Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Alaplapi kondenzátorok
Ja ez a legjobb!6-os egy kicsit gyenge!Van olyan is de nem igen használom.Legfőképpen azonban a fűtés befolyásolja mennyire bír "ráfűteni"
Idézet: „6-os egy kicsit gyenge!” Akkor miért ajánlottál 300 fokot? Na jó, hagyjuk!
Sziasztok! Lehet hogy rossz helyre irom a kérdést söt biztos mert nem találtam megfelelö topikot. Most kezdek ismerkedni az elektronikával ugy hogy ha lehet részletesen mondnátok el. A kérdésem a következö az alaplapon vannak azok a kistűk ahova a bekapcsolo gombot meg a ledet dugod azokat ha nincs kéziknyved akkor honnan lehet meg tudni hogy melyik mire valo Mivel lehet le tesztelni hogy melyik mire jo inkább igy?
Megnézed a tűk környezetét, lehet fel van festve, hogy micsoda.
Megkeresed az alaplap gyártójának a honlapján.
Lefontosabb a "RESET". 2 TÜ:
Ezt a két tűt ha összezárod akor a gépep kiütöd alapba , és újraindul. POWERLED és billentyűzet tiltó kulcsoskapcsoló. 5 TÜ: 1.= Led; 3.=Fölt: POW.LED. A ZÖLD-led azonnal világít ha az alaplap áramalatt van. 4.=Bill tiltás; 5.=Föld: Billentyűzet tiltó kapcsoló. Ha ezt rövidrezárod akkor a billenytűzetet nem lehet használni. (De az egeret még igen!) Rendszerhangszóró. 4 TÜ: 1.=hangszóró; 3.=Föld; 4.=+5V. Rendszerint a hangszóró az 1. és a 4.-re van csatlakoztatva HDD LED. 2TŰ: Ez a vincseszter IRÁS-OLVASÁS-si aktivitását jelzi vissza. Fájlműveleteknél ekég látványos... 486 - P1 nél még van TURBÓLED (Sárga-led) és TURBÓ KAPCSOLÓ. ezek egy-egypár tűre csatlakoznak rá. Újab alaplapok már régóta mellőzik ezt a két csatlakozást. Néha ezeket a csatikat vagy külön jól láthatóan építik ki, vagy csak egy páros sort alakítanak ki amit nehéz értelmezni . Itt vigyázni kell! Jó keresgélést - próbálkozást!
Nagyon szépen köszönöm a segitséget. Mert ezeket sem tudtam most már könnyebben keresem a tűket.Köszi mégegyszer
Üdv!
Nekem is a lappal lenne gondom, elég régen behalt már, egy púpos kondi a cpu környékén+ van egy kifolyt két PCI slot között. A hibajelenség annyi, hogy a VGA nem ad jelet a monitornak, illetve a cpu hűtő egyik alaplapi tápcsatiról sem megy (a tápcsatikon csak néhány tized V feszt mértem.) Aztán szétszedtem az egészet darabokra, úgy pihent elég sokáig, egy hete fogtam, összeraktam és indult elsőre, ment majd egy hétig gon nélkül, majd ismét behalt. Jelenthet megoldást az elkók cseréje? Mennyire bonyolult a ki és beforrasztása? Mire kell ügyelni? (polaritás helyesség, stb, ezekkel tisztában vagyok, építettem már erőlködőt+ egyebeket.)
Ha ezzel a hibás kondival eröltetem című művelet nem tette teljesen tönkre, úgy a kondicsere nagy valószínűségel megoldja a problémát.
Mire kell figyelni: - Impulzusüzemre gyártott 105C -s kondikat használj , melyeknek a feszültsége legyen egyenlő vagy haladja meg a kiszedettét. ( A kapacitással kismértékben fölfelé eltérhetsz ha nem kapsz pont olyat) - Normális minőségű pákával, óvatosan dolgozz a hőmérsékletet ne állítsd túl magasra. Sokan pillanatpákát használnak gond nélkül én a betétes pl, weller, solomon...stb pákákat javaslom. - Gondolkodj, ne kapkodj, figyelj a polaritásra....
Okés, köszönöm szépen.
Sokat nem veszíthetek, ezeréves lap, működni nem akar. vagy jó lesz vagy nem. Meg, ahogy látom furatgalvánban van benne...körülötte legalább 1centis körben nincs semmi. Egy feles kézremegés ellen aztán hagy szóljon A másik dolog meg az, hogy kituda már mióta kiszáradtak ezek az elkók... nemcsoda, h instabil.
Hello.Latom eleg regota halott a tema,de azert remenykedek hogy valaki bepillant.Lenne nekem is egy kis gondom.Adott egy ECS lapicskam ,kondik nem tunnek rosznak,de valamiert borzaszto instabil indulaskor a lap.Celeron2.6 os proci van benne,van hogy elso inditasra nem POST ol,van hogy Pentium2.6 osnak van hogy MobilePentiumnak sot neha Xeon nak ismeri azt a szerencsetlen Celeront .Esetleg itt is kondi hiba lehet? Tap tuti jo,DeltaChieftec350W os,masik gepekben jol mukodik.Ja es a proci is tesztelve masik lapban okes.Koszke udv
Sziasztok!
Kaptam egy Mercury 'KOB 845 NDFSX' alaplapot, mondván, hogy nem működik, csináljak vele amit akarok. Szemrevételezés után kiderült, hogy három kondi már erősen szivárgott + púposodott a panelen. A tápcsatlakozó közelében voltak, bár ez a mai sokrétegű paneleknél már nem sokat jelent...(se alulról, se felülről nem látható hogy honnan és milyen vezetékek mennek hozzájuk). Ezeket mindenesetre kicseréltem, majd rákötöttem egy tápegységet, és (indításkor) a következő történt: proci ventije elkezd felpörögni, majd leáll kb 1 másodperc után. Tápventilátor dettó ugyanezt csinálja. Ebből kifolyólag gondolom letilt a táp rövidzárvédelme, mivel az szokott hasonló tüneteket produkálni. Tehát igazából két kérdésem lenne: 1.: Szerintetek javítható a dolog? Nem tudom mi szállhatott még el a lapon... De nem hiszem hogy pár kifolyt kondi olyan nagy bajokat okozna (vagy talán mégis?) 2.: Egyáltalán érdemes vele foglalkozni? Egyrészt azért kérdezem, mert nem tudom hogy van-e esélyem a javításra, másrészt meg az is könnyen meglehet hogy az egész nem is ér már annyit (tulajdonképpen azért is fogtam bele, mivel kaptam hozzá egy 2GHz-es procit is, és így már csak egy ház kellett volna hogy legyen egy külön netezős gép is). Szóval legyetek szívesek adjatok valami tanácsot, mert pillanatnyilag még nem tudom hogy mitévő legyek
hello
van nekem egy teljesen noname alaplaom(kb 2002, még nincs rajta USB2.0). A driver cd-jén sincs semmi márkanév. Van rajta egy csomó púpos kondenzátor. Igazából működik, amivel nem tudok mit kezdeni, hogy az integrált LAN-t nem ismeri fel a winxxp, nem emlékszek hogy eddig kért volna drivert, de komplett újratelepítéssel se lett jó. nem tudom ennek lehet-e köze hozzá. Érdemes a kondenzátorokat kicserélni, addig amíg működik? Nekem csak olyan forrasztóm van amin nincs semmi szabályzás 60W-os.
Mindenképpen érdemes lenne cserélni. Így megúszod, hogy egyszercsak elpukkanjon. A páka nem szerencsés , bár ennyi adatból nehéz megmondani milyen!
a pákám olyan, hogy csak ilyen sima rúd alakú a végén cserélni lehet a hegyet, és 60W-os.
ilyen csak más a teljesítménye A lan gondot megoldhatja a csere?
Ezzel neki lehet kezdeni. Megoldhatja a problémát ha a táp szűretlenségétől meghülyült.
( Ha van régi rossz alaplapod előtte gyakorolj azon! )
A kondicsere a púposak alapján nem árthat, de könnyű tönkretenni a lapot, szóval óvatosan.
Igazából Dudus a lényeget elmondta, inkább az azonosításban segítenék: töltsd le és futtasd ezt, én jártam már úgy, hogy a progival beazonosított alaplap driver-e működött, míg a Win-é nem.
egyébként az ilyen púpos kondenzátor milyen gondokat okozhat? Visszafordíthatatlan dolog is keletkezhet emiatt?
Fastfame sis-745
köszönöm ezzel is előrébb vagyok.
Ha véletlenül átmegy zárlatba, akkor könnyen magával vihet más alkatrészeket is, általában azokat, amiket véletlenül se lehet kimérni
ok akkor addig míg ki nem lesznek cserélve addig pihentetem a gépet.
Hello!
Na a sajátomon, kicseréltem 6 db kondenzátort és hibátlanul működik. Ezen felbuzdulva megnéztem a barátnőm öccsének a gépét is, mert neki az usb nem jó. A kondenzátorok nem púposak, hibátlannak tűnnek, de nagyon melegek, nem tudom mi lehet ennek az oka. Mitől melegszik az elektrolit kondi?
Cserélheted azokat is Azért melegednek, mert elkezdtek már kiszáradni, és megnőtt az ESR-értékük (ekvivalens soros ellenállás). Ha ESR-mérőd nincs, de kapacitást tudsz mérni (akár műszerrel, akár áramgenerátorról ellenálláson át töltve és időt mérve stb.), szinte biztos, hogy a névleges értéktől való eltérése a közelében sem lesz az eredeti tűrésnek (legtöbbször 10 %). Ha akörül van, még időben megfogtad, öregedésnél először felszalad az ESR, és utána kezd csökkenni a kapacitás, de onnantól rohamosan megy tönkre.
Sziasztok! Nekem egy asus lapba akar szétdurranni egy kondi a proci mellet. 680 μF 4V. Hol tudok ilyet beszerezni? És mindet cserélni kell? (csak 1 ilyet látni)
Sziasztok!
Kaptam egy P4i45GV alaplapot, amikor próbálom elindul, betölt a bios közli, hogy nem érzékel meghajtót (mivel nincs is rajta), és megáll. Most jön a probléma, nem tudon továbbléptetni, mert nem reagál a billentyűzetre, mintha nem is lenne! A kondikon nem látszik sérülés, és 105celsius-osak. Van valami ötletetek, mi lehet a hiba???
USB billentyűzettel tudod használni(ha jó az USB vezérlő)
Hali!
Tudomásom szerint az USB csak Win alatt müködik.
Kivéve, ha az alaplap BIOS-ában nincs olyan lehetőség, hogy:
Idézet: „USB Keyboard Support”
lomexben kapsz low esr-es kondikat. ha méretben befér lehet nagyobb értékű kapacitásban és feszültségben pl: 12-05-12
Köszönöm! Holnap elmegyek,remélem kapok.Még annyit,hogy mindet cserélni kell? Max mennyivel tehetek be nagyobbat? |
Bejelentkezés
Hirdetés |