Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   105 / 213
(#) pjg válasza vicsys hozzászólására (») Márc 13, 2014 /

Csak felnéz érte, ha már kérte. Azt nem tudom van e olyan ami neki jó, de egy hasonlót könnyű átalakítani. Vagy könnyebb újat rajzolni?
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2014
(#) zenebolond válasza pjg hozzászólására (») Márc 13, 2014 /

köszi
(#) kokozo válasza Dr Endugu hozzászólására (») Márc 13, 2014 / 1

Szia!
Mielőtt beépíted nézd át, hogy tényleg jók e a lábkiosztások.

relék.lay

(#) Dr Endugu válasza kokozo hozzászólására (») Márc 14, 2014 /

Ezekre gondoltam, köszönet érte!
(#) zenebolond válasza kokozo hozzászólására (») Márc 14, 2014 /

Hogy lehet szerkeszteni ezzel a programmal. Egyedi alkatrészekre gondolok.
(#) vicsys válasza zenebolond hozzászólására (») Márc 14, 2014 / 1

(#) dib hozzászólása Márc 19, 2014 /

Elnézést, ha volt már a kérdés! A programból (6-os verzió) nyomtatok PDF-be, és a vonalak (a forrpontok nem!) kb. 0.4 milivel vékonyabbak lesznek. Onnan gondolom, hogy a programban van a hiba, mert másik gépen is kipróbáltam és hasonló eredményt kaptam. Tud valaki segíteni?
(#) niedziela válasza dib hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Szia !

Valóban volt már erről szó, akkor az lett a megoldás, hogy a 6.0 verziót frissíteni kell, mert ezt későbbi verzióban javították.

Üdv.
(#) dib hozzászólása Márc 19, 2014 /

Köszönöm!
(#) V1rusH hozzászólása Márc 23, 2014 /

Sziasztok!
Keresővel átfürkésztem a topikot hogy 6-os verzióhoz van-e magyarítás, de derült ki számomra.
Igazándiból az sem, hogy az 5-höz végül lett-e, vagy csak a 4-hez készült?
(#) Alkotó válasza V1rusH hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

Nem jól kerestél akkor. Én még nem próbáltam ki, de egy fórumozó rendszeresen fordítgatja a frissítéseket, amihez itt meg is találod a linket.
(#) niedziela válasza V1rusH hozzászólására (») Márc 24, 2014 / 1

Szia !
Én is átfürkésztem, ha nem tudtam volna pontosan mit keresek soha nem találtam volna meg igy viszont 10 perc alatt sikerült

SL6 magyar
(#) niedziela válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

Azt látttam hogy már az első hsz-ben sem értetted, nem Alkotó leírását keresi.
Idézet:
„6-os verzióhoz van-e magyarítás”

Nem magyar leírást keres a programról !
Már kezded érteni ?

capture.jpg

(#) V1rusH hozzászólása Márc 24, 2014 /

Fiúk, kik leszúrtatok, az helyett, hogy nem csak néznétek, hanem olvasnátok is a hsz-eket, remélem eme kis bakitokba bele pirúltatok azért! Délután értem rá csak megnézni a választ, de istenemre mondom, feldobtátok dzt a borongós szürke napot! Jót mosojogtam!

köbzoli: Neked mindenesetre köszönöm, hogy önkorrigálásból belinkekted! És csak szimplán a "magyarítás" szóra kerestem rá, és ez nem hozott érdembeli eredményt. Ha magyarosításrakeresek,már más találati eredmény lettvolna...

Én mindig is úgy gondootam, hogy ez egy szakmai közösségi fórum, ahova bárki szabadon fordulhat segítségért. Ebben benne foglaltatik, hogy néha butaságot kérdeznek vagy csak bután. Erre nem elég, hogy rosszúl értelmezik a feltett kércést, még le is hordanak. Milyen fusztrált éüetük lehet ezen embereknek a monitor másik oldalán...?
(#) V1rusH válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 24, 2014 / 1

Szinte minden estben, legyen bármilyen program, (játék, irodai, valamilyen szerkesztő....) a szleng magyarírásként emlegeti, ha magyar nyelvi csomagot keres. Mindamellettmezen topikban is visszamenőleg e ként van emlegetve!
Én szerintem érthetően kérdezten, és ne én kérjek elnézést, mert rosszúl lett olvasva a kérdésem. Mert még ha félre érthetően fogalmaztam volna....
De nem kívánok e jelenséggel tovább foglalkozni. Lényeg meg van amit akartam!
(#) vicsys válasza V1rusH hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

Ne aggódj, nincs semmi harag és nem bántott senki. Ilyen az írott szöveg. Nincs hanglejtés, mimika. Néha körbe kell írni a dolgokat, hogy más is értse. A lényeg a lényeg, hogy megvan a megoldás. (Csak halkan jegyzem meg, hogy nem preferálom ezt a megoldást)
(#) Moderátor hozzászólása Márc 25, 2014

Kedves Fórumtársak!
Kérhetném az off-topic bejegyzések mellőzését?
Köszönöm.
(#) MrBrown hozzászólása Ápr 8, 2014 /

Sziasztok,
Terveztem egy nyákot sprint layoutban. Elkövettem egy "szabálytalanságot" a pirossal jelölt részen. Azt szeretném kérdezni, hogy jóérzésű ember ezt semmi esetre sem hagyná így? Áttervezni nem szeretném esetleg arra gondoltam, hogy "letakarom" egy 3-as tömör kerek forrszemmel. 1-es vezetősávot használok és 5V/10-20mA-nek kellene "ellenállnia"
köszönöm, barna
(#) Laslie válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

Szerintem nincs ezzel semmi baj. Én - csak - ezért nem nyúlnék hozzá.
(#) pont válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Megkérdezhetem miért "szabálytalanság" úgy?
(#) MrBrown válasza pont hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Úgy tudom, hogy csak forrszembe illik becsatlakozni illetve 90 fokos szögeket illik elkerülni. Ebben az esetben egyik sem sikerült
(#) zenebolond válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Szia!

Én mint villanyszerelő, láttam már "csodát". Azt hittem széttépem a szakmunkás bizimet, és elmegyek remetének.
Egyre ügyel a becsatlakozó vezetékeknél egy kicsit nagyobb forr-szemeket használj.
(#) MrBrown válasza zenebolond hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Szia,
Köszönöm a jótanácsot. 3,5-ről 4-re növeltem a kivezetések és egyéb "teherhordó" forrszemek (nyáktrafó-relé-puffer elkó) átmérőjét. Ezzel a méretnövekedéssel még szemre egészséges távolságok vannak a nyákon.
(#) Alkotó válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

A felvetésed ettől a témától teljesen idegen. Valamilyen általános paneltervezős címhez illene jobban.
Én semmilyen hivatalos helyen nem tanultam paneltervezést, ezért nézd el a kérdésemet.
Hol hallottad a forrpontoknál történő vezetékcsatlakozási előrírást? Egyáltalán létezik valamiféle előírás a paneltervezésre, a vonalak vezetésének és kötésének kialakítására? Esetleg tudnál ilyen irodalmat linkelni?

Kizárólag a saját véleményem szerint, a vezetékszakaszok csatlakozási pontjait egyedül az elektronika működési igénye szabhatja meg (csomópontok száma és a felfűzés sorrendje). Ha esetleg az áramkör engedékeny ebből a szempontból, akkor pedig az ízlés, és a rutin alapján kell eljárni.
A te panelodon, a bekarikázott részen kívül vannak egyéb, sokkal kevésbé indokolható részek. Persze ezek is lehetnek jogosak, de mindenképpen szokatlanok.
(#) MrBrown válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Szia,
A 90-es évek elején tanították a nyáktevezést a suliban. Azóta nem is használtam és most hogy újra nekiálltam derengett valami, persze lehet hogy rosszul. Ezért is kérdeztem rá itt. Csak azt szerettem volna elkerülni, hogy három hozzáértőből három felszisszenjen a megoldás láttán.
(#) CIROKL válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 9, 2014 / 1

Látni kellene a beültetést illetve az áramkört mert nem a bekarikázott rész a gáz !
(#) kokozo válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Szia!
Én úgy tanultam, hogy a 45°-nál kisebb szögekkel van a baj de itt olyan nincs.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2014
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 9, 2014 / 1

Paneltervezésnek is mint általában mindennek meg vannak az írott és íratlan szabályai.
Hosszú órákat lehetne vitatkozni vélt és valós "szabályokról."
Talán az a legegyszerűbb ha mindenki a kezébe fog pár gyári áramköri panelt és megnézegeti, átgondolja....
Ha azon látottakat követi a tervezés során, nagy probléma már nem lehet.
Panel tervezésnél nem csak a sávok törési szöge a lényeg, az sem mindegy milyen áramkörről beszélünk, táp, audio, nagyfrekis áramkörök...stb ezek alkatrész elhelyezése egymáshoz képest sem mindegy. Szóval a tervezés áramkör specifikus, míg egy lm317-nek meg két kondinak azt rajzolsz amit akarsz, egy jobb audiónak, és főleg nagyfrekis áramköröknek már nem.
(#) Alkotó válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Hasonló gondolatot próbáltam én is megfogalmazni.
(#) pont válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Ettől függetlenül ha létezik paneltervezésről leírás szívesen olvasgatnánk...
Következő: »»   105 / 213
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem