Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Samsung akkumulátor töltése más mobiltöltővel
Témaindító: mokuss88, idő: Szept 23, 2008
Témakörök:
Üdvözlet! Ezer bocsi az uj topicért, de egy kicsit sajátos gondom van. 2 napja ellopták a Samsung e250 telefontöltőmet, és átmeneti anyagi probléma miatt nem tellik újra. A kérdésem az lenne hogy hogyan tölhetném fel a telo akksiját (3,7 V, 800mA) egy nokia ACP-7E (3,7 V, 350mA) hálózati töltővel? Teljesen kezdő vagyok ezen a téren, légyszi segítsen valaki...
Kell egy csatlakozó na telefonhoz mit beledugsz,de szerintem nehéz és drága a beszerzése!Mindenképp kell egy eredeti vagy utángyártott töltő ha nem akarsz új telót venni!Fel lehetne tölteni az akkut kivéve egy labortápról de nem hiszem,hogy neked van ilyen mivel írtad nem vagy járt6as a témában!
cak átmenetileg kellene egy vagy két alkalomra használni valami töltőt mert 2-3 nap mulva lesz gyári töltőm de addig telo nélkül meg vagyok lőve....Az lenne még a kérdésem hogy ha kiveszem az aksit és a nokia töltő blankolt végeit odaillesztem az aksihoz az nem töltené fel az aksit?
Azt szeretném még megkérdezni hogy az aksi + végéhez a másik töltő + végét, míg a - végéhez a - töltővezetéket illeszthetem? Vagy akkor sem érek el végeredményképpen aksitöltést?Valaki segítsen legyenszives...
Úgy tönkre fog menni az akku mivel a töltőáramra nagyon kényes a lition akku és vehetsz bele egy másik akkut!Nincs esetleg másik teló mit használsz addíg??
Sajnos nincs és sehonnan nem tudok szerezni kölcsöntelot vagy töltőt se...Köszönöm hogy foglalkozik a problémámmal, és azt szeretném megkérdezni h házilag akkor valamilyen módon hogyan tudnék kezdeni valamit?Mert nem régiben pályakezdőként kaptam munkát nagyon nehezen és munkakellék a telefonom, és sajnos a főnököm sem érti meg hogy nincs pénzem újra most jelenleg...
Meg kéne mérni a nokia töltővel mekkora a töltőáram de ehhez kéne legalább egy kis multiméter!Mekkora a teló akkuja??Hány mah-ás?
Az akkumulátor 3,7 V-os 800 mA-es ; a töltő 3,7 V-os 350 mA-es( ezt írták a töltőre)...előre is köszönöm a segítséget!!!
Az lenne a lényeg,hogy a + ra a +,-ra a -, menjen (a két szélső érintkező) és a töltőáram ne lépje túl a 80mA-ert!Így fel lehet tölteni párszor szükség esetén de ha több áram folyik az akkun akkor le fog amortizálódni és nem sokat fog bírni!Azért kéne mérni nehogy túlságosan nagy legyen az áram mert akkor fel is robbanhat az akku!
Esetleg ha normál ceruzaakksihoz való töltővel próbálkozna? (Ha van neki?).
Ja az megtenné ha lenne Valaminek kéne szabályozni az áramot mert a sima töltő csak bikára jó!A lition meg köztudottan nem szereti a puffertöltést meg a bikát!
Tudom lehet ezzel az év viccét sütöm el....de mi lenne akkor , ha a töltő és az akkumulátor közé bekötnék egy kisebb fogyasztót ( egy zseblámpaizzót például), ami ha jól tudom csökkentené a töltő által adott áramerősséget...sajnos nincs másféle töltőm , áramgenerátor építéséhez sajnos nem értek...
Ha nincs más próbáld meg de figyelj oda!Ha melegszik az akku azonnal szakítsd meg a töltést mert a lition akkunak nam igen szabad melegedni!A töltőnek pedíg langyosnak kell lenni!Mást nem tudok javasolni sajna!
Nagyon szépen köszönöm!!!! Remélem sikerül 1 szer mert akkor már kibírja az aksi ezt a két napot... MÉG EGYSZER NAGYON KÖSZÖNÖM !!!! További szép napot...
Nincsmit bár a végeredmény nem tudni mi lesz!
Végeredmény 1óra 20 perc töltés után:
Semmi nem melegedett, a telefon szerint az akku fel van töltve!! KÖSZÖNÖM A HASZNOS TANÁCSOT!!
Lehet hogy javasolni kéne SAMSUNG-éknak hogy kezdjék el a sorozatgyártását eme csodás kis kütyünek... még alakítgatok rajta egy kicsit és rakok fel róla képet...
Íme ügyetlen kezem működő munkája!
Sziasztok !
Hasonló témában kérek véleményt. Van egy GPS készülék, az akksija 3.7 V 900 mAh. Nincs hozzá hálózati töltőm. Ha gyári lenne az 5 V 2000 mAh tudna leadni. Ezt a neten kikerestem. Viszont van egy mobil töltöm ugyanolyan csatolási felülettel (mini usb ) 5 V 550 mAh kimenettel. A kérdés az, hogy ez a mobiltöltő fel tudja-e tölteni a GPS akksiját?
Ha mellőzünk minden a lítium ion akku lelki életére vonatkozó előírást és gyári specifikációt akkor azt mondom igen. Részletesebben, viszonylag hamar tönkre fog menni ha pl rajta felejted a feszt stb..
Szia !
Köszi a gyors választ, azonban én teljesen laikus vagyok, megköszönném, ha egy kicsit részleteznéd, főleg az utolsó mondatodat.
Sziasztok!
Nem akartam uj topicot nyitni, mivel hasonló problémával küzdök mint az előttem szólók. Van egy Huawei S7 slim tablet, melynek az aksija 3,7 V-os és 3250 mAh.ás. Limited charge voltared 4,2 V. Az eredeti töltője 5V 2.0A Tölthetem e ezt a tabletet egy mobil telefontöltővel pl Nokia töltő, ami 5V 350 mAh töltést tud?? Ha igen akkor mire kell vigyáznom? Előre is köszönöm a segítséget.
Köszöm választ!
Még egy kérdés . Ezeknek a töltőknek a csatlakozása általában szabványosítva van a polaritást illetően? Vagy lehet eltérés hogy fordítva van? Valamint találtam egy másik töltőt amire az van írva hogy 5V 1.0 A Ezzel már hamarabb töltődne? Ezen nincs mAh megadva hogy mennyivel töltene. Köszönöm a választ előre is.
A töltőmön is ugyan így van a polaritás, viszont a gépen nincs jelölve .És ahogy megnéztem más töltőkön is ugyan így van a polaritás.még a régi töltőjét sem tudom megnézni mert ott hagyták ahova elvitték javitani, mivel n tudtak vele mit kezdeni.
Köszí hogy foglalkoztál a problémammal, inn már boldogulok.
Üdv mindenkinek.
Nekem is nagyjából hasonló a problémám. Vettem egy VCOM-DE755 típusú bluetooth fejhallgatóm aminhez csak egy MicroUSB töltökábelt csomagolt a gyártó töltöt nem. A kérdésem az lenne hogy SAMSUNG gyártmányú 5V/2A-es típusú töltövel fel lehet-e tölteni, vagy ez már egy kicsit erös lenne neki? Felteszem még a fejhallgató adatait is, hátha ki lehet belöle fejteni valamit.
Szia .
Ha azt nézzük , hogy a MicroUSB töltő kábelt kaptad hozzá , amit ugye PC ről tudnál tölteni , akkor a Samsung töltője sem árthat neki. Elvileg ha a fejhallgató , vagy az akkumulátor inteligens , akkor úgy is lekapcsolt töltés végeztével , illetve szabályozza az akkura jutó töltő áramot is .Általában ezek vagy a készülékben , vagy eleve már az akkumulátorban van beépítve.Gond nélkül töltheted vele szerintem.
Üdv.
Köszönöm a gyors választ. Nos a töltés végén a led pirosról kékre vált tehát lekapcsol vagy legalábbis csepptöltésre vált. Igazából a töltö ic miatt aggódom hogy elbírja-e, mert ha nem akkor ugrik a garancia, az ic paramétereit pedig nem ismerem.
Most találtam rá a gyártó weboldalára.
Ott ezt írják: Idézet: „Model: DE755 Static Current: Under 10 μA Working Current: under 30m.A Working Voltage:4.2V Output power: L 20mw R 20mw Battery Capacity: 330mAH 3.7V Charge time: 3 hours Working time: Above 8 hours Available Distance: 10M Input Voltage: DC5V/200mA Support V2.1+EDR Bluetooth Version class 2 ” Az a 200mA nem lehet hogy elírás? Vagy ez nem a max. töltési áramot jelöli? A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |