Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   77 / 117
(#) Chipmunk1960 válasza druxter hozzászólására (») Feb 22, 2014 /

Szia, Pedig zsoltee0001 -nek igaza van, néztem a neten, egymás mellett vannak a kazetták. Tehát már ott láthatónak kell lennie az elcsúszásnak. De most ez megint nem világos, hogy hogyan támasztod ki, és milyen irányban a kazikat? Ezt találtam Neked a neten:Calibration Talán segít.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2014
(#) eyess válasza druxter hozzászólására (») Feb 22, 2014 /

Nézd csak én meg ezt találtam neked .Persze az én művem .A gép egy tisztítás , toner kazetták , és toner tartályok utántöltése , és csippelés utáni menü nyomtatás tesztje.
Persze a papír azért nem jött ki teljesen , mert a teteje le volt szedve , ami úgye a papír további kijövetelét biztosítaná . Igy is át kellett verni egy két szenzort , hogy a teteje nélkül tudjak nyomtatni , és látható legyen , hogy mit is csinál.

Bővebben: Link
(#) Chipmunk1960 válasza eyess hozzászólására (») Feb 22, 2014 /

Annyi csak a különbség, hogy itt függőleges az image transfer belt, de szépen látszik, ahogy egyesével felkerülnek a színek, s mind a helyére.
(#) eyess válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 22, 2014 /

Bizony bizony , de ezt a gépet is halálra ítélte valaki , aztán ez lett belőle.Azóta is teszi a dolgát szépen.Nem tagadom volt vele munka , de megérte.
(#) druxter válasza eyess hozzászólására (») Feb 22, 2014 /

Én ennyire bele sem látok, nem látom mi kerül a transfer belt-re sajnos. Mindjárt bescannelem a kitámasztás előtt, és utáni képeket, meg a nyomatokat is. Már arra gondoltam, hogy a lézel levilágjtó tükör mászhatott el, vagy valami ami a fényt adja, de majd meglátjátok mindjárt a nyomatokat, kis türelem, dolgozom a csatoláson
(#) druxter hozzászólása Feb 22, 2014 /

Frissen ropógósan csatoltam az igíért mellékleteket. Nincs olyan szoft, tehát valaki tud e olyan szoftverről, amellyel a levilágítót lehet kalibrálni állítani, vagy azt csak a nyomtató szétszedésével mechanikusan lehet csak piszkálni? Valakinek az az ötlete támad, hogy frimeware, akkor felejtős, mert raktam rá 2010-től 2013 ig amit találtam, és mindennel ugyanazt produkálja.

1. Úgy látom, hogy a fekete OPC koszol. 2. A 3 szín azonos mértékben van elcsúszva a feketéhez képest. Csak a feketét 'támasztottad ki', vagy a 3 színt? 3. Nem lehet, hoyga kazetták jó helyen állnak, csak a transfer belt nem megy pontosan a helyére, valami alákerült, s kitartja? Ha kihúzod, nincsenek festék maradványok rajta?

1. Nem érdekel, hogy koszol , most nem ez a fontos, ha nem lesz jó visszaküldöm, másik tonerrel nem koszol, de szintén el van csúszva a fekete nyomat. 2. Csak a feketét támasztottam ki. 3. Még egyszer tisztázzuk, teljesen zárt a törénet, nem látok bele működés közben, hiába szedek le minden műanyagot, és verem át az ajtókat, hogy nyitva vannak. És a trasfer belt-en semmi kosz nincs.

Közben szétkaptam ismét, eljutottam a lézerig, és a tükrökig. Semmilyen állítási lehetőség nincs, a tükröket, klipsz szerű lemezek fogják le, pontos helye van, ott talán lenne holt játék, de akkor valamivel ki kellene támasztani, lehet le is megyek apám műhelyébe és vágok jó nagy fa ékeket bele, mert már kiakaszt

Na én úgy látom , hogy kitámasztást követően valamivel jobb a helyzet , de még mindig el van csúszva.
Egy valamit kellene tudni , hogy a színek vannak elcsúszva a feketéhez képest , vagy csak a fekete a színekhez képest.
Két dolog lehetséges ami a kitámasztásodat is igazolja .A toner kazetták nem jól lettek beszerelve értem irt ezalatt azt , hogy a kazetták között szokott leni távtartó .Ez lehet rugós megoldású , vagy fix távtartós.Nem mindegy , hogy ezen távtartók hova kerülnek , mert nem mindegyik egyforma hosszú , és lehet ezért nem stimmel a nyomtatási helyzet.
A másik lehetséges ok , hogy nem jó időben kerülnek fel a színek a transfer belt - re .Szóval lehetséges , hogy vezérlési gond van valamelyik fogaskerék , vagy mechanika nem jó időbe teszi a dolgát , és ezért van a különbség.

A Laser egység nem állítódik el oly könnyen, ráadásul ahhoz szinkronizálja a papír indítást. Ezt átolvastad? Solution eight: Print a diagnostics page

A színek a feketéhez képest, azért támasztottam ki
Nem láttam msá megoldást, kicsit orosz módszer, de hasznos volt a diagnózis felálljtására.
Közben szétkaptam ugye a nyomtatót, viszem is kifújkálni mindenhol, aztán próbanyomat, és közben letöltöttem egy HP Easy Printer Care progit, nem tudom mit tud segíteni, hátha tudom buherálni, ha nem marad az a módszer, hogy játszok a fekete toner feletti tökör helyzetével. Mindenképp mechanikai problémára gondolok, mert minden más jó a nyomtatón. A tonert hajtó fogaskerekekkel nem tudok mit kezdeni, mert az menek közben nem tudom állítani, ezért is gondoltam a tükörre, tudom, hogy nem lesz egyszerű, de jobban szétszedni a gépet nem akarnám. Köszönöm, hogy többen próbáltok segíteni !
(#) druxter válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 22, 2014 /

Bocsi, az angolom nagyon rossz, és a fordító is elég gagyin adja vissza magyarul az oldalt.
(#) zsoltee0001 válasza druxter hozzászólására (») Feb 22, 2014 /

Itt írják, hogy bejött a kalibrálás.
Viszont, mi kell a kalibráláshoz? Minden színből feltesz egy mintát, majd egy szenzor ellenőrzi a transfer belten.
Namost, ha élből ilyen hátteres a fekete, vajon tud pontosan mérni?
Szerintem nem .
Meg kéne nézni mitől nyomtat ilyen hátteresen, ha jól látom ismétlődik is kis távolságokba, valszeg a töltő henger koszos, mármint a feketéé.
Üdv
(#) druxter válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 22, 2014 /

Most jön az a rész h még egy próba és esküszöm szétverem.
Megtakarítottam mindent átnéztem, és még a lézerét sem bántottam, és 51.23-as hibakódot ír.

Nem csúszott le valami kábel?

Szia, Nagy-vonalakban annyi, hogy ide kell kattintani: HP Color LaserJet CP1510 Series ToolboxFX. Ki kell választani a Color Calibrationt, majd Calibrate Now,és apply. Megjegyzés, a kalibrálás 2-3 percet vesz igénybe, addig ne kapcsolja ki a nyomtatót. Ha kalibrálás kész, próbáljon nyomtatni egy tesztoldalt. Ha a probléma megoldódott, akkor fejezze be a hibakeresést. Ha még nem elégedett a nyomtatási minőséggel, ismételje meg az 1-5-ig a pontokat. Ezt megteheted 3 alkalommal, ha még mindig nem vagy elégedett, folytasd a következő ponttal. Meghatározása és cseréje a hibás nyomtató kazettának.

Nagyon köszi mindenkinek aki próbált segíteni. Nos, kész lett a nyomtató, kezdem is a legelején. Levittem a pincébe, ott gép nincs, de a nyomtató tesztoldalait használtam próbaként. Először is furcsa mód a kék toner kis idő után megadta magát, szerintem sokan ilyet lehet nem is láttak, a festék felvevő szivacs henger egyik oldala szétszakadt, volt ám öröm, telehányta a nyomtató kék porral. A régi kifogyott sárga tonerem szétszedtem kifújkáltam, a kékből átszitáltam a port egy tiszta edénybe, mindenem kék volt, és azt beleöltöttem a szétszedett volt sárgába, takarítás mi egyéb. Lényeg, hogy jó lett. Utána a nyomtatót kifújtam, állati rossz nyomatokat csinált. Megnéztem a levilágító egységet, a tökrökön látszódott rendesen a kék por, jöhetett is az alkohol, meg a fültisztító. Köv nyomatnál a teteje le volt véve a lézer egységnek, jobb oldalt fekete csík bal oldalon meg magenta és sárga, örömöm szintén határtalan volt. Eközben persze apám is letalált a pincébe, ritkán szól de akkor velőset, csak annyt mondott mire kifogynak a tonerek be birom állítani . Aztán nyomtattam menü oldalt ahol csak a feketét használja, ott csak a fekete csík jobb oldalt. Átvertem, letakartam a tükör szélét egy papír csíkkal, hohó nincs ott a fekete csík, ugyanezt megcsináltam a szinekkel a kellékoldal nyomtatásánál, nem csíkoz hurrá . Aztán ismételt nyomtatás, ismét csíkoz, . Mire rádöbbentem, hogy a kis barkács asztalom felett egy led szalag a világjtás, és tuti azért húzza be a lap két szélét festékkel, hogy pont az tükröződik a lézer egység üvegein (gyárilag uygye a burkolatokkal ott sütét van, nálam nem volt az ). Lecsüktam a fedelét, de közben nem vicc, de csavarhúzoval megnoszogattam a feketét levilágító tükröt, láss csodát jó lett a nyomat. Kb ebben a sorrendben mellékeltek is bescannelt nyomatokat, meg lehet figyelni a javulást, még persze nem tökéletes, de majd gépre kötve kiderül mennyire használt neki a babrálásom. Azt hozzá kell még tennem, hogy az idegbaj határán voltam, és az 5 kilós kalapács már oda volt készítve, hogy szétverjem az egészet. Nem tudom kinek lenne még ennyi birka türelme, most már biztos úgy bánok a nyomtatóval mint a hímes tojással Kukkantsátok meg a mellékleteket, és lehet kommentelni, köszi !

Na alakul most már.Akkor csak mechanikai hiba volt.
A széleken való kis maszatok remélhetőleg eltűnnek majd.

Eltűnnek, majd hétfőn hívom a forgalmazót, hogy azt cserélheti is, mert kiszedtem a tonerből az OPC-t, kicseréltem egy eddig jóra, azzal is ugyanez a helyzet. Szóval vagy az a henger rossz ami a festékport adja át az OPC-re, vagy a lehútókés alatti, mert a nyomat sírűsége kb azoknak a hengereknek a kerületével lehet egyenlő.
(#) zsoltee0001 válasza druxter hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Azt a tükröt lefényképeznéd amin csavarhúzóval állítottál?
Gazdagodjon a topic.
Érdekes, hogy a kalibráció nem tudta korrigálni ezt az eltérést.
Szerintem a fekete dobegységbe nézz bele az ismétlődős hiba miatt, ez már csak gyerekjáték lesz az eddigiekhez képest.
A türelemről csak annyit, abba gondolj bele, hogy vannak szélesformátumú lézerek, 1 rossz mozdulat és több százezres kár, 30-as pulzus felett hozzá se nyúlok
(#) zsoltee0001 hozzászólása Feb 23, 2014 /

Most én is kérdeznék.
Samsung CLP- 315 színes.
<...> Led világít.
Túl nagy hibája nem lehet, mert az önteszt lefut.
Papírérzékelő élből nincs is benne, szóval ez kilőve.
Eredeti hibája, hőbizti ki volt menve.
Gondoltam arra is, hogy valami kikódolós hiba, de felfűt, szóval fixáló hiba kilőve.
Valakinek ötlete?
(#) Chipmunk1960 válasza druxter hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Szia, Én megmondtam, hogy a kéményseprő és a a nyomtatószerelő munkájában, csak a nagy por a közös. nekem a az eredetileg világos asztalom, amin dolgoztam, egy idő után feketére váltott. Az eredendő ok a szivacs halála, s a többi jött utána. De az a lényeg, pár tanáccsal, magad jöttél rá a megoldásra. Most megveregetheted a válladat! Örülök, hogy tudtunk segíteni. Azt a kis "ködöt" már igazán vedd ki belőle, hagy kegyen meg a "Hab is a tortán!"
Üdv: Mike
(#) Chipmunk1960 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Szia, Kicsit részletesebben a hibajelenséget, ha lehet, mert ahogy nézem a neten 2 led is van rajta. Nyomtatást elkezdi, papírt felveszi, ..... közben leáll, s a papír benne marad??? Valahol, valami /opto akár/ papírérzékelőnek kell lennie, hiszen ahhoz tudja szinkronizálni, hogy hol kezdje el a levilágítást.
(#) Pyte válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

CLP-300-nál nekem is volt ilyen hiba ott a használt festék tartálynál a két led poros volt és azért nem ment a dolog .Próbáld meg hátha . Ebbe a nyomiba van optó igaz nem a szokványos optó hanem ha jól emlékszem akkor panelon vagy kis pici optó és a fixáló után is meg valahol a papírfelszedés környékén is van egy .
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
(#) druxter válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Ez a nyomtató az ahol nincs fényhenger a tonerekben, hanem olyan henger szerű tartályban fektetve kell belerakni azokat ugye? Lehet jól tippelek, de nekem ugyanilyen nyomtatóm volt a mostani előtt, és a toner töltés után szórakozott a chipek elfogadásával, és a végén tényleg összevertem . Tudnál róla képet felrakni, hogy mi villog, vagy mit nem csinál, legalább az állapotát hadd lássuk. Nyomtatni lehet vele usb porton vagy sem, esetleg próbanyomatot lehet vele készíteni usb nélkül? Kicsit bővebb leírás jó lenne szerintem.
(#) Pyte válasza druxter hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Ebbe egymás fölött vannak a tonerek és egy dob van benne. HP-nál volt jellemző a az körbe forgós dolog amit te írtál. Meg persze régebbi Canon másolóknál.
(#) druxter válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Nekem szerintem tegnap már 100-as volt a pulzusom már összeraktam a nyomit, de lehet még állítok a tükrön, hogy még jobb legyen, mert látod a fenti utolsó nyomaton, hogy még nem 100-as. Szó szerint csak csavarhúzóval megnoszgattam a tükröt, mivel egy fém klipsz foga le, és nem láttam más módot az "állításra". Tegnap este még felhjvtam azt a srácot akikehez bevtem a nyomtató, hogy a festék elhalványulás miatt kezdjenek vele valamit, és rákérdeztem, hogy mit csináltak vele, hogy mikor visszakerült hozzám, már a fekete el volt csúszva, de éles volt, persze később újból elhalványodott a fekete nyomat. Annyit mondott, hogy a főnök fülébe vissza ne jusson, de ő szerelte, és mérgébe már kettőt belevágott. szóval szakbarbár módjára oroszosan bróbálta megoldani a hibát. Valószjnű a tükör ekkor állítódott el, mármint az ütéstől, mert én nem csináltam vele ilyet. Gondolkoztam is, hogy a nyomtató jogait figyelmbe véve feljelentem az embert könnyű testi sértésért A tonert nem akarnám szétszedni és cserélgetni a két henger közül valamelyiket, mert garis a toner. Így is ha megtudná a forgalmazó, hogy belenyúltam és kicseréltem próbából az OPC-t biztos rámrakná a telefont, de lehet megpróbálom , holnapig még sok idő van A dícséretet köszönöm, és nektek a segjtséget is
(#) druxter válasza Pyte hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

CLP-300 volt nekem ilyen: CLP-300
Neked viszont látom most már kicsit módosított, és fiatalabb nyomtatód van ilyen: CLP-315
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
(#) zsoltee0001 válasza Pyte hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Sziasztok, köszi
Most megnéztem egy videot, ahol Bővebben: Link
Ugyanazért a kiment hőbizti miatt szedi szét a csávó, de semmit nem kódol, vagy valami.
Használt festéktartály kiürítve, az egész gép kifúvatva, minden egyes opto kifúvatva.
Az OPC festékgyüjtője is kitakarítva.
Ha tonerhiány lenne, nyilván a megfelelő szín ledje világítana, de csak a <...> led világít, miután végzett az öntesztel.
Ha papír szenzor lenne a ludas akkor a "!" jel led is világítana és nincs önteszt (kipróbáltam)
Szerintem valami pitiáner probléma lehet, de nem ugrik be.
Annak a valószínűségét, hogy pont amikor kinyomja a fixáló hőbiztosítát, még valami más is, pl pont lefut a opc counter, kicsit nehezen hiszem el.
Üdv
(#) zsoltee0001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Tesztoldal kinyomtatása se megy.
Egy db led világít, szerintem ezen nincs mit fényképezni
Következő: »»   77 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem