Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   560 / 1172
(#) Ricsi89 válasza Atesz857 hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Lehetséges az is. A lényeg, hogy legalább 250V-os legyen.
(#) mikrokapcsolo válasza Atesz857 hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Lehetséges. A 250V biztos, az érték lehet nagyobb is.
(#) digifoto válasza Sanyi220v hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Már feltöltöttem, de nem jelent meg.
Most újra megpróbálom.
(#) mikrokapcsolo válasza digifoto hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Ez egy laptop dokkoló, amit az asztalodon leteszel, és ebbe mindent belekötsz, a laptopot nekitolod, és minden rá van kötve, ha pedig kell a lapi máshova, kiveszed, és elviszed, nem kell kihúzgálni egyesével.
(#) mikrokapcsolo válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Ebben Bővebben: Link Úgy látom, hogy semmi nincs a kimeneten.
(#) Atesz857 hozzászólása Márc 5, 2014 /

Nagyon köszönöm a segitséget!!!! Már vagy 3 napja ezután keresgélek de semmi. Köszi!!

A motor van oda bekötve. Olyat is mondtak hogy ezt a kondit onann igazábol ki is lehetne hagyni. Erröl mit gondoltok?
(#) golem hozzászólása Márc 5, 2014 /

Sziasztok!
Van 2 db képen látható panelem mi letehet az. az egyik panelon van valami videó processzor hang processzor eep rom erősítő 0,5Wra meg egy 2 c mos ic.
(#) erdgab válasza Atesz857 hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Ha a motor két tápvezetékére van kötve az a kondenzátor,elvileg elhagyható,de nem ajánlatos,zavarszűrést végez,esetleges elhagyása zavarokat okozhat a vezérlő elektronikában.Egy ellenállással kiegészítve (22 ohm/2W),sorba kötve a kondenzátorral még hatásosabb lenne a snubber,ez "eszi meg" a motorról érkező feszültség tüskéket.Nálam ezen alkatrészek nélkül a kapuvezérlő elektronikám mindent csinált csak azt nem amit kellett volna.

Rendben köszi a választ csak azért kérdeztem mert kiváncsi voltam de nyilván odarakták azt valamiért szoval mindenféle képpen beforrasztok eggyet!
(#) Ricsi89 válasza erdgab hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Plusz kikapcsoláskor a relé érintkezői közötti szikrázást is csökkenti. Elvileg kihagyható, de nem ajánlott.
(#) Szojka válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Köszönöm a segítséget! Még annyi, hogy előtte cicergett ott a táp, nem-e lehet, hogy sérült volt az NTC és most adta meg magát (mivel előtte rendben volt és teljesen jó értékeket mértem rajta)? Illetve a tápon lévő optocsatolókat hajtottam meg, hogy egy kicsit "átverjem" a panelt, lehetséges hogy valami olyat kapcsoltam ami nem tetszett neki? Már csak annyit szeretnék kérdezni, hogy mekkora/milyen NTC-t vegyek/bontsak bele, vagy annyira nem fontos, csak hasonló tápból legyen?
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2014
(#) Buvarruha válasza Szojka hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Biztos, hogy azért ment tönkre, mert az optót csesztetted. Ha szerencséd van, más nem halt meg, de ellenőrizni kell azt egész tápot. Az NTC típusa nem olyan lényeges hasonló tápból bontsd.
(#) Szojka válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Ismételten csak köszönöm! Holnap megkapja az NTC-t és az ellenőrzést is.
(#) Sebi válasza golem hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

A második képen lévő panelen látható a gyártó: sens**mat**, ami egy biztonságtecnikai cég.
Lehet pl ultrahangos-mágneses áruvédő berendezés részegysége.
(#) CsGab válasza proli007 hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Itt látható nagyobb felbontásban a problémás darab egyik...
(#) CsGab válasza proli007 hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

...és másik oldala
(#) kadarist válasza CsGab hozzászólására (») Márc 6, 2014 / 1

Szia!
Nem járnál messze az igazságtól, ha 47kohm-ot használnál. Persze cseréld az IC-t, mérd ki a diódákat..stb.
(#) CsGab válasza kadarist hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Köszönöm a választ
(#) granpa hozzászólása Márc 6, 2014 /

Szervusztok!
Kérdésem még mindig: RND117-A FET-nek látszó valami.
HA8P 8lábú; és SN9002CSU, SMD IC-k. Mik ezek?
Valamint ezek (UV/Infra): Sharp GP 1U7 81B 591; Sony SBX1620-72 591; TSK 2 N 1490 034; jelű, LED-nek látszó izék?
Qugli, Alldatashet (Archive is) volt. Eredmény nyicsevo nyet.
(#) nedudgi válasza granpa hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Az a 117-es nem lehet egy LDO? (Mitől látszik FET-nek egy alkatrész? )
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2014
(#) pedro7 hozzászólása Márc 6, 2014 /

Sziasztok !
Keresném a HY3C jelölésű 3 lábú félvezető megfelelőjét.
Itthoni alkatrész boltban nem igazán találták a helyettesítőjét.
Neten kutatva egy RT9818-as alkatrészig jutottam, de olyan sincs az itthoni üzletek weblapján
SOT-23 -as tokozású az alkatrész
(#) granpa válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Ennek is 3 lába van, mint a suszterszéknekÉn is próbáltam találgatni.
(#) Atesz857 hozzászólása Márc 6, 2014 /

Sziasztok! A tegnapi kérdésemmel kapcsolatban "kapunyito vezérlö" lenne még egy olyan kérdésem hogy találtam ithon 104k250v azthiszem foliakondenzátort ami tudomásom szerint 100nf/250v ez jo lenne hozzá,ill ennek a bekötésénél figyelni kell a polaritásra? Vagy van meg egy csomo 100nk250v os kondim azt be lehetne rakni szigetelt vezetékkel? Vagy az felejtös mert ugytudom a kondit minél rövidebb lábbal kell berakni. Csakhát ugye a lábméret joval szélesebb.
(#) granpa válasza granpa hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Közben gugliztam: MJD117, PNP darligton; 100V 2A DPak ; ~úgy néz ki, mint ami nekem van: lehet, hogy ő az? Még nem vettem ki, hogy mérjek. Lehet, hogy nem FET(nem is suszterszék?).
(#) bitorlo hozzászólása Márc 6, 2014 /

Üdv Mindenkinek!

Előre is elnézést kérek, hogy beletrollkodok a topikba egy nem releváns kérdéssel, de nem igazán tudom hol tehetném fel a kérdésem.

Szóval a problémám egy kínai piacon vásárolt usb-ről tölthető elektromos öngyújtó kreálta.
Töltés közben elfüstölt a panelon található hat lábú smd, és azóta meg sem mukkan. A teteje teljesen leégett, így típusra nem tudom visszavezetni, nyákon van feltüntetve hogy DM188 de erre rákeresve nem találtam semmit.
Én egy 5v-os fesz.stabra gondolok, hogy az lehet, de nem vagyok biztos benne.
Ezzel kapcsolatban fogadnám szíves segítségeteket, előre is megköszönve.
(#) Sanyi220v válasza digifoto hozzászólására (») Márc 7, 2014 /

Kissé elkéstem a válasszal, de nem láttam a bejegyzést. igen ez egy dokkoló. ITT magad is utánna nézhetsz.
(#) Sanyi220v válasza Atesz857 hozzászólására (») Márc 7, 2014 /

Helló jól utána néztem a panel után, és többször is találkoztam a C18 as alkatrésszel ami egy 100nF és 250V értékű kondit ábrázolt. Sajnos a képeidből kimászni nem lehet! De ha jól láttam akkor ahol kiégett a kondi az az a C18 as oda megy a motor igazam van? de a motor után is tudsz tájékozódni ha megnézed a motor adatait. de minden esetre nézzél utána jobban, mert képek alapján nem tudok 100 százalékos választ adni,főleg meg hogy te is 2 féle panelről tettél fel képet.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2014
(#) Sanyi220v válasza Atesz857 hozzászólására (») Márc 7, 2014 /

a folienkondiknak nincs polaritásuk.Megoldható egy minimális rövid vezetékkel, de esetleg nem tudnád a furatot nagyobbra kifúrni inkább? Úgy mégis csak biztosabb lenne.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2014
(#) nedudgi válasza bitorlo hozzászólására (») Márc 7, 2014 / 1

Annyiban trollkodás a kérdésed, hogy nem mutatod meg, mivel van gondod. Tegyél fel értékelhető, éles képet, amin látható az elektromos panel, mindkét oldalról.
Következő: »»   560 / 1172
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem