Fórum témák
» Több friss téma |
Ha tanulni akarsz, szerintem valamelyik ST Discovery panelt valaszd. Hogy melyiket az attol fugg mit akarsz, de arban tenyleg nagyon jo.
Szerintem is az lesz
![]() Nagyon köszi a segítséget! Idézet: Lehet, mert az fdh.hu-n sem dragak az NXP M0 alapu chip-ek, pedig ott minden draga. Az LPC800-as sorozat az döbbenet. DIP8 tokozasban 32 bites mikrokontroller. Ezt is megértük! „De az is lehet, hogy csak én tapasztaltam így, esetleg nem kerestem eleget.”
Olvasd csak el a 2012-es Rádiótechnika évkönyvet hogy milyen számítógép is ment a Holdra.
Van valakinek tapasztalata ULINK2 javítással?
USB bedugva, driver a telepítéssel felkerült, bedugva "egézségesen" pittyen a PC. Keil elindít project rendben, ám a programozó kiválasztásakor és a részleteknél az látszik hogy nem látszik semmi. Mintha be se lenne dugva a programozó a gépbe. Se széria szám, se semmi, és így természetesen az LPC1788, vagy 1768-at se látja. Ebay-es verzió.
Milyen Keil verzióról van szó?
- Ha 4.70 előtti (az Ulink2 pedig új firmware-t tartalmaz) akkor itt a megoldás - Ha valamilyen okból mégis a firmware visszabutítás kell, akkor itt a megoldás. Magyarázat: az Ulink2 újabb firmware változatai nem ULINK, hanem CMSIS/DAP módban kommunikálnak.
Szia!
Köszönöm szépen, megoldódott. Nagy mérföldkő ez a 4.71... ![]() Most már azt várom hogy az 5.01, 5.1 tudja végre az NXP-t, addig marad ez.
Kérésem lenne:
Van-e itt olyan, akinek működő SDIO cucca van LPC-re? A DMA beállításokra lenne szükségem, csak és kizárólag a regiszterek nevére és tartalmára. Szóval ha pl valaki CMSIS-el használja, és működik. Én nem használok CMSIS-t, de elakadtam. Tulajdonképpen minden ok, SDIO TX complette-t jelez, semmi error, DMA is azt mondja átszaladt rajta az 512 byte, közben az adatok sehol... ![]()
Helló!
Érdeklődnék, használt -e valaki keil (4.73)-ben, printf függvényt. Ugyanis amint belefordítok egy ilyen sort, a debug (akár szoftveres akár hardveres) gyakorlatilag megszűnik működni. Se léptetés, se semmi, már a startup assembly kódot se kezdni el futtatni. Valakinek valami ötlet?
Nem használtam, csak tippelek: esetleg engedélyezni kellene az ITM 0 "Stimulus Port"-ot?
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2014
Sziasztok!
STM32F4 -en dolgozok a libjpeg könyvtárral egy 3.2" TFT-vel. A problémám az, hogy a dekódolt kép olyan mintha lebutítoták volna 16 színre és a library leírásban erről nem találtam infót. Találkoztatok már ilyennel? Van egy egyszerűbb de nem paraméterezhető jpeg könyvtáram, azzal tökéletes a kép, csak aért szeretném a profi lib-et használni, mert nem akarom, hogy valamilyen ismeretlen formátumon megakadjon a megjelenítés.
Most te tényleg azt hiszed, hogy mi látjuk, mi van előtted a monitoron?
Legalább 1 link, hogy pontosan melyik lib ez, és program részlet? ![]()
Itt a link.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2014
Hú, Öregem ez nem semmi!
Nem csodálom, hogy nem találod a hibát! Inkább ajánlanák valami 4D SYSTEMS LCD-t. A szükséges programozási idő csak a 1/10-ede a hagyományosnak! Könnyebb, gyorsabb siker élmény! Pl.: 4DLCD-FT843 4D SYSTEMS Bővebben: Link
12E + Áfa egy 4.3"-es kijelzőért, hm... a hülyének is megéri!
![]() Egyébként ez a kijelző mennyiben segítene ciw-nek a jpg konverzióban?
Még én is csak kezdő vagyok! 1 hete ismerkedek a dokumentációkkal.
Tegnap jött meg a teszt alany. Ahogy eddig kiveszem a belső GPU elintézi, minden ilyen terhet levesz a válladról! ![]()
Értem. Csak azt nem, hogy a libjpg-től hogyan keveredtünk az FT800-ig?
Itt mindegy mire válaszol az ember? Hihetetlen ![]()
Most itt kár neked akadékoskodnod!
A lényeg, hogy beszélünk a témáról. Különben is egy ilyen óriásra nőt programban úgysem találnád meg távolról a hibát! ![]()
Nekem az nem jó, (SPI lassú) és már van működő hw-m.
Ráadásul én fsmc-vel hajtom a kijelzőt, nem kezdeném előlről az egészet. Hátha majd más tud segíteni. Jpeg-ben én is kezdő vagyok, de szerintem csak valami beállítási gond lehet, csak sok a paraméter és nem tudom melyik az amelyik nekem kell. Teszek majd fel képet és a különbség látható lesz a két kép között. Ez nem óriási program, mert ez az eredeti programomnak kb az 1/100-ad része. A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2014
A kodbol tudsz feltenni reszletet, ami a jpeg_decompress-t csinalja? Mert ha nem a lib leforditasanal van a hiba, akkor valoszinuleg ott, ahol mondod: a parameterezesben.
Persze, hazaérek, felrakok kódot, gyakorlatilag a djpeg.c example kódot vettem alapul.
Na sajnos csak most jutottam idáig.
A főkód jpeg része.
A jconfig.h:
És a 2 kép, az eggyiken az látszik amit látni kéne, a másikon az amit a fenti kód generál. Mintha kevés lenne a szín, de bármit állítok semmi nem változik.
Hm. A jpeg_read_scanlines()-nek tenyleg &buffer-t kell atadni es nem siman buffer-t?
Majd belenezek a libjpeg doksiba melyebben is. Addig is megneznem a generalt 3*8 bites ertekeket, hogy milyen tartomanyban mozognak az ertekek. Mondjuk az n+1-edik sorbol kiiratnam az ertekeket, hogy megis mettol meddig terjednek, hany biten van mozgas.
Ja az &buffer valóban fura, ránézek és az értékeket megnézem.
Mégvalami, ez most jutott eszembe, hogy a RGB888toRGB565... konvertálást én tettem a kódhoz, lehet, hogy a jpeglib kimenete eleve 565 kódolt és ez abaj, hogy duplán konvertálok? Ezt is megnézem, de ha így van akkor hol állíthatom be, hogy ha RGB888 kimenet kell?
Az &buffer az rendben van, mert egy pointer tombot var. Minden sorhoz egy pointert. 1 sor, 1 pointer.
Az a fura, hogy pixelenkent 3 byte-ot ad vissza, mert a kep szelte-hossza jo. A beallitasokat még nezem. Van jopar dolog, amit abban a cinfo strukturaban allitani lehet. Pl. az out_color_space-t mire allitja a jpeg_read_header()? Mert az lehet RGB, CMY, YUV. Es a quantize_colors FALSE vagy TRUE?
Meg a num_components az 3 kellene legyen, szerintem. Eleg jo ez a lib!
Szia!
Az out_color_space = 0x02 (JCS_RGB); A quantize_colors = FALSE. Az hogy hány bájtot ad vissza azt a jmorecfg.h fájl tartalmazza:
És még a pixel sorrend is állítható. Igen, elég jó lib és elvileg free is. A num_components=3. A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2014
Megjelent és már megrendelhető (6-8 hetes szállítási határidővel!) az új Tiva C Series EK-TM4C1294XL Launchpad kártya. Ennek legfőbb újdonsága a nagyteljesítményű Bővebben: Link mikrovezérlő, s hogy a kártya vezetékes 10/100 Ethernet kapcsolatot biztosít.
Jellemzők: 120MHz, 1MB Flash, 256KB SRAM, 6KB EEPROM. 10/100 Mbit Eternet, USB host/OTG/device. On-board JTAG ICDI. Egyidejőleg 2 db 40 kivezetésés bővítőkártya csatlakoztatható. Link: http://www.ti.com/ww/en/launchpad/launchpads-tivac-ek-tm4c1294xl.html A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2014
Ez besz..ás jó cucc.Ennyiért meg ingyen van.
Úgy látom át kell térnem PIC-ről mert a Microchip soha az életben nem fog ilyen áron valami hasonlót eladni. Már régóta kacsingatok ARM felé de ez megadta a végső lökést. köszi Idézet: Egy dologra vigyázz: ez az Ethernet vezérlővel ellátott TM4C mikrovezérlő egy új termékcsalád, lehetnek még komoly gyermekbetegségei. Tanulásra, kísérletezésre azonban jó, s ehhez viszonyítva is nagyon jó az ára. „Már régóta kacsingatok ARM felé de ez megadta a végső lökést.” |
Bejelentkezés
Hirdetés |