Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Csak felnéz érte, ha már kérte. Azt nem tudom van e olyan ami neki jó, de egy hasonlót könnyű átalakítani. Vagy könnyebb újat rajzolni?
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2014
köszi
Szia!
Mielőtt beépíted nézd át, hogy tényleg jók e a lábkiosztások.
Hogy lehet szerkeszteni ezzel a programmal. Egyedi alkatrészekre gondolok.
Elnézést, ha volt már a kérdés! A programból (6-os verzió) nyomtatok PDF-be, és a vonalak (a forrpontok nem!) kb. 0.4 milivel vékonyabbak lesznek. Onnan gondolom, hogy a programban van a hiba, mert másik gépen is kipróbáltam és hasonló eredményt kaptam. Tud valaki segíteni?
Szia !
Valóban volt már erről szó, akkor az lett a megoldás, hogy a 6.0 verziót frissíteni kell, mert ezt későbbi verzióban javították. Üdv.
Sziasztok!
Keresővel átfürkésztem a topikot hogy 6-os verzióhoz van-e magyarítás, de derült ki számomra. Igazándiból az sem, hogy az 5-höz végül lett-e, vagy csak a 4-hez készült?
Nem jól kerestél akkor. Én még nem próbáltam ki, de egy fórumozó rendszeresen fordítgatja a frissítéseket, amihez itt meg is találod a linket.
Szia !
Én is átfürkésztem, ha nem tudtam volna pontosan mit keresek soha nem találtam volna meg igy viszont 10 perc alatt sikerült SL6 magyar
Azt látttam hogy már az első hsz-ben sem értetted, nem Alkotó leírását keresi.
Idézet: „6-os verzióhoz van-e magyarítás” Nem magyar leírást keres a programról ! Már kezded érteni ?
Fiúk, kik leszúrtatok, az helyett, hogy nem csak néznétek, hanem olvasnátok is a hsz-eket, remélem eme kis bakitokba bele pirúltatok azért! Délután értem rá csak megnézni a választ, de istenemre mondom, feldobtátok dzt a borongós szürke napot! Jót mosojogtam!
köbzoli: Neked mindenesetre köszönöm, hogy önkorrigálásból belinkekted! És csak szimplán a "magyarítás" szóra kerestem rá, és ez nem hozott érdembeli eredményt. Ha magyarosításrakeresek,már más találati eredmény lettvolna... Én mindig is úgy gondootam, hogy ez egy szakmai közösségi fórum, ahova bárki szabadon fordulhat segítségért. Ebben benne foglaltatik, hogy néha butaságot kérdeznek vagy csak bután. Erre nem elég, hogy rosszúl értelmezik a feltett kércést, még le is hordanak. Milyen fusztrált éüetük lehet ezen embereknek a monitor másik oldalán...?
Szinte minden estben, legyen bármilyen program, (játék, irodai, valamilyen szerkesztő....) a szleng magyarírásként emlegeti, ha magyar nyelvi csomagot keres. Mindamellettmezen topikban is visszamenőleg e ként van emlegetve!
Én szerintem érthetően kérdezten, és ne én kérjek elnézést, mert rosszúl lett olvasva a kérdésem. Mert még ha félre érthetően fogalmaztam volna.... De nem kívánok e jelenséggel tovább foglalkozni. Lényeg meg van amit akartam!
Ne aggódj, nincs semmi harag és nem bántott senki. Ilyen az írott szöveg. Nincs hanglejtés, mimika. Néha körbe kell írni a dolgokat, hogy más is értse. A lényeg a lényeg, hogy megvan a megoldás. (Csak halkan jegyzem meg, hogy nem preferálom ezt a megoldást)
Kedves Fórumtársak!
Kérhetném az off-topic bejegyzések mellőzését? Köszönöm.
Sziasztok,
Terveztem egy nyákot sprint layoutban. Elkövettem egy "szabálytalanságot" a pirossal jelölt részen. Azt szeretném kérdezni, hogy jóérzésű ember ezt semmi esetre sem hagyná így? Áttervezni nem szeretném esetleg arra gondoltam, hogy "letakarom" egy 3-as tömör kerek forrszemmel. 1-es vezetősávot használok és 5V/10-20mA-nek kellene "ellenállnia" köszönöm, barna
Szerintem nincs ezzel semmi baj. Én - csak - ezért nem nyúlnék hozzá.
Megkérdezhetem miért "szabálytalanság" úgy?
Úgy tudom, hogy csak forrszembe illik becsatlakozni illetve 90 fokos szögeket illik elkerülni. Ebben az esetben egyik sem sikerült
Szia!
Én mint villanyszerelő, láttam már "csodát". Azt hittem széttépem a szakmunkás bizimet, és elmegyek remetének. Egyre ügyel a becsatlakozó vezetékeknél egy kicsit nagyobb forr-szemeket használj.
Szia,
Köszönöm a jótanácsot. 3,5-ről 4-re növeltem a kivezetések és egyéb "teherhordó" forrszemek (nyáktrafó-relé-puffer elkó) átmérőjét. Ezzel a méretnövekedéssel még szemre egészséges távolságok vannak a nyákon.
A felvetésed ettől a témától teljesen idegen. Valamilyen általános paneltervezős címhez illene jobban.
Én semmilyen hivatalos helyen nem tanultam paneltervezést, ezért nézd el a kérdésemet. Hol hallottad a forrpontoknál történő vezetékcsatlakozási előrírást? Egyáltalán létezik valamiféle előírás a paneltervezésre, a vonalak vezetésének és kötésének kialakítására? Esetleg tudnál ilyen irodalmat linkelni? Kizárólag a saját véleményem szerint, a vezetékszakaszok csatlakozási pontjait egyedül az elektronika működési igénye szabhatja meg (csomópontok száma és a felfűzés sorrendje). Ha esetleg az áramkör engedékeny ebből a szempontból, akkor pedig az ízlés, és a rutin alapján kell eljárni. A te panelodon, a bekarikázott részen kívül vannak egyéb, sokkal kevésbé indokolható részek. Persze ezek is lehetnek jogosak, de mindenképpen szokatlanok.
Szia,
A 90-es évek elején tanították a nyáktevezést a suliban. Azóta nem is használtam és most hogy újra nekiálltam derengett valami, persze lehet hogy rosszul. Ezért is kérdeztem rá itt. Csak azt szerettem volna elkerülni, hogy három hozzáértőből három felszisszenjen a megoldás láttán.
Látni kellene a beültetést illetve az áramkört mert nem a bekarikázott rész a gáz !
Szia!
Én úgy tanultam, hogy a 45°-nál kisebb szögekkel van a baj de itt olyan nincs. A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2014
Paneltervezésnek is mint általában mindennek meg vannak az írott és íratlan szabályai.
Hosszú órákat lehetne vitatkozni vélt és valós "szabályokról." Talán az a legegyszerűbb ha mindenki a kezébe fog pár gyári áramköri panelt és megnézegeti, átgondolja.... Ha azon látottakat követi a tervezés során, nagy probléma már nem lehet. Panel tervezésnél nem csak a sávok törési szöge a lényeg, az sem mindegy milyen áramkörről beszélünk, táp, audio, nagyfrekis áramkörök...stb ezek alkatrész elhelyezése egymáshoz képest sem mindegy. Szóval a tervezés áramkör specifikus, míg egy lm317-nek meg két kondinak azt rajzolsz amit akarsz, egy jobb audiónak, és főleg nagyfrekis áramköröknek már nem.
Hasonló gondolatot próbáltam én is megfogalmazni.
Ettől függetlenül ha létezik paneltervezésről leírás szívesen olvasgatnánk...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |