahát, ezer éve nem "láttam", kedves kolléga! Tud érdekes dolgokat művelni a GPU, ha például az a lába hibázik, amin közölné a tápellátással kapcsolatos igényét a PWM felé. Ha egy VID kiesik így, akkor az okozhat rendellenesnek tűnő, de teljesen üzemszerű melegedést. A 615-öst én is ismerem jól, borzalmas egy konstrukció, de többnyire sikeresen javul.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2014
(#) didyman válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 15, 2014 /

Vagyunk itt páran, akik foglalkoznak aktívan ilyesmivel. Nézz be a laptopjavítós témába, aztán válassz valakit, aki közel van.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Feb 16, 2014 /

Szia dydyman. Ez az ezeréve, szinte odda vissza érvényes! Hiába, ha az ipar nem állhat meg nélkülünk!.

Most hogy mondod:

Idézet:
„...ha például az a lába hibázik, amin közölné a tápellátással kapcsolatos igényét a PWM felé.”

Ezt az apró számítást, nem vettem számításba. (Ez is a jó öreg AMD tuningos korszakomra emlékeztet, mikor elég volt csak forrasztgatni a tokozat lábait, vagy "átfirkálni" magát a procit aztán az 1800 -as 2200 -ason (megemelt V_CORE -al) pörgött amit hűteni is érdemesebb volt egy jobb hűtővel. )

Amgy nem műlott el minden baja laptopnak, egyenlőre, csak gány telepítőkéyzletre gyanakszok, de mégsem működik.

Egyszer 0xB4 Video driver inicializálási hibával állt meg ez egyszer
Most meg 0xc2 -vel döglik meg, ami a szál kétszeri ugyanazon memóriterület felszabadítást jelöl meg a Win Szápportjában.

Abban reménykedek, hogy itt nem a GPU okozza e még a bajt.

Egy kérdésem lenne is azonnal.

A hűtőfelület és a sziicium lapka között egy ordenáré gumilapka van benyomva.
Azt ehte pasztára nemigazán tudom kicserélni, gondolom, mert tl nagy lenne a rés mi?
Ebben az állapotban nem csodálom, hogy megrottyan mindig a GPU.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2014
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Feb 16, 2014 /

Lehet ide is elkéll egy reball -ozás... hogy a...
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2014
(#) belfi2 hozzászólása Feb 17, 2014 /

Sziasztok!

Van egy immár, régi és idegesítő problémám. A hibanapló a következőket írja . (csatolmányok)

Most leállítottam, és egy ilyen üzenet : A Firefox meg akadályozza a gép leállását és itt valamilyen memória panasza van. Sajnos elfelejtettem leírni.De érdekes módon ez nincs a naplóban.
(#) bodnar1 hozzászólása Feb 17, 2014 /

Sziasztok!

A segitségeteket szeretném kérni az alábbi problémával: Lenovo 3000n200 gép,néha megfagy ujrainditás utan win felállásnál kiirja:video system shadow,bios system shadow.majd tovább lépve ujra indithato.Egyes estben nem látja a vinyot,van hogy ujra kell telepiteni akkor egydarabig müködik,de a hiba mindig ismétlödik. Köszi a segitséget elöre is!!!
(#) david10 hozzászólása Feb 17, 2014 /

Sziasztok,van egy pdf, amelyiknek a tartalmat ki szeretnem masolni valamilyen szovegfileba.A baj az,hogy ha a mozilla firefox pdf megnyitojaval akarom kimasolni akkor egymas ala irja a szavakat:
(hiba.bmp).
Ha az Adobe Reader-el akarom masolni,akkor a betukaraktereket nem masolja ki ,helyette egyebet ir:
(hiba2.bmp).
Ha valaki feltudja tolteni nekem .txt formatumban,akkor kerem toltse fel.
A valaszotokat elore is koszonom.
A"J-004ang.pdf"-rol van szo.
Valamiert nem engedi a Hobbielektronika a .bmp file feltolteset.
A "hibak.rar-ban benne vannak a kepek."
(#) Hx-2 válasza david10 hozzászólására (») Feb 17, 2014 /

(#) david10 válasza Hx-2 hozzászólására (») Feb 17, 2014 /

Mukodik!Nagyon koszonom szepen a valaszodat.
(#) belfi2 hozzászólása Feb 20, 2014 /

Sziasztok!

Újabb problémám akadt ezúttal a NET-tel, illetve a routerrel.Történt hogy nem rég megemeltettem a nET sebességet,10->25Mbps-re és modemet is cseréltek. Azóta rengeteg oldalnál, azt írja (KÉP).A "Próbálja újra" lehetőséggel viszont betölt.A router egy TL-WR740N amiből a tűzfalat kikapcsoltam de nem változott az eredmény.A 10-es nettel , modemmel semmi baj nem volt, csak mióta ez az új van.Ha megkerülöm a routert akkor viszont rendesen megy , betölti az oldalakat, legalább is eddig.
Valakinek van valami ötlete?
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2014
(#) golem hozzászólása Feb 20, 2014 /

Sziasztok!

Mért van az hogy a youtubon nem lehet megnézni semmit mindig az jön ki hogy a böngészőjét zárolták.
(#) BEMcorp válasza golem hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Az nem a tecsöved miatt van, hanem valamilyen warez oldalról kaptál egy trójait.

Bővebben: Link
(#) golem válasza BEMcorp hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Ez szép akkor mért nem érzékeli a vírus irtó

P1000076.JPG

(#) BEMcorp válasza golem hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Szép szép, meg az is hogy nem használsz vírusirtót, ezért kaptál valami jó kis trójait/vírust, ami most szórakozik veled...
Ahogy az előbb is írtam és linkeltem.

szerk.: milyen vírusirtó?
(#) ludus válasza golem hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Egy működő módszer az eltávolításra: Bővebben: Link
(#) golem válasza BEMcorp hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Hétfőn avast volt fent nem észlelte Kedden nod 32 volt fent tegnap az avg internet securiti ma meg microsoftos van most fent egyik se talált semmit
(#) belfi2 válasza golem hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Hali!

Üdv a klubban! Ez a rendőrség vírus újabb változata. Tavaly előtt éni is bekaptam , és csak az újratelepítés segített.
(#) golem válasza ludus hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Köszönöm már talált 5 virust és még nincs kész
(#) eSDi válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Üdv!

Én mindenképpen azzal kezdeném, hogy alaphelyzetbe állítanám a routert és beállítanám újra. Ha használsz torrentet, de egyéb esetben is előfordulhat, akkor kapcsold ki a DoS Flood és egyéb támadás elleni védelmet, a sok kapcsolatra azt hiszi, hogy támadás. (a tűzfal beállításai körül van, ha jól emlékszem) Viszont a tűzfalat hagyd bekapcsolva, a windows-os tűzfalat pedig tiltsd le a helyi hálózatról. Ha WiFi-t használsz akkor előfordulhat, hogy nem bírja szusszal a router memóriája és procija a sok kapcsolatot és adatforgalmat, főleg ha WPA/WPA2-PSK titkosítás is be van kapcsolva. Sajnos egy régebbi TP-Link router-emnél én is belefutottam ilyen hibákba, azóta inkább lecseréltem egy gyorsabb (La Fonera v2.0N) OpenWRT képesre, ez nem fullad bele a kínzásba.
(#) Gombszem válasza golem hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

A vírusirtó azért nem érzékeli, mert közvetlenül a bootolás elején jön be ez a kép. Akkor még nincs betöltődve a vírusirtó.
Mindettől függetlenül lehet egy gyenge vírusirtód, ami még talán nem is naprakész.

A rendőrségi vírus javítása (meg sok egyéb észrevehetetlen fertőzésé is):

0. Letölteni/frissíteni a Combofix-et innen
1. Combofix.exe-t, és a CFScript.txt (ha van) az Asztalra másolni
2. Csökkentett módban (hálózat nélkül) indítani a gépet
3. Semmilyen egyéb programot nem szabad futtatni
4. A CFScript.txt-t (ha van) belehúzni a Combofix.exe ikonba, magától elkezd futni
5. Ha elkészül, egy txt fájlt generál (C:-be), ami vizsgálható.

Uninstall: ComboFix.exe /u (a CFScript.txt-t nem kell törölni, eltűnik)
vagy: átnevezni a combofix ikonját uninstall.exe-re, és futtatni.

A script-tel nem kell foglalkozni, csak profik tudják megírni az adott gép pillanatnyi állapotához. Ha lefut egyszerűen, az is elegendő. Hagyni kell futni, jó néhány percig is eltarthat, a gépet magától újraindítja. Menet közben nem szabad kilépéni.
(#) pittti válasza golem hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Idézet:
„...Hétfőn avast volt fent nem észlelte Kedden nod 32 volt fent tegnap az avg internet securiti ma meg microsoftos van most fent”

Hát akinek annyi pénze van hogy az összes vírusírtót megvegye...
(arra már gondolni sem merek, hogy ezek is warez oldalakról letöltött feltört programok - ebben az esetben még csak csodálkozni sem lehet hogy nem találnak, nem irtanak semmit!)
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Meg nem tudom mondani, mennyit szedtem már le belőle ügyfelek gépéről, átlagosan 5 perc megválni tőle. Saját rendszert kell indítani parancssorral, onnan aztán lehet indítani az explorert, meg minden mást is, aztán kényelmesen leszedni kézzel. Többnyire átmeneti mappákból, vagy appdatából (olykor a közösből) indul, sokszor kötődik skype vagy chrome folyamatok nevéhez és könyvtárához, láttam már ütemezett feladatként és shell parancsból is futni, én mondjuk kényelmes vagyok és autorunsszal szoktam előszedni. Persze kis tapasztalat kell hozzá, hogy a chromeupdate.exe a chrome munkakönyvtárából gyanús legyen, de ennyi a titka a féregnek.
Következő: »»   440 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem