Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PLC kérdések
Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábi témában: Va egy használt Zelio2 Telemechanique (SR3B101BD) "PLC"-m, használtan vettem. Fut benne egy program FBD módban. A program egy szöveget ír ki a képernyőre valamit számol a beérkező impulzosok hatására. A problémám hogy nem érem el a menüt és nem tudom sehogy leállítani és kitörölni a benne lévő programot. Igy pedig használhatatlan a kütyü. (kábelem sajnos nincs hozzá így csak a kijelzőröl tudnám programozni ha bejönne a menüje) Előre is köszönöm. Üdv: Gomby
Szia!
Valószinuleg le van zárva jelszóval. A netről le lehet szedni a kijelzőn keresztüli programozást. Nekem a sr2-é meg van, ha kell.Nekem ilyen van.
Átnéztem a magyar és az angol leírást is de az ott leírt menük nem jelennek meg.
Lehet hogy FDB módból csak kábelen keresztül lehet leállítani ? Nincs valakinek egy eladó programozó kábele ? Üdv: Gomby
Sziasztok!
Zelio-Logic SR1 A201BD Smart Relay-hez keresek PC csatlakozó kábelt, vagy esetleg bekötési rajzot. Üvd: lacu
Hali all! Jóljönne néhány ötlet, FujiPOD hasznosítására. (ill.eladás is lehetséges)
Kép: Hivatkozás adatok
Hali aflmor!
Hali all! Jóljönne néhány ötlet, FujiPOD hasznosítására. (ill.eladás is lehetséges) Én azt javaslom használd arra amire való. :] Egyébként melyik típus? Azt miért nem írtad le?
Sziasztok
Nem akartam új topicot nyitni, ezért ide teszem fel a kérdésem. Kaptam egy s7 200 CPU224 PLC-t amin tudok gyakorolni, adatkábelt nem kaptam hozzá de szereztem egy RS232/MPI DP átalakítót (6ES7 972-0CA33-0XA0). A kérdésem a következő lenne ezzel az átalakítóval lehet-e programozni a PLC-t vagy nem? Ha nem akkor mi kell hozzá hogy üzemeljen.
Sziasztok!
Van egy : MOELLER Easy 721-DC-TC vezérlő. Ebben szeretnénk megcsinálni, hogy egy nyomogombal indítson és ugyan ezzel a nyomógombal a következő megnyomásnál állítsa le a berendezést. Csak egy bemenet van a használathoz. Ha tudnátok segíteni a feladatban az nagyon jó lenne. Köszönettel :pumpa
Most mire gondolsz?
Időrellék vannak benne.
Időrelék is vannak benne. Nézd meg ezt a szekciót, pont az említett set-reset dolgot mutatja.
Ami neked kell, a csatolt képen van. Első gombnyomás beállítja a kimenetet, felengedés és aktív kimenet állapota egy merkerben tárolódik, következő gombnyomás már a merker miatt töröl. Nem néztem meg, hogy felfutó élvezérlést ismer-e a program, ha igen, akkor azt az I1-re célszerű még odatenni. Az alul, fehér háttérrel rajzolt rész egyszerűbb megoldás lehet, mert van alternáló relé is. Viszont ha prellezik a kapcsolód, akkor ez simán bezavarhatja, nyomógombnál én az első, zöld hátterű részt javasolnám.
Helló kokok!
Idézet: „Kaptam egy s7 200 CPU224 PLC-t amin tudok gyakorolni, adatkábelt nem kaptam hozzá de szereztem egy RS232/MPI DP átalakítót (6ES7 972-0CA33-0XA0). A kérdésem a következő lenne ezzel az átalakítóval lehet-e programozni a PLC-t vagy nem?” Ez egy TS adapter V5.1 ha minden igaz. 6ES7 972-0CA33-0XA0 SIMATIC S7, TS ADAPTER V5.1 FOR SIMATIC TELESERVICE FOR S7-300/-S7-400, M7, C7 WITH RS 232/RS 485 CONVERSION PRODUCT PACKAGE W/O RS232 CABLE Tehát: "FOR S7-300/-S7-400, M7, C7" Vagyis S7-200-hoz nem használható szerintem. Ahhoz minimum TS adapter II kellene. Pl. ez: 6ES7 972-0CB35-0XA0 A te típusod nem tud PPI-t. Az S7-200 PPI-protokollal működik. A PLC lev. listán egyesek szerint az S7-200 programozható egy közönséges RS232-RS485 átalakítóval (olyan kapható sokféle). Viszont ez a TS adapter nagyszerűen használható S7-300-hoz!! (csak kell hozzá a teleservice szoftver csomag is)... Nem eladó?
köszi a választ, már építettem egy félduplex rs232/485 ös átakaítót, de sajnos nem akar vele működni pedig elvileg kellene.
Már régebben van egy Klöckner Moeller PS3-DC tipusu
16 be és16 kimenetü PLC ,mpst sikerült megjavitani,de sajnos nincs hozzá se szoftverem se kábelem,ha valaki ilyen téren tudna segiteni kérem ne fogja magát vissza előre is kössz
Helló mindenki!
Szakdolgozatra készülök, és a választott témám a fuzzy logikás PLC vezérlés, az egyetemen rendelkezésemre áll egy Siemens S7-300-as plc, van hozzá való fuzzy control programom is. Egy motort szeretnék vezérelni valamilyen formában, talán megvalósítani PLC-vel, és fuzzy-s PLC-vel is és megnézni energiafelhasználás, hőmérséklet különbségét stb.. a fő problémám hogy egy igen demonstartív példát szeretnék csinálni, amiben előjön a fuzzy logika előnyei. Inverz inga volt első gondolatom, de sajnos aztmár csinálta más nálunk. Nagyon megköszönném ha tudna vki segiteni egy megvalósitandó ötlettel, egy példával amit megvalósithatnék. Segítséget előre is köszi!
Hali menyusss!
Idézet: „Szakdolgozatra készülök, és a választott témám a fuzzy logikás PLC vezérlés, az egyetemen rendelkezésemre áll egy Siemens S7-300-as plc, van hozzá való fuzzy control programom is.” Miért pont ezt választottad? Szerintem ritka a gyakorlatban a fuzzy. Bár nem tudom, lehet hogy van ahol használják...
A fuzzyt olyan folyamatoknál érdemes alkalmazni, amelyek annyira összetettek, hogy nem lehet egyszerű matematikai modellt alkalmazni, vagy ahol erős a nemlinearitás.
ötletek: -motor szabályozás -légkondícionálás -blokkolás mentes fékrendszer -valamilyen önjáró jármű (pl vonalkövető robot ) (bár ezek nem tipikus PLC-s feladatok) A Fuzzynak pontosan az az előnye, hogy gyorsan megoldást lehet vele találni összetett problémákra, és egyszerű eszközökön megvalósítható, de mindezek ellenére, ahol már létezik jól bevált matematikai modell, ott nem érdemes ezt használni.
Itt magyarországon kevésbé használt, de pl japánba a fuzzy általános iskolás anyag(komolyan), és elég sok helyen használják csak nem nálunk(pl néztem multkor mósógépet, kivolt emelve hogy fuzzy logikával működik, van fuzzy borotva,hőerőműveknél is használják), igazábol a fuzzyhoz választottam a plc-t és nem fordítva mivel ez elérhető az egyetemen, mármint plc-hez van fuzzy-s programom. Amugy a logika alkalmas azokra a szabályozásokra amiket nemlehet leírni lineáris tagokkal, amiket lelehet írni azokra persze nemfeltétlenül éri meg foglalkozni vele.
Amugy azért választottam mert érdekel, és ez sztem előny hogy olyan szakdolgozatot csinálok ami ritka és nemmindennapos.
Igen azt írtam hogy motor szabályozást szeretnék, csak ugyebár hogy mit csináljon az a motor...
Helló menyus!
Idézet: „Amugy azért választottam mert érdekel, és ez sztem előny hogy olyan szakdolgozatot csinálok ami ritka és nemmindennapos.” Értem. Igazad van. Csak arra kell vigyázni, hogy a választott téma ne legyen annyira szokatlan, hogy az se értse, akinek el kell bírálnia. Az ugyanis szívás... Sajnos az a helyzet, hogy ha közelekedési lámpa vezérléssel lehet kiváló értékelést elérni, akkor témának közlekedési lámpa vezérlést kell választani. Még akkor is, ha bizonyítottan képes vagy ennél tízszer komplexebb feladatokat is tökéletesen megoldani. Természetesen az iskolától és az elbíráló személyétől is sok függ...
Sziasztok
Én is egy kérdéssel fordulnák hozzátok.Négy pont hőmérsékletét négy szondával kb. 15 méter távolságbol szeretnék egy PLC vel ,csak megfigyelni, esetleg egy alarm hangjelzés a nagy hőfokeltérésre.Melyik tipusu szondákat ajánlatos alkalmazni 20- 80 C fok mérésére.A hőfok megfigyelés nagy méretű fém edényekre terjed ki Nem nagy a tapasztalatom a PLC vezérlőkkel sem .Szivesen meghallgatom a gyakorlottabb kollégákat, akik e téren szereztek tapasztalatokat. Köszi Jimi
erre a feladatra szerintem megfelel a Pt100 tipusu hőmérséklet érzékelő, ilyen távolságra kompenzációs gond lehet, viszont nem biztos, hogy 1-2 fok eltérés gondot okozna mivel csak utólagos megfigyelést mondtál.
Viszont a PLC-nek rendelkezni lell anlóg benenetekkel, ami feldolgozza a szenzor által mért adatot, ami célszerüen egy feszültségosztóval lehet megoldani... Vagy mind a négy helyre egy egy hőérzékelő+Thermosztat Pl: amit, itt a fórum megnyitásakor találsz és a beállított hőmérséklet szerint egy kapcsolójel eljut a PLC-re.A hőérzékelőt ötletesen kell elhelyezni ill kialakítani az adott helyszinhez, Pl.: felfogatás, mechanikai védelem, esetleg folyadék elleni védelem,...stb.Itt a program majd végrehajtja a tervezett beavatkozást... Ezt gond nélkül zavarmentesen el lehet vinni ilyen távolságra. De ha van raktáron valami szuper ipari szonda, ahhoz is ajánlunk valami alkalmazást, elő a "farbával" ez segíthet...
Köszi a tanácsot. A Pt 100 ismert számomra, csak gondoltam, hogy valaki esetleg egy másik bevált ipari hőszenzort jol ismer vagy alkalmaz. Az elmélettel nincs gond ,ami a kapcsolást illeti , de a gyakorlat tartogathat meglepetést. (A mondás szerint a jo pap is holtáig tanul, de bután hal meg)Ez sajnos a mi szakmánkra is érvényes
Sziasztok, új vagyok itt és rögtön kéréssel kezdek:
Segítsetek keresnem olyan "fél-PLC-t": A controller maga a PC lenne és a portok a készítendő berendezésemben lennének (digitális és analóg I/O portok.) Hol keressek? Milyen típust/gyártót ajánlotok?
Helló hetn!
Idézet: „A controller maga a PC lenne és a portok a készítendő berendezésemben lennének (digitális és analóg I/O portok.) Hol keressek? Milyen típust/gyártót ajánlotok?” Ha gyári megoldás, kell, akkor az pl. Advantech foglakozik PC alapú automatizálási eszközökkel. Az ADAM sorozatú kütyük ilyen decentralizált (a helyszínre kihelyezendő) I/O pontok, amik a PC-hez soros vagy ethernet porton kapcsolódnak. De vannak PCI kártyái is, amik leválasztott bemeneteket, relés kimeneteket, stb tartalmaznak. Van hozzájuk teszt szoftver (amivel próbálhatod) programozási példa (C, Delphi talán). Bár elsősorban adatgyűjtési feladatra valók, nem vezérlésre (PC-t ilyesmire nem használnék). Nézd meg.
Helló jimi!
Idézet: „Én is egy kérdéssel fordulnák hozzátok.Négy pont hőmérsékletét négy szondával kb. 15 méter távolságbol szeretnék egy PLC vel Melyik tipusu szondákat ajánlatos alkalmazni 20- 80 C fok mérésére.” Én is Pt100-at javaslok. Erre a hőmérséklet tartományra az a legjobb. Elterjedt fajta, egyszerű szerelni (nem kell kompenzált vezeték meg kompenzált sorkapocs, stb.) és elég pontos. |
Bejelentkezés
Hirdetés |