Fórum témák
» Több friss téma |
Lehetséges az is. A lényeg, hogy legalább 250V-os legyen.
Lehetséges. A 250V biztos, az érték lehet nagyobb is.
Már feltöltöttem, de nem jelent meg.
Most újra megpróbálom.
Ez egy laptop dokkoló, amit az asztalodon leteszel, és ebbe mindent belekötsz, a laptopot nekitolod, és minden rá van kötve, ha pedig kell a lapi máshova, kiveszed, és elviszed, nem kell kihúzgálni egyesével.
Ebben Bővebben: Link Úgy látom, hogy semmi nincs a kimeneten.
Nagyon köszönöm a segitséget!!!! Már vagy 3 napja ezután keresgélek de semmi. Köszi!!
A motor van oda bekötve. Olyat is mondtak hogy ezt a kondit onann igazábol ki is lehetne hagyni. Erröl mit gondoltok?
Sziasztok!
Van 2 db képen látható panelem mi letehet az. az egyik panelon van valami videó processzor hang processzor eep rom erősítő 0,5Wra meg egy 2 c mos ic.
Ha a motor két tápvezetékére van kötve az a kondenzátor,elvileg elhagyható,de nem ajánlatos,zavarszűrést végez,esetleges elhagyása zavarokat okozhat a vezérlő elektronikában.Egy ellenállással kiegészítve (22 ohm/2W),sorba kötve a kondenzátorral még hatásosabb lenne a snubber,ez "eszi meg" a motorról érkező feszültség tüskéket.Nálam ezen alkatrészek nélkül a kapuvezérlő elektronikám mindent csinált csak azt nem amit kellett volna.
Rendben köszi a választ csak azért kérdeztem mert kiváncsi voltam de nyilván odarakták azt valamiért szoval mindenféle képpen beforrasztok eggyet!
Plusz kikapcsoláskor a relé érintkezői közötti szikrázást is csökkenti. Elvileg kihagyható, de nem ajánlott.
Köszönöm a segítséget! Még annyi, hogy előtte cicergett ott a táp, nem-e lehet, hogy sérült volt az NTC és most adta meg magát (mivel előtte rendben volt és teljesen jó értékeket mértem rajta)? Illetve a tápon lévő optocsatolókat hajtottam meg, hogy egy kicsit "átverjem" a panelt, lehetséges hogy valami olyat kapcsoltam ami nem tetszett neki? Már csak annyit szeretnék kérdezni, hogy mekkora/milyen NTC-t vegyek/bontsak bele, vagy annyira nem fontos, csak hasonló tápból legyen?
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2014
Biztos, hogy azért ment tönkre, mert az optót csesztetted. Ha szerencséd van, más nem halt meg, de ellenőrizni kell azt egész tápot. Az NTC típusa nem olyan lényeges hasonló tápból bontsd.
Ismételten csak köszönöm! Holnap megkapja az NTC-t és az ellenőrzést is.
A második képen lévő panelen látható a gyártó: sens**mat**, ami egy biztonságtecnikai cég.
Lehet pl ultrahangos-mágneses áruvédő berendezés részegysége.
Itt látható nagyobb felbontásban a problémás darab egyik...
Szia!
Nem járnál messze az igazságtól, ha 47kohm-ot használnál. Persze cseréld az IC-t, mérd ki a diódákat..stb.
Szervusztok!
Kérdésem még mindig: RND117-A FET-nek látszó valami. HA8P 8lábú; és SN9002CSU, SMD IC-k. Mik ezek? Valamint ezek (UV/Infra): Sharp GP 1U7 81B 591; Sony SBX1620-72 591; TSK 2 N 1490 034; jelű, LED-nek látszó izék? Qugli, Alldatashet (Archive is) volt. Eredmény nyicsevo nyet.
Az a 117-es nem lehet egy LDO? (Mitől látszik FET-nek egy alkatrész? )
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2014
Sziasztok !
Keresném a HY3C jelölésű 3 lábú félvezető megfelelőjét. Itthoni alkatrész boltban nem igazán találták a helyettesítőjét. Neten kutatva egy RT9818-as alkatrészig jutottam, de olyan sincs az itthoni üzletek weblapján SOT-23 -as tokozású az alkatrész A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2014
Ennek is 3 lába van, mint a suszterszéknekÉn is próbáltam találgatni.
Sziasztok! A tegnapi kérdésemmel kapcsolatban "kapunyito vezérlö" lenne még egy olyan kérdésem hogy találtam ithon 104k250v azthiszem foliakondenzátort ami tudomásom szerint 100nf/250v ez jo lenne hozzá,ill ennek a bekötésénél figyelni kell a polaritásra? Vagy van meg egy csomo 100nk250v os kondim azt be lehetne rakni szigetelt vezetékkel? Vagy az felejtös mert ugytudom a kondit minél rövidebb lábbal kell berakni. Csakhát ugye a lábméret joval szélesebb.
Közben gugliztam: MJD117, PNP darligton; 100V 2A DPak ; ~úgy néz ki, mint ami nekem van: lehet, hogy ő az? Még nem vettem ki, hogy mérjek. Lehet, hogy nem FET(nem is suszterszék?).
Üdv Mindenkinek!
Előre is elnézést kérek, hogy beletrollkodok a topikba egy nem releváns kérdéssel, de nem igazán tudom hol tehetném fel a kérdésem. Szóval a problémám egy kínai piacon vásárolt usb-ről tölthető elektromos öngyújtó kreálta. Töltés közben elfüstölt a panelon található hat lábú smd, és azóta meg sem mukkan. A teteje teljesen leégett, így típusra nem tudom visszavezetni, nyákon van feltüntetve hogy DM188 de erre rákeresve nem találtam semmit. Én egy 5v-os fesz.stabra gondolok, hogy az lehet, de nem vagyok biztos benne. Ezzel kapcsolatban fogadnám szíves segítségeteket, előre is megköszönve.
Kissé elkéstem a válasszal, de nem láttam a bejegyzést. igen ez egy dokkoló. ITT magad is utánna nézhetsz.
Helló jól utána néztem a panel után, és többször is találkoztam a C18 as alkatrésszel ami egy 100nF és 250V értékű kondit ábrázolt. Sajnos a képeidből kimászni nem lehet! De ha jól láttam akkor ahol kiégett a kondi az az a C18 as oda megy a motor igazam van? de a motor után is tudsz tájékozódni ha megnézed a motor adatait. de minden esetre nézzél utána jobban, mert képek alapján nem tudok 100 százalékos választ adni,főleg meg hogy te is 2 féle panelről tettél fel képet.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2014
a folienkondiknak nincs polaritásuk.Megoldható egy minimális rövid vezetékkel, de esetleg nem tudnád a furatot nagyobbra kifúrni inkább? Úgy mégis csak biztosabb lenne.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |