Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   141 / 272
(#) vandorbot hozzászólása Márc 29, 2014 /

Ezen az oldalon látható is.
Cibola mod
Egyébként tapasztalatom szerint a cibolánál nem sokat osztszoroz a korrekt geb beállítás. Jobb, ha kicsit pozitívba van állítva.
(#) yaessu válasza Yowie hozzászólására (») Márc 29, 2014 /

Ebben a fájlba van benne - még nem öntöttem ki csak próbálgattam még nem is árnyékoltam csak össze raktam kartondobozon a két tekercset
(#) Yowie válasza vandorbot hozzászólására (») Márc 29, 2014 /

A tiédben benne van a mod?
(#) deexteer válasza Bu13 hozzászólására (») Márc 29, 2014 /

Nem titok.:

sibola3.3.lay

(#) Yowie válasza yaessu hozzászólására (») Márc 29, 2014 /

A fej egy nagyon kritikus része az építésnek. Ha elmozdul, megváltozhat a vevőtekercsben indukált jel fázisszöge. Kritikus a kábel is és a kettő együtt. Kábelből sokan nem az UTP-t használják, próbálj ki pl RG58 vagy más 50ohmos koaxot duplán, de legjobb, ha beleásod magad a geotech1es topikba, ott a leírásban is a cím. Miután az áramköröd működik, a fejet kellene véglegesítened, hogy továbblépj, ha jó a tekercs, amit csináltál.
Feltételezem, frekiket szépen beállítottad, jelformáka megfelelőek, nullázást elolvastad, érted. javaslom, hogy ne kartonra, hanem pl farostlemezre, bútorlapra, vagy deszkára ragaszd a tekercseket. nagyon ügyelj arra, hogy amikor próbálgatod, vagy másfél méteres körzetben ne legyen fém, ne menjen a tv, monitor, mert ezek mind elveszik az érzékenységét. A padlóra ne tedd, mert ott rendszerint födémgerendák, vagy bármi más fém van, én székekre fektettem egy deszkát. Ez érzékelési távolságon kívül levő fémek is befolyásolják a tekercs által létrehozott teret. És ha jelalakok jók, tedd rá az árnyékolást.
(#) Yowie válasza deexteer hozzászólására (») Márc 29, 2014 /

Azt azért pontosan nem tudjuk, hogy ez mennyiben a Cibola, egy orosz remeke szerintem. De igazad van abban, hogy érdemes megépíteni, mert elég jó gép-persze ha valóban tudja legalább, amit a gyári. Anyagilag meg kb ez a határ, ami egyszerűbb, azt gazdaságosság szempontjából nem érdemes építeni, csak az építés öröméért.

És gondolom mondanom sem kell, hogy ha UTPvel csináltad, akkor csak a 4éres jó és nagyon ügyelj a szín szerinti bekötésre. Itt azt a tulajdonságát próbálják az UTP-nek kihasználni, hogy egy speciális csavart érpár, sajnos ugyan nem ilyen alkalmazásra és frekire van méretezve. Ha felcseréled az ereket, valószínű sokat veszít a tudásából.
(#) deexteer válasza Yowie hozzászólására (») Márc 29, 2014 /

Végig követtem az orosz fórumot, gyakorlatilag lemásolták, az első verzióban még az alkatrészek is ugyanott vannak, egyedül a hang résznél a pic maradt ki.

Most nem tudom nézni a lay-t. Ebben amit felraktál nincs PIC?
(#) deexteer hozzászólása Márc 29, 2014 /

Nincsen, de tudtommal annak csak a hanghoz van köze, van belőle pic-es is de nem gyári programmal.

Van még benne egy pinpoint automata funkció is ami nem tudom hogy mire jó, ha pár másodpercnél tovább van fém közelében akkor kihangolja.
(#) Bu13 válasza deexteer hozzászólására (») Márc 29, 2014 /

Köszönöm.

Ja és a lényeg? Megcsináltad már?

Mivel rengeteg működésképtelen dolog kering a neten, megcsináltam egy egy oldalas nyákra, a testpontokat összekötöttem dróttal, és működik, tgsl fejjel próbáltam, akkor annyit is tudott kb. egyedül a ferritet nem tudtam kihangolni módosítás nélkül, de mivel nem is hozzá való a fej, nem csináltam semmit vele, összeírtam hogy mi kell hozzá és megrendelem kész panellal együtt, csak azóta még nem volt rá felesleges keret.

Azt még kifelejtettem hogy max410 már nem kapható, opa134-et raktam be helyette, a lábkiosztás ugyanaz.
(#) vandorbot válasza Yowie hozzászólására (») Márc 29, 2014 /

Nincs. Akartam modolni, letettem róla. A pici trimmerrel kiegyenlítettem a talajhatást, de nem lett jobb. Sőt, az a gyanúm téves jelzéseket ad. Csipog egy hosszút lengetéskor, aztán visszaviszem arra a helyre és semmi, majd ugyanezt eljátsza más helyen. Talán ha le lenne árnyékolva a fej, akkor lenne értelme. így direkt "rosszul" kell beállítani a potit, hogy véletlenül se adjon vakriasztást. Na igen, a pinpoint dinamikus, valamivel pontosabban lehet belőni a helyet, mint anélkül. A talaj az Y csatornán 14-17 fokot tol, ezért a discet is fentebb kell venni, mint levegőben. Mindezek ellenére ezzel a géppel találtam idáig a leggyorsabban a legjobb dolgokat.
(#) vandorbot hozzászólása Márc 29, 2014 /

Helyesbítés: X csatornán
(#) Yowie válasza vandorbot hozzászólására (») Márc 29, 2014 /

Az a helyzet, a talajhatás kiegyenlítésnek megvan a menete. Amelyik gépen nincs, ott beállítják valami általános talajhoz. Amerikában ugye tök más a történet, mert a nemes indiánok a kőkorszaki ember szintjén éltek, és nem szórták tele a földet szöggel meg ólommal, mint az európai népek, háborúkban sem lőtték bombázták szét a mezőket és még az 5cm római cserepek törmelékével sincsenek tele a szántóföldek, ellenben jó nagy érméket vesztettek meg rejtettek el vagyis ezek az amcsi gyári beállítások nem mindig a legjobbak.

De a talajhatást kiegyenlíteni nem lehet csak a GB potival, ez egy egyensúly a Disc, a Treshold (ha van) és a GB között. Az, hogy mozgatom a gépet és tekerem a GB-t amikor már nem jelez jó, az nem adja a legjobb beállítást ki. Esetleg a Vaquero beállításnak nézz utána, ugye arról azt tartják, hogy csak a külső GB potiban különbözik a cibolától.

MAX410

nem úgy tűnik, mintha nem létezne, de mitől ilyen drága? 28MHz-ig jó, há fura, azonban ezt nagyon szereti a tesoro használni, tán van valami butább verzió.

SMD-s panelt lehet venni? Mennyiért adják? Ez nem hangzik rosszul, ha jó minőségű.

Én jó minőségű kábellel csináltam erenként árnyékolással de igen vastag volt ledobtam róla csak próbaképpen rátettem egy usb kábelt hát romlott én is arra gondoltam hogy veszek vékony kvalxot --És akkor azt szeretném kérdezni hogy csináljam ? tegyek 4 db kábelt akkor tekercsenként lesz 2 melegér és a két árnyék ami persze össze van kötve és egy árnyék lesz egy tekercsnek --vagy csináljam úgy hogy 2 kábel ezek meleg ere egyike az adó a másik a vevő és az árnyékok a tekercsek egyike na meg a két árnyék ? vagy tegyek 3 hogy a vevőnek teljes 2 meleg ere legyen
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2014

Erenként árnyékolt nem jött még be senkinek. Korábban műár írta neked Mateaetek, ha jól emlékszem, én is próbáltam, ő is.

Erre kicsit gondoltam mert lehet az a szitu lépne fel hogy egyik oldal csillapít mert erenként árnyékolt tehát akkor az lenne a legjobb ha 2 kábellel oldanám meg ---egyik meleg ér menne az adó t egyik száljára a másik a vevő egyik száljára a másikak öszekötve a 0 val meg az árnyékkal

Tekercsenként 1 koax, a test vagy féltáp (fejből nem tudom) mindig az árnyékolás, a fej árnyékolását is kösd hozzá az adott árnyékoló harisnyához, de csak a bekötésnél érintkezzenek. Ne használj 1,5m-nél hosszabb vezetéket és olyat sem, amin fólia árnyékolás is van. Ezüstözött nem kell, mert az Mega Giga tartományban játszik. Sima réz tökéletes.

2887601.jpg

Köszönöm megpróbálom -----egyszer sikerült kint úgy beállítanom hogy jól működött még és jól szelektált de akkor erenként árnyékolt kábelem volt --- bekötőm így ahogy mondod ez lesz a jó kötés

Azt nem értem teljesen, hogy miért minelab fej kell hozzá, van temérdek tesoro fej ami jó a cibolához, és nem is tudom melyik minalab 14Khz-s, ennek érdemes utána nézni. nem hiszem, hogy jobbak, de drágábbak a minelab fejek.
(#) Zs_21 hozzászólása Márc 29, 2014 /

Sziasztok!
SMW nyák korrozióvédelmére ez jó lehet?
Még olyan kérdésem lene hogy az alkatrész oldalt is le kell e fújni? Attól félek hogy a trimmerbe belefolyik a lakk és vége.
(#) yaessu hozzászólása Márc 29, 2014 /

Sziasztok ehhez van valakinek nyák terve vagy valamelyikhez -és működnek rendesen ? mert után építeném

SMW4_SCH.JPG

(#) Yowie válasza Zs_21 hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Nem, ez csak a TGSL-hez jó.

Bocs, de nem tudtam megállni. Nem tudom mi ez, de az elektronikai boltban vegyél rendes, panelra való forrasztható lakkot, az biztos jó, mert arra való.
(#) deexteer válasza Yowie hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

A kétoldalas panel 0,8mm vastag, egyedül a furat galván nem megoldható, szimplán csak lyuk van helyette amit át kell kötni.
Bővebben: Link
(#) deexteer válasza Yowie hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Minelab fej alatt az igsl tuning fejet értem, elvileg olyan való hozzá, 1-1,5mh/10-15mh körül vannak az értékei, pontosan most nem tudom, utána kell néznem. (0,45mm adó/0,25mm vevő tekercs)
Következő: »»   141 / 272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem