Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Bocs a gyerekes rajzért,most kreáltam gyorsan.Ez a lámpás teszt.Mérd ki a diódákat gyors tesztel a panelon.A multid diódavizsgálón,a negatívot csíptesd a tunerra,a pozitívval a diódák katódjára mérjél.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2014
Ez kell nekem!!Én még csak igy értem meg,kicsit bonyolultak még nekem a komolyabb rajzok.Lehet tul naivnak tünök,de a diodákat ki lehet mérni minden esetben?Mert a képen bejelöltet bárhogy mérem a müszer hangjelzéssel reagál mintha szakadást vizsgálnék,viszont másiknál nem.
A képen jelzett dióda a DP021?
Diódát kiforrasztva mérj. Egyébként nem tudod mit is mérsz.
igen,ki is vettem az egyik lábát igy már más.A többit majd holnap.Amit mérek az a bekapcs értéke ugye?Akkor most tulképpen ki kéne forrasztanom mindet???
Elég az egyik lábát kiforrasztanod annak ami gyanús számodra,és úgy mérni a multival.Én hétvégenként szerelek mostmár csak tvket,de nem tudnék termelni,ha minden diófát egyenként kivennék és úgy mérnék.Ha besípol egyből kikapom a katód oldalát a panelról, direktbe mérek,és ha jó mehet vissza.
igen az,ami a TP020 lábánál van,amit szintén igy a helyén mérve minden variácioban ugy mutat mint a dioda sipol
Ha kiforrasztva is sípol akkor az drót.Az egy zener dióda BZX55B16.Tehát 16v-os zener.A fetet kimérted?
Bocs elsiklottam az írásod felett.A fetet forraszd ki,és ha bármilyen oldalról sípol akkor annak vége.Ha a multidat a puffer kondira rakod ppolaritás szerint akkor is sipol a műszer?
oksa holnap kiveszem.a sortranyot nem tom milyen lehet mert irás az már nem látszik rajta meg az sem h milyen jelzésü a lapon ebben tudnál segiteni még
A sortranyó S2055N. Sima mezei diódással tudod helyettesíteni.
köszi,"Sima mezei diódással"az milyen is?A pufferrel holnap megnézem a fetet.
Van egy pár dolgom erről a gépről:
nem küldted még
Közben kitöröltem,mert visszaolvastam kicsit,és itt Feb 23, 2014 már elküldtem.Nem akartam még egyszer felrakni,nehogy kapjak a modiktól.
Ezek mind a Tanyárol vannak,és FM töltötte,és írta őket.Van még pár,de azt ott is megtalálod.
rendben köszi az eddigieket is!!!!"Sima mezei diódással"ez milyen is?
aztán nem zaklatlak továbbmegyek elteszem magam holnapra még ezt megvárom!
Ezt azért írtam,mert ezeket az s2055n tranyókat vagy egy marékkal szedtem össze lomizáskor.Jó helyette szinte bármilyen diódás sorvég tranyó.Pl.:sd2499,bu508df,2SD1881.
Sima stenderd végfoktranzisztor,amit bármilyen kukázott tv-ben megtalálsz. A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2014
Értem már,még ha kicsit nehezen isköszi mindent,holnap jelentkezem mik a fejlemények!
Szia!
Rendben.Holnap a fetet mérd ki,és az RP008-at,és a graetz híd,elemeit.Szia!
szia
most vettem ki a Fett és sipol minden irányban,tehát akkor az elszállt ezek szerint,tudom helyettesiteni?A diodák jók ugynéz ki
Szia.A fetet BUZ90a val tudod helyettesíteni.Ez a legolcsóbb.
oksa.Az RP008 nak mi lenne az értéke a rajzon nincs,v csak én nem látom
5R1/2.5W ellenállat.Táblázatban ki van írva a rajzon.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2014
télleg ott van.Panelban mértem de ahányszor rámértem mindig más értéket mutat.Kiforrasztottam az egyik lábat igy viszont semmit nem tok mérni
Hello!
Egy samsung TV -nek csak egy fehér csík van a képernyőén , mi lehet a hibája, TDA 3653 tápja megvan 26V. |
Bejelentkezés
Hirdetés |