Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Köszi a tanácsot, hasonló módszerekkel próbálkoztam. Akkor az adagolásban lehet a probléma, túl sokat raktam fel, elég sűrű, talán azért. Lehet valamivel hígítani? Pld a QFN32, vagy amelyeknek alul van a hőelvezetés, nagyon jó lehet szerintem. / Erre legalább rá volt írva, hogy 5-10 fok között kell tárolni. /
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2014
Mindíg hidegen (hűtőben) kell tárolni. Használat előtt viszont melegednie kell, és jól fel is kell keverni. Ha megfelelő a hőmérséklete nem kell higítani (elvileg).
Üdv, Gabi
Közben gyakoroltam kicsit egy régi panelen. Már többször levettem, meg feltettem a RAM-ot. Az egyik egy picit elcsúszott, de szerintem ez már elfogadható. A BGA-val, még nem gyakoroltam.... . Ahhoz még kevés vagyok. Köszi a tanácsokat. Üdv: Mike
Bőven jó az, ügyes. Bga-hoz nekem kell ilyen paszta, esetleg a kicsikhez.
Szia, Már nem emlékszem, hogy én hol vettem, de itt találtam a legolcsóbbat ingyenes szállítással Magyarországra: XG-50, 4,27$.
De teszteld is le , hogy működik e .Ne csak kívülről legyen szép hanem működjön is.
Az az igazi teszt. Egyébként tényleg jól néz ki.
Szia, Hát ezt a panel már nem tudom, mert scrap, de egy MP3389EF SOP28 IC-t+ a FET -et, felraktam a LED-es monitorra, s működik kiválóan.
Na akkor már van siker élményed legalább.Egyébként lötstop , vagy gyári nyák lemezen ilyen munka nem nehéz , de egy házi otthon gyártott nyákon , ami nincs lötstop fólia stb na az már más helyzet.Olyannal próbáltad már ?
Rosszul írtam az előbb. "Bga-hoz nem kell ilyen paszta". Bocsánat.
Szia, Igen tetszik a 'szer'. Nagyon régen gyártottam nyákot, nem próbálkoztam mostanság, de ónnal mindenképp befuttatnám az egészet, vagy kimaszkolva, festve a többi részt, ahova nem kerül alkatrész, mint a gyárit. Nagyon hajlamos a réz az oxidációra, gk elektromosságnál rengeteg gondom van vele itt Írországban, állandóan nyirkos és sós a levegő. a saru alatt a krimpelés alatt rossz a kontaktus. Forrasztani is alig kehet. Már azon gondolkozok, hogy sósavhoz adok cinklemezt,mint anno nagyapám, s azt fogom használni, mint a régi bádogosok. Persze jól le kell mosni utána, de az legalább letakarítja az oxidot.
Én tudok neked ajánlani egy jobb , és talán olcsóbb megoldást .Csinálni kell ugye egy forrasztási maszkot ahol csak a forrasztandó pontok maradnak ki.Ezután veszel a festék boltban hőálló festéket van minden színben 600 - 800 C0 is bírja a hőt.Szóval meg van a maszk rá a nyák lemezre , aztán fogsz valamilyen zsír szerű anyagot , vagy kézkrémet .Teljesen mindegy az a lényeg , hogy amikor a maszkon át kened ezt az anyagot , aztán leveszed a maszkot lehet fújni a festékkel.Amikor megszárad ahol maszkolva volt onnan szépen le lehet törölni , illetve a forrpontokról , mert ugye ott nem tud a festék rászáradni a nyákra .És cirka kapsz egy olyan nyákot amit lehet forrasztani , és védelme is lesz.
Sokan a lötstop fóliát istenítik jó is az csak nagyon drága.És szerintem annyit nem ér.Ezzel a megoldással szinte ugyan azt lehet elérni , és sokkal olcsóbb .
Ügyes!
Ugye ?
A lehetőségek tárháza széles , akár lakkozni is lehet , így vagy színes , de víztiszta spréy vel lefújni , és még lehetne sorolni. Annyi van , hogy nekem ugyan feketében van ez a hőálló festék , de lefújást követően hagyni kell száradni , és a teljes hőálló képesség eléréséhez , azt hiszem 75, vagy 100 fokon kell ráégetni még száradás után a festéket , és akkor éri el az a képességét.De a dobozon oldalán le is van írva pontosan hogy kell eljárni vele.Jó cucc amúgy.
Sziasztok Szeretnék tanácsot kérni smd ic beforrasztásának technikájához
mily módon lehetséges ?Probáltam de nem sikerült előre is köszi
Szerzel vagy veszel valami jó folyasztószert, finoman beónozod a lábak helyét, aztán ragaszd le az IC-t, hogy ne tudjon elmozdulni. Ha kész, újra folyasztószer és húzd a pákát a lábakon.
Sok helyen így csinálják üzemekben az operátorok. Finom hőlégfúvóval is lehetne, de oda spéci vég kell.
Szia!Ezt láttad már?
Ez kicsit durva...ha így csinálnák tömegesen, ajaj....
Elég sok kézi és gépi beültetést láttam közelről, így sehol se csinálták. A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2014
Felesleges munkaidő, és forrasztóón pazarlás.
(IC leforraszásához viszont jó módszer)
sziasztok Köszi a tanácsokat megpróbálkozom vele
Azt csak sajnálni tudom aki így akar beforrasztani egy IC-t. Elég ronda munka.
AZ IC 2 ellentéte oldali sarkát a helyére illeszted és leforrasztod 1- 1 lábát. Utána folyasztószerrel megkened a lábait és a pedet. A páka hegyét beónozod és végighúzod lassan az IC lábain. Ha zárlatos vagy nem fogta meg rendesen az ón minden lábát akkor újra egy kicsi folyasztószer és húzd végig a pákát. Vigyáz mert ha nagyon megnyomod feljöhet a ped vagy elgörbül az alkatrész lába. Leforraszthatod egyenként is. A páka hegyére tegyél kevés ónt vagy az alkatrész lábára teszed a pákát és adsz hozzá egy kevés ónt közben. Sokáig tart de ha nincs gyakorlatod talán így a legkönnyebb. Vékony ónt használja és ha van akkor ólmosat, azzal sokkal könnyebb forrasztani. Én simán feltenném hólégfúvóval. És nem a fúvóka mérete számít hanem a hőmérséklete és a gyakorlat.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2014
Sziasztok,
*** Apróhirdetésbe tedd! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2014
Láthatnánk egy pár képet a technológiáról ? A maszkot hogyan készíted el ?
Ha lesz egy kis időm , akkor lesz egy két kép róla.
Sziasztok!
Nemrég hozzájutottam olyan nyáklaphoz ami 1,5mm-es alumíniumból van ezen van egy szigetelő réteg utána a réz fólia nagy fényerejű ledeket akarok ráforrasztani de az alumínium úgy viszi a hőt hogy képtelen vagyok rá forrasztani illetve csak taknyolok...forrasztott már valaki ilyet és ha igen hogy?
Szia!
Elő kell melegíteni a nyáklapot. Ezt akár egy szendvicssütővel is megteheted. Ha a sütőnek nem lehet szabályozni a hőmérsékletét akkor egy fázishasítós feszültségszabályozót kötsz elé. Multiméteres hőmérséklet szenzorral beállítod a hőmérsékletet. Forrasztáskor érdemes mindent egyszerre a panelra forrasztani, hogy ne kelljen újra melegíteni bár ez sem gond. Érdemes folyékony fogyasztószert is használni a művelet közben.
Szia, Nekem sikerült a 9 db 1W-os ledet ráforrasztanom, a legvastagabb pákaheggyel. Ha nem megy akkor valóban alá kell fűteni kicsit. A régi villanytűzhely, tárol annyi hőt, s oly lassan hűl ki, hogy szerintem szabályozás nélkül is meg lehet oldani, a ki-be kapcsolgatással. Pörkölthöz, a hagyma pirításhoz is ezt a módszert használom, mikor már nagyon meleg. De ha csak gázod van otthon, akkor egy 5mm-es vaslemez is megteszi, persze nem vörös-izzásig felhevítve! A jó minőségű folyasztószer, viszont nagyon lényeges.
Szia, Persze, ha sorozatban akarja csinálni, akkor célszerű megépíteni amit írtál. Én is gondolkodtam hasonlón, BGA-zashoz. Itt van az oldalon a forrasztóállomás rajza, ami nagyszerű alap a szabályozáshoz. K hőelem meg van a kiégett hőlégfűtőben.
Köszi a válaszokat én is melegítésre gondoltam de nagyon be kell állítani a hőfokot 100db smd5050 lesz rajta
Szia, Ezt nem írtad... Akkor ez kicsit más, jóval bonyolultabb. Talán próbáld ki ólmos pasztával, jól felcsavart hőléggel. /Akár 420oC rövid ideig, s csak a végeit melegítve/ Igaz nem alulemezen, de nekem az vált be a legjobban. Egyébként 0,3mm-es huzalt használok a legvékonyabb heggyel, most jött meg csajnából, amit rendeltem. Készre-szerelten de olyan közel vannak, hogy csak egy gombostű fér közé. Mi van akkor, ha egyet véletlen fordítva teszel fel? Hát nem irigyellek! Üdv: Mike
|
Bejelentkezés
Hirdetés |