Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Hali, használ itt valaki GIMP progit? Lehet-e benne csinálni 2 szín közötti átmenetet? Egy olyat akarnák, hogy egy fehér alapon, a teteje mondjuk szürke lenne, és fokozatosan lefelé, fehéredne..?
A GIMP vacak. Paint.net-el egyszerűbb, sokkal egyszerűbb. De mindjárt megnézem a gimpet is, hátha lehet.
Áh, GIMP ben: Színátmenet eszköz, egy fehérből fekete ikonja van. Azt kiválasztod, és kattinás, nyomva tartással és húzással meg tudod adni az átmenetet.
Szuper, megvan. De miért nincs semmi eszköz kint a GIMPbe? Fent van egy menüsor, és ennyi. Semmi színpaletta, vagy valami...
Most sikerült egy fizetős(ms paint) programot egy ingyenessel összehasonlítanod. Ezen felül szerintem a Gimp sokkal jobb mivel az nem arra lett kitalálva, hogy 1-2 képet átszerkeszgess benne. A paintnél azért jóval többet tud. A fotosoppnál viszont kevesebbet.
Bocsáss meg, de ez most kikívánkozott.
Eszköztár? Nekem automatikusan feldobja alapból két oldalra. (2.8) Csatolmány.
Én a paint.net progiról beszéltem, szintén ingyenes. Tény és való, többet tud a gimp, de engem többször kergetett kishíján őrületbe a gimp mint a paint.net és egyszerűbb is kezelni. Ha valami komolyabb képszerkesztésre van szükségem, akkor Photoshop, de annak sem én esek neki, megvan a megfelelő ember erre akit ilyenkor kertelek.
Jdani: Melyik verzió? nekem 2.6-ban az ablakok menüpont alatt van az alsó kettő, az az eszköztár meg a viszzavonás és társai.
Nekem az égvilágon semmi ilyen nincs, csak a közepső ablak...
Nem tudom, de pld. Inkscape -ben lehet. Objektum rajzolás, utána a "színátmenetek létrehozása és szerkesztése" pont kijelölve, és bármerre bármilyen hosszú átmenetet lehet létrehozni.
Két különböző szín átmeneténél két rétegen a két szín, majd a "színátmenetek létrehozása és szerkesztése" pont kijelölve, a felső rétegen szín és semmi közötti átmenettel, ennek megfelelően átlátszik az alsó réteg.
Mikrokapcsolo válaszában rejlik a kulcs. Ablakok menüpont ott lehet állítani az eszköztárakat.
@Mikrokapcsolo: A dolog szerintem megszokás illetve használni akarás kérdése. Gondolom te is érzed, hogyha akarnád, tudnád használni a gimpet(mármint jobban mint a paintet)... Lehet én vagyok túl modern/nem de nekem a paintről automatikusan a wines alap jut eszembe.
Persze, ez egy olyan dolog, hogy például a paint.net kattintásra indul míg a gimp van hogy perceket tölt, rosszabb gépeken 10-et 20-at is akár, és pl egy printscreennél le kell vágnom a másik monitort, akkor gyorsabban megvagyok mint ha gimmpel csinálnám, de ez lényegtelen, ne is vitassuk ezt tovább. Egyébként az ms paintre nem hasonlít, keress egy képet a neten, inkább hajaz a gimpre mint az ms paintre.
Még egy dolog ami nem megy.. Hogyan teszek valamit áttetszővé, átlátszóvá?
Remélem arra gondolsz, hogy egy komplett réteget hogyan lehet. Azt a rétegen talán jobbklikk (rétegek?) és átlátszóság, vagy valami hasonló. Ha több rétegen dolgozol mindig a felsőt kell átlátszósítani, és az alsó a fix(alapbeállításként).
Közben filmezek, gyorsan írtam. Remélem jól, ha mégse akkor valószínüleg a többiek kijavítanak ha nem akkor meg szólsz és a film után utánanézek. UI.: A youtube nagyon jó barátod ilyen esetben, főleg ha tudsz angolul picit.
Oldalt a Rétegeknél, a felsorolásban kiválasztod a réteget, mármint nem te, hanem jdani, és ott van fölötte egy csúszka, azzal tudod állítani.
Mondjuk hogy csinálnál ebből olyat, hogy ami a hátteren fehér, az egy png formátumban átlátszó legyen?
Ebből? Van valami varázspálca vagy szín szerinti kijelölési lehetőség biztos. Azzal esnék neki és esetleg utána kézzel, körben a kontúroknál radírral. Pepecselős, de működik.
A fehéret kiválasztod és kitörlöd róla. Akkor elvileg fehér-szürke négyzetes háttered lesz, ami átlátszót jelent gimpbe(paintben szépen látszik, hogy nem látszik ). Ha pedig ez nem elég akkor valóban kézzel kell szöszmötölni.
Az elég lenne, kérdés hogy törlöm ki Erre nem jöttem rá... Mert a delete gombra nem töröl.
Vagy ha kijelölöm, és réteg törlése, törlődik az egész kép. A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2014
Hi Mesterek!
Nem tudtam hol kérdezem, de hátha nem lesz bünti érte Szóval elsősorban nyák készítéshez nyomtatót akarok venni. A mostaniban a henger kezd meghalni(csíkoz), és tanácstalan vagyok mit lenne érdemes venni. Mert a mostaniak mint hallatom chip-esek, s hiába lenne még a tonnerbe festék ha a chip letilt akkor cserés. Tippeket, tapasztalatokat ha megosztanátok velem azt megköszönném.
Kijelölöd, majd jobb klikk , új réteg kivágással, majd a réteget törlöd
Van még valaki, akinek nem jó a keresője? Bármire rákeresek, nincs találat
Igen nekem sem megy!
Akkor azért nem találtam "nyomtató" topikot, furcsálltam is.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2014
A lézernyomtatókban a festékközvetítő henger (dob) a tonerbe van beépítve.
Ha a tonert kicseréled, a henger is új lesz, és nem fog csíkozni, nem kell emiatt nyomtatót venni.
A jelenlegibe külön van (okipage 10ex) nem mai darab de 1,5e huf bele a tonner. Hengerrel együtt meg nem találta ami a pénztárcámnak is jó lenne
Sziasztok!
Egy Fujitsu SIEMENS alaplapon az Intel celeron proci helyére betehetem az Intel Pentium 4-et? Egy kukázott gépről van szó, és nem boot-ol. Lehet processzorhiba?
Csipog valami morse kódot? Abból ki lehet következtetni a hasfájását. Hozzáteszem ez itt eléggé off mert van szg-es topic...
Ó, az tényleg nem egy mai megoldás.
Én anni, mikor hasonló cipőben jártam, megvettem a legolcsóbb 1200 DPI-s nyomtatót, azóta is megelégedéssel használom. Ha jól rémlik, 19000 körül volt, és 800 lapos a tonere a gyár szerint, pár évig még elég lesz, akkor is, ha teleföldes nyákokat gyártok. A típusa HP P1102. A cseretoner, amit kapni hozzá, 1600 lapos, valamiért a gyárit kisebbre méretezték. 3 éve használom, még nem kellett cserélni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |