Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2263 / 3610
(#) mikrokapcsolo válasza mrobi hozzászólására (») Márc 27, 2014 /

(#) jdani hozzászólása Márc 27, 2014 /

Hali, használ itt valaki GIMP progit? Lehet-e benne csinálni 2 szín közötti átmenetet? Egy olyat akarnák, hogy egy fehér alapon, a teteje mondjuk szürke lenne, és fokozatosan lefelé, fehéredne..?
(#) mikrokapcsolo válasza jdani hozzászólására (») Márc 27, 2014 /

A GIMP vacak. Paint.net-el egyszerűbb, sokkal egyszerűbb. De mindjárt megnézem a gimpet is, hátha lehet.
(#) mikrokapcsolo válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Márc 27, 2014 /

Áh, GIMP ben: Színátmenet eszköz, egy fehérből fekete ikonja van. Azt kiválasztod, és kattinás, nyomva tartással és húzással meg tudod adni az átmenetet.
(#) jdani válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Márc 27, 2014 /

Szuper, megvan. De miért nincs semmi eszköz kint a GIMPbe? Fent van egy menüsor, és ennyi. Semmi színpaletta, vagy valami...
(#) sastas01 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Márc 27, 2014 /

Most sikerült egy fizetős(ms paint) programot egy ingyenessel összehasonlítanod. Ezen felül szerintem a Gimp sokkal jobb mivel az nem arra lett kitalálva, hogy 1-2 képet átszerkeszgess benne. A paintnél azért jóval többet tud. A fotosoppnál viszont kevesebbet.
Bocsáss meg, de ez most kikívánkozott.
(#) sastas01 válasza jdani hozzászólására (») Márc 27, 2014 /

Eszköztár? Nekem automatikusan feldobja alapból két oldalra. (2.8) Csatolmány.
(#) mikrokapcsolo válasza sastas01 hozzászólására (») Márc 27, 2014 /

Én a paint.net progiról beszéltem, szintén ingyenes. Tény és való, többet tud a gimp, de engem többször kergetett kishíján őrületbe a gimp mint a paint.net és egyszerűbb is kezelni. Ha valami komolyabb képszerkesztésre van szükségem, akkor Photoshop, de annak sem én esek neki, megvan a megfelelő ember erre akit ilyenkor kertelek.
Jdani: Melyik verzió? nekem 2.6-ban az ablakok menüpont alatt van az alsó kettő, az az eszköztár meg a viszzavonás és társai.
(#) jdani válasza sastas01 hozzászólására (») Márc 27, 2014 /

Nekem az égvilágon semmi ilyen nincs, csak a közepső ablak...
(#) nagym6 válasza jdani hozzászólására (») Márc 27, 2014 /

Nem tudom, de pld. Inkscape -ben lehet. Objektum rajzolás, utána a "színátmenetek létrehozása és szerkesztése" pont kijelölve, és bármerre bármilyen hosszú átmenetet lehet létrehozni.
Két különböző szín átmeneténél két rétegen a két szín, majd a "színátmenetek létrehozása és szerkesztése" pont kijelölve, a felső rétegen szín és semmi közötti átmenettel, ennek megfelelően átlátszik az alsó réteg.

Mikrokapcsolo válaszában rejlik a kulcs. Ablakok menüpont ott lehet állítani az eszköztárakat.

@Mikrokapcsolo: A dolog szerintem megszokás illetve használni akarás kérdése. Gondolom te is érzed, hogyha akarnád, tudnád használni a gimpet(mármint jobban mint a paintet)... Lehet én vagyok túl modern/nem de nekem a paintről automatikusan a wines alap jut eszembe.

Persze, ez egy olyan dolog, hogy például a paint.net kattintásra indul míg a gimp van hogy perceket tölt, rosszabb gépeken 10-et 20-at is akár, és pl egy printscreennél le kell vágnom a másik monitort, akkor gyorsabban megvagyok mint ha gimmpel csinálnám, de ez lényegtelen, ne is vitassuk ezt tovább. Egyébként az ms paintre nem hasonlít, keress egy képet a neten, inkább hajaz a gimpre mint az ms paintre.
(#) jdani válasza sastas01 hozzászólására (») Márc 27, 2014 /

Még egy dolog ami nem megy.. Hogyan teszek valamit áttetszővé, átlátszóvá?

Remélem arra gondolsz, hogy egy komplett réteget hogyan lehet. Azt a rétegen talán jobbklikk (rétegek?) és átlátszóság, vagy valami hasonló. Ha több rétegen dolgozol mindig a felsőt kell átlátszósítani, és az alsó a fix(alapbeállításként).
Közben filmezek, gyorsan írtam. Remélem jól, ha mégse akkor valószínüleg a többiek kijavítanak ha nem akkor meg szólsz és a film után utánanézek.
UI.: A youtube nagyon jó barátod ilyen esetben, főleg ha tudsz angolul picit.

Oldalt a Rétegeknél, a felsorolásban kiválasztod a réteget, mármint nem te, hanem jdani, és ott van fölötte egy csúszka, azzal tudod állítani.
(#) jdani hozzászólása Márc 27, 2014 /

Mondjuk hogy csinálnál ebből olyat, hogy ami a hátteren fehér, az egy png formátumban átlátszó legyen?

Thought.png

(#) mikrokapcsolo válasza jdani hozzászólására (») Márc 27, 2014 /

Ebből? Van valami varázspálca vagy szín szerinti kijelölési lehetőség biztos. Azzal esnék neki és esetleg utána kézzel, körben a kontúroknál radírral. Pepecselős, de működik.
(#) sastas01 válasza jdani hozzászólására (») Márc 28, 2014 /

A fehéret kiválasztod és kitörlöd róla. Akkor elvileg fehér-szürke négyzetes háttered lesz, ami átlátszót jelent gimpbe(paintben szépen látszik, hogy nem látszik ). Ha pedig ez nem elég akkor valóban kézzel kell szöszmötölni.
(#) jdani válasza sastas01 hozzászólására (») Márc 28, 2014 /

Az elég lenne, kérdés hogy törlöm ki Erre nem jöttem rá... Mert a delete gombra nem töröl.
Vagy ha kijelölöm, és réteg törlése, törlődik az egész kép.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2014
(#) Baxi hozzászólása Márc 28, 2014 /

Hi Mesterek!
Nem tudtam hol kérdezem, de hátha nem lesz bünti érte
Szóval elsősorban nyák készítéshez nyomtatót akarok venni. A mostaniban a henger kezd meghalni(csíkoz), és tanácstalan vagyok mit lenne érdemes venni. Mert a mostaniak mint hallatom chip-esek, s hiába lenne még a tonnerbe festék ha a chip letilt akkor cserés.
Tippeket, tapasztalatokat ha megosztanátok velem azt megköszönném.
(#) silent15 válasza jdani hozzászólására (») Márc 28, 2014 /

Kijelölöd, majd jobb klikk , új réteg kivágással, majd a réteget törlöd
(#) silent15 hozzászólása Márc 28, 2014 /

Van még valaki, akinek nem jó a keresője? Bármire rákeresek, nincs találat
(#) Baxi válasza silent15 hozzászólására (») Márc 28, 2014 /

Igen nekem sem megy!
Akkor azért nem találtam "nyomtató" topikot, furcsálltam is.
(#) nedudgi válasza Baxi hozzászólására (») Márc 28, 2014 /

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2014
(#) Schnitt válasza Baxi hozzászólására (») Márc 28, 2014 /

A lézernyomtatókban a festékközvetítő henger (dob) a tonerbe van beépítve.
Ha a tonert kicseréled, a henger is új lesz, és nem fog csíkozni, nem kell emiatt nyomtatót venni.
(#) Baxi válasza Schnitt hozzászólására (») Márc 28, 2014 /

A jelenlegibe külön van (okipage 10ex) nem mai darab de 1,5e huf bele a tonner. Hengerrel együtt meg nem találta ami a pénztárcámnak is jó lenne
(#) vicsys válasza Baxi hozzászólására (») Márc 28, 2014 /

Pedig nem úszod meg. Sajnos.
(#) kérdező hozzászólása Márc 28, 2014 /

Sziasztok!
Egy Fujitsu SIEMENS alaplapon az Intel celeron proci helyére betehetem az Intel Pentium 4-et? Egy kukázott gépről van szó, és nem boot-ol. Lehet processzorhiba?
(#) vicsys válasza kérdező hozzászólására (») Márc 28, 2014 /

Csipog valami morse kódot? Abból ki lehet következtetni a hasfájását. Hozzáteszem ez itt eléggé off mert van szg-es topic...
(#) Schnitt válasza Baxi hozzászólására (») Márc 28, 2014 /

Ó, az tényleg nem egy mai megoldás.
Én anni, mikor hasonló cipőben jártam, megvettem a legolcsóbb 1200 DPI-s nyomtatót, azóta is megelégedéssel használom.
Ha jól rémlik, 19000 körül volt, és 800 lapos a tonere a gyár szerint, pár évig még elég lesz, akkor is, ha teleföldes nyákokat gyártok.
A típusa HP P1102.
A cseretoner, amit kapni hozzá, 1600 lapos, valamiért a gyárit kisebbre méretezték.
3 éve használom, még nem kellett cserélni.
Következő: »»   2263 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem