Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   167 / 1679
(#) Tom025 válasza Istike88 hozzászólására (») Dec 30, 2007 /
 
Légy szíves linkeld be amit találtál, mert ez engem is nagyon érdekel, elképzelni sem tudom mi a fenének ennyi puffer. Látom hogy mások is használnak ennyit, de a miértjét nem találtam meg... Köszi!
(#) idavid válasza Tom025 hozzászólására (») Dec 30, 2007 /
 
engem is érdekelne, hogy mire ez a sok puffer. és én sem találtam semmi érdemlegeset, csak hogy mások is használnak ennyit
(#) Istike88 válasza Tom025 hozzászólására (») Dec 30, 2007 /
 
Azért még számomra se teljesen tiszta de itt az A osztály magas áram felvétele és a rossz hatásfoka teszi szükségessé ennyi puffer használatát, ha jó a meglátásom! Meg ha az ember vájt fülű és minél zaj mentesebb erősítőt akar akkor nam spórolhat a lüktető egyen fesz simításával. Persze lehet más oka van ennyi puffernek, ez csak saját elgondolás, sose tanultam elektrót csak az alapokat.

itt egy link: Hiraga

Itt lehet sokmindent megtalálni a hiragáról és úgy láttam h a pufferek miértje is le van benne írva, de csak átfutottam a szememmel.

Üdv
(#) hapro hozzászólása Dec 30, 2007 /
 
Sziasztok!

Az éjjel lettem kész egy rádiótechnikás szinusz generátorral is. Ha bedobozolom arról is készítek képet.


A puffer kondi szűrésre való, a sok puffer tökéletesebb szűrésre. Jobb több kicsiből összerakni a puffer kondit, mint egy-két nagyból. A több kicsiből sokkal gyorsabb működésre képes mint az egy-két nagy (ezt most nem tudom jobban kifejezni), szóval az eredmény pedig abszolút hangban hallható. Valaki biztos leírja majd szakszerűen (ugyanis én egy faipari mesterember vagyok) miért is jobb a több kicsi kondi mint az egy-két nagy.

üdv.:

Zoli



(#) Norbert123 válasza hapro hozzászólására (») Dec 30, 2007 /
 
Szép let
Gratulálok
(#) szabi83 válasza hapro hozzászólására (») Dec 30, 2007 /
 
Klassz!
(#) lamalas válasza Istike88 hozzászólására (») Dec 30, 2007 /
 
Szerintem van egy jo adag misztikum emogott a Hiraga mogott, foleg a tapegysege miatt. Tobb 100e µF-os pufferek kellenek bele mondvan, hogy ez lesz a tuti szures a tapnak es ez mennyivel javitja majd az erosito hangjat. Sztem ez enyhe tulzas ... mondjuk en amugysem vagyok audiofil aki minden hokusz-pokuszt benyel. Termeszetesen siman tevedhetek is, hisz meg soha nem epitettem Hiragat, de kivancsi lennek, hogy hogy mukodne ez az erosito mondjuk oldalankent 2x20-30eµF-os pufferrel? Az en JLHm nagyon jol mukodik a mindosszesen 14700µF pufferrel oldalankent. Ha beletennek 10x ennyit sztem nem javulna a hangminosege, vagy ha megis, akkor olyan csekely lenne a javulas, hogy nem erne meg beletenni azt sok kondit. Mindenesetre en mar nem keszitek A osztalyu erositoket esetleg csak ha nyugdijaskent unalmamban nem fogok tudni mit csinalni
(#) Cs.-Istvan válasza hapro hozzászólására (») Dec 30, 2007 /
 
Hello!

Én is gondolkoztam Class-A építésén, de elriasztott a hatalmas teljesítményfelvétel. Mekkora hűtőborda lesz a ~160-200W disszipálására? Esetleg a JLH-ről mellékelhetnél képeket (ha saját építés). A pufferkondik száma tapasztalat alapján lesz ilyen sok?

(#) hapro válasza Cs.-Istvan hozzászólására (») Dec 30, 2007 /
 
Szia!

Mellékelek néhány képet a saját építésű JLH-ról. A hűtéséről annyit érdemes tudni, hogy a doboz teteje egyben a hűtőfelület, ami 5mm vastag ALU lemezből van, és rá van hajtva a doboz hátuljára is, ahol belülről erősítetetm rá a végfok paneleket "L" profillal.
Az ALU lemez felülete 1800cm2, plusz még rá kellett tegyem azt a képen látható 29X8X4,5cm-es hűtőbordát. Fél nap üzemelés után amikorra (amennyire tud ez a nagy alu lemez) homogénül átmelegszik a rendszer , a tranyók tokhőmérséklete olyan 90fokos, a hűtőfelület tranyók felöli részén olyan 60-70 fokos, a hidegebbik részén olyan 50-60 fokos.
A doboz tetején az a sokluk az, hogy először több hűtőbordát raktam rá, aztán szegény végfok majdnem megfagyott, és leszereltem őket és nyugdíjjaztam, aztán most pihennek egy polcon valahol itthon. Cserébe kapott egy jóval kisebb bordát a végfok, mert borda nélkül kevésnek bizonyult csak az ALU lemez.

A hűtéshez hozzátartozik az is, hogy nem üzemeltetem a végfokot akkora áramerősségről amekkoráról kéne a szerző szerint ilyen impedanciájú hangfalalkhoz. Nálam össz-vissz 1,05A nyugalmi árammal megy. Van aki felhúzza akár 3A-re is...azt mondja jobb a hangja tőle, még nem hallottam olyat szólni, de lehet igaza van, de hát ez is egy abszolút szubjektív tényező, minthogy lamas nem tenne bele sok puffer kondit a végfokba. Ő így gondolja én meg emígy és kész. Azt gondolom ez attól függ röviden, hogy ki mennyire elvetemült.

A HIRAGA-hoz nem tapasztalat alapján teszek annyi kondit, hanem a szerző szerint ennyi kell neki és én meg hiszek neki, meg olcsón jutottam hozzá ahhoz a rengeteg kondihoz, így meg is tehetem.

no hát akkor íme a képek.

üdv.:

Zoli
(#) lamalas válasza hapro hozzászólására (») Dec 30, 2007 /
 
Hat van ezen a JLHn nehany olyan megoldas amit en biztos nem ugy csinalnek. De mielott felreertene valaki elmondom, hogy nem szeretnem leszolni hapro munkajat. Ellenkezoleg: nagyon szepen megcsinalta az erositot. Az pedig hogy ki milyen megoldasokat hasznal egyeni izles kerdese. Ahany ember annyi JLH, ez teszi izgalmassa a dolgokat. Aztan ossze lehet vetni, hogy kinek a megoldasa miert jobb vagy epp kevesbe jo, stb. Sokat lehet tanulni egymas munkajabol am! Egy masik forumon mar felvetodott egy JLH talalkozo gondolata, de nem lett belole semmi. Pedig nem lenne rossz nehany embernek osszejonni es a kulonbozokepp elkeszitett JLH erositoket osszeereszteni, beszelgetni kicsit, stb. stb. ... talan majd jovore
(#) Kicsa hozzászólása Dec 30, 2007 /
 
Szevasztok!
BigClock egy kicsit másképp... (talán inkább miniclock? )
A Vezérlő és a kijelző között egy 15 pólusú D-Sub csati létesíti a kapcsolatot,szerencsére éppen elég volt a 15 ér. Látható hogy a beállítás is igen egyedi,a kapcsoló kivezetése egy félbevágott szeg.
Jöjjenek a képek :
(#) Kicsa válasza Kicsa hozzászólására (») Dec 30, 2007 /
 
És Még1 kép az elejéről :

5.jpg
    
(#) Norberto válasza Kicsa hozzászólására (») Dec 30, 2007 /
 
Ez ilyen csuklóra rögzíthető, 1980-as évekbeli, szocialista, nagy orosz karórára emlékeztet

Szó szerint villoghat vele az ember!
(#) kun dani hozzászólása Dec 30, 2007 /
 
Olyan komoly probanyákot csináltam 300 lyukat tetem egy 3cm x 9cm-es nyáklapra utána lemaratam rola a fémet.
(#) kun dani hozzászólása Dec 30, 2007 /
 
Ne csináljátok meg könyen szétörik!
(#) Gery válasza kun dani hozzászólására (») Dec 30, 2007 /
 
Hehe Kép nincs róla?
(#) kun dani hozzászólása Dec 30, 2007 /
 
Nem tudok csinálni mert nem tudon az infraporttot beálitani.
(#) borvendeg hozzászólása Dec 30, 2007 /
 
Elkészült az IC-kiszedőm.Bármilyen DIP tokos IC-vel kompatibilis...

PICT0692.JPG
    
(#) H.Viktor hozzászólása Dec 30, 2007 /
 
Hellótok
Min már tegnap említettem készen lett a JDM programozőm
Csak egy BC327 hiányzik belőle amit ma akartam beszerezni egyik barátomtól!!
De sjane nem jött ösz amikor ő ért rá én nem ... és fordítva!! De mivel ,hogy nehogy szavamon fogjatok felrakom a BC327 es nélküli képeket!!

Bocsi a képek minősége miatt!!
(#) H.Viktor válasza borvendeg hozzászólására (») Dec 30, 2007 /
 
Grat!! Nagyon ötletes
Légysz oszd meg a töboldalnyi fejlesztési dokumentációt
Üdv.:H.Viktor
(#) borvendeg válasza H.Viktor hozzászólására (») Dec 30, 2007 /
 
Ha tudnád hogy egy kőművesektől beszerzett törött simítóból van...(am ha hiszed ha nem nem volt egyszerű olyan anyagot találni ami kellően rugalmas de ugyanakkor nem törik el ha meghajlítom) Jah a képen nem látszik .hogy van rajta egy furat is amivel egy csavar segítségével rögzíteni lehet az IC-hez és nem csak foglalatból való kiszereléskor nyújt nagy segítséget. hanem kiforrasztáskor is.
(#) H.Viktor válasza borvendeg hozzászólására (») Dec 30, 2007 /
 
Elhiszem!! Nem piszkálásból montam!
És te mitszólsz az én művemhez?
(#) borvendeg válasza H.Viktor hozzászólására (») Dec 30, 2007 /
 
Nagyon tuti. És a nyák is egész ighényesrre sikerült annak ellenére hogy ha nem tévedek alkoholos filccel csináltad...Szóval sztem jó Várjuk a teszteredményeket...
(#) H.Viktor válasza H.Viktor hozzászólására (») Dec 30, 2007 /
 
Most monta , a haverom hogy mehetek a BC327 ért!!
Én átrohantam és hilrtelen felindulásból elkövetett beforasztásra vetemettem
De most dobbbenek rá hogy még nincsen PIC em meg sorosport hoszabítóm !! :no:
(#) szamóca válasza borvendeg hozzászólására (») Dec 30, 2007 /
 
Űgyes.
(#) borvendeg válasza H.Viktor hozzászólására (») Dec 30, 2007 /
 
én mindent előre meg szoktam venni.Sőt mindenből legalább kétszer anyit veszek mint kéne. Igy halmozom felitthon a cuccokat és nem kell egy ellenállásért mindig a boltba menni. főleg h innen 30km a bolt...
(#) hapro hozzászólása Dec 30, 2007 /
 
Sziasztok!

Bedobozoltam a szinusz generátort a régi generátor dobozába és tápegységéhez. Ígértem képeket. Hát itt vannak.


üdv.:

Zoli

(#) H.Viktor válasza hapro hozzászólására (») Dec 30, 2007 /
 
Szép lett nagyon gratula!!!!!!!
(#) szabi83 hozzászólása Dec 30, 2007 /
 
Elkészült a PWM vezérlésem az elektromos tricajomhoz, bár még két ellenállást ki kell cserélnem 2W-osra, borda felrakás, no meg gyantátlanítás, de működik

PIC_0001.jpg
    
(#) hapro válasza szabi83 hozzászólására (») Dec 30, 2007 /
 
Szia!

Az ott benne egy TDA 2030? Mit csinál ott benne?
Ha emlékeim nem csalnak akkor az egy hangfrekvenciás erősítő IC....De voltaképpen ez mi így egyben? A kérdés azért vetődött fel bennem, mert a PWM az ha jól tudom kapcsolóüzemű technika. És hogy a két dolgot nem tudom összeegyeztetni.

tricajom=triakom ?
Ha triac akkor hol van benne a triac?
És minek kell gyantátlanítani? esztétika csupán vagy funkcióból?

üdv.:

Zoli

Következő: »»   167 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem