Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AWI-TIG hegesztő rajza

Témaindító: nyekk, idő: Feb 6, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   13 / 28
(#) Raszputyin60 válasza ati790731 hozzászólására (») Márc 9, 2014 /

Elsődleges projekt a CO gép befejezése, közben megy az olvasás tanulás készülés a TIG építésre, és közben lehet gyüjtögetni az alkatrészeket, elkészíteni a paneleket. A nyák terveket ha feltudnád tenni azt megköszönném. Az építéssel kapcsolatos tapasztalatokat is szivesen elolvasnám.
(#) ati790731 válasza Raszputyin60 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Ha vissza olvasol 3-4 oldalt már azt hiszem feltettem ide a nyákrajzot, és ott fent van a linkje is az angol oldalnak, ahol a kapcsolási rajzok, és a szerző leírása van. A nyákrajzok nem a legprofibbak mert ezek előtt még nem terveztem pc-n ilyesmit, és terveim között szerepel, hogy az építés során felmerülő hiányosságokat kijavítsam (áttervezzem) őket.
Egyébként, ha egyszer elkészül, és még működni is fog, akkor minden felkerül ide leírással...stb , hogy másoknak könnyebb legyen, de nyugodtan kérdezz, ha tudok segítek természetesen.
(#) nyekk válasza ati790731 hozzászólására (») Márc 11, 2014 /

Üdv.
Kíváncsi lennék ,a végfok IC-k pontosan milyen jelet kapnak,Szóval HIN ,SD,LIN, pontosan mit jelent?Nézegettem az IC adatlapot,de nekem ez így kínai.
(#) ati790731 válasza nyekk hozzászólására (») Márc 11, 2014 /

Üdv!
A HIN és a LIN lábon megy a jel az IR-ic-nek ami nem tudom milyen kellene, hogy legyen, de nálam olyan négyszög jel aminek a lefutó éle nem meredek, hanem enyhén íves, tulajdonképpen ez egy híd ami ezen a két szálon van vezérelve, így megoldható a balansz is. Az SD-vel vezérled az IR-t, erre a lábra ha megnézed a rajzot, az áramkör testet kapcsol négy féle variációban, felfutás, hegesztés, kráterfeltöltés, valamint ezen a szálon történik a pulzálás megoldása is, 0,3 - 10Hz között. Ha az SD láb nem kap testet le áll az IC.
(#) mpisti válasza nyekk hozzászólására (») Márc 11, 2014 /

HIN . felső oldal meghajtójel
LIN: alsó oldal meghajtójel
SD: Shot Down (tiltás)
(#) razor1995 hozzászólása Márc 12, 2014 /

Szép estét mindenkinek!
Van arra lehetőség hogy egy hagyományos bevont pálcás hegesztőből awi hegesztőt csináljak?
Max 160A és 50V-ra képes jelen, gyári állapotában. Érdemes vele foglalkozni vagy vegyek gyári inverterest? (Elvileg már vannak 50 ezer körül vannak lift-arc-os megoldással, de az nem tudom milyen is pontosan.)
(#) ati790731 válasza razor1995 hozzászólására (») Márc 12, 2014 /

Szerintem van!

Olvass vissza néhány oldalt.
(#) nyekk válasza ati790731 hozzászólására (») Márc 14, 2014 /

Megoldható e a meghajtó IR-ek vezérlése egyszerűbben?Esetleg méregetés közben frekvenciát,feszültséget mértél az IR bemeneteken?Engem csak a balansz megoldása érdelek,de jelenleg más kap.rajz nincs a birtokomban,így ebből a rajzból indulnák ki ha lehetséges ezt megoldani.
(#) wolf84 válasza ati790731 hozzászólására (») Ápr 5, 2014 /

Szia ati!
én is pakolgatom össze a ac vezérlést ,csak amit nem tudok kibogozni...
welder controller rajzon j4 con24 csatlakozó 11,22 lábaknak mi a funkciója?
mert gondolom http://www.alpha-crucis.com/en/push-buttons-switchers/4133-mechanic...7.html ilyen mehanikus számláló az nem?

előre is köszi segítségett
(#) ati790731 válasza wolf84 hozzászólására (») Ápr 5, 2014 /

Szia!
Az 2db peremkerekes kódkapcsoló, mindenképpen dekádos kivitelnek kell lenniük, a 11-22 láb egyik-egyik nulla pontja, a ten-unit lábak értelemszerűen 1-9-ig a kapcsolók fokozatai, és tulajdonképpen ezzel van megoldva a balansz, a kimenet pozitív-negatív pólusa között.
Többek között pl: ezekkel, én sem voltam tisztában, és rengeteg segítséget kértem, és kaptam mpisti-től, és ezt nagyon köszönöm neki!!!
Szeretném követni a példát! Szóval nyugodtan kérdezz, és ha tudok nagyon szívesen segítek

Azt el felejtettem, hogy amikor én kerestem ilyet, a HQ-ban sikerült találni megfelelő méretűt dekádos kivitelben, de ott is rendelni kellett.
Beépítő kerettel együtt kb 1000-1200Ft a 2db.
(#) wolf84 válasza ati790731 hozzászólására (») Ápr 5, 2014 /

köszi a válaszod mondjunk olyanra lettem volna kíváncsi hogy mihez képest hány % állít... most rajzolom be áramkör szimulátorba.... majd meg lessem mert utána át akarom rakni mikrokontrollerbe az egészet...

Szerintem 50-50% az alap négyszögjel, és ezt tudod eltolni a kimenet két pólusa között, nem tudom pontosan hány százalékig, de ha jól tudom 70-30 körül ideális aluhoz, viszont, biztosan lesz itt aki meg tudja mondani mennyi a max.
(#) szabics válasza ati790731 hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Valószínüleg azért mert az órajel bemenet nincs kapuzva. Nem látom. A számolamdó jelet egy kapuval kapcsolgatják. Számol egy meghatározott ideig, ( pl 1 sec engedi a jel bejutását a számlálóba ebben az esetben lefutó élre számol ) majd lezárja bemnetikaput, Amikor a bemenetikapu zárva van annak zárt ideje alatt beírja a tárolót (10. láb L szint)és törli a számlálót. (13. láb H szint) Majd újra nyitja a bemenetikaput. Általánosságban ez a frekimérők működési elve. Azért számol folyamatosan.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2014
(#) szabics hozzászólása Máj 6, 2014 /

Kérdés az Awi gép elégeti a wolfram elektródát. Van valami tippetek a hibára vonatkozóan?
(#) staci123 válasza szabics hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Szevasztok,
van tipp, mégpedig kevés a védőgáz (argon) vagy nem tiszta, (rossz minőség),
vagy túl rövid a védőgázkikapcsolási késleltetés, azután nagyobb áramhoz
vastagabb wolframbetét kell, kedvező ha huzatmentes helyen heggesztünk...
(#) nyekk válasza szabics hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Gáz adagolással minden ok?Akkor gyakori jelenség,ha munka közben kifogy a palackból az Argon.
(#) ati790731 válasza szabics hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Köszi a választ!
De mit kellene tennem, hogy működjön? Mert ehhez elég sötét van idebent
(#) mpisti válasza szabics hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Nincs argon, vagy erősen levegős.
(#) szabics válasza ati790731 hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Nem ismerem a belső kapcsolását, de feltételezem, hogy az enable 11.láb az ami a kapuzási funkciót megvalósitja. Jelenleg ez testpotenciálon van. Ezt a lábat kösd össze az SN74112 6. lábbal.Ami Q kimenet inverze. A Flip-Flop-k J, K, SET, RST lábait kösd H szintre. Nem ildomos szabadon hagyni. "lebegtetni." Egyébként is az igazságtáblájában abban a beállításban kell működnie.
(#) szabics válasza mpisti hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Köszönöm a válaszokat !
(#) Temela válasza ati790731 hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Üdv!
Csak úgy ötlet: U4B 7-es lábát próbáld kikötni...
(#) ati790731 válasza szabics hozzászólására (») Máj 7, 2014 /

Köszi a segítséget!
Kipróbálok mindent amit írtatok.
(#) madazg77 hozzászólása Máj 7, 2014 /

Sziasztok.

Keresek egy GYSMI 137 vagy 167 TIG géphez kapcsolási rajzot. Ha valaki tudna segíteni azt meg köszönném.

Üdv.
(#) sanya23 hozzászólása Máj 25, 2014 /

Sziasztok!
Kapcsolási rajzot keresek: tig315p. Vagy valakit aki megtudja mondani a panelen a trimmerek mit állítanak. Mert el van csúszva az árambeállítás.
Köszönöm.
(#) krisz790510 válasza klenósanyi hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Szia Sanyi!
A segítségedet kérném!
Neked már látom volt dolgod a KDN-350-el.
Tudnál nekem segíteni,hogy mi baja lehet?
Mert váltóáram nincs rajta egyáltalán és hiába kapcsolgatják akkor is még a 0-ás állásban is csak egyenáram jön ki rajta.
Ha tudnál valami megoldást megköszönném.
Üdv. Krisztián
(#) mpisti válasza krisz790510 hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Az nem KDN 350,hanem KND 350. AC üzemmódban az áramkörben sorba van egy kondibank, ami 2200µF 100V-os bipoláris kondikból áll. Ha nincs AC áram, vagy kevés, akkor ez a kondibank kiszáradt. Melyik kapcsolónak van nulla állása? Mert szerintem nincs ilyen üzemmódváltó a gépen, amelyiknek nulla állása lenne. Egy fotó azért jó lenne a gép elejéről.
(#) krisz790510 válasza mpisti hozzászólására (») Jún 19, 2014 /

Így igaz KND 350. Itt van 2 fotó a gépről és pirossal be kereteztem a kapcsolót amiről szó van.
A kondikat pedig máris megnézem.
(#) mpisti válasza krisz790510 hozzászólására (») Jún 19, 2014 /

Az a bizonyos kapcsoló nem a KND 350 vezérlésébe szól bele, hanem az E10-ben levő nagyfesz generátor tápfeszültség ellátásának a helyét válassza ki. DC üzemmódban az E10-ben található trafóról kap a nagyfesz generátor táplálást, AC üzemmódban pedig a KND 350-ből érkező munkaáramról. Ez a megoldás biztosítja azt, hogy AC üzemmódban az alu megolvadt felületén levő oxidréteg ne rontsa a varrat minőségét, erre mondják a hegesztők, hogy segít feltörni az oxidot. AC üzemmódban a nagyfesz folyamatosan üzemel, DC üzemmódban csak az ív begyulladásáig ad szikrát, a begyújtást követően kikapcsol. A kikapcsolást az E10-ben levő áramérzékelő reedkapcsoló végzi. Attól, hogy az ominózus kapcsolót átállítod AC üzemmódra, még nem fog a gép AC feszültséget adni.Ha váltóáramot szeretnél az áramforrásról levenni, ahhoz a KND 350-ből az E10-be menő munkakábelek végeit át kell dugni a KND 350 megfelelő( "~ "jelzésű) aljzataiba.
(#) krisz790510 válasza mpisti hozzászólására (») Jún 20, 2014 /

Szét szedtem mindent,kitakarítottam a sorkapcsokat áthúzogattam és összeraktam és egyenáramról minden jól működik.
Csak váltóáramnál nem igazán akar. A képen be jelölt trafó iszonyatosan melegszik és nem tudok rá jönni,hogy miért.
Gondolom a váltóáramhoz lehet köze.... Minden a helyére dugva és kapcsolva.

IMG_0462.JPG

Következő: »»   13 / 28
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem