Fórum témák
» Több friss téma |
Elsődleges projekt a CO gép befejezése, közben megy az olvasás tanulás készülés a TIG építésre, és közben lehet gyüjtögetni az alkatrészeket, elkészíteni a paneleket. A nyák terveket ha feltudnád tenni azt megköszönném. Az építéssel kapcsolatos tapasztalatokat is szivesen elolvasnám.
Ha vissza olvasol 3-4 oldalt már azt hiszem feltettem ide a nyákrajzot, és ott fent van a linkje is az angol oldalnak, ahol a kapcsolási rajzok, és a szerző leírása van. A nyákrajzok nem a legprofibbak mert ezek előtt még nem terveztem pc-n ilyesmit, és terveim között szerepel, hogy az építés során felmerülő hiányosságokat kijavítsam (áttervezzem) őket.
Egyébként, ha egyszer elkészül, és még működni is fog, akkor minden felkerül ide leírással...stb , hogy másoknak könnyebb legyen, de nyugodtan kérdezz, ha tudok segítek természetesen.
Üdv.
Kíváncsi lennék ,a végfok IC-k pontosan milyen jelet kapnak,Szóval HIN ,SD,LIN, pontosan mit jelent?Nézegettem az IC adatlapot,de nekem ez így kínai.
Üdv!
A HIN és a LIN lábon megy a jel az IR-ic-nek ami nem tudom milyen kellene, hogy legyen, de nálam olyan négyszög jel aminek a lefutó éle nem meredek, hanem enyhén íves, tulajdonképpen ez egy híd ami ezen a két szálon van vezérelve, így megoldható a balansz is. Az SD-vel vezérled az IR-t, erre a lábra ha megnézed a rajzot, az áramkör testet kapcsol négy féle variációban, felfutás, hegesztés, kráterfeltöltés, valamint ezen a szálon történik a pulzálás megoldása is, 0,3 - 10Hz között. Ha az SD láb nem kap testet le áll az IC.
HIN . felső oldal meghajtójel
LIN: alsó oldal meghajtójel SD: Shot Down (tiltás)
Szép estét mindenkinek!
Van arra lehetőség hogy egy hagyományos bevont pálcás hegesztőből awi hegesztőt csináljak? Max 160A és 50V-ra képes jelen, gyári állapotában. Érdemes vele foglalkozni vagy vegyek gyári inverterest? (Elvileg már vannak 50 ezer körül vannak lift-arc-os megoldással, de az nem tudom milyen is pontosan.)
Szerintem van!
Olvass vissza néhány oldalt.
Megoldható e a meghajtó IR-ek vezérlése egyszerűbben?Esetleg méregetés közben frekvenciát,feszültséget mértél az IR bemeneteken?Engem csak a balansz megoldása érdelek,de jelenleg más kap.rajz nincs a birtokomban,így ebből a rajzból indulnák ki ha lehetséges ezt megoldani.
Szia ati!
én is pakolgatom össze a ac vezérlést ,csak amit nem tudok kibogozni... welder controller rajzon j4 con24 csatlakozó 11,22 lábaknak mi a funkciója? mert gondolom http://www.alpha-crucis.com/en/push-buttons-switchers/4133-mechanic...7.html ilyen mehanikus számláló az nem? előre is köszi segítségett
Szia!
Az 2db peremkerekes kódkapcsoló, mindenképpen dekádos kivitelnek kell lenniük, a 11-22 láb egyik-egyik nulla pontja, a ten-unit lábak értelemszerűen 1-9-ig a kapcsolók fokozatai, és tulajdonképpen ezzel van megoldva a balansz, a kimenet pozitív-negatív pólusa között. Többek között pl: ezekkel, én sem voltam tisztában, és rengeteg segítséget kértem, és kaptam mpisti-től, és ezt nagyon köszönöm neki!!! Szeretném követni a példát! Szóval nyugodtan kérdezz, és ha tudok nagyon szívesen segítek
Azt el felejtettem, hogy amikor én kerestem ilyet, a HQ-ban sikerült találni megfelelő méretűt dekádos kivitelben, de ott is rendelni kellett.
Beépítő kerettel együtt kb 1000-1200Ft a 2db.
köszi a válaszod mondjunk olyanra lettem volna kíváncsi hogy mihez képest hány % állít... most rajzolom be áramkör szimulátorba.... majd meg lessem mert utána át akarom rakni mikrokontrollerbe az egészet...
Szerintem 50-50% az alap négyszögjel, és ezt tudod eltolni a kimenet két pólusa között, nem tudom pontosan hány százalékig, de ha jól tudom 70-30 körül ideális aluhoz, viszont, biztosan lesz itt aki meg tudja mondani mennyi a max.
Valószínüleg azért mert az órajel bemenet nincs kapuzva. Nem látom. A számolamdó jelet egy kapuval kapcsolgatják. Számol egy meghatározott ideig, ( pl 1 sec engedi a jel bejutását a számlálóba ebben az esetben lefutó élre számol ) majd lezárja bemnetikaput, Amikor a bemenetikapu zárva van annak zárt ideje alatt beírja a tárolót (10. láb L szint)és törli a számlálót. (13. láb H szint) Majd újra nyitja a bemenetikaput. Általánosságban ez a frekimérők működési elve. Azért számol folyamatosan.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2014
Kérdés az Awi gép elégeti a wolfram elektródát. Van valami tippetek a hibára vonatkozóan?
Szevasztok,
van tipp, mégpedig kevés a védőgáz (argon) vagy nem tiszta, (rossz minőség), vagy túl rövid a védőgázkikapcsolási késleltetés, azután nagyobb áramhoz vastagabb wolframbetét kell, kedvező ha huzatmentes helyen heggesztünk...
Gáz adagolással minden ok?Akkor gyakori jelenség,ha munka közben kifogy a palackból az Argon.
Köszi a választ!
De mit kellene tennem, hogy működjön? Mert ehhez elég sötét van idebent
Nem ismerem a belső kapcsolását, de feltételezem, hogy az enable 11.láb az ami a kapuzási funkciót megvalósitja. Jelenleg ez testpotenciálon van. Ezt a lábat kösd össze az SN74112 6. lábbal.Ami Q kimenet inverze. A Flip-Flop-k J, K, SET, RST lábait kösd H szintre. Nem ildomos szabadon hagyni. "lebegtetni." Egyébként is az igazságtáblájában abban a beállításban kell működnie.
Üdv!
Csak úgy ötlet: U4B 7-es lábát próbáld kikötni...
Köszi a segítséget!
Kipróbálok mindent amit írtatok.
Sziasztok.
Keresek egy GYSMI 137 vagy 167 TIG géphez kapcsolási rajzot. Ha valaki tudna segíteni azt meg köszönném. Üdv.
Sziasztok!
Kapcsolási rajzot keresek: tig315p. Vagy valakit aki megtudja mondani a panelen a trimmerek mit állítanak. Mert el van csúszva az árambeállítás. Köszönöm.
Szia Sanyi!
A segítségedet kérném! Neked már látom volt dolgod a KDN-350-el. Tudnál nekem segíteni,hogy mi baja lehet? Mert váltóáram nincs rajta egyáltalán és hiába kapcsolgatják akkor is még a 0-ás állásban is csak egyenáram jön ki rajta. Ha tudnál valami megoldást megköszönném. Üdv. Krisztián
Az nem KDN 350,hanem KND 350. AC üzemmódban az áramkörben sorba van egy kondibank, ami 2200µF 100V-os bipoláris kondikból áll. Ha nincs AC áram, vagy kevés, akkor ez a kondibank kiszáradt. Melyik kapcsolónak van nulla állása? Mert szerintem nincs ilyen üzemmódváltó a gépen, amelyiknek nulla állása lenne. Egy fotó azért jó lenne a gép elejéről.
Így igaz KND 350. Itt van 2 fotó a gépről és pirossal be kereteztem a kapcsolót amiről szó van.
A kondikat pedig máris megnézem.
Az a bizonyos kapcsoló nem a KND 350 vezérlésébe szól bele, hanem az E10-ben levő nagyfesz generátor tápfeszültség ellátásának a helyét válassza ki. DC üzemmódban az E10-ben található trafóról kap a nagyfesz generátor táplálást, AC üzemmódban pedig a KND 350-ből érkező munkaáramról. Ez a megoldás biztosítja azt, hogy AC üzemmódban az alu megolvadt felületén levő oxidréteg ne rontsa a varrat minőségét, erre mondják a hegesztők, hogy segít feltörni az oxidot. AC üzemmódban a nagyfesz folyamatosan üzemel, DC üzemmódban csak az ív begyulladásáig ad szikrát, a begyújtást követően kikapcsol. A kikapcsolást az E10-ben levő áramérzékelő reedkapcsoló végzi. Attól, hogy az ominózus kapcsolót átállítod AC üzemmódra, még nem fog a gép AC feszültséget adni.Ha váltóáramot szeretnél az áramforrásról levenni, ahhoz a KND 350-ből az E10-be menő munkakábelek végeit át kell dugni a KND 350 megfelelő( "~ "jelzésű) aljzataiba.
Szét szedtem mindent,kitakarítottam a sorkapcsokat áthúzogattam és összeraktam és egyenáramról minden jól működik.
Csak váltóáramnál nem igazán akar. A képen be jelölt trafó iszonyatosan melegszik és nem tudok rá jönni,hogy miért. Gondolom a váltóáramhoz lehet köze.... Minden a helyére dugva és kapcsolva. |
Bejelentkezés
Hirdetés |