Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   139 / 272
(#) vandorbot válasza sany hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

A kapuk kimeneti jelalakjait megkapod, ha a kapuzó négyszögjeleket felvetíted a szinuszra.
(#) yaessu válasza Yowie hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

Ez olyan tgsl kaliberű géptípus ahogy nézegetem csak mind ha régebbi ic felhasználásával
(#) sany válasza vandorbot hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

Köszi! Még nem volt időm foglalkozni vele, ott pihen az asztalon. De lesz még kérdésem (sok).
(#) Yowie válasza yaessu hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

Csak az elejét nézve, a 4053-al megcsinálja a jelek ellenfázisát, ezeket melléteszi, vagyis nem egy hupli, hanem két hupli dolgozik, önmagában ez már fényévekre van a TGSL-től.

Aztán a TGSL van hang/ nincs hang típusú detektor, ami nagyban csökkenti a használhatóságot, mivel nem tudsz szelektálni a hang alapján, itt egy elég jónak tűnő, kifinomult hangrendszer van. Régóta az első rajz, amit érdemesnek találnék a kipróbálásra.
(#) yaessu válasza Yowie hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

Csináld meg azt megnézzük mit tud -lementettem a sematikus rajzot -meg is tervezném csak hát nem tudom mi nem kerültet a másik mellé alkatrész ---- a kéthang detektort nem igen szeretem a gyárimon is van olyan diszkton ott 2 hangot használ mély vas .nemes fém magas --én azt is egy hangban használom ,igaz mikor jelez akkor azért átváltom 2 hangra mert van mikor jót jelez 1 hangon 2 már mélyet szól akkor 99.9% vas egyedül a ökölnyi repesz és a földközelben lévő patkó és ezüstpappír szívatja meg a 2 hangot is de jó füllel az is szűrhető .. de amelyik gép jól szelektál annál elég szerintem az 1 hang biztos az is téved vagy nem tud szűrni mindent de hát 100% nincs ---a tgsl az tetszik megcsináltam az új tekercset a saját géppel lőttem be,,,, az alu fóliát 3X3 mast duplán hajtottam azt diszkrimináltam vele beletettem egy kis egyforintost 20 cm azt jelezte és az ezüstöt is és a 1 alú forintost is a papírt meg üresen nem jelezte igaz ez csak levegő teszt ezt a gyári gépem így nem tudja
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2014
(#) Ge Lee válasza Yowie hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

Fényévekre azért nincs, az SMW is ilyen, aztán nekem mégis jobban bejött az IGSL a gyakorlatban.
(#) Ge Lee válasza yaessu hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

Pedig a 2 hanggal sokkal többre megy az ember mint az 1-el. Utóbbinál vagy van jelzés vagy nincs. A két hangnál meg van az egyik, a másik, mindkettő, merőleges húzásra egyik vagy másik esetleg mindkettő, és elemelve a talajtól ugyanez.
Az IGSL-el fél óra lakás teszt, és egy óra terep után szinte a hangból tudod hogy mi van a talajban, vasat sosem ásol sem kicsit sem nagyot, és egyéb szemetet is töredékét annak, amit egy hagyományos disc-es géppel.
(#) yaessu válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

Tudnál nekem igsl kapcsolást ami biztos jó kapcsolás pcb vel mert pcb még nem találtam csak sematikusat de abból több félét olyan kelene mint a tgsl é komplett leírás ha valaki tudna megköszöném

Visszalapozol hatot és ott van a rajz és a nyák, meg mellette egy TGSL leírás. Nekem bejött, csak dolgozni kéne még rajta hogy legyen a talajban legalább 10-15%-kal nagyobb érzékenysége.

Köszi megnézem de vannak olyan fájlok amiket nem tudok megnyitni lehet az is olyan megnézem most Sajnos ezt sem tudom megnyitni hm
(#) yaessu hozzászólása Márc 25, 2014 /

Neuzer gépépítő társunkal mi van? Működik már a gépe ?

Pedig nyílik. A lay nyilván nem fog a felületen, azt előbb le kell menteni a vinyóra.
(#) Yowie válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

Na az IGSL-ből szerintem pont ez hiányzik, amit itt a 4053 csinál. Esetleg próbáldki, csináld meg ezt a részt egy kis külön panelon. Én nem tudom, hogy az smw ilyen lenne. Itt a görbe alatti terület meg van dupázva, stabilabb műkődés, jobb disc és ezáltal nagyobb érzékenység az eredmény.
(#) Yowie válasza yaessu hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

Én nem nyúlok a géphez, nekem mindig vezetőképasség szerint nővekvő hanggal megy a gép. Vasszűrést használok, de nállam az alaphang elhalgat, ha jel van a kiszűrt tartományban. Nekem ez haladósabb. Fólia hangom is van, de csak akkor nem veszem fel a fóliát, ha sok folia van, ugyanis egy vékony medál, fűlbevalók, fe még lapos vékony gyűrű is ad fóliahangot, de még ezüst fibulát is hallotam fóliának szólni. Már azért is érdemes szedni, mert sokan szűrik pl ebben az esetben a külön hang elönyösebb.

Sajnos nekem mentve sem nyílik ezért nem tudtam a pcb és a beültetést kinyitni sehonnét sem a geotecröl sem lehet nincs letöltve a nyitója de nem is tudom letölteni
(#) Neuzer hozzászólása Márc 25, 2014 /

Sziasztok!Eltoltam a tgsl nyáklapját eggy kicsit.a tükörképét másoltam rá.ez mennyire gáz az ic bekötésekre gondolok a knodi és tranyot lehet forgatni,de szerintem az ic-t alulról kellene forrasztani vagy nem.segítsetek köszi.
(#) Yowie válasza Neuzer hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

Nem gáz, a nyákoldalról tudod beültetni. Az alkatrészek alá tegyél 3mm-es távtartót. IC-ket meg ne nyomd be teljesen, hogy körbe tudd forrasztani.

Felületkezelés nagyon fontos, mert sokat tapicskolsz rajta. Denszesz, Kémiai őnozó, mosószeres mosás, denszesz, lakk. Ha jó, az egészet lelakkozhatod, akkor még az unokád is játszhat vele.
(#) Neuzer hozzászólása Márc 25, 2014 /

Csak az ic-t meg esetleg a tranyot kell beültetni a nyák oldalról a többi mehet simán a tuloldalról nem?
(#) Yowie válasza Neuzer hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

Lehet, csak úgy nehezebb mérni, dobozolni, javítani.
(#) Yowie válasza Neuzer hozzászólására (») Márc 26, 2014 /

Ja, a távtartót úgy értettem, hogy amíg beforrasztod, egy gyufaszálat vagy nyákdarabot aládugsz, hogy ne essen be. A lábakat fogóval fogd és úgy hajlítsd, akkor szép derékszőgű lesz. Jól néz ki, ha szépen szereled, elvégre a kétoldalas nyákon is az alkatrészek alatt vannak a vezetősávok.
De ha vasaltad, nem nagy kaland másikat csinálni sem.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2014
(#) Yowie válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 26, 2014 /

Bocs, néztem az SMW-t, valóban a 4053 as rész ilyen. Igazából annyira leegyszerűsített kiértékelő rendszere van annak a detektornak, hogy pár éve ránéztem valaki kedvéért, aztán azóta sem. Látom, azóta került bele pár IC, de a lényegen nem változtat.

De igazad van, ez a rész azonos, ami utána van, az viszont nagyon más.

Én kipróbálnám a helyedben az IGSL-nél.
(#) Ge Lee válasza Yowie hozzászólására (») Márc 26, 2014 /

Az SMW-nél nekem a 4053-as megoldás volt az egyik ami nem tetszett. Az IC kapcsolójelének zavara ráült az egyenfeszre, nem ez a jó szó rá de majdnem olyan volt mintha modulálta volna. Ez a tüske aztán végigment az összes további fokozaton, ami miatt nem lehetett a határra állítani a küszöböt, és ezen elment kb. 5-10% érzékenység.
Ami miatt jobb lehet az általad csatolt megoldás az inkább az oszcillátor, és a róla történő jel kicsatolásának a módja. Bár az az oszci abban a formában elég instabil, a kondikon is variálni kell hogy stabilan rezegjen, és nem szereti a nagy tekercs ellenállást sem, tehát én soknak találom a 100 menetes adótekercset (egyébként is). Ehhez egy olyan megoldású fej kellene mint amit ivconic csinált az IDX-hez, 30cm körüli koncentrikus 30-35 menetes adóval, és 150-200 menet körüli vevőtekerccsel. Aztán hogy mennyire lenne jó vagy sem az akkor derül ki ha megépíti az ember.
(#) Ge Lee válasza yaessu hozzászólására (») Márc 26, 2014 /

Sprint Layout 5 kell hozzá, de a megnyitásához elég a viewlayout50.exe (2MB) alkalmazás is, az hozzáférhető a neten (de az SL5 is, nekem sem a sarki ABC-ből van).
(#) Yowie válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 26, 2014 /

Ez a tüske, amit mondasz a 4053-nál, gyakran jelentkezik ezeknél az IC-knél, a 4066-nál is, de pl a 1265 gyári fishernél nem láttam, ott ugyan van egy elég bonyolult tápegység, az én egyszerű, Tápfelezős műveleti erősítős tápú másolatomnál meg látható volt, de szerintem ott nem csökkentette az érzékenységet. 4053 van a cibolában, tejonban, úgyhogy azért ennek működni illene rendesen.
Az oszcillátorhoz nem tudok hozzászólni. Mindig valami VCO-s IC-s megoldást használtam.
(#) yaessu hozzászólása Márc 26, 2014 /

Sziasztok az lenne a kérdésem szerintetek , jó e ha veszek kvax kábelt a leg vékonyabbat és behúzok belőle 4 db egy zsugorcsőbe azt mint az adónak mint a vevőnek saját árnyék ráadásul erenként ---,mert ami kábelem volt azt kidobtam nem tetszett
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2014
(#) yaessu hozzászólása Márc 26, 2014 /

Ez a tüske okozhat olyant hogy beleszólhat a teljesítménybe ? a TGSL nél és ha igen merre keresgessek
(#) Neuzer hozzászólása Márc 26, 2014 /

Sziasztok!
Az szeretném kérdezni hogy
22nj100
224j63
022k100
kondik milyenn értékekek takarnak.
Előre is köszi!
(#) frabb válasza Neuzer hozzászólására (») Márc 26, 2014 /

22nF 5% 100V
220nF 5% 63V
220nF 10% 100V
(#) Bu13 válasza yaessu hozzászólására (») Márc 26, 2014 /

Ez nem tüske, csak az oszci túl van hajtva. növeld meg egy picit a Tr3-at, vagy csökkentsd
az R1-et, esetleg próbálkozz jobb tranyóval pl. BC327. Ezt a pici torzulást a vevő oldali rezgőkörön már nem fogod látni. Az első harmonikus pedig 20Khz körül lesz, amit az RX tekercs nem vesz, mert az egy ideális rezgőkör.
(#) yaessu válasza Bu13 hozzászólására (») Márc 26, 2014 /

Köszönöm, akkor nem gond de azért megpróbálom ahogy ajánlottad , kipiszkálni belőle
Következő: »»   139 / 272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem